X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella .. :(

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) widzę, że są nowe ciąże i serdusia! Bardzo gratuluje!!! :) najwieksze cudy są w Was :)
    Jomi widzę, że jestes po transferze... baaaardzo trzymam kciuki!!! :) <3

Zielinka ostatnio milcząca, mega zaabsorbowana Miłoszkiem :D
    Ja generalnie mam masę czasu... :D ale zajmuje się domem...
    U nas po kontroli krwi wychodzi spora anemia i małego i anemia słaba u małej ... wiec daje Pani dr mu 2 tyg szansy, zwiekszamy żelazo, jak się nie poprawi to idziemy z Leonem na 2 dni na oddział i będzie transfuzja :( niska hemoglobina jest od wczesniactwa, poza tym musimy ćwiczyć metodą wojta...czy jakoś tak, nie wygląda fajnie, jest przy tym duzo płaczu ale juz po pierwszym cwiczeniu widać jak asymetria ginie :)

Neurolożka mnie przestraszyła, że mały może miec jakas chorobe genetyczną... zespół Beckwitha i Wiedemanna bo wytyka język i ma dość spory i ma wyraźne rysy twarzy, ale po wywiadzie i innych rzeczach mówi, że za 3 miesiace go skontroluje bo nic innego się nie zgadza, że może to jego uroda.
    Niepotrzebnie mnie stara nieprzyjemna ruska baba zestresowała... aaa in vitro wg niej (a jest neurolog genetyk) to zabawa w Boga i jesli natura dziecka nie dała to wiedziała co robi.
    Przyjechalam po tej wizycie do domu i poczytalam o tym zespole i nic prócz wytykanego przez Leona jezyka się nie pokrywa... ciąza i badania prenatalne NIGDY nie były nawet na granicach norm, a zawsze idealne...nie miałam wielowodzia, przyzierności karkowe w dolnych granicach, nerki i serduszka zdrowe... ten zespol charakteryzuje się przepukliną pepkową w brzuszku w wiekszosci przypadków, cukrami po porodzie ponizej 40... zawinietymi płatkami uszu, duzym językiem (mówiąc duzym to dużym, a nie może ciut wiekszym, te dzieci maja jezyki jak dorośli!!! a Leon ma normalny, tylko go często wystawia, ale czytalam że dzieki temu poznaje świat, i jak jest głodny tez ma prawo i przy niedoczynnosci tarczycy, a jego wyniki tsh ciut zawyżone) nieproporcjonalną głową, mniejszą od tułowia a tułów właśnie duzy... też tego nie ma... nic nie pasuje! A ta krowa mnie zestresowała!!! Mój M tez czesto wytyka jezyk jak jest skupiony, Laura tez czasem tak robi... wrrrr! Po prostu gryzłam dwa dni temu ze złości, przeanalizowałam wszystkie nasze badania... jeszcze wredna pytala czy synek miał przepukline bo ma duzy brzuszek, jak odpowiedziałam, że to brzuszek wczesniaczy bo mial martwicze zapalenie jelit to zrobiła duze oczy... no i szukała dziury dalej i że na pewno nie robiliśmy badań genetycznych przed ivf, to jak uslyszala ze robilismy i są ok to jeszcze wieksze zdziwko. Nic jej sie juz nie zgadzało... mialam wrazenie ze na siłe chciala cos wymyślić, a jego napiecie miesniowe w normie. Moja matczyna intuicja mówi mi, że jest zdrowy ;) a rysy ma wyraźne, ale to akurat jego atut, ma ciemne dłuższe włoski...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 16:08

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za babsko z tej neurolog!!!! Pewnie jakas pisowska fanatyczka naprotechnologii, dowiedziała się, że maluchy z in vitro i chciała za wszelką cenę udowodnić słuszność swej tezy, że in vitro to zabawa w Boga. Na pewno bym do niej więcej nie poszła. Jestem pewna, że Leon jest zdrowy, a na pocieszenie dodam, że moja Olga tez często wystawiała język. W ogóle chyba nigdy Ci nie pisałam, że strasznie mi się podobają imiona Twoich dzieci.
    Madzia, ile w tej chwili ważą? Naprawdę masz czas na prace domowe przy dwójce maluchów????
    Trzymam kciuki, żeby anemia u Leona ustąpiła.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przeprasza, że tak się wcinam...ale wiem jak to jest i wiem co teraz czujesz. Ja po wystąpieniu ogromnego krwawienia walczyłam z lekarzami 8 dni aby moje dziecko mnie nie opuszczało. To był 6 tydzien. Niestety nie udało się:(( przeżyłam to jak nigdy nic na świecie. To było dzień po moich 30 urodzinach. Teraz jestem kilka dni po moich 31 urodzinach i sama nie dowierzam, że za kilka dni będę mamą:)))
    Wypłacz się i wykrzycz a później wstań i zacznij kolejny etap drogi o swoją kruszynkę.

Pomimo tego, że cię nie znam życzę ci, żebyś w krótkim czasie po tej stracie mogła cieszyć się tak jak ja teraz rozwijającym się w sobie życiem.

Twoja historia to tak jakbym siebie widziała tam na tej białej strasznej sali...
    Powodzenia

Bella93, Polly_love, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianka, witaj na forum

Bella... i ja znam ten ból. Po długiej walce w styczniu tego roku zaszłam w upragnioną ciążę. Oszalałam z radości, cała rodzina była we łzach szczęścia. Trwało do 9 tc. Po prostu. Pojechałam na wizytę a tu IP mowi, że maluchowi nie bije serduszko. Miałam wywoływane poronienie. Ból fizyczny z niczym nie porównywalny, tłumił ten fizyczny. Cierpiałam w kącie jak ranne zwierzę, przeżyłam załamanie nerwowe i depresje. Z czasem, powoli, doszłam do siebie i walczę dalej. Ostatni zarodek, zero wiary. Ale walczę. I Ty Zawalczysz, gdy minie trochę czasu. Daj go sobie ile potrzebujesz. I wróć na ring :*

Bella93 lubi tę wiadomość

• Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly love dokładnie trzeba wrócić wczesniej czy później po swoje marzenia

Polly_love lubi tę wiadomość

• Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło mi post

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dziś cały dzień tu nie zaglądałam a tu takie przykre wieści. Bella, przykro mi. Wiem, że silna babka z Ciebie, więc niedługo zawalczysz ponownie.Zbieraj siły kochana.

Madzia, ja też bym sobie takiego neurologa odpuściła. Babka powinna szukać u siebie objawów ogłupienia a nie szukać wad u Twoich dzieci.ps. znam kobietę, która też w czasie ciąży trafiła na takiego nadgorliwca, ona krępa, niska, taka trochę mongolska uroda, to lekarz jej chciał wmówić, że dziecko na pewno z zespołem Downa i koniecznie trzeba usunąć. Dzieciątko zdrowe i bardzo dobrze się rozwija.

takasobieja lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiąca, nie znam tego leku. Jakie ma mieć działanie?

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi no jeszcze jest sprawa taka ze mój mąż ma lekko zawinięte ucho, to dysmorfia... I ona mówiła ze moze być tak ze mały ma też lekka dysmorfie czyli "lekko odbiega od kanonu urody" dla naszej populacji. Swoją drogą właśnie dla mnie to był duży atut bo dzięki temu nie jest pospolity a ma naprawdę ładne rysy. Laura z kolei ma urodę pospolitego noworodka :).
    Pójdę za 2-3 tyg. Z Laura do kontroli to zapytam tamtej bardzo doswiadxzonej neurolog byłej ordynator neurologii dziecięcej szpitala wojewódzkiego o opinie

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Dianka, witaj na forum

Bella... i ja znam ten ból. Po długiej walce w styczniu tego roku zaszłam w upragnioną ciążę. Oszalałam z radości, cała rodzina była we łzach szczęścia. Trwało do 9 tc. Po prostu. Pojechałam na wizytę a tu IP mowi, że maluchowi nie bije serduszko. Miałam wywoływane poronienie. Ból fizyczny z niczym nie porównywalny, tłumił ten fizyczny. Cierpiałam w kącie jak ranne zwierzę, przeżyłam załamanie nerwowe i depresje. Z czasem, powoli, doszłam do siebie i walczę dalej. Ostatni zarodek, zero wiary. Ale walczę. I Ty Zawalczysz, gdy minie trochę czasu. Daj go sobie ile potrzebujesz. I wróć na ring :*
    Paulis kochana za chwilę będziesz w ciąży... Wiesz że ja w to bardzo wierzę :)

Polly_love lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobie- chciałabym... chciałabym tego najbardziej na swiecie. Co do pani dr. Lekarz, lekarzowi nierówny. Zawsze, jak w życiu, trafiamy na rożnych ludzi. Jest XXI wiek ale sama widzisz... zabierz synka do innego lekarza na konsultacje. Bo jest zdrowy, śliczny i silny i nic mu nie jest :)
    Jestem aktualnie służbowo we Wrocławiu, sytuacja z wczoraj: wielki bankiet firmowy, poznani znajomi z branży siedzą na przeicwko mnie i męża. Rozmawiamy, jak wszyscy o pracy. Nagle ona zmienia temat "macie dzieci?", mowię, że nie. Po czym słysze komentarz "to biedni jesteście". Pozamiatane. Wiem kurwa (proszę wybaczyć) wiem, że jestem biedna. Nie musi mi o tym tak chamsko przypominać chwile wcześniej poznana kobieta. Chyba ten komentarz, spośród wszystkich jakie słyszałam, zabolał najbardziej :(

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, powiedz proszę, że jej coś odpowiedziałaś. Nienawidzę takich obcesowych, głupich ludzi, nienawidzę...

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Lubiąca, nie znam tego leku. Jakie ma mieć działanie?
    Ania, walcze o owulacje od nasteonego cyklu i to ma pomoc pecherzykowi zaczac rosnac.. W tym cyklu totalna cisza.. Nic.. Zero.. Zadnych cech owulacji, lekarz daje 5 miesiecy na ciaze, jak sie nie uda to trzeba bedzie inaczej probowac..

Glupio mi sie tu wcinac do Was na forum.. Macie o wiele wieksze problemy niz moj brak jaja.. Bede podczytywac

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i zycze groszkow.. :* trzymajcie sie i nie poddawajcie

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to miałam na każdym służbowym spotkaniu i szczerze mówiąc to już mi się nawet nie chciało ust otwierać. I niby osoby, które mnie znają, a zero taktu tylko takie podpytywanie żeby sprawdzić reakcję i mieć potem temat do obgadywania, a wiem, że obgadywały, bo inne życzliwe chętnie dzieliły się zasłyszanymi plotami.

08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ania, walcze o owulacje od nasteonego cyklu i to ma pomoc pecherzykowi zaczac rosnac.. W tym cyklu totalna cisza.. Nic.. Zero.. Zadnych cech owulacji, lekarz daje 5 miesiecy na ciaze, jak sie nie uda to trzeba bedzie inaczej probowac..

Glupio mi sie tu wcinac do Was na forum.. Macie o wiele wieksze problemy niz moj brak jaja.. Bede podczytywac

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i zycze groszkow.. :* trzymajcie sie i nie poddawajcie

Lubiąca, jakie wcinanie? Ty już swoja jesteś;) Trzymam kciuki, żeby to faktycznie pomogło, jeśli nie, nie bój się decyzji o in vitro. Żadna z nas nie pałała radością na wieść, że tędy musi biec nasza droga, a każda potwierdzi, że czuje, że zrobiła dobrze, że wykorzystała daną szansę na maksa.
    Ps. Ja uważam, że nie ma tu większych i mniejszych problemów,chociaż są różne, każdy jest poważny i równie istotny. Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać.

08.18r-et nieudany

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Takasobie- chciałabym... chciałabym tego najbardziej na swiecie. Co do pani dr. Lekarz, lekarzowi nierówny. Zawsze, jak w życiu, trafiamy na rożnych ludzi. Jest XXI wiek ale sama widzisz... zabierz synka do innego lekarza na konsultacje. Bo jest zdrowy, śliczny i silny i nic mu nie jest :)
    Jestem aktualnie służbowo we Wrocławiu, sytuacja z wczoraj: wielki bankiet firmowy, poznani znajomi z branży siedzą na przeicwko mnie i męża. Rozmawiamy, jak wszyscy o pracy. Nagle ona zmienia temat "macie dzieci?", mowię, że nie. Po czym słysze komentarz "to biedni jesteście". Pozamiatane. Wiem kurwa (proszę wybaczyć) wiem, że jestem biedna. Nie musi mi o tym tak chamsko przypominać chwile wcześniej poznana kobieta. Chyba ten komentarz, spośród wszystkich jakie słyszałam, zabolał najbardziej :(
    Wiesz co.. Z dziewczynami na innym forum mialysmy kiedys dyskusje na ten temat.. Kazda kiedys dostala w twarz takim lub podobnym tekstem.. Ludzie totalnie nie mysla.. Czy obcy czy bliscy..

Mi ostatnio kolega z pracy powiedzial, ze chyba czas na dziecko, bo mlodsza to ja nie jestem.. Kolezanka, ktora wie ze sie staramy od 1,5 roku bez skutku a zaszla w 1cs twierdzi, ze musze sie wyluzowac i gada tylko o sobie jak to jej ciezko w ciazy i do dupy..

Moja mama jak jeszcze nie widziala, ze nie mozemy od dluzszego czasu zajsc w ciaze, wykrzyczala mi, ze chyba mam pochrzanione priorytety w zyciu i powinnam zaczac myslec o dzieciach..

Ludzie nie mysla, bo skoro oni nie maja problemow z zajsciem to przeciez jest mega latwe i kazdy zachodzi w chwile..

Tak tylko chcialam :) pewnie nie pocieszy..

Nie bierz takich rzeczy do siebie, prosze.. To o nich swiadczy, o ich ograniczeniu, nie o Tobie

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly zero taktu z ich strony i jeszcze jaki tupet. Nie przyjmuj sie! Wiem,ze latwo powiedziec, mi tez jest ciezko, jak slysze docinki typu: jeszcze nie macie dziecka? Pies wam dziecka nie zastapi. Cyc do przodu, olej to. Stres jest nam jak najmniej potrzebny!

Lubiaca ja mialam 6 m-cy stymulacje clo/aromek ale to nie dalo efektu, pecherzyk pekl tylko 2 razy. Trzymam kciuki aby sie udalo

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Lubiąca, jakie wcinanie? Ty już swoja jesteś;) Trzymam kciuki, żeby to faktycznie pomogło, jeśli nie, nie bój się decyzji o in vitro. Żadna z nas nie pałała radością na wieść, że tędy musi biec nasza droga, a każda potwierdzi, że czuje, że zrobiła dobrze, że wykorzystała daną szansę na maksa.
    Ps. Ja uważam, że nie ma tu większych i mniejszych problemów,chociaż są różne, każdy jest poważny i równie istotny. Po to tu jesteśmy, żeby się wspierać.
    Dziekuje Kochana, bardzo milo mi sie zrobilo :) tez mam nadzieje, ze pomoze.. Chociaz chyba bardziej mowie, ze mam nadzieje bo juz przyzwyczailam sie do tego, ze nie moge miec dzieci.. ;)

A i wiesz co :) zaczelam po wizycie w klinice pozytywnie myslec o in vitro :) za pol roku zapewne podejmiejmy decyzje o takim zaplodnieniu.. Czy jest jeszcze szansa na refundowane in vitro? Czy duzo wczeniej trzeba sie decydowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 10:35

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 3 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Polly zero taktu z ich strony i jeszcze jaki tupet. Nie przyjmuj sie! Wiem,ze latwo powiedziec, mi tez jest ciezko, jak slysze docinki typu: jeszcze nie macie dziecka? Pies wam dziecka nie zastapi. Cyc do przodu, olej to. Stres jest nam jak najmniej potrzebny!

Lubiaca ja mialam 6 m-cy stymulacje clo/aromek ale to nie dalo efektu, pecherzyk pekl tylko 2 razy. Trzymam kciuki aby sie udalo
    Jestem przygotowana na taka ewentualnosc.. Czas pokaze, nic z tym nie zrobie

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ