Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Tati, a lekarz nie powiedział tego w żartach? Zastrzeliłaś nas tą Hiszpanią.
Polly_love lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualnyAniab- oczywiście moze skorzystam
Tati- w skrócie. 1 procedura (2014) ( Gameta robiła kd i miała najlepsze wyniki w Polsce). W ramach programu dostawało się 7 komorek. Uzyskaliśmy 3 zarodki, żaden się nie zaimplanrowal. Kolejna procedura, jako, że podchodziliśmy po raz 2, dostaliśmy oś kliniki wszysykie komorki jakie udalo się pobrać od dawczyni, czyli 13. Jednak coś nie poszło i zarodki rozwijały się za szybko i mimo, iż zapłodniło się 9 to moj lekarz nie pozwolił ich zamrozić, tłumacząc, iż mają zerowy potencjał ciazy. Klinika powtórzyła procedurę i tak od kolejnej dawczyni dostałam znow 7 Kom, z których uzyskaliśmy 6 blastocyst. Wysokiej klasy ale jednak póki co bez sukcesu. W styczniu ub roku miałam pierwszy et 2 zarodków i wtedy zaszłam w jedyną do tej pory ciąże, którą utraciłam w 9tygodniu. Kolejny et znow z dwóch zarodków był w maju ub roku, następny we wrześniu z jednego. Obydwa bez powodzenia. Gdy został ostatni zarodek moj lekarz zaproponował az. W ramach az zarodki są po parach będących klientami Gamety. Są to Polacy. Ja wiem, że Gameta nie robi kd i tyle razy ile pytałam o to mojego lekarza tyle razy mówił, że do programu nie wrócą. Stad moje pytanie o lekarza, który Ci to mówił. AZ w gamecie kosztuje tyle ile transfer+ koszty badan chorób zakaźnych rodziców- ok 3tys. Provita w Katowicach ma te samą opcje za 1tys zł. Od ręki tezaniab2205 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ha, ha, ja tam znam tylko jednego takiego dowcipnisia, ale ten dba o swoje pacjentki i takich jaj by sobie chyba nie robił.
Polly_love lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Ja się tez zalamalam nikt mi nie mowil,ze nie robią z kd...chyba dlatego namawiali nas na adopcję. Zarodka,ale mąż. ma dobre wyniki więc chcieliśmy z k.d..podobno w Hiszpanii jest cale centrum komórek jajowych z całego świat.koszt ok.20 tys. część wpłaca na konto w Hiszpanii ,część do kliniki za zabieg.komórki przewożą samolotem...
-
Tati, ponawiam pytanie, kto Was tu prowadzi?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy i gdzie jeszcze mogliby robić ivf na kd. Musiałabyś podzwonić po klinikach. Ostatecznie dopytywałabym jeszcze w klinice w Ostravie, sporo Polaków się u nich leczy. Te koszty, o których piszesz wydają mi się ogromne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 22:23
08.18r-et nieudany
Tati, poszukaj na forach dotyczących az. Jak już wspomniałam, moja koleżanka dopiero będzie miała tu taki transfer. Jej transfer będzie robił chyba P. Radwan. A czy Ty nie jesteś czasem u jego brata Michała? On mógłby wiedzieć jak to z tymi kd jest.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualny
-
Tati, znam dziewczyny co mają o G. dobrą opinię, ja niestety do nich nie należę.Lekarzy z Salve nie znam, ale od jakiegoś czasu obserwuję, że dziewczyny, które się tam leczą nie są zadowolone z tego jak się je traktuje i uciekają stamtąd jeśli nic ich już tam nie trzyma.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyAnia, ja byłam w Slave zdiagnozowana. Wielokrotnie pisałam tu, .ze dr Sobkiewicz jest dobrym specjalistą, ale wizyta u niego przypomina rozprawę w sądzie. Jednak salve ma tez swoje sukcesy, choć wydaje mi się, że przy Gamecie jednak nieco blado wypadają
Tati, kd w Gamecie zajmował się dr Polać. W poniedziałek mój mąż zapytał go czy na pewno klinika nie wroci do kd, odpowiedział, ze na 99% nie. O dawczyniach z Hiszpanii nie było mowy. Powiedziałby mi na pewno. Ale moze dr G ma jakies nowsze, niż z ostatniego pon, wiadomości polecam wątek "in vitro z komórka dawczyni" założone na kafeterii przez Jagodę. Wszysykie moje koleżanki doczekały sie dzieci z kd. -
nick nieaktualnyTati, wsród nich jest dziewczyna, ktorej nie udało sie kd i podeszła do az. Urodziła córkę a gdy mała skończyła roczek poszła na kolejny et z az. Po innej parze, niż córeczka. Wzięła jeden zarodek a ten sie podzielił i oczekuje narodzin bliźniąt- chłopców
aniab2205 lubi tę wiadomość
-
Aniab muszę sie jakoś przemóc i słuchać lekarza. Pewnie mnie nie kojarzycie ale jestem po poronieniu więc to też potęguje moje obawy ale dzięki za uspokojenie.
Martoszka mój mąż musiał zrobić kariotyp ze względu na ilość plemników poniżej 3 mln i wyszedł prawidłowy. Robiliśmy w alabie ale nie pamiętam ceny. Nie wiem czy warto to robić bez konkretnych wskazań.aniab2205 lubi tę wiadomość
-
No właśnie kazda Klinika ma swoje grzeszki,ale troche mnie uspokoiłyście tymi pozytywnymi opiniami o Gamecie.bo nie chce czekac6 miesięcy w Salve.Wybaczcie mi ale po tej gadce z Hiszpanią miałam takie głupie myśli,że. rodzę dziecko śniade jak dosłownie Hiszpana bo przeciez geny np.z dziada pradziada Hiszpana mimo dawcą komórki byla szatynka o porcelanowej cerze...