X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak idę na kwalifikację to z badaniami czy najpierw wizyta, badania i znowu wizyta i start?

M&M
  • katrina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz iść już ze zrobionymi badaniami, o ile wiesz jakie zrobić na 100% :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy juz po wizycie start?

M&M
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani z rejestracji ma wysłać mi badania, które muszę powtórzyć i mam przyjechać w okolicach maja przed okresem. Wtedy też z wynikami badań będziemy mieć kwalifikację i dostanę receptę na antykoncepcję.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • polala Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Polala,za Aniąb masz dużo racji. NIE MA jednego, jasnego sposobu na jakość komórek a w przyszłości zarodków. Dziewczyny ograniczają gluten, biorą DHEA i inne cuda wianki. Wiele starań i wyrzeczeń, a potem się okazuje,że do zapłodnienia nadają się 2 komórki. Czasem jest nieco szczęścia i jest z tego ciąża, ale znam przypadek 11 pobranych oocytów i z tego 7 zarodków. Żaden nie dał ciąży, jeden biochemiczną. Pamiętam, jak mi Połać powiedział,że ma pacjnetkę z BMI 40 (tak, tak) jak siadała na fotelu to się w nim klinowała (hahah) mówił,że jak wchodziła to czuć było papierosy. W wywiadzie deklarowała,że nie pali. Stymulowała się wg niego "dziwnie", ale finalnie pobrano od niej 5 oocytów. z tego 3 zarodki. z pierwszego chłopiec, z drugiego drugi. Dodał,że schudła 4kg i pewnie paliła całą stymulację.NIe ma reguły.. to okrutna idiopatologia...
    No wlasnie.... Jedna zmieni swoje nawyki zywieniowe i naszprycuje sie czym sie da a inna nie zrobi nic i wlasnie jej sie uda... Nie ma tutaj zależności. Sama zarlam ananasa jakies wiesiolki i inne cuda wlasciwie tylko dlatego ze ktos napisal ze jemu pomoglo. Teraz olewam to i jedyne co biore to to co wiaze sie z moim problem Hashimoto i p/cialami. Reszta niech sie dzieje sama. Moze trzeba przejsc cale to gowno pare razy zeby juz nie byc takim nadwrażliwym.... Ale usmialam sie z klinowania w fotelu :D

Polly_love lubi tę wiadomość

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na miejscu lekarza nie wyrobilabym ze śmiechu :D

polala lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym była w szoku przy takiej pacjentce. To skrajna otyłość i bałabym się o zdrowie takiej osoby. Przy mojej nadwadze z 2015 miałam bmi 27 i strasznie się czułam. 40 nawet nie umiem sobie wyobrazić.

polala, Polly_love lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • katrina Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, jeśli już jesteś obcykana w temacie ivf i wiesz w którym dniu cyklu musisz pojawić się na wizycie z wynikami, żeby lekarz przepisał Ci leki na stymulację, to wydaje mi się, że możecie zacząć od razu. Ale ręki nie dam sobie uciąć. Gameta lubi powielać wizyty tylko po to byś była parę stówek uboższa zanim wszystko wystartuje. Najlepiej zadzwoń do rejestracji i podpytaj, tam w sumie są naprawdę kumate dziewczyny :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, wymrozilas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, dopiero doczytałam poprzedni Twój post. Tak to jest w państwowych placówkach...A rozważasz wymrożenie w gabinecie prywatnym? Szybciej i bez stresu, a na pewno skutecznie. Cena pewnie oscyluje w okolicy 100zł...

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19.04 mam na nfz.
    A tamta wizyta 5 godzinna była u prywatnego gina. Myślałam, że zrobi mi to u siebie w gabinecie, a ona, że następnego dnia w przychodni na nfz.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy inf zaczynasz?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem. Ale w maju chce badania zrobić i wizytę i może w czerwcu start. Choć cały czas sie zastanawiam.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ma znaczenie dzień pobrania wymazu na ureoplasmę, czy tez jakiegokolwiek? Ile dni po @?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie ma znaczenia. Pewnie podobnie jak cytologia, że bez plamienia, krwawienia i współżycia.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze głupie pytanie, no ale muszę. Punkcja odbywa się bez wkladania rurki do gardła, tylko sama maska?

M&M
  • katrina Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Żadna rurka, żadna maska :) Kładziesz się na fotelu w zabiegowym i dożylnie wstrzykują Ci znieczulenie. 5 sekund i śpisz :) Zabieg trwa chwilę, po 20 minutach Cię wybudzają, jak już leżysz na łóżeczku pod kocykiem. Jeden wielki chillout, chyba najprzyjemniejsza z rzeczy związanych z całą procedurą. Leżysz i dochodzisz do siebie przez około godzinkę, ubierasz się i czekasz na wizytę, na której dowiesz się jak poszło. Tyle :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka- maska, rurka :) snorkeling. Zakładam, że to miałaś na myśli ;)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.
    Welfron to też super sprawa, bo mam takie żyły i zrosty, że nigdy się nie wbija ;)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paulinka, ja już o wakacjach myślę ;)

M&M
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ