Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola853 wrote:A zarodek rozmrażają w dniu transferu ? Pewnie i tak bede czytać w necie kiedy blastocysta się zagnieżdza itp nie da się zupełnie myśli od tego odgonić
Tak, w dniu transferu.
Żebyś nie musiała szukać to tu masz fajnie napisane co się dzieje z zarodkiem w poszczególnych dobach po transferze
http://matkawariatka.blog.onet.pl/2014/02/15/dwa-najdluzsze-tygodnie-w-zyciu/
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ale chyba najwazniejsze sa pierwsze dwie lub trzy dobry po transferze blastki ( bo wtedy ona sie implantuje) potem.czeka sie 48h i zaczyna byc produkowane hcg. Tak?
Pola wiesz kto bedzie robil Ci transfer. Jaka blastke Ci podadza? Jesli pisalas wczesniej to przepraszam za pytanie ale nie zauwazylam tych wiadomosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 14:25
-
Dziewczyny mam do sprzedania kilka opakowań różnych wspomagaczy, których używałam przy in vitro - swoich i męża. Pełne opakowania za niewielką opłatą, a rozpoczęte dorzucę gratis. Trochę tego wszystkiego mam. Jakby któraś była chętna to czekam na odp. Mam m.in. androvit, dhea sprowadzane z USA i inne.Agniesia
-
Agniesia, jak się czujesz?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Pola, tylko nie dźwigaj żadnych zakupów. Ja zaraz po mówiłam, że kręgosłup mi szwankował, byłam na nastawianiu a po tym nie wolno nic ciężkiego nosić;pPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Pola, szykuje kciuki na jutro.
A co do zakupow, to lepiej nie chodz po galeriach/sklepach -
Pola853 wrote:Tak podają teraz wszystkim pacjentkom encorton w sumie od czerwca 2015 r, wcześniej tego nie praktykowali
no właśnie u mnie w Gdyni nie podają...a nie ukrywam, że chciałabym tym razem go zażywać, mój lekarz jest stanowczo na nie. -
Polly_love wrote:Witaj Mkl - mam koleżankę w drugiej ciąży dzięki Gamecie w Gdyni. Jest pacjentką dr Czecha. Przy pierwszym et brała Encorton, przy drugim już nie. Powodzenia
Natty - wszystkiego dobrego, teraz byle do przodu. Szykuj się na et.
Pola jestem chora. Nie na żarty...Mąż nalega bym nie jechała jutro do Gamety, ale zależy mi, więc jak tylko dam radę to pojadę na wizytę. O uścisku nie ma mowy, choć to przeziębienie na życzenie (wyszłam z nie do suszonymi włosami z basenu)a nie wirus, ale będąc ostrożną chociaż Ci pomacham. Jeszcze dam znać.
no właśnie mnie też leczy doktor Czech i nie chce dać Encortonu -
aniab2205 wrote:Agniesia, jak się czujesz?
A co u Ciebie? Który to już tydzień?Bella93, PragnącaDziecka, aniab2205, sylvuś lubią tę wiadomość
Agniesia -
lilaloo wrote:Czy robiłyście może po transferze poziom estradiolu i progesteronu?
Estradiolu nigdy nie robiłam po transferze, progesteron zrobiłam po poprzednim przy okazji robienia bety, ale potem PR wyjaśnił mi, że to bez sensu, więc po tym juz nie badałam.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Pola, nie wiem co napisać Strasznie mi przykro.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Przepraszam dziewczyny, że wtrącam się w wątek. Pola bardzo Ci współczuję Naet sobie nie wyobrażam co musisz teraz czuć..
Jestem pacjentką Gamety Rzgów, leczę się u dr Połacia. Udało mi się zajść w ciążę (in vitro) za 2 podejściem. Oczywiście ogromnie się cieszę ale jest we mnie teraz tyle lęku co nigdy Jestem w 9 tygodniu ciąży, wizytę mam po świętach a mam jakieś cholerne głupie przeczucie, że coś jest nie tak Tyle się słyszy o tych obumarłych ciążach, boję się Do 8 tygodnia czułam się fatalnie, a teraz jak ręką odjął, zero objawów, prócz bólu piersi. Oczywiście głupia naczytałam się w Internecie, że to jeden z objawów tego, że ciąża mogła obumrzeć Wiecie jak częste są takie przypadki? Może wyolbrzymiam, ale w 9 tygodniu ciąży chyba nadal powinnam czuć się jak wcześniej -
Przepraszam dziewczyny, że wtrącam się w wątek. Pola bardzo Ci współczuję Nawet sobie nie wyobrażam co musisz teraz czuć..
Jestem pacjentką Gamety Rzgów, leczę się u dr Połacia. Udało mi się zajść w ciążę (in vitro) za 2 podejściem. Oczywiście ogromnie się cieszę ale jest we mnie teraz tyle lęku co nigdy Jestem w 9 tygodniu ciąży, wizytę mam po świętach a mam jakieś cholerne głupie przeczucie, że coś jest nie tak Tyle się słyszy o tych obumarłych ciążach, boję się Do 8 tygodnia czułam się fatalnie, a teraz jak ręką odjął, zero objawów, prócz bólu piersi. Oczywiście głupia naczytałam się w Internecie, że to jeden z objawów tego, że ciąża mogła obumrzeć Wiecie jak częste są takie przypadki? Może wyolbrzymiam, ale w 9 tygodniu ciąży chyba nadal powinnam czuć się jak wcześniej -
nick nieaktualny