Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Koliberek wrote:Wyjechalismy, a ja od rana cały brzuch jajniki i kręgosłup jak na okres:( obawiam się że i tym razem nici z tegoGabi3
-
Koliberek, takie objawy, to ja też miałam przy tym udanym i nieudanym transferze. To hormony nam tam rewolucje robią. Bierz no spę, magnez i nie obserwuj tak skrupulatnie, bo tylko z tego stresu nasilają się te wszystkie bóle. Ps. Kłucie utrzymywało mi się bodajże do 12tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 22:13
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Gabi jak się czujesz?
Ewcia, super nastawienie i do bojuPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualny
-
To normalne, ale dobry start to już cośPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Cześć dziewczyny, raczej czytam forum niż się udzielam. Staramy się z Mężem już 11cykl o nasze szczęście, byłam po pół roku starań u gin, jedyne badanie jakie robilam to tsh (1,72)i usg na wizycie, mąż nasienie badane w gamecie po pół roku też ok. Liczyliśmy na cud, cykle mam jak w zegarku, wspomagamy się ciągle kompleksem witamin, zdrowy styl życia, bez używek. Jednak 11 miesięcy daje w kośc (wiem wiem laik jestem jak czytam Was). Po przeczytaniu kildziesięciu stron tego tematu proszę o poradę. Kompletnie nie wiem kogo wybrać na pierwszą konsultację i powiedzcie czy z takim mogę powiedzieć nikłym zapleczem badań jest sens odrazu korzystac z kliniki leczenia bezpłodności. Jestem zdezorientwana, czytam że po roku starań, ale jak czlowiek na oko jest zdrowy to co miesiąc ma nadzieje "a może teraz". Co myślicie?Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
lollla7 wrote:Cześć dziewczyny, raczej czytam forum niż się udzielam. Staramy się z Mężem już 11cykl o nasze szczęście, byłam po pół roku starań u gin, jedyne badanie jakie robilam to tsh (1,72)i usg na wizycie, mąż nasienie badane w gamecie po pół roku też ok. Liczyliśmy na cud, cykle mam jak w zegarku, wspomagamy się ciągle kompleksem witamin, zdrowy styl życia, bez używek. Jednak 11 miesięcy daje w kośc (wiem wiem laik jestem jak czytam Was). Po przeczytaniu kildziesięciu stron tego tematu proszę o poradę. Kompletnie nie wiem kogo wybrać na pierwszą konsultację i powiedzcie czy z takim mogę powiedzieć nikłym zapleczem badań jest sens odrazu korzystac z kliniki leczenia bezpłodności. Jestem zdezorientwana, czytam że po roku starań, ale jak czlowiek na oko jest zdrowy to co miesiąc ma nadzieje "a może teraz". Co myślicie?
Monitoring owulacji, podstawowe badania hormonow, droznosc jajowodow i jak wszystko bedzie ok, to mozecie nazwac sie wzglednie "zdrowymi". Na takim etapie powinien wystarczyc dobry, "zwykly" ginekolog. -
nick nieaktualnyJolla, witaj na forum. Znalazłaś się na tym etapie życia i starań o dziecko, który przerobiła każda z nas. Ten moment, kiedy świadomośc upływającego czasu i braku sukcesu stawia Cię przed drzwiami gabinetu specjalisty. Znam ten ból i każda z nas go zna. Pomyśl jednak, że to wszystko dzieje się po to by zaprowadzić Cię do sukcesu. TO się udaje i musisz w to uwierzyć. Źyczę Ci tego, jak każdej tutaj, a co do lekarza to tyle ile nas tu jest, tylu rożnych lekarzy zostanie Ci poleconych. W gamecie są dobrzy lekarze, do którego nie trafisz- każdy będzie chciał Waszego sukcesu. Powodzenia
Koliberek, lollla7 lubią tę wiadomość
-
Bella ma rację. Niestety ograniczenie się do tych wyników to mało, ale i o "dobrego" ginekologa poza takimi klinikami ciężko.
lollla7 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:Bella ma rację. Niestety ograniczenie się do tych wyników to mało, ale i o "dobrego" ginekologa poza takimi klinikami ciężko.Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
Czekamy na naszą królewnę
-
nick nieaktualnylollla7 wrote:Wiem dziewczyny, jednak w mojej małej mieścinie nie ma wyboru ginekologa, dlatego decydujemy się na Gametę. Czy przewijały się tutaj staraczki, ktore startowały z gametą od zera jak my plnujemy? Niestety 761 stron to baaaardzo dużo i nie jestem w stanie "przekatkować" wszystkich w krótkim czasie.[/QUOTEja
Ja jestem takim przypadkiem. Zostałam zdiagnozowana w salve ale trafiłam do Gamety. jestem pacjentką od blisko 4 lat, u jednego lekarza. Nie chcę Ci zdradzać szczegółów bo moja historia jest średnio wesoła ale nie poddaję się -
nick nieaktualnyMy trafiliśmy do Gamety rok temu po trzyletniich przejściach z andrologiem. Jeśli chodzi o lekarza,tak jak pisaly dziewczyny sądzę źe każdy w Gamecie poprowadzi Cie abyś osiągnęła swój cel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 22:15
-
lollla7 wrote:Wiem dziewczyny, jednak w mojej małej mieścinie nie ma wyboru ginekologa, dlatego decydujemy się na Gametę. Czy przewijały się tutaj staraczki, ktore startowały z gametą od zera jak my plnujemy? Niestety 761 stron to baaaardzo dużo i nie jestem w stanie "przekatkować" wszystkich w krótkim czasie.
-
Cześć Dziewczyny,
szukam miejsca gdzie będziemy mogli sprawdzić nasienie męża i pomyślałam właśnie o gamecie Rzgów.
Miałabym do Was pytanie, czy robią tam badanie z posiewem? Czy trzeba mieć 'skierowanie' od jakiegoś lekarza, żeby zrobić tam takie badanie czy można tak z ulicy? Ostatnie pytanie: ile wcześniej trzeba się umówić?Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Nie trzeba skierowania, krótki termin czekania, ale minimum 3 dni abstynencji od miziania, robią z posiewem.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:Nie trzeba skierowania, krótki termin czekania, ale minimum 3 dni abstynencji od miziania, robią z posiewem.
DziękiStarania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
lollla7 wrote:Wiem dziewczyny, jednak w mojej małej mieścinie nie ma wyboru ginekologa, dlatego decydujemy się na Gametę. Czy przewijały się tutaj staraczki, ktore startowały z gametą od zera jak my plnujemy? Niestety 761 stron to baaaardzo dużo i nie jestem w stanie "przekatkować" wszystkich w krótkim czasie.
aniab2205 lubi tę wiadomość
Gabi3
-
aniab2205 wrote:Gabi jak się czujesz?
Ewcia, super nastawienie i do boju
Zgaga, nudności i strach przed USG środowym... Mam nadzieję, że moje maleństwo ze mną jest i krwiak się zmniejszył a kosmówka się scaliła. Ach... Trzymajcie kciuki dziouchyaniab2205 lubi tę wiadomość
Gabi3