X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu na Usg w niedzielę. Krwiak okołokosmówkowy obejmujący około połowę obwodu jaja płodowego o wym. 22x5mm. Uwidoczniono czynność serca FHR+. Plamienia już nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 10:50

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, oszczędzaj się. Włącz pozytywne myślenie :)

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Gabi, oszczędzaj się. Włącz pozytywne myślenie :)
    Oszczędzam się. Nic nie robię. Leżę, czytam, przekręcam się z boku na bok, chodzę tylko do wc i od tego leżenia boli mnie głowa a to dopiero 2gi dzień...

Gabi3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Efwka, jakie brałaś sterydy na oczy? Mam silne zapalenie spojówek i kończą się właśnie pomysły odnośnie leczenia. Lekarz wspomniał o sterydach właśnie. ??
    Dopiero teraz przeczytalam wiadomość od Ciebie,ja mialam Dexawen przez 3 dni,a czym objawia Ci sie to?myslisz ze to przez leki czy jakas alergia?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka co u Ciebie?

Asia jak się czujesz?

M&M
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Efwka co u Ciebie?

ja czekam na sierpniowy @, pewnie pojawi się lada dzień i zaczynam estrofem od 2 dc tylko wcześniej muszę chyba porozmawiać z p.dr o tych zastrzykach sterydowych..mam nadzieje ze nie bedzie miało to wpływu na przyszły transfer..tyle na niego czekamy..ech

1usa3e5el69vdydq.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Asia jak się czujesz?

Dziękuję, super się czuję. Mdłości się skończyły, plamienia i krwawienia też, nawet zaczęłam chodzić spać później niż o 19tej ;) No i przede wszystkim jestem juz po prenatalnych, dzieci równo rosną i wyglądają na zdrowe :) Jedynie tarczyca mi się całkiem rozjechala w tej ciąży, pomimo, że zawsze miałam idealne wyniki, ale w poniedziałek idę do endokrynologa i liczę, że coś wymyśli.

lilaloo, aniab2205, sylvuś lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, a Ty kiedy do kolejnego transferu się szykujesz?

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka na pewno będzie dobrze.

Asia super wieści o maluszkach. I za Twoje samopoczucie się poprawiło już.

Ja teraz mam przerwę po histero. Czekam na różne wyniki, zaczynam pod koniec sierpnia leki od doc. Paśnika i może pod koniec września transfer. A jak nie to moze w październiku.

M&M
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie dostałaś leki od doc. Paśnika?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 06:40

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem. Ale coś mówił, że może dalej equoral, azospiryne i metypred. Ale to zależy jaki będzie wynik lct.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Dziękuję, super się czuję. Mdłości się skończyły, plamienia i krwawienia też, nawet zaczęłam chodzić spać później niż o 19tej ;) No i przede wszystkim jestem juz po prenatalnych, dzieci równo rosną i wyglądają na zdrowe :) Jedynie tarczyca mi się całkiem rozjechala w tej ciąży, pomimo, że zawsze miałam idealne wyniki, ale w poniedziałek idę do endokrynologa i liczę, że coś wymyśli.
    Po udanym transferze tarczyca skoczyła dwukrotnie. Brałam 75mg euthyroxu i Dr zwiększył na 100mg po tygodniu spadła do 1. Trzeba pilnować by nie skoczyła za dużo :) dobrze będzie :) musi być. Ja mam wizytę 9 sierpnia w Gamecie. Zobaczymy czy krwiak okołokosmówkowy się wchłania i czy z maluchem wszystko ok.

Gabi3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Po udanym transferze tarczyca skoczyła dwukrotnie. Brałam 75mg euthyroxu i Dr zwiększył na 100mg po tygodniu spadła do 1. Trzeba pilnować by nie skoczyła za dużo :) dobrze będzie :) musi być. Ja mam wizytę 9 sierpnia w Gamecie. Zobaczymy czy krwiak okołokosmówkowy się wchłania i czy z maluchem wszystko ok.

U mnie jest problem w drugą stronę, moje TSH to 0,006 ;)

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Jeszcze nie wiem. Ale coś mówił, że może dalej equoral, azospiryne i metypred. Ale to zależy jaki będzie wynik lct.

Martoszka, jeśli wyjdzie Ci dodatni wynik testu LCT to tez się nie przejmuj. Ja mam dodatni. Paśnik zaproponował mi takie leczenie o jakim piszesz, ale się nie zgodziłam. PR skonsultował mnie z prof. Wilczyńskim i ten powiedział, ze nie trzeba iść w tak silną immunosupresje, wystarczy encorton w duzej dawce, czyli te 20mg. Potem rozmawiałam jeszcze o tym z Paśnikiem i powiedział, że można spróbować z takim rozwiązaniem. Na pewno niesie ono dużo mniejsze konsekwencje dla organizmu niż ta silna immunosupresja.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja mam hishimoto, ana dodatnie i nk 17% ( wynik z 10.16).
    No ale zobaczymy wszystko jak będzie wynik i wizyta. Ewentualnie zapytam o większy encorton.
    Ale jak powie, że trzeba to trzeba i ten intralipid też mogę spróbować przy 3 transferze.
    Teraz po histero i ponownej wizycie u Pasnika wiem, że zrobiłam wszystko co mogłam. Jak się nie udadzą te dwa transfery to moze spróbujemy jeszcze raz, a może nie. Wszystko zależy teraz od kasy niestety i od tego co zaproponują i jak będzie ze mną psychicznie. Bo nie powiem, że kolejny miesiąc i zwykłe pobranie krwi na badania przed narkoza i zakladanie welfronu bylo przyjemne jak zarobilam dzieki temu 8 wkluc, siniaki na pół ręki i dużo bólu przez mnóstwo zrostow.
    I teraz znowu boję się pielegniarek z iglami, tak samo jak bylam dzieckiem:( :)

A moje tsh przed punkcja i teraz przed histero wynosi 0,2.nic się nie podniosło skubane mimo, że letrox zmniejszyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 10:16

M&M
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Melduję się po pierwszej wizycie u IP, zostajemy u niego :) Mega fajny człowiek. Zerknął jeszcze raz we wszystkie wyniki i stwierdził, że problem w plemnikach. Dlatego wszystkie zarodki nam padły. Zresztą PR też tak stwierdził na wizycie betującej. IP dopisał do diagnozy niepłodność męską i zaproponował IMSI. Ze względu na to, że mamy komórki to mamy drogę o połowę krótszą. Tym razem mamy je trzymać do 5tej doby. Ale najpierw w kolejnym cyklu histeroskopia. No i nie odmówił mi rysowania endometrium ani kleju. Więc może skorzystamy :)

Czy na naturalnym cyklu transfer wypada też w połowie cyklu? Zależne jest to tylko od endometrium? Czy jest jeszcze jakiś czynnik? Dużo wizyt trzeba? Jak to wygląda?

Jeśli mi nie wypadnie wyjazd służbowy we Wrześniu to podchodzimy we Wrześniu :) Jak wypadnie- to Październik :)

Polly_love, aniab2205 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Dopiero teraz przeczytalam wiadomość od Ciebie,ja mialam Dexawen przez 3 dni,a czym objawia Ci sie to?myslisz ze to przez leki czy jakas alergia?
    nie wiadomo właśnie czy to alergia, ale wiele na to wskazuje. Brałam tobradex i inne sterydy w kroplach, antybiotyki, krople także na alergie. Średnio pomogły, wciąż nie mogę prowadzić a czasem w pracy siedzę w okularach przeciwsłonecznych, Masarka jakaś...dodatkowo mam dużą wadę wzroku i noszę soczewki a podczas leczenia jest to niemożliwe, zatem męczę się w tych okularach mega, zwłaszcza, gdy dodatkowo zakładam czasem przeciwsłoneczne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko, a w takim przypadku, gdy jest słabe nasienie suplementuje się je jakoś?

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Czoko, a w takim przypadku, gdy jest słabe nasienie suplementuje się je jakoś?
    Ponoć tak, ponoć nie. IP powiedział, że suplementy mogą w jakimś tam stopniu pomóc, daje mojemu od jakiegoś czasu witaminy. Zalecił androvit i fertimen. Kupię fertimen, androvit już brał i nic ;) Zobaczymy może się coś poprawi.. Podejrzewam, że należy wyjąć komórki z kieszeni, zarzucić picie alkoholu, jedzenie śmieciowego żarcia- staram się karmić go mega zdrowo i rzucić palenie fajek- z tym własnie mój walczy, choć dużo nie palił.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko,mój też słabe plemniki. Androlog,który nas leczył na początku również polecał androwit,ale nie było poprawy.ja osobiście po przeczytaniu wielu for stworzyłam kombinacje która potem analizował z lekarzem, koenzym q10,salfazin(cynk bardzo poprawię jakość nasienia),maca,omega. Do tego niestety śmieciowe jedzenie odrzucone,przynajmniej dwa razy w tygodniu ryba z piekarnika. Miej więcej po 3msc.wyniki poprawiły się o połowę, ale niestety i tak za słabe na naturalne poczęcie stąd transfer. Przy 10pęcherzykach udało nam się pobrać 6komórek z czego 4się nadawały do zaplodnienia. Jeden zarodek padł,więc myślę że wynik i tak całkiem niezły,że tyle przy słabym nasieniu się zaplodnilo
    Jutro wizyta,myślę że dowiemy się kiedy transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 13:05

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ