Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Tatti wrote:Cześć dziewczyny,
czy ktoś z was miał in vitro w programie refundacyjnym realizowanym przez samorząd miejski? Chciałabym wiedzieć, jak to wygląda jak dostaniemy potwierdzenie? Budżet na kolejny rok zostanie zatwierdzony dopiero w styczniu. Czy są później jakieś kolejki czy jest szansa, że będzie można zrobic in vitro juz w lutym?
Jak długo czasu zajmują te badania?
Jak dostaniecie potwierdzenie, ze zostaloscie zakwalifikowani, trzeba poczekać na pieniadze z UM, ktore trafiaja do kliniki. Jak juz beda, to mozna ruszac ze stymulacja. Ale to, ze powiedzieli, ze ma byc w styczniu transza to jeszcze nic nie znaczy. W tym roku zaczeli bodajze w kwietniu/maju. -
Dziękuję Ci bardzo, w takim razie chyba odmówię się od dofinansowania, bo czas leci, a tak chciałabym mieć dwójkę dzieci.
U nas problem z nasieniem, ja mam wszystko w porządku, więc mam nadzieje, że szybko się uda transfer. Czytałam na forach, że są potrzebne wiele badań, a dostałam skierowania tylko na podstawowe badania:
1. Anty-HBc
2. Anty-HCV-Ab
3. Anty-HIV-1,2
4. CMV IgG
5. CMV IgM
6. HBs antygen
7. Rubella IgG
8. Rubella IgM
9. Toksoplazma p/c IgG
10. Toksoplazma p/c IgM
11. VDRL
Czy ktoś tak miał? Czy trzeba będzie później coś jeszcze robić?
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
Koliberek, ja zawsze robiłam betę w 8dpt. W tym dniu beta juz powinna być konkretna. Nigdy nie wytrzymałam do 11 czy 12dptOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnyMy pierwszy in vitro mieliśmy z dofinansowaniem. Po złożeniu wniosku czekaliśmy tydzień czasu na telefon ze możemy rozpocząć stymulacje. Ponadto do wymienionych badań potrzebna w naszym przypadku chociaż czynnik męski, była droznosc oraz badania genetyczna kariotypu.
-
nick nieaktualnyJomi ja poprzednim razem tak z sikaniem miałam że nie wytrzymałam i chyba już w 8dniu robilam. Do bety wytrzymałam chociaż wiedziałam po negatywnym teście i bólach brzucha i piersi że raczej nici z tego. Tym razem wszystko jest odwrotnie niż wtedy.piersi zero reakcji,brzuch oprócz delikatnego raz na kilka godzin zakłucia cisza,nawet postanowiłam nie lezec płaskie jak wtedy a urządzamy spacery,ciut posprzatalam ale na zasadzie wystarcia kurzy. Bardzo bym chciała by wyszło bo i transfer i wszystko po było tragiczne. Ale tak jak wspominałam coraz więcej mieszanych uczuć. To czekanie to jest masakra!
-
nick nieaktualny
-
Tatti wrote:Dziękuję Ci bardzo, w takim razie chyba odmówię się od dofinansowania, bo czas leci, a tak chciałabym mieć dwójkę dzieci.
U nas problem z nasieniem, ja mam wszystko w porządku, więc mam nadzieje, że szybko się uda transfer. Czytałam na forach, że są potrzebne wiele badań, a dostałam skierowania tylko na podstawowe badania:
1. Anty-HBc
2. Anty-HCV-Ab
3. Anty-HIV-1,2
4. CMV IgG
5. CMV IgM
6. HBs antygen
7. Rubella IgG
8. Rubella IgM
9. Toksoplazma p/c IgG
10. Toksoplazma p/c IgM
11. VDRL
Czy ktoś tak miał? Czy trzeba będzie później coś jeszcze robić?
Na Twojej liscie brakuje AMH, LH, FSH, chlamydia PCR, biocenoza pochwy, cytologia, grupa krwi - chyba ze juz robilas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:35
-
Tych nie robiłam: AMH, LH, FSH, i nie mam na liście Może nie wszystko nam powiedział na wizycie?
A robicie badania w tej samej klinice czy gdzieś indziej? Mam wykupiony pakiet w Medicover, ale nie wiem, czy dostanę od internisty te skierowania.
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
Tatti wrote:Tych nie robiłam: AMH, LH, FSH, i nie mam na liście Może nie wszystko nam powiedział na wizycie?
A robicie badania w tej samej klinice czy gdzieś indziej? Mam wykupiony pakiet w Medicover, ale nie wiem, czy dostanę od internisty te skierowania.
Te badania, ktore wymienilas oceniaja rezerwe jajnikowa i pomagaja w doborze protokolu stymulacji.
Mozesz zrobic gdzie chcesz. Z doswiadczenia moge tylko napisac ze chlamydia i amh sa w Gamecie tanie, w porównaniu do innych lab, no chyba ze to tez masz w pakiecie. -
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:W pn będzie 7dpt
Tak naprawdę chyba nikt prócz nas,staraczek nie wie przez co my przechodzimy fizycznie i psychicznie by osiągnąć nasz cel.Koliberek, aniab2205 lubią tę wiadomość
Gabi3
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyefwka83 wrote:jak u Ciebie alergia?ja mam trop, który muszę zweryfikować..
Przypomnij mi proszę Ewa, u kogo jesteś w Gamecie? -
nick nieaktualny
-
Polly_love wrote:U mnie pomógł Corhydron... Po dosłownie wszystkim, czego wypróbowałam. Do tego konieczność stosowania tylko jednodniowych soczewek. Ale walczyłam długo i było ciężko..
Przypomnij mi proszę Ewa, u kogo jesteś w Gamecie?
gabriela3 dziękuję za miłe słowa dodają otuchy -
Koliberek wrote:Wyjechalismy, a ja od rana cały brzuch jajniki i kręgosłup jak na okres:( obawiam się że i tym razem nici z tego