X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiąca czoko- przepraszam za błędy ale moj tel dzis ma jak ja gorszy dzien :) wiej od niego :)

Jomi- no z tą inseminacją to prawda :) w domu można się inseminiować co noc :) ja u PRbyłam raz na kontroli endo gdy IP był na l4 i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Jest zwyczajnie ciepły i życzliwy. Na odchodne powiedział mi "niech sie pani nie poddaje, TO sie w koncu udaje" a ja wyszłam z uśmiechem bo powiezial mi to nie mój lekarz i nie musiał byc tak wobec mnie ciepły, a jednak. A MR snuje się po tej Gamecie jakby tam sprzątał.

Lubię_czekoladę, aniab2205 lubią tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW to poradźcie mi proszę.. iść jeszcze do MR na ten monitoring czy szybko się przepisać do kogoś innego? Już mają mnie w systemie z kompletem wyników badań..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ...Polly Ale się uśmiałam:) a mnie za to żaden lekarz w Gamecie nie podpasowal..ale ja to wybredna jestem;)
    Mi też PR na wizycie powiedział...pani jeszcze będzie w ciąży. Jeden transfer robił mi MR, był miły i bardzo profesjonalny.. wszystko dokładnie wytłumaczył.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostałam z trzecim lekarzem.
    Banaszczyk wkurzyła mnie swoim podejsciem do pacjenta, jego pieniedzy i czasu.
    U IP bylam 2 razy i zupelnie nie zlapalam z nim kontaktu, a jego luz spowodowal, ze nie oddalabym w jego rece ani punkcji, ani transferu ani ciazy, pomimo rych wszystkich pozytywnych opini.
    Wiec szukaj takiego lekarza, ktory sprawi ze nie bedziesz jechala na wizyte jak na skazanie.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane <3

Macie rację.. Już jestem umówiona na ten monitoring, zobaczymy czy jest owu z MR. Ale na kolejną konsultację pójdziemy do kogoś innego..

Zobaczymy czy jest owulacja, jak jest to postaramy się jeszcze sami ze dwa miesiące a jak nic to będę szukać..

:******

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    BTW to poradźcie mi proszę.. iść jeszcze do MR na ten monitoring czy szybko się przepisać do kogoś innego? Już mają mnie w systemie z kompletem wyników badań..
    Przepisać się do kogoś innego :)

• natty85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze...po kolejnej konsultacji będziesz miała porównanie:)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko- jak poszłam do IP z zaleceniem inf z kd to ten walczył kilka razy wysyłał mnie do Lab bym oznaczyła AMH. Nie chciał słyszeć o kd, nie dawał za wygraną. Chciał na wszelkie sposoby nie pozbawiać mnie szansy bycia mamą na moich komórkach. Raz zadzownil do mnie po 23:00 i mowi "niech pani mi oznaczy rano LH ale w innym Lab... walczył jak głupi by mi pomóc. Nie chciał odpuścić a finalnie, gdy okazało się, ze tylko kd to był przygnębiony bardziej niż ja. Na pewno by Ci bardzo chciał pomoc i na pewno nie zbył czymkolwiek

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Czoko- jak poszłam do IP z zaleceniem inf z kd to ten walczył kilka razy wysyłał mnie do Lab bym oznaczyła AMH. Nie chciał słyszeć o kd, nie dawał za wygraną. Chciał na wszelkie sposoby nie pozbawiać mnie szansy bycia mamą na moich komórkach. Raz zadzownil do mnie po 23:00 i mowi "niech pani mi oznaczy rano LH ale w innym Lab... walczył jak głupi by mi pomóc. Nie chciał odpuścić a finalnie, gdy okazało się, ze tylko kd to był przygnębiony bardziej niż ja. Na pewno by Ci bardzo chciał pomoc i na pewno nie zbył czymkolwiek
    Mówisz o Ireneuszu Pe?

Strasznie się już zakręciłam.. Czy iść już do kogoś nowego na monitoring czy np do MR..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:49

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mam na mysli Połacia. Nie miałam monitoringu, robiłam inf z kd :(

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Bo z tego co piszesz to wspaniały lekarz!!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Tak, mam na mysli Połacia. Nie miałam monitoringu, robiłam inf z kd :(
    Powiodło się?

Przepraszam.. zbyt nie śledzę.. Nie masz podpisu.. :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U PR i prof. tylko nie byłam. W czasie tych trzech stymulacji, zabiegów "zaliczyłam" wizyty u wszystkich innych i biorąc pod uwagę doświadczenie, efekty i podejście do pacjenta poleciłabym 3 lekarzy: Połacia, Banach albo Makowską.PR i prof. tu nie wymieniłam, bo ich nie znam, ale chwaleni są za swój profesjonalizm. Guzowski mi podpadł jak rzucił głupi komentarz o tym, że skoro nie mogę na konkretną godzinę danego dnia przyjechać, to chyba kariera jest dla mnie ważniejsza niż dziecko. Banaszczyk jest wycofana, trzeba dopytywać i drążyć, ale potrafi być miła. Połać to lekarz, który robił mi oba transfery, ostatni udany, dużo ma z resztą tych udanych wśród moich znajomych. Specyficzny jest, ale ja go lubię, mój mąż też, prowadzi mi ciąże, na wszystkie pytania odpowiada, dobrze nastraja, pogadamy czasem o głupotach dla luzu. Jak będę wracać po drugiego grocha, to transfer tylko u niego. Dla Ciebie wybrałabym Banach, bo choć Makowska jest fachowa, bywa zakręcona, a Banach to przyjemna kobietka i w sumie to taki żeński odpowiednik Połacia, tylko bez zgrywania się. Ona jako jedyna z gamety nie ma negatywnych opinii na znanym lekarzu. Trochę więcej Ginka mogłaby Ci o niej powiedzieć, bo od początku u niej jest.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiąca, o kasie za tę jedną wizytę u innego lekarza nie myśl. Lepiej teraz niż potem. A ta walka o dziecko ma to do siebie, że tania niestety nie jest. Ja już tej kasy nie liczę, ale w tysiącach to leci, a dziewczyny, które podchodzą komercyjnie do in vitro płacą niestety krocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 17:07

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do Banach, mnie pasuje. Ja tak jak Jomi spisuje sobie pytanie na kartce, odpowiada na kazde. Bylam tez u Makowskiej i IP ( w trakcie stymulacji na usg) i dla mnie tez w porzadku :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Powiodło się?

Przepraszam.. zbyt nie śledzę.. Nie masz podpisu.. :(

Powiodło się ale na krótko. W 9 tc przestało bić❤️Ale to juz inna historia. Czoko, głowa do góry!!

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale tu dużo naskrobałyście ;P

Co do MR to zrobił na mnie podobne wrażenie jak na Tobie ' Lubiąca czekolade' ale taki on jest nie daje złudnych nadziei jest bardzo konkretny i nie obiecuje gruszek na wierzbie. Cięzko z nim negocjować ale to od Ciebie zależy czy się zgodzisz na jego rozwiązania czy nie. My też przy pierwszej wizycie byliśmy nakręceni że podejdziemy do in vitro od razu itp on ostudził nasz zapał i sprowadził na ziemię. Ale wiesz co nie zrezygnowałam z niego i na każdje kolejnej wizycie było coraz lepiej a jego rozwiązanie okazało się idalne.
    On prowadzi sprowadzić na ziemię, pamiętam jak poszliśmy do niego z pozytywnym wynikiem bety, ja byłam w mega euforii a on sprowadził nas na ziemie że to jeszcze nie oznacza pełnego sukcesu, że trzeba czekać i różnie jeszcze może być. Mi to było potrzebne, takie sprowadzenie na ziemię. Ja byłam zadowolona z niego. Zmieniłam na innego lekarza z racji tego ,że był mało dostępny w tamtym okresie kiedy do niego chodziłam i wkurzało mnie non stop przepisywanie do innych lekarzy.
    Na mnie np Połać nie wywarł dobrego wrażenia i za nic w świecie nie chciałabym do niego wrócić. R. Banach bardzo sympatyczna i na wszystkie pytania odpowie.

A co do tych kosmetyków w ciąży hmm różne są opinie i tak na prawdę nie mam żadnych badań odnoszących się do ich stosowania w ciązy. Ja paznokcie malowałam przy otwartym oknie albo na balkonie ;) a włosy dopiero zaczełam farbować po 3miesiacu ciąży. A co do kosmetyków na cellulit itp to są specjalnie linie dla kobiet w ciazy ale one sa drogie... ja nie korzystałam, mówiłam sobie że zadbam o siebie po ciąży ;)

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Powiodło się ale na krótko. W 9 tc przestało bić❤️Ale to juz inna historia. Czoko, głowa do góry!!
    Ahh zawsze cos :( to trzymam kciuki za kolejne proby!

I dziekuje :*

Polly_love lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk w macicy :)

Polly_love, Pola853, Lubię_czekoladę, katrina, aniab2205, jomi81, Ginka, asiamar, natty85, sylvuś, takasobieja lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jest pęcherzyk w macicy :)

I jest ciąża!!! Gratulacje❤️ :)

Bella93 lubi tę wiadomość

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ