X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Martoszka, w Gamecie można wziąć Atosiban ale w ciemno. Nie ma możliwości zbadania czynności skurczonej macicy.
    Zobaczę dziś czy są już wyniki i wieczorem może pogadam z Makowska o tym.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurczowej*

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem wiem, że tak. Jutro będzie Makowska, a dziś wyniki dostanę.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna magia dla mnie o czym mówicie... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, zapytałam o wlew z Atosibanu IP. Powiedział, że owszem, jest w ofercie i że można go wziąć. Jednak nie ma opcji zbadania czynności jak pisałam wyżej a on sam uważa wlew za "daremny i do tego niewspółmiernie drogi". Dodał, że przy skurczach wystarczy magnez i nospa. I że podanie Atosibanu cyt "to jak całowanie się z tygrysem: można, ale po co?" :)

aniab2205 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzenie po luteinie się na szczęście uspokoilo. Jedyne co to brązowe plamienie po et. Mam nadzieję że wszystko się uspokoi.... 9dni czekania;)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Swędzenie po luteinie się na szczęście uspokoilo. Jedyne co to brązowe plamienie po et. Mam nadzieję że wszystko się uspokoi.... 9dni czekania;)
    Trzymam kciuki!!! :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Martoszka, zapytałam o wlew z Atosibanu IP. Powiedział, że owszem, jest w ofercie i że można go wziąć. Jednak nie ma opcji zbadania czynności jak pisałam wyżej a on sam uważa wlew za "daremny i do tego niewspółmiernie drogi". Dodał, że przy skurczach wystarczy magnez i nospa. I że podanie Atosibanu cyt "to jak całowanie się z tygrysem: można, ale po co?" :)
    Dziękuję, że zapytalas :*
    No ja wiem, że nospa i magnez, ale ja tak zawsze mam po owulacji. Może po prostu będę brała nospe juz od transferu.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki czekoladko;)tym razem podchodzę na luzie

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, brała któraś może Cult-Active – aktywacja komórek jajowych?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik:
    Endometrium phasis proliferationis.

Czyli ogólnie ta histero nic nie wniosła. Nie wiadomo czemu okres trwa jeden dzień i czemu bóle mam 10 dni przed okresem.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i jak się czujecie po transferze? Koliberek?? Ja 6 tydzień ciąży mam nudności, jem na siłę i to w mikro porcjach. Wizyta Usg i ocena krwiaka i kosmówki 23 sierpnia. Też się denerwuję :(

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Gabi,póki co wszystko dobrze. Lekkie plamienie po transferze,bóle w sumie wczoraj ustaly,bo dość mocno odczuwalam dół. Swędzenie po luteinie też pomalu ustaje. Apetyt ogromny,w zasadzie non stop jem:D,może to nerwy,ale mieszanki jedzeniowe dość poważne typu rzodkiewki z czekolada ;)tak jak wspominałam,na totalnym luzie podejście. Nie spinam się, nie zastanawiam co będzie. Żaden prócz odpoczynku i leków mój wpływ na efekt końcowy. Na mdłości imbir pomaga,jeśli nie masz uczulenia to śmiało możesz do herbaty dokładać. Są też w aptece dostępne tabletki z imbirem. Nie denerwuj się,stres nie sprzyja;)jak już maluch jest taki dzielny i silny to nic go nie pokona;))
    P.s
    Które to było et?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:59

gabriela3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jednak zmieniamy luteine na crinone

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Dziękuję Gabi,póki co wszystko dobrze. Lekkie plamienie po transferze,bóle w sumie wczoraj ustaly,bo dość mocno odczuwalam dół. Swędzenie po luteinie też pomalu ustaje. Apetyt ogromny,w zasadzie non stop jem:D,może to nerwy,ale mieszanki jedzeniowe dość poważne typu rzodkiewki z czekolada ;)tak jak wspominałam,na totalnym luzie podejście. Nie spinam się, nie zastanawiam co będzie. Żaden prócz odpoczynku i leków mój wpływ na efekt końcowy. Na mdłości imbir pomaga,jeśli nie masz uczulenia to śmiało możesz do herbaty dokładać. Są też w aptece dostępne tabletki z imbirem. Nie denerwuj się,stres nie sprzyja;)jak już maluch jest taki dzielny i silny to nic go nie pokona;))
    P.s
    Które to było et?
    Dziękuję za słowa otuchy. Mdłości przyszły dopiero z tydzień temu masakra. To mój pierwszy transfer. Jak na razie udany choć dwa krwawienia, 30 % odklejonej kosmówki i chodzenie tylko do wc mnie umęczyło. Biorę luteinę 3x2, duphaston 3x1, Estrofem 3x1, nospa 3x1, kwas foliowy 2 tabletki dziennie i jedną tabletkę femibion 1. Jeśli chodzi o luteinę od początku nie czułam ani swędzenia ani pieczenia. Mnie podeszła. Liczę by nam się powiodło. Nie chcę rozstawać się z moim maluszkiem choćbym miała mieć mdłości do końca ciąży :) <3

Koliberek lubi tę wiadomość

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak masz trzymać ;))) mnie chyba chandra dopada. Przerzucilam luteine na crinone,leze,śpię,odpoczywam,ale jakieś obawy i tak się co jakiś czas włączają. Teoretycznie dziś moja blastka powinna się zakopać w endometrium...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę ze sobą czy ufarbowac włosy czy odpuścić

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Walczę ze sobą czy ufarbowac włosy czy odpuścić
    Odpuść. Ufarbujesz po 3 miesiącu ciąży. Ja też mam odrosty. Nie dość że podchodzimy do in vitro to jeszcze ryzykować? Dziś odebrałam wyniki żelaza. Norma do 145 a ja mam 180. Kurczę... Mam się martwić? W środę jadę do lekarza.

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się,to nie dużo za dużo,hemoglobina ok? U mnie od lat anemia,przy normach żelaza od 40,moje się wacha od 17do ostatnio 44;)

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobiny jeszcze nie robiłam. Dopiero w środę jadę do gamety.

Gabi3
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ