X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo przykro mi.

Ja dziś od 16:15 u gina. Przede mną 16 pań.... jeszcze jakieś 3 godziny będę tu stać.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu takie długie czekanie?

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo bez zapisów tu jest.
    Jeszcze czekam na wizytę. Porazka dziś jest.

polala, aniab2205 lubią tę wiadomość

M&M
  • polala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Bo bez zapisów tu jest.
    Jeszcze czekam na wizytę. Porazka dziś jest.
    W gamecie?

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie. U siebie w mieście. Wyszłam o 21.

M&M
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    On chyba nie wychodzi cenowo tak tragicznie, tylko ze sprowadzaniem będziesz mieć trochę kombinacji.
    Wystarczy receptę do apteki czeskiej wysłać i leki przesyłają.

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • polala Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Nie nie. U siebie w mieście. Wyszłam o 21.
    O losie....

Dziewczyny dostałam recepte od immunologa na intralipid i widze ze wypisal mi ja z data 31.03.2017.... Pytal mnie kiedy mniej wiecej wypadnie transfer czyli na poczatku kwietnia. Czy intralipid ma jakis krotki termin przydatności? Slyszalam ze trudno dostepna jest ta emulsja dzis popytam w paru aptekach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 07:11

Polly_love lubi tę wiadomość

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn tak byłam wczoraj wkurzona, że nawet pisać mi się nie chciało. Dostałam wczoraj @ 5 dni za wcześnie a jeszcze Gameta nie dała nam zielonego światła na start. Jesteśmy zmuszeni czekać z stymulacja do kolejnej @. Jedyne pocieszenie , że na spokojnie zrobię kolejna szczepionkę i zgram terminy działania szczepionki i ewentualnego transferu . Miłego dnia ;)

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tyle czekania na wizytę i na,umowienie terminu zamrazania nadzerki. Dziś zabieg. Nie idę do pracy, bo i tak będę mieć zwolnienie, rano telefon, że zabiegu nie będzie, bo azotu nie mają w przychodni. No i pozamiatane. A miałam zrobić teraz, w kwietniu iść na wizytę odnośnie ivf, w maju zrobić badania i w czerwcu start. A teraz to nie wiem czy będę miała w kwietniu ten zabieg i szlak mnie trafil, bo 5 godzin czekania na wizytę i czy będzie zabieg czy nie jest potrzebny, jak już ustalone to nagle nie możliwe. No masakra.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polala wrote:
    O losie....

Dziewczyny dostałam recepte od immunologa na intralipid i widze ze wypisal mi ja z data 31.03.2017.... Pytal mnie kiedy mniej wiecej wypadnie transfer czyli na poczatku kwietnia. Czy intralipid ma jakis krotki termin przydatności? Slyszalam ze trudno dostepna jest ta emulsja dzis popytam w paru aptekach.
    Na moim była data do 2019, wiec luz

polala lubi tę wiadomość

• polala Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Wczoraj tyle czekania na wizytę i na,umowienie terminu zamrazania nadzerki. Dziś zabieg. Nie idę do pracy, bo i tak będę mieć zwolnienie, rano telefon, że zabiegu nie będzie, bo azotu nie mają w przychodni. No i pozamiatane. A miałam zrobić teraz, w kwietniu iść na wizytę odnośnie ivf, w maju zrobić badania i w czerwcu start. A teraz to nie wiem czy będę miała w kwietniu ten zabieg i szlak mnie trafil, bo 5 godzin czekania na wizytę i czy będzie zabieg czy nie jest potrzebny, jak już ustalone to nagle nie możliwe. No masakra.
    Nie dziwie Ci sie ja bym sie tez wkur***a. Jak chcialam histero zrobic na nfz to mnie wysmiali w poznaniu ze najblizszy termin za 8 mcy a tak w ogole to ich skierowanie nie obchodzą i musze isc do ich lekarza.... Zrobilam prywatnie w gamecie..... Szkoda czasu i nerwów na tych głąbów.

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze lepiej. By dostać zwolnienie na dziś muszę iść na nfz i oczywiście siedzę w kolejce kolejną godzinę....

M&M
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś pomysł, czy jest to w ogóle możliwe- aby jakoś zwiększyć szansę na "lepszej jakości" zarodki?
    Od czego to może zależeć? Czy można wspomóc je jakimiś suplementami? Spotkałyście się z czymś, żeby w ogóle to jakoś się polepszyło? I czy jeśli przy pierwszej stymulacji są takie "słabe" to przy kolejnej też takie będą, czy to nie ma znaczenia?
    Poradźcie coś w tym temacie, bo coś tak czuję, że to jakość tego zarodka sprowadziła nas do tego punktu- biochemiczna i 0 zarodków ...

Muszę wiedzieć czy mogę coś więcej zrobić w ciągu tych 2-3 miesięcy.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, współczuję zawirowania u lekarza. Wysłałam Ci dzisiaj Glucophage.

Polala, badanie zrobiłaś bez łaski, ale kurczę, jakoś przykro, że płacimy niebotyczne składki, a jak chcemy zrobić jakieś badanie,które powinno być na już, to każą nam czekać tyle czasu. Mama kolezanki ma wyznaczoną operację na kolano za kilka lat, a z każdym rokiem gorzej jej się poruszać; no ale, co? moze na niej zaoszczędzą, bo jest szansa, że nie doczeka... Ech, szkoda gadać.

Asiamar, powiem Ci kochana jedno: nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Tak mi mama nie raz powtarzała a ja jakoś utrwaliłam sobie jak mantrę. Ja wiem, że czekanie jest do d..., że masz już serdecznie dosyć przeszkód itd., ale na etapie, w którym jesteś to już pikuś, szykuj się na stymulkę, nie skupiaj się na terminach, nie wszystko jest nam dane w chwili, którą my sobie wybierzemy, ale Twój cel jest już bardzo blisko i tylko to się teraz musi liczyć:)

Martoszka, polala, asiamar, sylvuś lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Dziewczyny macie jakiś pomysł, czy jest to w ogóle możliwe- aby jakoś zwiększyć szansę na "lepszej jakości" zarodki?
    Od czego to może zależeć? Czy można wspomóc je jakimiś suplementami? Spotkałyście się z czymś, żeby w ogóle to jakoś się polepszyło? I czy jeśli przy pierwszej stymulacji są takie "słabe" to przy kolejnej też takie będą, czy to nie ma znaczenia?
    Poradźcie coś w tym temacie, bo coś tak czuję, że to jakość tego zarodka sprowadziła nas do tego punktu- biochemiczna i 0 zarodków ...

Deseo, efekt stymulacji i zapłodnienia to niestety loteria. Wiadomo, że robi się co tylko wpadnie do głowy, ale czy to zadziała, a jeśli już, to czy w każdym przypadku jednakowo? Na forach znajdziesz na ten temat ogrom sprzecznych informacji. To, co jedni będą wychwalać jako cudowne remedium, inni skrytykują z żalem, że u nich nie podziałało. Nikt tak naprawdę nie da zapewnienia, że to albo tamto wywinduje nagle wyniki. Jak poczytasz wstecz, to zauważysz, że Jomi bardzo pomogła zmiana stymulacji z krótkiej na długą. Zielinka i kilka innych dziewczyn, w tym ja, poszło w kierunku zmiany procedury zapłodnienia z icsi na imsi. U mnie szału nie było, ale coś tam drgnęło- z poprzedniej procedury 1 zarodek, teraz 2 i więcej odpadło w 4 i 5 dobie, a nie jak poprzednio w 2 i 3. Brałyśmy też dłuższy czas suple, o których pisałam tu niedawno Ewce,nasi faceci też coś niecoś łykali albo rzucali fajki, zmieniali styl życia na zdrowszy; ja byłam na diecie redukcyjnej a potem bezglutenowej- czy to coś dało? Cholera wie, ale nauczyłabym się stać na głowie, gdyby mi ktoś powiedział, że dzięki temu uzyskamy jeden idealny wprost zarodek ;) wniosek? Próbuj Deseo, może to coś pomoże, ale nie myśl, że efekty kolejnej stymulacji musi być taki sam jak pierwszej.

polala, Polly_love, Deseo lubią tę wiadomość

08.18r-et nieudany
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję.

M&M
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech służy ;) Cieszę się, że w koszu nie wyląduje, tylko komuś się przyda.

08.18r-et nieudany
  • polala Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

Deseo ja w pierwszej procedurze mialam dwa zarodki slabie jeden oczywiscie 3 dnia obumarl drugi mi podali w trzeciej dobie. W drugiej procedurze mialam trzy zarodki i jedna tylko wczesna blastocyste i oczywiscie wszystkie szlag strzelil. Za trzecim razem mialam 4 zarodki w tym 3 bdb jakosci i dwa mi podali a jeden zaraz zabieram do siebie. Co sie zmieniło ze nastapila taka poprawa?
    Za pierwszym razem palilam papierosy potem rzucilam. A w trzeciej procedurze mial krotki protokol. To byl na plus w moim przypadku. Mysle ze nie bez znaczenia jest ilosc procedur bo lekarz zyskuje obraz jakie leki i dawki maja najlepsze dzialanie. I jest jak pisze aniab to co jednemu sluzy nie znaczy ze sprawdzi sie u drugiego. A "magicznych" zaleceń jest multum, sama wpadlam w wir tajemnych sposobow przy drugim podejsciu. Teraz z supli biore tylko to co wyczytalam w fachowej literaturze ( troche trzeba się pomęczyć bo artykuly publikowane sa w angielskim i to technicznym). Jeśli chodzi o diete to lekarze (endokrynolog, immunolog, dietetyk-ktory w Chicago ustalal diety w szpitalu leczacym niepłodność) powtarzają mi ze naukowo dowiedziono pozytywnego wplywu diety bezglutenowej, bogatej w kiszonki i wit. B 12. Ale u mnie dieta choc jem zdrowiej niz kiedys raczej lezy i kwiczy ;)
    Deseo jesli ang znasz polecam ci swietny blog bardzo empatycznego lekarza w Bombaju który prowadzi swoja klinike nieplodnosci blog.drmalpani.com. Gosc jest z wiedza na swiatowym poziomie, mowi dlaczego nie warto transferowac dwoch zarodkow naraz, jak wazne jest nastawienie i jakie dodatki invitrowe sa skuteczne a jakie nie. Konsultowalam nim moje dotychczasowe podejscia i zdjęcia zarodkow czasami druga opinia sie przydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 07:53

Deseo lubi tę wiadomość

TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polala,za Aniąb masz dużo racji. NIE MA jednego, jasnego sposobu na jakość komórek a w przyszłości zarodków. Dziewczyny ograniczają gluten, biorą DHEA i inne cuda wianki. Wiele starań i wyrzeczeń, a potem się okazuje,że do zapłodnienia nadają się 2 komórki. Czasem jest nieco szczęścia i jest z tego ciąża, ale znam przypadek 11 pobranych oocytów i z tego 7 zarodków. Żaden nie dał ciąży, jeden biochemiczną. Pamiętam, jak mi Połać powiedział,że ma pacjnetkę z BMI 40 (tak, tak) jak siadała na fotelu to się w nim klinowała (hahah) mówił,że jak wchodziła to czuć było papierosy. W wywiadzie deklarowała,że nie pali. Stymulowała się wg niego "dziwnie", ale finalnie pobrano od niej 5 oocytów. z tego 3 zarodki. z pierwszego chłopiec, z drugiego drugi. Dodał,że schudła 4kg i pewnie paliła całą stymulację.NIe ma reguły.. to okrutna idiopatologia...

• Deseo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) rozmawiałam dziś z dr Banach i tez mi powiedziała, że to loteria, teraz były klasy C, a teraz mogą być A- nikt tego nie przewidzi. Trochę mnie to szczerze powiedziawszy uspokoiło, bo już się bałam, że jak miałam teraz tak słabe, to mój organizm tylko takie umie wyprodukować. Uf ;)

No nic, wykupię trochę suplementów, może uda się trochę schudnąć... i zbieramy kasę na następną procedurę. No i badania ;/
    Wstępnie koniec kwietnia/początek maja mam się zgłosić na kwalifikację.
    Coś czuję, że szybko zleci ;)

polala lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ