Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz pozbądź się infekcji i zrób czystość pochwy przed kolejna procedura. Możliwe, że jesteś delikatniejsza i masz skłonności do infekcji. Ja też zawsze super się stymulowalam i nigdy problemu nie było. IP też był w szoku, po tym co się stało odpowiedziałam immunologowi to stwierdził że na 100 % opryszczka. Czy wiesz ze przysługuje Ci zwrot kosztów nieodbytych etapów procedury?Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
nick nieaktualnyTak tak wiem- poinformowali mnie o tym. Choc wtedy specjalnie o tym nie myslalam. Rozmawialam z IP- mam zrobic kariotyp. Powiedzial ze raczej nie ma szans ze to od zakazenia- choc ja mam nadzieje ze to to- bo z kariotypem to juz nie powalcze! Po raz pierwszy dzisuaj pomyslslam ze nie bedzie szczesliwego zakonczenia!
No cóz...teraz pozostalo zacisnac zeby i walczyc dalej!
Dziewczyny czy robilyscie zwykly kariotyp czy rozszerzony? -zapomnialam zapytac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I za to lubię to nasze forum. Jak już się w tym wszystkim gubimy, to okazuje się, że swoim doświadczeniem lub wiedzą ktoś może dać nam nadzieję na odmianę
sylvuś, katrina, polala lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualny
-
Maja30 wrote:Czesc dziewczyny! Mam mały problem i lucze na wasza pomoc. Podczytuje was troszeczke i widze ze jestescie skarbnica wiedzy!
Niedawno mialam punkcje.. na 12 pecherzykow 11 komorek wszystkie niedojrzale. Pecherzyki mialy ponad 20 mm a edtradiol na 2 dni przed punkcja 3 tys. Strasznie mnie to meczu..o co chodzi! Szukam po roznych publikacjach nie tylko polskich. I nic konkretnego nie znalazlam. Do tego dopadla mnie infekcja intymna w dzien po punkcji wiec jestem w rozsypce fizycznej i psychicznej. Liczyłam sie z niepowodzeniem ale nie w taki sposob i na tym etapie. I znowu pare miesiecy czekania!
Jesli przyjdzie wam cos do glowy to bardzo prosze o komentarze.
Pozdrawiam
Maja, podobnie jak dziewczyny wątpię, żeby infekcja miała jakikolwiek wpływ na efekt stymulacji. Odezwałam się, bo przy pierwszej procedurze miałam bardzo podobną sytuację do Twojej. Piękna stymulacja, na usg wszystko wyglądało super, estradiol ok, a podczas punkcji wielkie rozczarowanie, bo pobrano 15 komórek, ale 12 z nich było niedojrzałych. Moim lekarzem prowadzącym jest PR. On wtedy stwierdził, że nastąpiła u mnie najprawdopodobniej nieadekwatna odpowiedź na leki. Nie da się tego przewidzieć na etapie usg, niestety Przy drugiej procedurze i innym zestawie leków od początku szło źle, więc kolejne rozczarowanie podczas punkcji nie było zaskoczeniem. Natomiast na pocieszenie powiem, że przy trzecim podejściu po raz kolejny zmieniliśmy leki oraz protokół (dwa pierwsze były krótkie, ostatni długi) i tym razem wszystko poszo super, pobrali ponad 20 komórek, 12 było dojrzałych, 8 się zapłodniło i zmrożono 5 blastek. Jak widzisz w stopce happy endu jeszcze u mnie nie było, ale to już całkiem inna historia niż stymulacja.aniab2205 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyMaja30 wrote:No wlasnie mam ogromna nadzieje ze kariotyp wyjdzie ok i ze wystarcz zmiana lekow....no ale przerazona bede do punkcji:(
Czy poza kariotypem cos robilyscie moze?? Jakies mutacje?
Jestescie nieocenione to prawda!!! -
Maja30 wrote:No wlasnie mam ogromna nadzieje ze kariotyp wyjdzie ok i ze wystarcz zmiana lekow....no ale przerazona bede do punkcji:(
Czy poza kariotypem cos robilyscie moze?? Jakies mutacje?
Jestescie nieocenione to prawda!!!
My kariotypów nie robiliśmy. Większość problemów genetycznych to wynik przypadkowych mutacji, a nie efekt nieprawidłowego kariotypu.Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyJomi- bardzo dziekuje ze sie odezwalas!! Nawet nie wiesz jak mnie pocieszylas. Nigdzie nie moglam wyszukac podobnej sytuacji i nie wiedzialam jak do speawy podejsc! A powiedz mi jeszcze po jakim czasie mialas druga stymulacje?? Czekam na eyniki kariotypu( zrobilam dla swietego spokoju)-potem wymaz i mam nadzieje ze zaczne jeszcze raz! A jakie masz AMH! ??
-
Dziewczyny, cześć!
W pt mam wizytę przedinseminacyjną i podglądanie jaja.. Mam już prawie wszystkie badania zrobione, czekam na wyniki..
Czy którejś wyszła chlamydia? Mam dodatnie IGG
Chlamydia trachomatis - p/c IgG (S73) 16,8 AU/mL obecne
Nieobecne: < 9
Wątpliwe: 9 - 11
Obecne: > 11
Nie zrobiłam jeszcze chlamydii z wymazu ale jak mam IGG obecne, to znaczy, że z wymazu też wyjdzie..
Czy któraś tak miała? Co to dla mnie oznacza? Jak się to leczy? Jak to się ma do ciąży?
Załamałam się...
-
Maja30 wrote:Jomi- bardzo dziekuje ze sie odezwalas!! Nawet nie wiesz jak mnie pocieszylas. Nigdzie nie moglam wyszukac podobnej sytuacji i nie wiedzialam jak do speawy podejsc! A powiedz mi jeszcze po jakim czasie mialas druga stymulacje?? Czekam na eyniki kariotypu( zrobilam dla swietego spokoju)-potem wymaz i mam nadzieje ze zaczne jeszcze raz! A jakie masz AMH! ??
Cieszę się, że mogłam pomóc AMH mam wysokie jak na mój wiek, bo 8 (mam 35 lat), ale nie mam pcos, więc taka moja uroda jak to stwierdził PR Teoretycznie przy wysokim amh lepsze są krótkie protokoły. U mnie niestety nie wypaliły. Za pierwszym razem były jak wspominałam niedojrzałe komórki, pomimo, że na usg pęcherzyki były bardzo obiecujące, duże i tej samej wielkości. W drugiej procedurze problem był taki, że komórki dojrzewały bardzo nierównomiernie, była bardzo duża rozpiętość wielkości i od razu było wiadomo, że efekt będzie kiepski (pobrali 3, tylko 1 była dojrzała).
Jeśli chodzi o odstęp czasowy pomiędzy procedurami to ja podchodziłam co 3 miesiace. W ciądu roku dałam radę zrobić 3 procedury. W międzyczasie (między pierwszą a drugą procedurą) miałam jeszcze histeroskopię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 12:04
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maja30 wrote:A teraz Jomi na jakim jestes etapie? Jezli chodzi o suplementacje to czym sie posilkowalas?? Trzymam kciuki!!!
Suplementuję tylko wit. D, bo mam niedobór. Poza wit. D i inofemem/infoliciem nic nie biorę. Przy drugiej stymulacji jedynie poszlałam z suplmementami, brałam B-complex, Calperos i wit. D + K2. Efekt był beznadziejny, więc przy ostatniej nie brałam już nic.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualny
-
Polly_love wrote:Czoko!!! hello z tą chlamydią to każdy tak ma, jest ok Kiedy mniej więce imseminacja?
Podobno może być to przyczyną problemu z zajściem.. Ale nigdy się nie zagłębiałam w ten temat, bo myślałam, że mnie nie dotyczy.. Ale też ponoć łatwo to się leczy- antybiotyk i po sprawie..
A tak się jarałam na tę iui
-
Czoko, a wynik igm? Igg dodatnie przy igm ujemnym świadczy, że kiedyś chorowałaś i masz przeciwciała.
Szczepiłam się na różyczkę i na to mam igg dodatni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 16:58
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualny