X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Martoszka, w Gamecie można wziąć Atosiban ale w ciemno. Nie ma możliwości zbadania czynności skurczonej macicy.
    Zobaczę dziś czy są już wyniki i wieczorem może pogadam z Makowska o tym.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurczowej*

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem wiem, że tak. Jutro będzie Makowska, a dziś wyniki dostanę.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna magia dla mnie o czym mówicie... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, zapytałam o wlew z Atosibanu IP. Powiedział, że owszem, jest w ofercie i że można go wziąć. Jednak nie ma opcji zbadania czynności jak pisałam wyżej a on sam uważa wlew za "daremny i do tego niewspółmiernie drogi". Dodał, że przy skurczach wystarczy magnez i nospa. I że podanie Atosibanu cyt "to jak całowanie się z tygrysem: można, ale po co?" :)

aniab2205 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swędzenie po luteinie się na szczęście uspokoilo. Jedyne co to brązowe plamienie po et. Mam nadzieję że wszystko się uspokoi.... 9dni czekania;)

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Swędzenie po luteinie się na szczęście uspokoilo. Jedyne co to brązowe plamienie po et. Mam nadzieję że wszystko się uspokoi.... 9dni czekania;)
    Trzymam kciuki!!! :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Martoszka, zapytałam o wlew z Atosibanu IP. Powiedział, że owszem, jest w ofercie i że można go wziąć. Jednak nie ma opcji zbadania czynności jak pisałam wyżej a on sam uważa wlew za "daremny i do tego niewspółmiernie drogi". Dodał, że przy skurczach wystarczy magnez i nospa. I że podanie Atosibanu cyt "to jak całowanie się z tygrysem: można, ale po co?" :)
    Dziękuję, że zapytalas :*
    No ja wiem, że nospa i magnez, ale ja tak zawsze mam po owulacji. Może po prostu będę brała nospe juz od transferu.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki czekoladko;)tym razem podchodzę na luzie

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, brała któraś może Cult-Active – aktywacja komórek jajowych?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik:
    Endometrium phasis proliferationis.

Czyli ogólnie ta histero nic nie wniosła. Nie wiadomo czemu okres trwa jeden dzień i czemu bóle mam 10 dni przed okresem.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i jak się czujecie po transferze? Koliberek?? Ja 6 tydzień ciąży mam nudności, jem na siłę i to w mikro porcjach. Wizyta Usg i ocena krwiaka i kosmówki 23 sierpnia. Też się denerwuję :(

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Gabi,póki co wszystko dobrze. Lekkie plamienie po transferze,bóle w sumie wczoraj ustaly,bo dość mocno odczuwalam dół. Swędzenie po luteinie też pomalu ustaje. Apetyt ogromny,w zasadzie non stop jem:D,może to nerwy,ale mieszanki jedzeniowe dość poważne typu rzodkiewki z czekolada ;)tak jak wspominałam,na totalnym luzie podejście. Nie spinam się, nie zastanawiam co będzie. Żaden prócz odpoczynku i leków mój wpływ na efekt końcowy. Na mdłości imbir pomaga,jeśli nie masz uczulenia to śmiało możesz do herbaty dokładać. Są też w aptece dostępne tabletki z imbirem. Nie denerwuj się,stres nie sprzyja;)jak już maluch jest taki dzielny i silny to nic go nie pokona;))
    P.s
    Które to było et?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 16:59

gabriela3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jednak zmieniamy luteine na crinone

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Dziękuję Gabi,póki co wszystko dobrze. Lekkie plamienie po transferze,bóle w sumie wczoraj ustaly,bo dość mocno odczuwalam dół. Swędzenie po luteinie też pomalu ustaje. Apetyt ogromny,w zasadzie non stop jem:D,może to nerwy,ale mieszanki jedzeniowe dość poważne typu rzodkiewki z czekolada ;)tak jak wspominałam,na totalnym luzie podejście. Nie spinam się, nie zastanawiam co będzie. Żaden prócz odpoczynku i leków mój wpływ na efekt końcowy. Na mdłości imbir pomaga,jeśli nie masz uczulenia to śmiało możesz do herbaty dokładać. Są też w aptece dostępne tabletki z imbirem. Nie denerwuj się,stres nie sprzyja;)jak już maluch jest taki dzielny i silny to nic go nie pokona;))
    P.s
    Które to było et?
    Dziękuję za słowa otuchy. Mdłości przyszły dopiero z tydzień temu masakra. To mój pierwszy transfer. Jak na razie udany choć dwa krwawienia, 30 % odklejonej kosmówki i chodzenie tylko do wc mnie umęczyło. Biorę luteinę 3x2, duphaston 3x1, Estrofem 3x1, nospa 3x1, kwas foliowy 2 tabletki dziennie i jedną tabletkę femibion 1. Jeśli chodzi o luteinę od początku nie czułam ani swędzenia ani pieczenia. Mnie podeszła. Liczę by nam się powiodło. Nie chcę rozstawać się z moim maluszkiem choćbym miała mieć mdłości do końca ciąży :) <3

Koliberek lubi tę wiadomość

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak masz trzymać ;))) mnie chyba chandra dopada. Przerzucilam luteine na crinone,leze,śpię,odpoczywam,ale jakieś obawy i tak się co jakiś czas włączają. Teoretycznie dziś moja blastka powinna się zakopać w endometrium...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę ze sobą czy ufarbowac włosy czy odpuścić

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Walczę ze sobą czy ufarbowac włosy czy odpuścić
    Odpuść. Ufarbujesz po 3 miesiącu ciąży. Ja też mam odrosty. Nie dość że podchodzimy do in vitro to jeszcze ryzykować? Dziś odebrałam wyniki żelaza. Norma do 145 a ja mam 180. Kurczę... Mam się martwić? W środę jadę do lekarza.

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się,to nie dużo za dużo,hemoglobina ok? U mnie od lat anemia,przy normach żelaza od 40,moje się wacha od 17do ostatnio 44;)

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobiny jeszcze nie robiłam. Dopiero w środę jadę do gamety.

Gabi3
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ