X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu piękna sentencja. Szczęścia życzę.

Gosia321 lubi tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mam tylko pół opakowania puregonu:(

Gosia321 lubi tę wiadomość

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do kobiet po ivf et: co zrobić by na książeczce dziecka nie było napisane ivf et. Leżałam w szpitalu po krwawieniu, powiedziałam, że jestem po ivf wpisali w kartę. Niebawem przenoszę się z gamety do lekarza bliżej mnie, który do końca poprowadzi moją ciążę. Boję się, że jak mu powiem wpiszę tę informację do mojej karty a co gorsze do książeczki zdrowia dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 11:51

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Pytanie do kobiet po ivf et: co zrobić by na książeczce dziecka nie było napisane ivf et. Leżałam w szpitalu po krwawieniu, powiedziałam, że jestem po ivf wpisali w kartę. Niebawem przenoszę się z gamety do lekarza bliżej mnie, który do końca poprowadzi moją ciążę. Boję się, że jak mu powiem wpiszę tę informację do mojej karty a co gorsze do książeczki zdrowia dziecka.
    poprosić swojego lekarza w Gamecie by tego nie robił. Powinien się przychylić do Twojej prośby

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba tego nie mogą wpisać do książeczki zdrowia dziecka. Ostatnio wypowiadał się na ten temat sąd.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    poprosić swojego lekarza w Gamecie by tego nie robił. Powinien się przychylić do Twojej prośby
    Polly w Gamecie nie będę rodzić. Mamy wizytę za dwa tygodnie: dr sprawdzi jak krwiak itp jeśli będzie dobrze przenoszę się bliżej. Do Gamety mamy 250km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 14:38

Gabi3
  • katrina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:

Poproś swojego lekarza, żeby tego nie wpisywał. Ja tak zrobiłam :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Oni chyba tego nie mogą wpisać do książeczki zdrowia dziecka. Ostatnio wypowiadał się na ten temat sąd.

Martoszka ostatnio było głośno jak wpisali w Polsce w jednym ze szpitali w książeczce zdrowia dziewczynki . Tata córeczki prosił lekarza by zmienił wpis. Dr tłumaczył, że muszą to wpisać tak jak muszą wpisać, że dziecko ma HIV. Ojciec zgłosił sprawę do rzecznika praw pacjenta i wygrał musieli wyrobić nową książeczkę. Polska jest nietolerancyjna. Moje "znajome" z pracy źle wypowiadają się o in vitro. Jedna "zagorzała" katoliczka powiedziała, że cieszy się, że rząd cofnął refundację na in vitro lepiej niech dadzą środki na osoby onkologiczne. Ja zadałam jej pytanie: czy pacjent palący całe życie papierosy, który zachorował na nowotwór płuc zasługuje bardziej na refundację niż kobieta, która z niewiadomych przyczyn jest niepłodna??? Zacięła się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 14:52

Gabi3
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Poproś swojego lekarza, żeby tego nie wpisywał. Ja tak zrobiłam :)
    Katrina ale jak to wyglądało u Ciebie? Poszlaś do lekarza na pierwszą wizytę i powiedziałaś mu, że jesteś po ivf i od razu poprosiłaś by nigdzie tego nie zamieszczał nawet w karcie?

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, nawet jakbyś chciała to w Gamecie nie urodzisz. Ale masz tam lekarza więc to jego prosisz by zakładając książeczkę ciąży nie notował, że dziecko jest w ivf

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Gabi, nawet jakbyś chciała to w Gamecie nie urodzisz. Ale masz tam lekarza więc to jego prosisz by zakładając książeczkę ciąży nie notował, że dziecko jest w ivf
    Acha o to chodzi. Rozumiem. Dr za dwa tygodnie może mi założyć książeczkę w 8 tygodniu??

Gabi3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, ja miałam zakładaną książeczkę w gamecie u IP i on tam nic nie wpisał, a rodziłam w Medeorze i nikogo to nie interesowało czy po ivf. W książeczce dziecka nikt takiej informacji nie zamieścił.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Acha o to chodzi. Rozumiem. Dr za dwa tygodnie może mi założyć książeczkę w 8 tygodniu??
    Tak, jak najbardziej

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Gabi, ja miałam zakładaną książeczkę w gamecie u IP i on tam nic nie wpisał, a rodziłam w Medeorze i nikogo to nie interesowało czy po ivf. W książeczce dziecka nikt takiej informacji nie zamieścił.
    Ale czy w Medeorze mówiłaś? Aniu trafiłaś tam na sam poród czy ktoś wcześniej Cię prowadził?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 17:01

Gabi3
  • katrina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Katrina ale jak to wyglądało u Ciebie? Poszlaś do lekarza na pierwszą wizytę i powiedziałaś mu, że jesteś po ivf i od razu poprosiłaś by nigdzie tego nie zamieszczał nawet w karcie?

Ja mam stałego lekarza, dobrze się znamy, już od kilku lat jestem jej pacjentką. Sama zapytała czy chcemy, żeby wpisywać tą informację do karty ciąży, odmówiliśmy, i po sprawie :)

gabriela3 lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina chyba mamy tego samego lekarza;)MP?

katrina lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, w Medeorze też chodziłam do Połacia. Przy porodzie pytano mnie o standardowe informacje. Jak przychodziły codziennie na kontrolę lekarki, to żadna o to nie spytała, a byłam tam prawie tydzień. Pokazywałam im mm.in. wyniki badań genetycznych z gamety i nikt nie miał zapędów, żeby te informacje wpisywać. U mnie w ośrodku pediatra ma taką informację ode mnie, bo się długo znamy, ale też nigdzie tego nie wpisywali, bo i po co?

08.18r-et nieudany
  • katrina Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Katrina chyba mamy tego samego lekarza;)MP?
    Zgadza się :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie dziwne pytanie.
    Czy na transferze można mieć hybrydę u rąk?

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Mam takie dziwne pytanie.
    Czy na transferze można mieć hybrydę u rąk?
    Tak

Martoszka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ