Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aniab2205 wrote:Katrina a męża masz w domu, brał od razu ojcowski, żeby Ci pomóc i nacieszyć się synkiem? Udaje Ci się karmić piersią?
aniab2205 lubi tę wiadomość
-
To super, cieszcie się sobą i oby dalej było bezproblemowo. My po drugim szczepieniu, nie lubię tego, bo raz, że malucha boli, a dwa, że potem przez kilka dni dochodzi do siebie (marudny, stan podgorączkowy, obrzęk w miejscu kłucia,problem z zasypianiem i spaniem). Za 2 tyg.kazali mu zrobić morfologię, to już zgrzytam zębami na myśl o tym co się będzie działo.
Tak poza tym, to młody jest na etapie: wszystko mnie interesuje, nauczył się przekręcaćz pleców na boki i na brzuch i czasem udaje mu się kaeałek przepełznąć, próbuje też podnosić się do siadania, kiedy leży na plecach. Już jest asior, a potem, to trzeba będzie wszystko przed nim chować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 20:30
gabriela3, sylvuś, katrina lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
gabriela3 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała taką sytuację: krwiak a potem 30 % odklejającego jaja płodowego. Po dzisiejszym USG u mnie taka diagnoza.
-
gabriela3 wrote:Leżę w szpitalu od piątku. Jestem przerażona.Leżę, boję się iść nawet siku. Wszystko w rękach Boga..
-
nick nieaktualny14.08.
Dziewczyny mam takie pytanie. W piątek na wizycie był 11dc,endo 8mm. Od 2dc estroferm,od środy powrót do dupka i luteiny oraz encortonu.Transfer na 14.08,czyli to będzie 21dc. Nie za późno? Nie ma bladego pojęcia jaka jest procedura przy crio i jak to się wylicza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:03
Polly_love, Martoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGabi będzie wszystko dobrze, przyjaciółka miała 50%. Tak się ponoć dzieje czasem, że po implantacji zarodka robi się krwiak. Niestety leżała do końca ciąży, ale krwiak pod koniec się wchłonął. Na dodatek jej się szyjka jeszcze skracała. Odpoczywaj i leż i włącz pozytywne myślenie! Widzisz jaki silniak jest w Tobie;)Trzymam kciuki,żeby wszystko się ułożyło.
gabriela3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoliberek wrote:14.08.
Dziewczyny mam takie pytanie. W piątek na wizycie był 11dc,endo 8mm. Od 2dc estroferm,od środy powrót do dupka i luteiny oraz encortonu.Transfer na 14.08,czyli to będzie 21dc. Nie za późno? Nie ma bladego pojęcia jaka jest procedura przy crio i jak to się wylicza. -
Koliberek wrote:Bella kiedy podejście?
-
nick nieaktualny
-
Gabriela
Ja miałam bardzo obfite krwawienia od 10tc do 13tc miałam 3 mocne krwawienia ( dosłownie leciało że mnie jak z kranu) to był krwiak który się oproznial i z powrotem napelnial krwią. ja cały czas leżałam plus dodatkowy progesteron. Ciąża się utrzymała. Tylko bardzo ważny też jest spokój psychiczny. Będzie i u Ciebie wszystko dobrze;) -
Pola853 wrote:Gabriela
Ja miałam bardzo obfite krwawienia od 10tc do 13tc miałam 3 mocne krwawienia ( dosłownie leciało że mnie jak z kranu) to był krwiak który się oproznial i z powrotem napelnial krwią. ja cały czas leżałam plus dodatkowy progesteron. Ciąża się utrzymała. Tylko bardzo ważny też jest spokój psychiczny. Będzie i u Ciebie wszystko dobrze;)Gabi3
-
Koliberek wrote:14.08.
Dziewczyny mam takie pytanie. W piątek na wizycie był 11dc,endo 8mm. Od 2dc estroferm,od środy powrót do dupka i luteiny oraz encortonu.Transfer na 14.08,czyli to będzie 21dc. Nie za późno? Nie ma bladego pojęcia jaka jest procedura przy crio i jak to się wylicza.
Miałam et zarówno w 19dc jak i 21dc, za każdym razem dochodziło do implantacji. Na szczęście na sztucznym cyklu ten czas kiedy można wykonać et jest długi, to nie są godziny jak przy cyklu naturalnym.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Koliberek wrote:Czekoladko,mój też słabe plemniki. Androlog,który nas leczył na początku również polecał androwit,ale nie było poprawy.ja osobiście po przeczytaniu wielu for stworzyłam kombinacje która potem analizował z lekarzem, koenzym q10,salfazin(cynk bardzo poprawię jakość nasienia),maca,omega. Do tego niestety śmieciowe jedzenie odrzucone,przynajmniej dwa razy w tygodniu ryba z piekarnika. Miej więcej po 3msc.wyniki poprawiły się o połowę, ale niestety i tak za słabe na naturalne poczęcie stąd transfer. Przy 10pęcherzykach udało nam się pobrać 6komórek z czego 4się nadawały do zaplodnienia. Jeden zarodek padł,więc myślę że wynik i tak całkiem niezły,że tyle przy słabym nasieniu się zaplodnilo
Jutro wizyta,myślę że dowiemy się kiedy transfer.
Polly_love wrote:Nie sugerujcie się tym. Mój miał takie nasienie, że polać spytał czy nie chciałby zostać u nich dawcą. Jednakże to super nasienie jest w naszym przypadku średnio warte z uwagi na najpewniej uszkodzoną mozaikę kariotypu... jest w wysokiej grupie ryzyka, gdyż jego brat zmarł na nowotwór związany z krwią. Nie badaliśmy tego jednak gdyż podjęliśmy decyzję o az więc to juz nieistotne a poza tym nie chcemy się denerwować. Jakos ci wszyscy panowie ze "słabym" nasieniem z powodzeniem zostają ojcami.
Jakoś zostają ale kurcze.. coś musi być przyczyną.. Chyba wolę diagnozę od braku diagnozy..
aniab2205 wrote:U nas też słabe parametry nasienia i na nasze życzenie imsi. Suple nie pomogły. Ponad pół roku brał. Facet wysportowany, zdrowa kuchnia, bez nałogów, a wyniki z badania na badanie leciały w dół.
Mam nadzieję, że i nas IMSI też da ciążę Mój nie umie do końca sobie odmówić słodkości czy piwa czasem.. Mam nadzieję, że nie ma to dużego wpływu.. -
nick nieaktualny