X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam artykuł, który znajoma mi podrzuciła. Jakie to wszystko znajome :(

http://ohme.pl/macierzynstwo/in-vitro-to-nie-widzimisie-to-moje-pieniadze-moja-decyzja-i-moj-wybor-to-czesto-ostatecznosc/

Martoszka lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ania- dzięki za pamięć :) :*
    Ja miałam w środę wizytę i niestety... pęcherzyk nie pękł sam i musiałam iść na skłucie :/ Zestresowałam się okrutnie :( Bolało, sam zabieg 5 min, ale łącznie z 40 min byłam nadprogramowo. I 400zł poszło...
    W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, że już wtedy na pewno zacznę stymulację menopurem! :)

ania- kreacja wybrana :D wybawię się za was wszystkie, a impreza za tydzień :P

Katrina- dawaj znać po wizycie, kto tam zamieszkał w brzuszku ;)
    Pola- a Ty na jakim etapie?
    ania- wyprawka gotowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:43

aniab2205, katrina lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że organizm sam nie ogarnął, ale ważne, że krok do przodu zrobiony.
    Wytańcz się za 9-10 miesięcy do przodu ;)
    Ps. Z wyprawki zostało niewiele do uzupełnienia, czekam na przelew z pracy i zrobię zamówienie w internetowej aptece. No i szlus, zostanie czekanie.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oby, oby się udało ;) mąż już się nastawił trochę i obliczył, że jakby się udało to prezent na święta będzie :) ale ja się boję, aż tak daleko optymistycznie myśleć.
    Szybko Ci minie ta końcówka ;) nie obejrzysz się a będziesz tulić synka :D

aniab2205 lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak byłam w pn u dr to umawiala się jakaś Pani na 6 marca i to był pierwszy wolny termin.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 3 tygonie. Długo:(

08.18r-et nieudany
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina- no i jak tam opijacie Picolo płeć maleństwa? :) chwal się to szybko!

katrina lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania - w porównaniu do tego jak długo czekaliście i ile jest już za wami... to zleci szybciutko :) i jeszcze zatęsknisz za tym brzuszkiem :)

aniab2205 lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musieliśmy obdzwonić całą rodzinę, trochę to trwało :P

Synek będzie :):):) Czyli moje przeczucie się sprawdziło :) Jesteśmy przeszczęśliwi :)

Deseo, Martoszka, asiamar, Pola853, aniab2205, lilaloo, sylvuś lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Wrzucam Wam artykuł, który znajoma mi podrzuciła. Jakie to wszystko znajome :(

http://ohme.pl/macierzynstwo/in-vitro-to-nie-widzimisie-to-moje-pieniadze-moja-decyzja-i-moj-wybor-to-czesto-ostatecznosc/
    Ja właśnie przed chwila myślałam, że moj mąż chyba uważa, że ivf to moje widzimisie i ze ja się poddaję.
    Ale do jasnej ciasnej! Gdybyśmy mogli zajść w inny sposób to super, jestem pierwsza w kolejce. A ta stymulacja, punkcja to jest coś strasznego. I jeszcze usłyszeć postymulacjch owulacji i przed iui, że jestem gruba. No tylko oni nic nie muszą. Idą sobie ulza, nie biorą hormonów, zastrzykow, żadnej narkozy, przebijania tkanek.

Deseo lubi tę wiadomość

M&M
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina super gratuluję synka.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina- wieeeeelkie gratulacje :) też nam się marzy synek ;) jakieś imię wstępnie wybrane?

Martoszka- taaaa faceci :/ choć nie przeżywają tego wszystkiego fizycznie, to mój przeżywa psychicznie- jeździ wszędzie ze mną, stresuje się i nie narzeka że jestem gruba :D

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze podobał mi się Kubuś, i nie wiem czy czasem nie zostaniemy przy tej opcji :) Ale jeszcze pomyślimy. Narazie cieszymy się wiadomością :)

Deseo, może to oklepane, ale naprawdę najważniejsze by było zdrowe :) Moim zdaniem przy pierwszym dziecku to tak naprawdę nie ma znaczenia czy chłopiec czy dziewczynka :) Choć ja zawsze marzyłam o synu. Marzenia się spełniają :) Życzę Tobie powodzenia i oby udało się za pierwszym podejściem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:19

Deseo, aniab2205 lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też ze mna jeździ.
    Gdy podminili mi krew do badan i wyszła menopauza to gdy pojechaliśmy na wizyte i amh to gdy ja zobaczyłam jefnak amh w normie i beczalam to i on i szwagierka też. Wiem, ze przezywa, ale mysli właśnie, ze nawet po tylu latach ivf to moje pojscue na łatwiznę. Choc ostatnio dobitnie podkreśliłam ile lat się staramy i chyba zrozumiał, że to już za długo jak na brak efektów :)

M&M
  • katrina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, faceci niestety tacy są. Oni zupełnie inaczej myślą od Nas. A prawda jest taka, że może patrzyliby na to inaczej gdyby sami doświadczali tego co My. To nie oni muszą siadać na fotelu ginekologicznym i rozchylać nogi często gęsto nawet co drugi dzień. To nie oni są kłuci, szprycowani lekami, i na koniec, to nie oni będą nosić przez 9 m-cy dziecko w brzuchu. Oni tylko idą, spuszczają się za przeproszeniem do kubeczka, i po krzyku i kłopocie.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka-To tylko faceci, nie rozumieją do końca co dzieje się w naszych głowach. Są wspaniali ale też wkurwiający wiem :) najważniejsze, że są z nami i nas wspierają :)
    Katrina-jasne, że zdrowie najważniejsze ;) Kubuś zawsze mi się podobało <3

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina
    Super że będze chłopak! Coś ostatnio dużo chłopców się rodzi ;) Hmm Kuba, Jakub - ładnie ;) Mi to zawsze imie kojarzy się z osobą, jak fajna osoba to i imie też jakoś pozytywnie się odbiera ;P

Deseo
    To ładnie Cię skasowali a nie miałaś innej możliwości żeby pozbyć się tego pęcherzyka tak? Bo pęcherzyk graffa miałaś nakłuwany ?
    Doskonale Cie rozumiem, jak czekasz aż w końcu zaczniesz brać leki do stymulacji i jaki będzie efekt ile komórek pobiorą, a powiedz mi podchodzicie komercyjnie czy z jakimś dofinansowaniem? ( wybacz jeśli już o tym pisałaś, może mi jakoś umkło )
    Ja muszę zrobić jeszcze badania tarczycy, ostatnio wyszły mi podwyższone i jestem ciekawa czy wizyta u endokrynologa mnie czeka... to rozpoczęcie stymulacji też się opóźni ....

Martoszka
    ah Ci meżczyźni z nimi zle a bez nich jeszcze gorzej :P Nie ma co się przejmować ich gadaniem, skoro wyraził zgode na in vitro to niech już nie marudzi tylko po stopach niech całuje ze te wszyskie męki które znosisz.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Katrina
    Super że będze chłopak! Coś ostatnio dużo chłopców się rodzi ;) Hmm Kuba, Jakub - ładnie ;) Mi to zawsze imie kojarzy się z osobą, jak fajna osoba to i imie też jakoś pozytywnie się odbiera ;P

Deseo
    To ładnie Cię skasowali a nie miałaś innej możliwości żeby pozbyć się tego pęcherzyka tak? Bo pęcherzyk graffa miałaś nakłuwany ?
    Doskonale Cie rozumiem, jak czekasz aż w końcu zaczniesz brać leki do stymulacji i jaki będzie efekt ile komórek pobiorą, a powiedz mi podchodzicie komercyjnie czy z jakimś dofinansowaniem? ( wybacz jeśli już o tym pisałaś, może mi jakoś umkło )
    Ja muszę zrobić jeszcze badania tarczycy, ostatnio wyszły mi podwyższone i jestem ciekawa czy wizyta u endokrynologa mnie czeka... to rozpoczęcie stymulacji też się opóźni ....

Martoszka
    ah Ci meżczyźni z nimi zle a bez nich jeszcze gorzej :P Nie ma co się przejmować ich gadaniem, skoro wyraził zgode na in vitro to niech już nie marudzi tylko po stopach niech całuje ze te wszyskie męki które znosisz.
    On jest neutralny jeszcze w tym temacie :)
    No ale wie, że ja się nie poddaję. Dopóki będę silna psychicznie i fizycznie, dopóki bede mieć pieniądze to się nie poddam.

M&M
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    On jest neutralny jeszcze w tym temacie :)
    No ale wie, że ja się nie poddaję. Dopóki będę silna psychicznie i fizycznie, dopóki bede mieć pieniądze to się nie poddam.
    I TAK TRZYMAJ!!! ;)

• lilaloo Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina,super wiesci,czyli jednak intuicja nie zawiodła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 21:37

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ