X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed transferem ufarbować włosy czy raczej dać sobie spokój z chemią?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    A przed transferem ufarbować włosy czy raczej dać sobie spokój z chemią?
    Dzisiejsze farby sa bezpieczne. Poza tym na codzien zyjemy w chemii.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przyszykowana i gotowa by zabrać blastkę;)

aniab2205 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po transferze,wymordowana w domu. Szyjka dziś okropne problemy robiła, o mały włos nie doszłoby do transferu:(zakończyło się na naciąganiu macicy i jakoś po wielu trudach poszło. Emocji,dyskomfortu i bólu chyba nie da się opisać. Do tej pory najgorzej wspominałam bandaż po punkcji,dziś stwierdzam że to pikuś. W każdym razie skoro nie chciało wejść,może nie zechce uciekać ;)czekamy do przyszłego tygodnia.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skąd takie problemy?pytam bo nie długo mnie czeka kolejny transfer..w pt mam wiyzte i mam nadzieje ze ustalismy termin transferu.

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo ciężko chyba to określić. Przy pierwszym transferze nie było żadnego problemu. Dzis dr. Mówił że być może inne położenie jelit,pęcherza, sam fakt że macica tylozgieta stwarza jakiś tam problem,ale podczas usg powłok brzusznych było dziś słabo wszystko widać i zapadła decyzja o usg transwaginalnym. Dopiero po trudach z kulociągiem się udało. Mam nadzieję tylko że to nie będzie miało wpływu na jakośc całej procedury i jej wynik

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Ewo ciężko chyba to określić. Przy pierwszym transferze nie było żadnego problemu. Dzis dr. Mówił że być może inne położenie jelit,pęcherza, sam fakt że macica tylozgieta stwarza jakiś tam problem,ale podczas usg powłok brzusznych było dziś słabo wszystko widać i zapadła decyzja o usg transwaginalnym. Dopiero po trudach z kulociągiem się udało. Mam nadzieję tylko że to nie będzie miało wpływu na jakośc całej procedury i jej wynik
    A w którym dc miałaś?
    Ja też się obawiam takiej akcji.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dc

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    a co lekarz na tą sytuację?uspokoił Cię?

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,mówił że rzadko bo rzadko ale trudne transfery się zdarzają i ze wykorzystałam u niego limit ciężkich transferów na rok;)źe może się pojawić dziś krwawienie. Pokazał na monitorze moment podania blastki,miejsce w którym się blokowało. No i trzymać kciuki.
    Czytalam w necie po powrocie o takich tramsferach gdzie jest problem i teraz się zastanawiam czy to nie spowoduje obniżenia zagnieżdżenia. Aż tak dobrze się na tym wszystkim nie znam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka miała AH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 18:17

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może się szyjka zamknęła, jak po owulacji.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah jest teraz już standardem w crio.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nawet nie wiedziałam;)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę musiała pogadać o swoim crio z lekarzem, bo u mnie też tak będzie z szyjka. Bo już przy iui był jakiś problem z wejściem. A teraz chcę by mąż ze mną wszedł, więc jak on to wszystko by zobaczył to zemdleje.

M&M
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ah jest teraz już standardem w crio.
    co to znaczy?

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matrioszka kto Cię prowadzi? Mój niechcial być i całe szczęście

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    co to znaczy?
    Że jak masz transfer mrożonych bkastek to masz już nacięcie otoczki w standardzie. Bo zawsze było to traktowane jako dodatek, a teraz już jest przy każdym mrożonym transferze.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Matrioszka kto Cię prowadzi? Mój niechcial być i całe szczęście
    J.M.
    Mój nie był na świeżym, więc teraz będę nalegala.

M&M
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ