X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatti wrote:
    Cześć dziewczyny,
    czy ktoś z was miał in vitro w programie refundacyjnym realizowanym przez samorząd miejski? Chciałabym wiedzieć, jak to wygląda jak dostaniemy potwierdzenie? Budżet na kolejny rok zostanie zatwierdzony dopiero w styczniu. Czy są później jakieś kolejki czy jest szansa, że będzie można zrobic in vitro juz w lutym?
    Jak długo czasu zajmują te badania?
    W momencie kiedy klinika dostanie info od UM, ze moga rozpocząć składanie wnioskow, trzeba umowic sie na wizyte, posiadac juz wszystkie wyniki badan. Kolejka jest taka, jak kolejnosc skladania wnioskow.
    Jak dostaniecie potwierdzenie, ze zostaloscie zakwalifikowani, trzeba poczekać na pieniadze z UM, ktore trafiaja do kliniki. Jak juz beda, to mozna ruszac ze stymulacja. Ale to, ze powiedzieli, ze ma byc w styczniu transza to jeszcze nic nie znaczy. W tym roku zaczeli bodajze w kwietniu/maju.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Tatti Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo, w takim razie chyba odmówię się od dofinansowania, bo czas leci, a tak chciałabym mieć dwójkę dzieci.
    U nas problem z nasieniem, ja mam wszystko w porządku, więc mam nadzieje, że szybko się uda transfer. Czytałam na forach, że są potrzebne wiele badań, a dostałam skierowania tylko na podstawowe badania:
    1. Anty-HBc
    2. Anty-HCV-Ab
    3. Anty-HIV-1,2
    4. CMV IgG
    5. CMV IgM
    6. HBs antygen
    7. Rubella IgG
    8. Rubella IgM
    9. Toksoplazma p/c IgG
    10. Toksoplazma p/c IgM
    11. VDRL

Czy ktoś tak miał? Czy trzeba będzie później coś jeszcze robić?

3jgx9jcga4d95mdf.png
    11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
    grudzień 2017 - FET- Aniołek
    marzec 2018 - mamy <3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek, ja zawsze robiłam betę w 8dpt. W tym dniu beta juz powinna być konkretna. Nigdy nie wytrzymałam do 11 czy 12dpt ;)

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwszy in vitro mieliśmy z dofinansowaniem. Po złożeniu wniosku czekaliśmy tydzień czasu na telefon ze możemy rozpocząć stymulacje. Ponadto do wymienionych badań potrzebna w naszym przypadku chociaż czynnik męski, była droznosc oraz badania genetyczna kariotypu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi ja poprzednim razem tak z sikaniem miałam że nie wytrzymałam i chyba już w 8dniu robilam. Do bety wytrzymałam chociaż wiedziałam po negatywnym teście i bólach brzucha i piersi że raczej nici z tego. Tym razem wszystko jest odwrotnie niż wtedy.piersi zero reakcji,brzuch oprócz delikatnego raz na kilka godzin zakłucia cisza,nawet postanowiłam nie lezec płaskie jak wtedy a urządzamy spacery,ciut posprzatalam ale na zasadzie wystarcia kurzy. Bardzo bym chciała by wyszło bo i transfer i wszystko po było tragiczne. Ale tak jak wspominałam coraz więcej mieszanych uczuć. To czekanie to jest masakra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pn będzie 7dpt
    Tak naprawdę chyba nikt prócz nas,staraczek nie wie przez co my przechodzimy fizycznie i psychicznie by osiągnąć nasz cel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:24

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatti wrote:
    Dziękuję Ci bardzo, w takim razie chyba odmówię się od dofinansowania, bo czas leci, a tak chciałabym mieć dwójkę dzieci.
    U nas problem z nasieniem, ja mam wszystko w porządku, więc mam nadzieje, że szybko się uda transfer. Czytałam na forach, że są potrzebne wiele badań, a dostałam skierowania tylko na podstawowe badania:
    1. Anty-HBc
    2. Anty-HCV-Ab
    3. Anty-HIV-1,2
    4. CMV IgG
    5. CMV IgM
    6. HBs antygen
    7. Rubella IgG
    8. Rubella IgM
    9. Toksoplazma p/c IgG
    10. Toksoplazma p/c IgM
    11. VDRL

Czy ktoś tak miał? Czy trzeba będzie później coś jeszcze robić?
    Badania wirusowe wszyscy robia takie same. Jest lista dla kobiet i mezczyzn.
    Na Twojej liscie brakuje AMH, LH, FSH, chlamydia PCR, biocenoza pochwy, cytologia, grupa krwi - chyba ze juz robilas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 12:35

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Tatti Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych nie robiłam: AMH, LH, FSH, i nie mam na liście :( Może nie wszystko nam powiedział na wizycie?
    A robicie badania w tej samej klinice czy gdzieś indziej? Mam wykupiony pakiet w Medicover, ale nie wiem, czy dostanę od internisty te skierowania.

3jgx9jcga4d95mdf.png
    11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
    grudzień 2017 - FET- Aniołek
    marzec 2018 - mamy <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można robić w innym labolatorium.

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatti wrote:
    Tych nie robiłam: AMH, LH, FSH, i nie mam na liście :( Może nie wszystko nam powiedział na wizycie?
    A robicie badania w tej samej klinice czy gdzieś indziej? Mam wykupiony pakiet w Medicover, ale nie wiem, czy dostanę od internisty te skierowania.
    A u kogo byliscie na wizycie?
    Te badania, ktore wymienilas oceniaja rezerwe jajnikowa i pomagaja w doborze protokolu stymulacji.
    Mozesz zrobic gdzie chcesz. Z doswiadczenia moge tylko napisac ze chlamydia i amh sa w Gamecie tanie, w porównaniu do innych lab, no chyba ze to tez masz w pakiecie.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek trafiłaś w sedno :) transfer 28 sierpnia :)

gabriela3, aniab2205 lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz,przyszła ciotka prawdę powie;))))

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Efwka, jakie brałaś sterydy na oczy? Mam silne zapalenie spojówek i kończą się właśnie pomysły odnośnie leczenia. Lekarz wspomniał o sterydach właśnie. ??
    jak u Ciebie alergia?ja mam trop, który muszę zweryfikować..

1usa3e5el69vdydq.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    W pn będzie 7dpt
    Tak naprawdę chyba nikt prócz nas,staraczek nie wie przez co my przechodzimy fizycznie i psychicznie by osiągnąć nasz cel.
    Ja 5dpt wpadałam w depresję poważnie! Ból jak na okres, chandra, siedzenie w domu. Mąż to zauważył i zabrał mnie nad Jezioro Białe na 5 dni. Boże jak ja tam wypoczęłam. Pojechaliśmy w 6 osób + 3 dzieci znajomych, którzy nic nie wiedzą o ivf. Miałam transfer 5 dniowej blastocysty. Betę zrobiłam w 12dpt. Otworzyłam wynik na kompie i mówię do męża "eeeee nic z tego" ale dobrze doczytałam wynik ponownie i wielka radość !!! Beta 122, potem po 3 dniach 480 potem za 10 dni 6000. Wierzę, że uda się a to za którym razem nie jest aż tak ważne. Do 3 razy zawsze bez zastanowienia trzeba próbować. Głowa do góry kochany koliberku :* :)

Koliberek, aniab2205 lubią tę wiadomość

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedziemy na cały weekend nad jezioro i do lasu że znajomymi (przyjaciółka 6msc ciąży po iui) i psem!;)))

gabriela3, aniab2205 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    jak u Ciebie alergia?ja mam trop, który muszę zweryfikować..
    U mnie pomógł Corhydron... Po dosłownie wszystkim, czego wypróbowałam. Do tego konieczność stosowania tylko jednodniowych soczewek. Ale walczyłam długo i było ciężko..
    Przypomnij mi proszę Ewa, u kogo jesteś w Gamecie?

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Koliberek trafiłaś w sedno :) transfer 28 sierpnia :)
    Ewunia trzymamy kciuki. Tym razem się uda :) wierzę w to.

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjechalismy, a ja od rana cały brzuch jajniki i kręgosłup jak na okres:( obawiam się że i tym razem nici z tego

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    U mnie pomógł Corhydron... Po dosłownie wszystkim, czego wypróbowałam. Do tego konieczność stosowania tylko jednodniowych soczewek. Ale walczyłam długo i było ciężko..
    Przypomnij mi proszę Ewa, u kogo jesteś w Gamecie?
    ja jestem u dr Banach..
    gabriela3 dziękuję za miłe słowa dodają otuchy :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Wyjechalismy, a ja od rana cały brzuch jajniki i kręgosłup jak na okres:( obawiam się że i tym razem nici z tego
    koliberek to jeszcze nic nie oznacza, wiem że każdy jakiś objaw analizujemy i obawiamy się tego najgorszego, ale wszystko się okaże za kilka dni

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ