X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo przykro mi.

Ja dziś od 16:15 u gina. Przede mną 16 pań.... jeszcze jakieś 3 godziny będę tu stać.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu takie długie czekanie?

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo bez zapisów tu jest.
    Jeszcze czekam na wizytę. Porazka dziś jest.

polala, aniab2205 lubią tę wiadomość

M&M
  • polala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Bo bez zapisów tu jest.
    Jeszcze czekam na wizytę. Porazka dziś jest.
    W gamecie?

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie. U siebie w mieście. Wyszłam o 21.

M&M
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    On chyba nie wychodzi cenowo tak tragicznie, tylko ze sprowadzaniem będziesz mieć trochę kombinacji.
    Wystarczy receptę do apteki czeskiej wysłać i leki przesyłają.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • polala Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Nie nie. U siebie w mieście. Wyszłam o 21.
    O losie....

Dziewczyny dostałam recepte od immunologa na intralipid i widze ze wypisal mi ja z data 31.03.2017.... Pytal mnie kiedy mniej wiecej wypadnie transfer czyli na poczatku kwietnia. Czy intralipid ma jakis krotki termin przydatności? Slyszalam ze trudno dostepna jest ta emulsja dzis popytam w paru aptekach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 07:11

Polly_love lubi tę wiadomość

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn tak byłam wczoraj wkurzona, że nawet pisać mi się nie chciało. Dostałam wczoraj @ 5 dni za wcześnie a jeszcze Gameta nie dała nam zielonego światła na start. Jesteśmy zmuszeni czekać z stymulacja do kolejnej @. Jedyne pocieszenie , że na spokojnie zrobię kolejna szczepionkę i zgram terminy działania szczepionki i ewentualnego transferu . Miłego dnia ;)

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tyle czekania na wizytę i na,umowienie terminu zamrazania nadzerki. Dziś zabieg. Nie idę do pracy, bo i tak będę mieć zwolnienie, rano telefon, że zabiegu nie będzie, bo azotu nie mają w przychodni. No i pozamiatane. A miałam zrobić teraz, w kwietniu iść na wizytę odnośnie ivf, w maju zrobić badania i w czerwcu start. A teraz to nie wiem czy będę miała w kwietniu ten zabieg i szlak mnie trafil, bo 5 godzin czekania na wizytę i czy będzie zabieg czy nie jest potrzebny, jak już ustalone to nagle nie możliwe. No masakra.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polala wrote:
    O losie....

Dziewczyny dostałam recepte od immunologa na intralipid i widze ze wypisal mi ja z data 31.03.2017.... Pytal mnie kiedy mniej wiecej wypadnie transfer czyli na poczatku kwietnia. Czy intralipid ma jakis krotki termin przydatności? Slyszalam ze trudno dostepna jest ta emulsja dzis popytam w paru aptekach.
    Na moim była data do 2019, wiec luz

polala lubi tę wiadomość

• polala Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Wczoraj tyle czekania na wizytę i na,umowienie terminu zamrazania nadzerki. Dziś zabieg. Nie idę do pracy, bo i tak będę mieć zwolnienie, rano telefon, że zabiegu nie będzie, bo azotu nie mają w przychodni. No i pozamiatane. A miałam zrobić teraz, w kwietniu iść na wizytę odnośnie ivf, w maju zrobić badania i w czerwcu start. A teraz to nie wiem czy będę miała w kwietniu ten zabieg i szlak mnie trafil, bo 5 godzin czekania na wizytę i czy będzie zabieg czy nie jest potrzebny, jak już ustalone to nagle nie możliwe. No masakra.
    Nie dziwie Ci sie ja bym sie tez wkur***a. Jak chcialam histero zrobic na nfz to mnie wysmiali w poznaniu ze najblizszy termin za 8 mcy a tak w ogole to ich skierowanie nie obchodzą i musze isc do ich lekarza.... Zrobilam prywatnie w gamecie..... Szkoda czasu i nerwów na tych głąbów.

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze lepiej. By dostać zwolnienie na dziś muszę iść na nfz i oczywiście siedzę w kolejce kolejną godzinę....

M&M
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś pomysł, czy jest to w ogóle możliwe- aby jakoś zwiększyć szansę na "lepszej jakości" zarodki?
    Od czego to może zależeć? Czy można wspomóc je jakimiś suplementami? Spotkałyście się z czymś, żeby w ogóle to jakoś się polepszyło? I czy jeśli przy pierwszej stymulacji są takie "słabe" to przy kolejnej też takie będą, czy to nie ma znaczenia?
    Poradźcie coś w tym temacie, bo coś tak czuję, że to jakość tego zarodka sprowadziła nas do tego punktu- biochemiczna i 0 zarodków ...

Muszę wiedzieć czy mogę coś więcej zrobić w ciągu tych 2-3 miesięcy.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, współczuję zawirowania u lekarza. Wysłałam Ci dzisiaj Glucophage.

Polala, badanie zrobiłaś bez łaski, ale kurczę, jakoś przykro, że płacimy niebotyczne składki, a jak chcemy zrobić jakieś badanie,które powinno być na już, to każą nam czekać tyle czasu. Mama kolezanki ma wyznaczoną operację na kolano za kilka lat, a z każdym rokiem gorzej jej się poruszać; no ale, co? moze na niej zaoszczędzą, bo jest szansa, że nie doczeka... Ech, szkoda gadać.

Asiamar, powiem Ci kochana jedno: nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Tak mi mama nie raz powtarzała a ja jakoś utrwaliłam sobie jak mantrę. Ja wiem, że czekanie jest do d..., że masz już serdecznie dosyć przeszkód itd., ale na etapie, w którym jesteś to już pikuś, szykuj się na stymulkę, nie skupiaj się na terminach, nie wszystko jest nam dane w chwili, którą my sobie wybierzemy, ale Twój cel jest już bardzo blisko i tylko to się teraz musi liczyć:)

Martoszka, polala, asiamar, sylvuś lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Dziewczyny macie jakiś pomysł, czy jest to w ogóle możliwe- aby jakoś zwiększyć szansę na "lepszej jakości" zarodki?
    Od czego to może zależeć? Czy można wspomóc je jakimiś suplementami? Spotkałyście się z czymś, żeby w ogóle to jakoś się polepszyło? I czy jeśli przy pierwszej stymulacji są takie "słabe" to przy kolejnej też takie będą, czy to nie ma znaczenia?
    Poradźcie coś w tym temacie, bo coś tak czuję, że to jakość tego zarodka sprowadziła nas do tego punktu- biochemiczna i 0 zarodków ...

Deseo, efekt stymulacji i zapłodnienia to niestety loteria. Wiadomo, że robi się co tylko wpadnie do głowy, ale czy to zadziała, a jeśli już, to czy w każdym przypadku jednakowo? Na forach znajdziesz na ten temat ogrom sprzecznych informacji. To, co jedni będą wychwalać jako cudowne remedium, inni skrytykują z żalem, że u nich nie podziałało. Nikt tak naprawdę nie da zapewnienia, że to albo tamto wywinduje nagle wyniki. Jak poczytasz wstecz, to zauważysz, że Jomi bardzo pomogła zmiana stymulacji z krótkiej na długą. Zielinka i kilka innych dziewczyn, w tym ja, poszło w kierunku zmiany procedury zapłodnienia z icsi na imsi. U mnie szału nie było, ale coś tam drgnęło- z poprzedniej procedury 1 zarodek, teraz 2 i więcej odpadło w 4 i 5 dobie, a nie jak poprzednio w 2 i 3. Brałyśmy też dłuższy czas suple, o których pisałam tu niedawno Ewce,nasi faceci też coś niecoś łykali albo rzucali fajki, zmieniali styl życia na zdrowszy; ja byłam na diecie redukcyjnej a potem bezglutenowej- czy to coś dało? Cholera wie, ale nauczyłabym się stać na głowie, gdyby mi ktoś powiedział, że dzięki temu uzyskamy jeden idealny wprost zarodek ;) wniosek? Próbuj Deseo, może to coś pomoże, ale nie myśl, że efekty kolejnej stymulacji musi być taki sam jak pierwszej.

polala, Polly_love, Deseo lubią tę wiadomość

08.18r-et nieudany
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech służy ;) Cieszę się, że w koszu nie wyląduje, tylko komuś się przyda.

08.18r-et nieudany
  • polala Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

Deseo ja w pierwszej procedurze mialam dwa zarodki slabie jeden oczywiscie 3 dnia obumarl drugi mi podali w trzeciej dobie. W drugiej procedurze mialam trzy zarodki i jedna tylko wczesna blastocyste i oczywiscie wszystkie szlag strzelil. Za trzecim razem mialam 4 zarodki w tym 3 bdb jakosci i dwa mi podali a jeden zaraz zabieram do siebie. Co sie zmieniło ze nastapila taka poprawa?
    Za pierwszym razem palilam papierosy potem rzucilam. A w trzeciej procedurze mial krotki protokol. To byl na plus w moim przypadku. Mysle ze nie bez znaczenia jest ilosc procedur bo lekarz zyskuje obraz jakie leki i dawki maja najlepsze dzialanie. I jest jak pisze aniab to co jednemu sluzy nie znaczy ze sprawdzi sie u drugiego. A "magicznych" zaleceń jest multum, sama wpadlam w wir tajemnych sposobow przy drugim podejsciu. Teraz z supli biore tylko to co wyczytalam w fachowej literaturze ( troche trzeba się pomęczyć bo artykuly publikowane sa w angielskim i to technicznym). Jeśli chodzi o diete to lekarze (endokrynolog, immunolog, dietetyk-ktory w Chicago ustalal diety w szpitalu leczacym niepłodność) powtarzają mi ze naukowo dowiedziono pozytywnego wplywu diety bezglutenowej, bogatej w kiszonki i wit. B 12. Ale u mnie dieta choc jem zdrowiej niz kiedys raczej lezy i kwiczy ;)
    Deseo jesli ang znasz polecam ci swietny blog bardzo empatycznego lekarza w Bombaju który prowadzi swoja klinike nieplodnosci blog.drmalpani.com. Gosc jest z wiedza na swiatowym poziomie, mowi dlaczego nie warto transferowac dwoch zarodkow naraz, jak wazne jest nastawienie i jakie dodatki invitrowe sa skuteczne a jakie nie. Konsultowalam nim moje dotychczasowe podejscia i zdjęcia zarodkow czasami druga opinia sie przydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 07:53

Deseo lubi tę wiadomość

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polala,za Aniąb masz dużo racji. NIE MA jednego, jasnego sposobu na jakość komórek a w przyszłości zarodków. Dziewczyny ograniczają gluten, biorą DHEA i inne cuda wianki. Wiele starań i wyrzeczeń, a potem się okazuje,że do zapłodnienia nadają się 2 komórki. Czasem jest nieco szczęścia i jest z tego ciąża, ale znam przypadek 11 pobranych oocytów i z tego 7 zarodków. Żaden nie dał ciąży, jeden biochemiczną. Pamiętam, jak mi Połać powiedział,że ma pacjnetkę z BMI 40 (tak, tak) jak siadała na fotelu to się w nim klinowała (hahah) mówił,że jak wchodziła to czuć było papierosy. W wywiadzie deklarowała,że nie pali. Stymulowała się wg niego "dziwnie", ale finalnie pobrano od niej 5 oocytów. z tego 3 zarodki. z pierwszego chłopiec, z drugiego drugi. Dodał,że schudła 4kg i pewnie paliła całą stymulację.NIe ma reguły.. to okrutna idiopatologia...

• Deseo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) rozmawiałam dziś z dr Banach i tez mi powiedziała, że to loteria, teraz były klasy C, a teraz mogą być A- nikt tego nie przewidzi. Trochę mnie to szczerze powiedziawszy uspokoiło, bo już się bałam, że jak miałam teraz tak słabe, to mój organizm tylko takie umie wyprodukować. Uf ;)

No nic, wykupię trochę suplementów, może uda się trochę schudnąć... i zbieramy kasę na następną procedurę. No i badania ;/
    Wstępnie koniec kwietnia/początek maja mam się zgłosić na kwalifikację.
    Coś czuję, że szybko zleci ;)

polala lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ