X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu piękna sentencja. Szczęścia życzę.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam tylko pół opakowania puregonu:(

Gosia321 lubi tę wiadomość

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do kobiet po ivf et: co zrobić by na książeczce dziecka nie było napisane ivf et. Leżałam w szpitalu po krwawieniu, powiedziałam, że jestem po ivf wpisali w kartę. Niebawem przenoszę się z gamety do lekarza bliżej mnie, który do końca poprowadzi moją ciążę. Boję się, że jak mu powiem wpiszę tę informację do mojej karty a co gorsze do książeczki zdrowia dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 11:51

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Pytanie do kobiet po ivf et: co zrobić by na książeczce dziecka nie było napisane ivf et. Leżałam w szpitalu po krwawieniu, powiedziałam, że jestem po ivf wpisali w kartę. Niebawem przenoszę się z gamety do lekarza bliżej mnie, który do końca poprowadzi moją ciążę. Boję się, że jak mu powiem wpiszę tę informację do mojej karty a co gorsze do książeczki zdrowia dziecka.
    poprosić swojego lekarza w Gamecie by tego nie robił. Powinien się przychylić do Twojej prośby

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba tego nie mogą wpisać do książeczki zdrowia dziecka. Ostatnio wypowiadał się na ten temat sąd.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    poprosić swojego lekarza w Gamecie by tego nie robił. Powinien się przychylić do Twojej prośby
    Polly w Gamecie nie będę rodzić. Mamy wizytę za dwa tygodnie: dr sprawdzi jak krwiak itp jeśli będzie dobrze przenoszę się bliżej. Do Gamety mamy 250km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 14:38

Gabi3
  • katrina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:

Poproś swojego lekarza, żeby tego nie wpisywał. Ja tak zrobiłam :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Oni chyba tego nie mogą wpisać do książeczki zdrowia dziecka. Ostatnio wypowiadał się na ten temat sąd.

Martoszka ostatnio było głośno jak wpisali w Polsce w jednym ze szpitali w książeczce zdrowia dziewczynki . Tata córeczki prosił lekarza by zmienił wpis. Dr tłumaczył, że muszą to wpisać tak jak muszą wpisać, że dziecko ma HIV. Ojciec zgłosił sprawę do rzecznika praw pacjenta i wygrał musieli wyrobić nową książeczkę. Polska jest nietolerancyjna. Moje "znajome" z pracy źle wypowiadają się o in vitro. Jedna "zagorzała" katoliczka powiedziała, że cieszy się, że rząd cofnął refundację na in vitro lepiej niech dadzą środki na osoby onkologiczne. Ja zadałam jej pytanie: czy pacjent palący całe życie papierosy, który zachorował na nowotwór płuc zasługuje bardziej na refundację niż kobieta, która z niewiadomych przyczyn jest niepłodna??? Zacięła się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 14:52

Gabi3
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Poproś swojego lekarza, żeby tego nie wpisywał. Ja tak zrobiłam :)
    Katrina ale jak to wyglądało u Ciebie? Poszlaś do lekarza na pierwszą wizytę i powiedziałaś mu, że jesteś po ivf i od razu poprosiłaś by nigdzie tego nie zamieszczał nawet w karcie?

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, nawet jakbyś chciała to w Gamecie nie urodzisz. Ale masz tam lekarza więc to jego prosisz by zakładając książeczkę ciąży nie notował, że dziecko jest w ivf

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Gabi, nawet jakbyś chciała to w Gamecie nie urodzisz. Ale masz tam lekarza więc to jego prosisz by zakładając książeczkę ciąży nie notował, że dziecko jest w ivf
    Acha o to chodzi. Rozumiem. Dr za dwa tygodnie może mi założyć książeczkę w 8 tygodniu??

Gabi3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, ja miałam zakładaną książeczkę w gamecie u IP i on tam nic nie wpisał, a rodziłam w Medeorze i nikogo to nie interesowało czy po ivf. W książeczce dziecka nikt takiej informacji nie zamieścił.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Acha o to chodzi. Rozumiem. Dr za dwa tygodnie może mi założyć książeczkę w 8 tygodniu??
    Tak, jak najbardziej

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Gabi, ja miałam zakładaną książeczkę w gamecie u IP i on tam nic nie wpisał, a rodziłam w Medeorze i nikogo to nie interesowało czy po ivf. W książeczce dziecka nikt takiej informacji nie zamieścił.
    Ale czy w Medeorze mówiłaś? Aniu trafiłaś tam na sam poród czy ktoś wcześniej Cię prowadził?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 17:01

Gabi3
  • katrina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Katrina ale jak to wyglądało u Ciebie? Poszlaś do lekarza na pierwszą wizytę i powiedziałaś mu, że jesteś po ivf i od razu poprosiłaś by nigdzie tego nie zamieszczał nawet w karcie?

Ja mam stałego lekarza, dobrze się znamy, już od kilku lat jestem jej pacjentką. Sama zapytała czy chcemy, żeby wpisywać tą informację do karty ciąży, odmówiliśmy, i po sprawie :)

gabriela3 lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina chyba mamy tego samego lekarza;)MP?

katrina lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, w Medeorze też chodziłam do Połacia. Przy porodzie pytano mnie o standardowe informacje. Jak przychodziły codziennie na kontrolę lekarki, to żadna o to nie spytała, a byłam tam prawie tydzień. Pokazywałam im mm.in. wyniki badań genetycznych z gamety i nikt nie miał zapędów, żeby te informacje wpisywać. U mnie w ośrodku pediatra ma taką informację ode mnie, bo się długo znamy, ale też nigdzie tego nie wpisywali, bo i po co?

08.18r-et nieudany
  • katrina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Katrina chyba mamy tego samego lekarza;)MP?
    Zgadza się :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie dziwne pytanie.
    Czy na transferze można mieć hybrydę u rąk?

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Mam takie dziwne pytanie.
    Czy na transferze można mieć hybrydę u rąk?
    Tak

Martoszka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ