X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Lilaloo o ktorej transfer?

Sylvus &&&&&, daj znac jak bedziesz po ;)
    Jestem i dziękuję :)
    Było do zniesienia,zobaczymy jutro.
    Pamiętaj że ja za Ciebie też &&&&& zawsze mocno:)

PragnącaDziecka, aniab2205 lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, pytałam, zatem z plukaniem wyglada to tak, jak pisałam wczoraj. Płukanie ma na celu oczyszczenie resztek progesteronu zbpiwrscienia szyjki macicy. Po Lutienie jest, jak to Polać określił, przepraszam bardzo-serowata wydzielina. Po Crinone nie osadza się tak na szyjce. Płukanie ma więc na celu odsłonięcie szyjki by bezproblemowo wprowadzić przez nią cienki cewnik z zarodkiem. Co do śluzu. Powiedział, że jego nadmiar czy niedobór nie mają znaczenia na implantację, że jesli pacjentka ma jego nadmiar to nie robi się jej płukania, jeśli to jest problem (wg jej samej). Powiedział tez, że sobkiewicz w salve zaleca przed et irygacja z tantum rosa ale Gameta, jak i lekarze w niej pracujący, uważają, że to pomysł sam w sobie (cyt.jego słowa) " z dupy" :) zatem tak- jesli Crionone to bez płukania, jeśli Luteina to z plukaniem. Pamietaj, że zawsze możesz wszystko lekarzowi powiedzieć, o wszystko zapytać i podać cokolwiek w wątpliwość. Rozumiem, że to nie jest Twój lekarz ale uwierz mi, ręce do transferu ma. Ja mu mogę w pon na wizycie powiedzieć, że na tym et o 12 to on ma się szczególnie postarać :)
    Sylvuś, masz to już w głowy!!

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Moja beta z dziś, czyli 11 dpt to 468,70 :D

Lilaloo, powodzenia!
    Jomi gratulacje!!! :)
    Nudnych następnych mc ciąży:) super beta!

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziwne slowo,ktore nie przypomina żadnego to "piercienia"**

Martoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera!! "pierścienia" :D

Martoszka lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie mile słowa. Może odetchnę jak usłyszę serducho, bo póki co jest we mnie bardzo dużo lęku. Dziś wracam do pracy po zwolnieniu i mam nadzieję, ze dam radę bezboleśnie wrócić do rzeczywistości po tych 2 tyg potransferowego lenistwa.

Miłego dnia! Nieustannie trzymam za Was kciuki!

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że nie odpisywalam mam teraz zabiegany tydzień. Sprawa u mnie wygląda dziwnie dr powiedział, że wypłaca nam różnice za niewykorzystane etapy ivf. Jak dla mnie to mało satysfakcjonujące skoro wydalam 7500 zł w błoto. Chcą abyśmy podeszli jeszcze raz na programie miejskim i na gonalu bez refundacji to za same leki zapłacę 5000 zł. Odnośnie sytuacji że wszystkie jajeczka były niedojrzale nie mają wyjaśnienia. Dr twierdzi że przy moich wynikach kompletnie nie wie jak mogło do tego dojść. Obecnie nadal nic nie wiem jestem strata kupę kasy i tyle.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze trzymam kciuki za przyszłe i obecne mamusie. Joasiu mówiłam, że widać Twój kwitnacy stan.

jomi81 lubi tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy w tym programie lodzkim, wszystkie transfery sa oplacone przez Urzad Miasta czy trzeba placic? Bo za dodatki to wiem ze sie placi.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar u jakiego lekarza byłaś? Kto o tym zdecydował? Ale to wszystko jest popieprzone...

• asiamar Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca płacisz za transfery tylko jeden gratis. Polly u dr Polacia się lecze ale konsultacje były też z Banaszczyk bo ona wcześniejsze procedury prowadziła. Najbardziej mnie boli ta niewiedza i kasa.

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar spodziewalam sie ze cos Ci zaproponuja, a tu taki klops

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Pola, pytałam, zatem z plukaniem wyglada to tak, jak pisałam wczoraj. Płukanie ma na celu oczyszczenie resztek progesteronu zbpiwrscienia szyjki macicy. Po Lutienie jest, jak to Polać określił, przepraszam bardzo-serowata wydzielina. Po Crinone nie osadza się tak na szyjce. Płukanie ma więc na celu odsłonięcie szyjki by bezproblemowo wprowadzić przez nią cienki cewnik z zarodkiem. Co do śluzu. Powiedział, że jego nadmiar czy niedobór nie mają znaczenia na implantację, że jesli pacjentka ma jego nadmiar to nie robi się jej płukania, jeśli to jest problem (wg jej samej). Powiedział tez, że sobkiewicz w salve zaleca przed et irygacja z tantum rosa ale Gameta, jak i lekarze w niej pracujący, uważają, że to pomysł sam w sobie (cyt.jego słowa) " z dupy" :) zatem tak- jesli Crionone to bez płukania, jeśli Luteina to z plukaniem. Pamietaj, że zawsze możesz wszystko lekarzowi powiedzieć, o wszystko zapytać i podać cokolwiek w wątpliwość. Rozumiem, że to nie jest Twój lekarz ale uwierz mi, ręce do transferu ma. Ja mu mogę w pon na wizycie powiedzieć, że na tym et o 12 to on ma się szczególnie postarać :)
    Sylvuś, masz to już w głowy!!

Dziękuję, że się zapytałaś ;) ;*
    Jak dla mnie za dużo i tak mi to nie wnosi, bo przy poprzednich transferach byłam czyszczona za każdym razem bez względu na rodzaj przyjmowanego progesteronu. Ja to rozumiem tak, że nawet jak bym go poprosiła o czyszczenie przy tym śluzie ( że wg moich odczuć go mam za dużo) to i tak go nie wykona? Mam tylko nadzieje, że poprosi nas do gabinetu przed transferem i mu powiem o co mi chodzi bo nie wyobrażam sobie z nim dyskutować już na fotelu z rozłożonymi nogami i przy otwartym okienku embriologów... MOże i jest fajnym lekarzem tak jak piszą dziewczyny, ale przy spotkaniu ze mną zrobił złe wrażenie nie wiem może miał gorszy dzień w końcu lekarz też człowiek. Chodzą mi myśli po głowie, żeby zrezygnować z transferu i poczekać jeszcze jeden cykl - pewnie sobie pomyślicie wariatka, głupia ale sama już nie wiem co myśleć. Coś czuję, że ten transfer będzie bardzo stresujący...

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja pierwszy transfer miałam u IP, bo PR był na jakimś wyjeździe. To było moje pierwsze z nim spotkanie. Nie było stresująco, wszystko mi dokładnie powiedział odnośnie dawkowania leków, pytał czy chcę coś jeszcze wiedzieć. Naprawdę się niepotrzebnie martwisz, głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:20

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Pragnaca płacisz za transfery tylko jeden gratis.
    On nie jest gratis, tylko oplacony.
    W podejsciu komercyjnym placi sie 6960procedura+1400transfer=8360
    A przy dof. 5000 od UM, nadzór medyczny nad przebiegiem stymulacji (wizyty lekarskie, USG, badania laboratoryjne przed znieczuleniem, estradiol, progesteron) – 910 -dopłata
    dopłata do części biotechnologicznej w kwocie 2450 PLN = 8360zl

Asiamar, przykro mi, że stało się tak a nie inaczej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:46

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar, to, że zwrócą kasę za niewykonaną część to akurat łaski nie robią. Program miasta też niejako nie z ich kieszeni, więc moim zdaniem się nie postarali. W tym wszystkim widzę właściwie tylko jeden plus- potraktują Cię w przyszłości priorytetowo, bo fakt jest taki, że dali plamę. Szkoda, że Twój organizm kolejny raz będzie musiał zmierzyć się ze stymulacją.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar nie wiem jakimi prawami rządzi się klinika. Może nie bardzo widzą winę po swojej stronie...W każdym razie w ub roku podczas mojej procedury, moich 13 zarodków rozwijało się za szybko. Żaden nie nadawał się do mrożenia, wówczas klinika nie bardzo mogąc podac powód tego faktu, postanowiła powtórzyć procedurę. Jednak ja miałam kd, więc to zupłenia inna historia. Płacę z góry 15 tys i oni musieli tak się zachować, gdyż taki ejst zapis w umowie. Natomiast, znajoma, która stymulowała się i jak Ty miała problem z z komórkami została oddelegowana do powtórzenia procedury bo był to u niej czynnik, na który lekarz nie miał wpływu. Popieprzone jest to wszystko. Bardzo jest mi przykro, bo domyślam się jakie to uczucie po takim czasie, przy sporych dawkach leków zostać z rozczarowaniem. Walcz Asia, idż do IP. to dobry chłop, może coś Ci pomoże...

Pola, przed et powiedz lekarzowi o tym śluzie, masz prawo powiedzieć mu o wszystkim a on obowiązek zareagować. Myslisz o przełożeniu et z uwagi na lekarza?

• asiamar Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jak dla mnie powinni mi oddać całe 3360 zł i uznać procedurę za nieważna bo i tak jestem stratna a za leki mi nikt nie odda

Polly_love lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Generalnie jak dla mnie powinni mi oddać całe 3360 zł i uznać procedurę za nieważna bo i tak jestem stratna a za leki mi nikt nie odda
    Generalnie powinni oddac wiecej (w gotowce to co doplacilas, a reszta powinna czekac u nich jako kasa z UM) bo z tego co kojarze to sama procedura zaplodnienia kosztuje 3490, a u Ciebie jej nie bylo, nie bylo tez transferu.
    A mowili ile zwroca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:16

Polly_love lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly Love

Tak w pierwszej chwili zastanawiałam się nad przełożeniem transferu ale to chyba byłoby głupie... nie ukrywam, że szkoda też pieniędzy za wizyty, dojazdy, leki itp poza tym ja po etrofemie zle sie czuje i jak miałam bym znów to powtarzać.
    Zobaczymy jak będzie w piatek, jak spotkam się z IP przed transferem to mu powiem o co mi chodzi zobaczymy jak zareaguje. Jeśli się nie uda ten transfer to mamy zamrożonego jeszcze jednego zarodka to wtedy tak dogadam się z PR żeby był przy transferze albo porpsze go żeby mi napisał w papierach, że mam być wyczyszczona i że ma być spr cewnik bo sam mówił że w moim przypadku to ważne.

Co do Asimar nie wiem jak dokładnie to u was wyglądała i kto prowadził całą procedurę ale znam przypadek dziewczyny, że po stymulacji też nie miała żadnego zarodka wtedy jej prowadziła Banaszczykowa - w ogóle nie widziała swojego błędu, przy próbie negocjacji nie chciała nawet zmienić leków i chciała iść tym samym torem stymulacji - dziewczyna lekarza zmieniła na Banachową tyle że ona była w programie ministerialnym...
    A może warto umówić się do kierownika kliniki i podjać jakieś negojacje czy nie powinni zwrócić większej kwoty?

‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ