X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, życzę Ci teraz spokoju i by to wszystko było już za Tobą. Zdrowia dla Ciebie i maluszka, a nade wszystko spokoju

• katrina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Katrina a męża masz w domu, brał od razu ojcowski, żeby Ci pomóc i nacieszyć się synkiem? Udaje Ci się karmić piersią?
    Aniu, mąż wziął zwolnienie na mnie po cc i do 16 sierpnia jest ze mną w domu.Baaardzo mi pomaga. Karmię piersią więc narazie nie ma z tym problemu:-) Młody ma tylko czasami problem z kupkami i się spina ale od 2 dni podajemy mu biogaie i jest poprawa. A jak u Was?

aniab2205 lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, cieszcie się sobą i oby dalej było bezproblemowo. My po drugim szczepieniu, nie lubię tego, bo raz, że malucha boli, a dwa, że potem przez kilka dni dochodzi do siebie (marudny, stan podgorączkowy, obrzęk w miejscu kłucia,problem z zasypianiem i spaniem). Za 2 tyg.kazali mu zrobić morfologię, to już zgrzytam zębami na myśl o tym co się będzie działo.
    Tak poza tym, to młody jest na etapie: wszystko mnie interesuje, nauczył się przekręcaćz pleców na boki i na brzuch i czasem udaje mu się kaeałek przepełznąć, próbuje też podnosić się do siadania, kiedy leży na plecach. Już jest asior, a potem, to trzeba będzie wszystko przed nim chować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 20:30

gabriela3, sylvuś, katrina lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała taką sytuację: krwiak a potem 30 % odklejającego jaja płodowego. Po dzisiejszym USG u mnie taka diagnoza.

Gabi3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała taką sytuację: krwiak a potem 30 % odklejającego jaja płodowego. Po dzisiejszym USG u mnie taka diagnoza.
    To zapewne od krwiaka. Powinno sie cofnac i przykleic. Trzymam za Was kciuki &&

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę w szpitalu od piątku. Jestem przerażona.Leżę, boję się iść nawet siku. Wszystko w rękach Boga.. :(

Gabi3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Leżę w szpitalu od piątku. Jestem przerażona.Leżę, boję się iść nawet siku. Wszystko w rękach Boga.. :(
    Siku rob, jak bedziesz wstrzymywac latwiej o zapalenie pęcherza.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14.08.
    Dziewczyny mam takie pytanie. W piątek na wizycie był 11dc,endo 8mm. Od 2dc estroferm,od środy powrót do dupka i luteiny oraz encortonu.Transfer na 14.08,czyli to będzie 21dc. Nie za późno? Nie ma bladego pojęcia jaka jest procedura przy crio i jak to się wylicza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:03

Polly_love, Martoszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi będzie wszystko dobrze, przyjaciółka miała 50%. Tak się ponoć dzieje czasem, że po implantacji zarodka robi się krwiak. Niestety leżała do końca ciąży, ale krwiak pod koniec się wchłonął. Na dodatek jej się szyjka jeszcze skracała. Odpoczywaj i leż i włącz pozytywne myślenie! Widzisz jaki silniak jest w Tobie;)Trzymam kciuki,żeby wszystko się ułożyło.

gabriela3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kiedy podejście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    14.08.
    Dziewczyny mam takie pytanie. W piątek na wizycie był 11dc,endo 8mm. Od 2dc estroferm,od środy powrót do dupka i luteiny oraz encortonu.Transfer na 14.08,czyli to będzie 21dc. Nie za późno? Nie ma bladego pojęcia jaka jest procedura przy crio i jak to się wylicza.
    Idealny dzień na transfer :) mam znajomą w ciąży bliźniaczej, ktora miała et w 28dc. Powodzenia

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Bella kiedy podejście?
    Jeszcze nie wiemy

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Polly:*

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela
    Ja miałam bardzo obfite krwawienia od 10tc do 13tc miałam 3 mocne krwawienia ( dosłownie leciało że mnie jak z kranu) to był krwiak który się oproznial i z powrotem napelnial krwią. ja cały czas leżałam plus dodatkowy progesteron. Ciąża się utrzymała. Tylko bardzo ważny też jest spokój psychiczny. Będzie i u Ciebie wszystko dobrze;)

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Gabriela
    Ja miałam bardzo obfite krwawienia od 10tc do 13tc miałam 3 mocne krwawienia ( dosłownie leciało że mnie jak z kranu) to był krwiak który się oproznial i z powrotem napelnial krwią. ja cały czas leżałam plus dodatkowy progesteron. Ciąża się utrzymała. Tylko bardzo ważny też jest spokój psychiczny. Będzie i u Ciebie wszystko dobrze;)
    Pola853 i jajo płodowe w wyniku krwiaka a też się odklejało? długo leżałaś? Boję się..na razie od piątku jestem w szpitalu zobaczymy co jutro dr powie na obchodzie.

Gabi3
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu leżałam 3 tyg wyszłam jak krwiaka już nie było.
    Też się odklejalo ale leżenie dużo dało. Z łóżka prawie się nie ruszalam. Wiem co czujesz ale musisz uwierzyc w swoje maleństwo że da radę.

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    14.08.

Miałam et zarówno w 19dc jak i 21dc, za każdym razem dochodziło do implantacji. Na szczęście na sztucznym cyklu ten czas kiedy można wykonać et jest długi, to nie są godziny jak przy cyklu naturalnym.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela co u Ciebie? Trzymam kciuki :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Czekoladko,mój też słabe plemniki. Androlog,który nas leczył na początku również polecał androwit,ale nie było poprawy.ja osobiście po przeczytaniu wielu for stworzyłam kombinacje która potem analizował z lekarzem, koenzym q10,salfazin(cynk bardzo poprawię jakość nasienia),maca,omega. Do tego niestety śmieciowe jedzenie odrzucone,przynajmniej dwa razy w tygodniu ryba z piekarnika. Miej więcej po 3msc.wyniki poprawiły się o połowę, ale niestety i tak za słabe na naturalne poczęcie stąd transfer. Przy 10pęcherzykach udało nam się pobrać 6komórek z czego 4się nadawały do zaplodnienia. Jeden zarodek padł,więc myślę że wynik i tak całkiem niezły,że tyle przy słabym nasieniu się zaplodnilo
    Jutro wizyta,myślę że dowiemy się kiedy transfer.
    Kochana, mieliście IMSI?
    Polly_love wrote:
    Nie sugerujcie się tym. Mój miał takie nasienie, że polać spytał czy nie chciałby zostać u nich dawcą. Jednakże to super nasienie jest w naszym przypadku średnio warte z uwagi na najpewniej uszkodzoną mozaikę kariotypu... jest w wysokiej grupie ryzyka, gdyż jego brat zmarł na nowotwór związany z krwią. Nie badaliśmy tego jednak gdyż podjęliśmy decyzję o az więc to juz nieistotne a poza tym nie chcemy się denerwować. Jakos ci wszyscy panowie ze "słabym" nasieniem z powodzeniem zostają ojcami.

Jakoś zostają ale kurcze.. coś musi być przyczyną.. Chyba wolę diagnozę od braku diagnozy..
    aniab2205 wrote:
    U nas też słabe parametry nasienia i na nasze życzenie imsi. Suple nie pomogły. Ponad pół roku brał. Facet wysportowany, zdrowa kuchnia, bez nałogów, a wyniki z badania na badanie leciały w dół.

Mam nadzieję, że i nas IMSI też da ciążę :) Mój nie umie do końca sobie odmówić słodkości czy piwa czasem.. Mam nadzieję, że nie ma to dużego wpływu..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, Czoko, mieliśmy ICSI. łącznie 9 zarodków. Straciliśmy nieodżałowany czas...

‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ