Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
jomi81 wrote:Tyle, że jeśli się nie uda mieć pełnego to naprawdę nic się nie dzieje. Transfer można zrobić i przy pustym pęcherzu, tylko wtedy nie jadą głowicą po brzuchu, a robią usg transwaginalne.
Myślę, że po prostu trzeba czuć że powoli zaczyna się chcieć siku. Ja przed transferem piłam, piłam i nic. W Gamecie nawet dokupilam wodę No i jak mnie złapało 15 minut przed transferem to myślałam że popuszczę na fotelu, ale może dobrze wyszło, bo wszystko poszło bardzo gładko Irek zresztą pytał czy pęcherz mam pełny. -
Pola853 wrote:Jomi
Ale chyba to proponuje Ci lekarz? Ja jeszcze przy żadnym transferze z taka propozycją się nie spotkałam...
Masz na myśli leżenie? Mi nikt nie proponował, sama zapytałam czy jest taka możliwość i PR powiedział, że jest.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja mam porównanie po prostu z tym pęcherzem. Poprzedni transfer - pecherz pełen do granic wytrzymałości, transfer szybki i bezproblemowy. Ten transfer - pecherz praktycznie pusty, transfer szybki i bezproblemowy Jedynie sposobem wykonania usg się różnił.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi
Z Ciebie to pewna siebie i asertywna babka - tak mi się wydaje
Ja jestem troche taki nieśmieluch ;P i pewnie bym nie zapytała sama z siebie...
Katrina
A możesz coś napisać jak wygląda transfer u Połacia?
Mnie prowadzi PR ale go ma nie być w przyszłym tygodniu i nie zrobi transferu, a tak mi bardzo nam tym zależało... chciałam żeby on był...
Tak mam mieć w piątek o 12 ... -
lilaloo wrote:Hej:) Dziewczyny,jakie witaminy łykałyście/łykacie dla ciężarnych?chodzi mi o konkretne nazwy bo ja przyznam się,że tylko kw.foliowy.
Witaminy i suplementy są potrzebne tylko jeśli z powodu mdłości na przykład nie możesz mieć dobrze zbilansowanej diety albo jeśli masz jakiekolwiek wskazania. Cizza sama w sobie nie jest wskazaniem do suplementacji. Ja biorę tylko kwas foliowy. W ciąży poorzedniej do 3 trymestru tez brałam tylko kwas foliowy, dopiero w końcówce zaczęłam suplementacje.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Ja mam porównanie po prostu z tym pęcherzem. Poprzedni transfer - pecherz pełen do granic wytrzymałości, transfer szybki i bezproblemowy. Ten transfer - pecherz praktycznie pusty, transfer szybki i bezproblemowy Jedynie sposobem wykonania usg się różnił.
Myślę, że to czy miałaś pełny czy pusty i tak nie ma żadnego związku z tym, że poprzednio się nie udało a teraz tak. -
Pola853 wrote:Jomi
Z Ciebie to pewna siebie i asertywna babka - tak mi się wydaje
Ja jestem troche taki nieśmieluch ;P i pewnie bym nie zapytała sama z siebie...
Katrina
Mnie prowadzi PR ale go ma nie być w przyszłym tygodniu i nie zrobi transferu, a tak mi bardzo nam tym zależało... chciałam żeby on był...
Pola, dobrze mnie wyczułaś Zdecydowanie nie jestem nieśmiała Trzeba pytać i mówić otwarcie czego się oczekuje, to bardzo ułatwia komunikację.
Jeśli chodzi o transfer to jeden miałam robiony przez IP i dwa pozostałe przez PR. Nie widzę żadnej różnicy. Wszystkie trzy szybkie i w miłej atmosferze.
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
katrina wrote:Myślę, że to czy miałaś pełny czy pusty i tak nie ma żadnego związku z tym, że poprzednio się nie udało a teraz tak.
Oczywiście ze nie, przecież nie napisałam nigdzie ze miało to wpływ na powodzenie transferu. Chodzi mi tylko o to, że naprawdę nie ma to żadnego znaczenia czy pecherz jest pełen czy pusty.
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pola853 wrote:
Katrina
Tak mam mieć w piątek o 12 ...
Myślę, że podobnie jak u innych lekarzy Przychodzisz pół godziny przed transferem, Irek zaprasza Cię do gabinetu, pyta o samopoczucie i o wypełnienie pęcherza i mówi że spotykacie się w zabiegowym za 15 minut Później pielęgniarka Cię przejmuje, rozbierasz się, kładziesz na fotelu. Irek jak zwykle rzuca jakimś żartem Pielęgniarka naciska na podbrzusze, no i podają zarodek za zgodą lekarza. Po 2 minutach wstajesz. Irek prosi o wykonanie bety w 11 dpt, żegnamy się i po sprawie
Jeśli transfer masz o 12:00 to po przebudzeniu się załatw a potem już czekaj. Zresztą każdy organizm jest inny Pola, nie doradzę Ci w tej kwestii, sama znasz się najlepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 17:12
-
jomi81 wrote:Oczywiście ze nie, przecież nie napisałam nigdzie ze miało to wpływ na powodzenie transferu. Chodzi mi tylko o to, że naprawdę nie ma to żadnego znaczenia czy pecherz jest pełen czy pusty.
A ja nigdzie nie powiedziałam że tak napisałaś.
Moim zdaniem lepiej przyjść z pełnym pecherzem. Nie bez kozery lekarze o to proszą. Macica jest wtedy dobrze rozciagnieta co ułatwia podanie zarodka. Pola zapytała nas o zdanie, kazda może mieć inne, tyle -
Pola853 wrote:Czyli wszystko tam samo tylko lekarz inny...
Katrina IP jest twoim lekarzem prowadzącym?
Był, kiedy leczyliśmy się w Gamecie. Wracam teraz do swojej pani ginekolog. Niestety u Połacia wizyta 150 zł a u dr Perenc 100 zł. Podchodzilismy komercyjnie więc nie ukrywam że każdy grosz się teraz dla nas liczy. IP to świetny lekarz. Na ostatniej wizycie nie mogłam się z Nim rozstać, dosłownie Do gamety poza tym mamy 3 razy dalej niż tutaj, lekarz praktycznie na miejscu.