Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPola, to może nie jest głupie, by et przełożyć, ale szkoda cyklu przygotowań. tyle leków, ładne endo. Co do lekarza-uwierz mi, jesteś w dobrych rękach. Wiem,że zaufanie najlepsze ma się do swojego lekarza, rozumiem to. Jednak IP robił mi już 6 et i uwierz, nie zmieniłabym go, bo wiem,że ma wysoką skuteczność transferową. Będzie dobrze, myśl pozytywnie, głowa do góry
-
Asiamar, a ja bym poszła do PR pogadać. On z Tobą rozmawiał po punkcji, zna temat i to on tam jest szefem i podejmuje decyzje. Negocjuj, nie masz nic do stracenia.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Tyle tylko, że istnieje też coś takiego jak nieadekwatna reakcja na lek, na co lekarz nie ma żadnego wpływu. Ja miałam to zarówno w pierwszej jak i drugiej procedurze, dopiero za trzecim razem "trafiliśmy" w odpowiedni dla mnie lek.
Jeśli tym razem szłaś na całkiem innych, nowych dla Ciebie lekach to niestety będą mogli uznać, że nastąpiła nieadekwatna odpowiedż na lek i wtedy nie ma podstaw do anulowania procedury. Natomiast jeśli wcześniej już brałaś te leki i dobrze się stymulowałaś to jak najbardziej bym się upierała przy unieważnieniu procedury.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Pola, ja też bym została przy IP. Nie dlatego, że sama teraz do niego chodzę, ale ze względu na tę wysoką skuteczność. Transferował u wielu znanych mi dziewczyn i bardzo często z powodzeniem. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która przeniosła się od niego do Makowskiej, bo potrzebowała kontaktu z innym lekarzem, świeżego spojrzenia. Teraz wróciła do niego, bo wierzy w jego doświadczenie.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Polly LOve
Dziękuję za dobre słowo, już nic nie poradze taka panikara troche jestem..
A Ty na jakim etapie jestes? Dość często jeździsz do IP poniedziałek teraz piatek przygotowujesz sie do transferu czy kolejna stymulacja?Polly_love lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPola853 wrote:Polly LOve
A Ty na jakim etapie jestes? Dość często jeździsz do IP poniedziałek teraz piatek przygotowujesz sie do transferu czy kolejna stymulacja?
Wczoraj widziałam się z nim w Medeorze. Zgodził się przyjąć moją bliską koleżankę w wysokiej ciąży, gdyż jej lekarz zachorował a ona chciała ktg.I porozmawiałam z nim, także o Twojej sprawie. Na wizytę jadę w piątek. Jestem na etapie powolnego przygotowania do et. Muszę powtórzyć badania na okoliczność chorób zakaźnych, wymazy i ustalić plan przygotowania. u mnie to temat złożony, od wrześnie nie mam okresu więc będzie trzeba podziałać jakoś. Do tego muszę z nim podpisac papiery dotyczące AZ, do którego podchodzę niebawem. Tuż po et mojego ostatniego zarodka -
Sru tu tu tu. Powinno byc: AZ do ktorego podeszlabym w razie niepowodzenia et, ale nie zakladam ze tak bedzie.
jomi81, Polly_love, asiamar, aniab2205, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Polly, podpisuj oczywiście papiery do AZ, bo to da Ci spokój w głowie, ale Twoim dziewckiem będzie Wasz ostatni zarodek. Zobaczysz
Polly_love, aniab2205 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Polly Love
To z Ciebie taka dobra duszyczka
To u Ciebie to bardziej skomplikowane a ja rozwodze sie nad lekarzem i transferem...
Będzie dobrze i w końcu do każdej z nas uśmiechnie się szczęście tyko nieraz trzeba dłużej poczekać ...Polly_love lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kochane jesteście taki był plan - jak nie da się takim sposobem to weźmiemy jakąś sierotkę, którą ludzie oddadzą takim przypadkom jak mój.
Pola, każdy ma swój cyrk i swoje małpy. Ty masz swój dylemat, swój Everest. Głowa do góry Mistrzyni. W ciąży będziesz w piątekPola853 lubi tę wiadomość
-
Pola853 wrote:Polly LOve
Po naszych przeżyciach naprawdę trudno nie panikować. Każda z nas ma tyle za sobą, że niestety w naszym wypadku nie ma szans na spokój i luz.
Ja na przykład strasznie zazdroszczę dziewczynom, które nie musiały nigdy zagłębiać się w statystyki, które nie mają pojęcia co może się wydarzyć w ciąży i jak niepewny to stan. Dla nich beta to początek wielkiej, niczym niezmąconej radości, a dla mnie na przykład jest początkiem dalszego stresu, niepokoju i lęku.
Nie uciekniemy od tego niestety
Polly_love, Martoszka lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Polly ja wierzę głęboko, że teraz Ci się uda!!! Wierzę, że to Twój czas
Jomi, ja też zazdroszczę dziewczynom, które poprostu są w ciąży i nigdy nie musiały analizować tego wszystkiego.
Ja się boję o każdy kolejny dzień, a z każdego który minął bardzo się cieszę. Może gdyby nie krwawienie w pierwszych tygodniach inaczej bym to odczuwała.
Asiamar mam w w lodówce całe opakowanie Puregonu i chętnie Ci go oddam jeśli będziesz potrzebowała w kolejnej stymulacji
Pola ja bym nie przekładała transferu, idź za ciosemPolly_love lubi tę wiadomość
Ginka
-
Asiamar, napisz mi proszę swój nr telefonu na maila - [email protected]Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie ciepłe i miłe słowa. Na lek nie zganiali bo dobrze się stymulowałam ( podobno leki mają te same składniki tylko w niewielkiej ilości się różnią i inne nazwy )i jajeczek było podobno odpowiednio wiele ,ale wszystkie niedojrzałe . Nie winię nikogo choć możecie się domyślić o tym sądzę. Stwierdzili cytuje " Sami nie wiemy co się stało " takie to otrzymałam wytłumaczenie. Dr P powiedział że nie jest mi w stanie powiedzieć ile dostanę zwrotu bo on się niby na tym nie zna i to wylicza jedna z pań rejestratorek a ta jak zaczęła pisać co już się odbyło z całej procedury t wychodzi na to że nie miałam tylko zapładniania ( bo nie było co) i transferu a wszystko inne się odbyło ( nawet oddanie nasienia przez mojego męża). To na moją logikę będę musiała sporo do tego interesu dołożyć choć zamierzam jakoś negocjować jak dostanę kosztorys. Joasiu tel wysłany.Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
Pola853 wrote:Polly Love
Tak w pierwszej chwili zastanawiałam się nad przełożeniem transferu ale to chyba byłoby głupie... nie ukrywam, że szkoda też pieniędzy za wizyty, dojazdy, leki itp poza tym ja po etrofemie zle sie czuje i jak miałam bym znów to powtarzać.
Zobaczymy jak będzie w piatek, jak spotkam się z IP przed transferem to mu powiem o co mi chodzi zobaczymy jak zareaguje. Jeśli się nie uda ten transfer to mamy zamrożonego jeszcze jednego zarodka to wtedy tak dogadam się z PR żeby był przy transferze albo porpsze go żeby mi napisał w papierach, że mam być wyczyszczona i że ma być spr cewnik bo sam mówił że w moim przypadku to ważne.
Co do Asimar nie wiem jak dokładnie to u was wyglądała i kto prowadził całą procedurę ale znam przypadek dziewczyny, że po stymulacji też nie miała żadnego zarodka wtedy jej prowadziła Banaszczykowa - w ogóle nie widziała swojego błędu, przy próbie negocjacji nie chciała nawet zmienić leków i chciała iść tym samym torem stymulacji - dziewczyna lekarza zmieniła na Banachową tyle że ona była w programie ministerialnym...
A może warto umówić się do kierownika kliniki i podjać jakieś negojacje czy nie powinni zwrócić większej kwoty?Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
asiamar wrote:Pola jakbym nie miała zarodka to bym nie miała do nikogo pretensji bo nikt nie daje gwarancji , że coś się zapłodni , ale ja miałam wszystkie komórki niedojrzałe , czyli tak jakby za wcześnie wyjęte ( tak nam to tłumaczył PR )
Dlatego idź negocjować z PR. Naoprawdę Asiu.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyasiamar wrote:Pola jakbym nie miała zarodka to bym nie miała do nikogo pretensji bo nikt nie daje gwarancji , że coś się zapłodni , ale ja miałam wszystkie komórki niedojrzałe , czyli tak jakby za wcześnie wyjęte ( tak nam to tłumaczył PR )
Jomi ma rację. PR może dużo, jest prezesem. Niech zwołają sympozjum i myslą.