Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
No i kolejnego faceta mamy na forum. Katrina, Ty czarownico... Wyśniłaś sobie jednak Kuba to popularne teraz imię, ma coś w sobie. Tylko uważaj, bo to ruchliwe chłopaki i na piękne oczy to wszystko u Ciebie wynegocjuje. To imię oznacza : ten, którego chroni Bóg:)
Deseo, mi się do porodu raczej nie śpieszy. To babcie nie mogą się doczekać. Jak dla mnie, to niech tam sobie na spokojnie jeszcze posiedzi.
Pola a co podwyższone z hormonów?
Co do podejścia facetów, my jesteśmy bardziej emocjonalnie zaangażowane i hormony jeszcze to podkręcają, ale i oni po swojemu przeżywają. Nie rozmawialiśmy o tym, ale widziałam, że dla mojego m.wizyta w pokoju z gazetkami wcale nie była formalnością, ale stresem. Dostaje kubek i potem go oddaje obcej babie/facetowi w okienku. Do pokoju wchodzi pod obstrzałem spojrzeń ludzi na korytarzu i w labie. Co w tym fajnego? Jeszcze pewnie gnębiła go myśl czy to, co znalazło się w kubku wystarczy by tym razem się udało. Na badania starał się przyjeżdżać ze mną i widział jak to wygląda. Nawet jak podczas ostatniej punkcji musiał być w pracy, to ubłagał 2 godziny spóźnienia żeby być przy mnie do momentu punkcji. Jak pielęgniarka wyszła z sali żeby mu powiedzieć, że jestem już po i wszystko ze mną w porządku, to dopiero pognał do pracy. Nigdy nie okazywał takiego zdecydowania, parcia jak ja, ale jak ryczałam z bezsilności to był obok. Bezradny jak i ja, ale był. Nas ivf zbliżyło, ale wiem, że niektóre pary dzieli i potrzeba wtedy pomocy z zewnątrz. To ciężkie przeżycia i niestety trzeba wielu czynników żeby poczuć się jak drużynakatrina lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Martoszka, przypomniało mi się. Znam taki przypadek, że mąż przez wszystkie stymulacje furiat i złośnik, pomstował na ivf i że nigdy więcej i po co w ogóle itd. Jak się okazało, że będzie dzidziol a nawet dwa od razu, to nagle zmiana o 180 stopni i kochający, wspierający. Różni ci faceci są.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
A no niestety.
Moj jak mowie cos nie po jego myśli to zawsze mowi: no tak ty chcesz ivf, ale tak sie zachowujesz, że ja nie wiem czy chcę miec z toba dzieci.
I jak to powie to mu zlosc przechodzi i już robi jak ja chce.
No i jak zrozumieć facetówM&M -
katrina wrote:Aniab, a myślałam że teraz króluje imię Mikołaj i Wojtek, bo co się nie obejrzy człowiek to te imiona słyszy. Ja od zawsze marzyłam o Kubusiu I tak zostanie Postanowione. A oczkami niech mnie czaruje jak najwięcej
Zobacz sobie rankingi imion dla chłopców i dziewczynek z tego i poprzednich 2 lat. Kuba króluje Za tym imieniem na kolejnych miejscach są: Filip, Antoś, Franek i ostatnio chyba Leosiów sporo. Czy to z resztą ważne? Najważniejsze, żeby Wam się podobało.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
agaka wrote:Hej dziewczyny:-) Gratuluje synka Katrina:-) Ja właśnie z pytaniem do Ciebie. Pamiętam że miałaś transfer jakieś dwa tygodnie przede mną i chciałam zapytać kiedy odstawiłaś duphaston?
Witaj na forum agaka Wstrzeliłaś się z pytaniem, bo dziś wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu Moja ginekolog powiedziała, że jak tylko po odstawieniu zacznie mnie boleć brzuch to mam z powrotem brać. -
aniab2205 wrote:Zobacz sobie rankingi imion dla chłopców i dziewczynek z tego i poprzednich 2 lat. Kuba króluje Za tym imieniem na kolejnych miejscach są: Filip, Antoś, Franek i ostatnio chyba Leosiów sporo. Czy to z resztą ważne? Najważniejsze, żeby Wam się podobało.
Faktycznie. My tam na te rankingi nigdy nie patrzyliśmy, a Franek też Nam się podobało, ale u mnie od zawsze był Kubuś i Kubuś i tak zostanie Wiem, że pisałaś jak nazwiecie swojego, ale wyleciało mi z głowy, przypomnisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 10:29
-
agaka, jeśli brałaś po 1 tabletce dziennie, to odstaw jak mówi lekarz. Jeśli po odstawieniu poczujesz się gorzej i poczujesz niepokojące objawy jak ból brzucha to skonsultuj się z nim i może zaleci żebyś brała w dalszym ciągu. Ale uważam, że skoro Twoja ciąża przebiega bezproblemowo i lekarz kazał Ci odstawić to raczej wie co mówi
-
Pola853 wrote:Ania
Mam podwyższone FT4 - 1,12 (norma 0,93 - 1,7)
i mam poniżej normy FT3 - 1,95 ( norma 2,6 - 4,40 )
Tsh jak się bada to jest jakaś zależna od dnia cyklu czy bez znaczenia?
Nie ma znaczenia o jakiej porze czy dnia cyklu. Prawdopodobnie masz problem z konwersja T4 w T3. Czesto wiaze sie to niedoborem zelaza lub selenu.
Do pelnej oceny potrzeba Tsh, antycial i usgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 12:22
2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
Dokładnie, tsh w dowolnym dniu cyklu i przy staraniach wskazane, żeby było poniżej 2, a najlepiej ok. 1-1,5. Też badałam antyciała, ale ft3 i 4 były w normie, tsh poniżej 2 i endokrynolog powiedziała, że do transferu nie warto nic w tych hormonach grzebać. Zaleciła tylko kontrolę pół roku po ciąży, żeby wykluczyć lub potwierdzić skłonność do nadczynności. Teraz wyniki mogły być zależne od stymulacji.
Miłoszek jest u Zielinki U nas mąż wybrał imię Radek, ja nie miałam pomysłu, mówiłam tylko, które jest na nie. U nas w rodzinie i wśród znajomych kilku Jakubów, Franków, Dawidów. W ogóle urodzaj chłopców.
Agaka, a jakieś typy już są? Dla dziewczynki to mam tyle pomysłów, że musiałabym się nieźle zastanawiać.
Piszecie o duphastonie i coś mi się nasunęło. Niedawno usłyszałam od znajomej, że z tego progesteronu powinno się szybko zejść, bo w którymś momencie wpływa na ciążę szkodliwie. To opinia jej lekarza. Warto o to zapytać i w razie czego, gdyby coś się działo, to wziąć dodatkową luteinę zamiast doustnego dupka.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Lilaloo, a jak Ty się czujesz?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek