X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak już wspominałam wcześniej,w czwartek testowanie. Nie nastawiam się cud by chyba musiał się stać. Mamy jeszcze jednego mozaczka. Ale pierw myślę że histero.

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Czuję się jak już wspominałam wcześniej,w czwartek testowanie. Nie nastawiam się cud by chyba musiał się stać. Mamy jeszcze jednego mozaczka. Ale pierw myślę że histero.
    No widzisz. Macie mrozaka a wiesz, że u nas 5 komórek pobrali i tylko jedna dotrwała do blastocysty. Udało się. Nie mamy żadnych zapasów - to przykre :( czy znasz powód poronień? Mam 3 koleżanki: Magda poroniła dwa razy teraz ma syna, Marta to samo a druga Marta poroniła 5 razy i ma teraz dwoje dzieci. Najważniejsze byśmy były wytrwałej w tym co robimy. Leżę już drugi tydzień. Chodzę do wc i trochę po domu. Słuchaj ja sikańca robiłam w 9dpt i wyszła baaaardzo blada kreska plus druga mocna, a w 12dpt beta pozytywnie wyszła i zrobiłam sikańca w 14dpt dwie krechy. Musimy to przeżyć.

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie my wszystkie to kto;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,niestety nie wiadomo było czemu tak się stało. Za drugim razem miałam ciężka grypę i opryszczke,myślę że wirus zrobił wtedy swoje.
    I widzisz od samego początku mowilam Ci ze masz w sobie walecznego zawodnika;)))

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Kurna ... Dziś wyjmując aplikator od luteiny zauważyłam, że w środku krew czerwona była. Nie dużo ale jest. Podczas siusiania nie ma krwi ani plam. Nic samoistnie nie leci ale w środku jeszcze jest krew :( ciekawe czy w takim układzie dr jutro zrobi mi Usg dopochwowo..?
    Zrobi, bo ja miałam usg w 1 dc. I choć to dyskomfort dla pacjentki to dla lekarza norma.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Nie,niestety nie wiadomo było czemu tak się stało. Za drugim razem miałam ciężka grypę i opryszczke,myślę że wirus zrobił wtedy swoje.
    I widzisz od samego początku mowilam Ci ze masz w sobie walecznego zawodnika;)))
    To prawda. Raz krwotok delikatny a drugi raz w szpitalu lała się ze mnie żywa krew. A wychodząc ze szpitala wszystko dobrze,czynność serca 150/minutę :)ciekawe :) oby się udało. Pisz co i jak. Jakoś tu ucichło :( czekam na męża bo rano o 9.00 wyjeżdżamy - 2,5 godziny jazdy a dziś muszę się jeszcze delikatnie umyć. Są plusy tej sytuacji: mąż myje mi głowę a mam włosy do pasa :)

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakas podminowana jestem.

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Ja jakas podminowana jestem.

Kochana ja po transferze byłam strasznie sfrustrowana dziewczyny na forum mnie picieszały, radziły by poczytać, obejrzeć film, posłuchać muzyki. Dopiero na wyjeździe nad Jezioro wypoczęłam psychicznie. Ach... Dużo zależy od nastawienia. Załóż, że będzie DOBRZE a jeśli się nie powiedzie to wiedz, że to po to by potem radość była spotęgowana. Wiadomo, że każda z nas chciałaby aby od razu się udało. Ja myślę, że prędzej czy później każda z nas będzie matką. Ja mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 17:53

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 33, dwa poronienia i dwa transfery...
    Również wierzę,że prędzej czy później każda z nas będzie matka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 17:58

gabriela3 lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek, 7-8dpt to dobry dzień na betę, na sikańca niekoniecznie. Zamiast sikać lepiej zawsze iść na betę, bo od razu jest jasna sytuacja.

Gabriela, usg podczas krwawienia/plamienia normalnie robią. Ja od bety do 12tc praktycznie co kilka dni krwawiłam, usg miałam normalnie robione za każdym razem.
    Paradoksalnie, w styczniu gdy poroniłam, nie było żadnego krwawienia, kompletnie nic niepokojącego się nie działo. O tym, że serce juz nie bije dowiedziałam się na rutynowym usg.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jesteśmy tu wszystkie żeby się wspierac, w smutku i szczęściu jak w małżeństwie:) ja mam 34 lata, od 3 lat staramy się o dziecko bezskutecznie..latka lecą..za późno spotkałam tego jedynego..ech..ciekawe ile nam starczy sil..i pieniedzy..jestem z Wami dziewuszki :)

gabriela3 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Koliberek, 7-8dpt to dobry dzień na betę, na sikańca niekoniecznie. Zamiast sikać lepiej zawsze iść na betę, bo od razu jest jasna sytuacja.

Gabriela, usg podczas krwawienia/plamienia normalnie robią. Ja od bety do 12tc praktycznie co kilka dni krwawiłam, usg miałam normalnie robione za każdym razem.
    Paradoksalnie, w styczniu gdy poroniłam, nie było żadnego krwawienia, kompletnie nic niepokojącego się nie działo. O tym, że serce juz nie bije dowiedziałam się na rutynowym usg.
    I co dalej z ciążą? Czyszczenie czy co? Teraz to mnie wystraszyłaś :( a jeśli u mnie jutro serce nie będzie biło ??? Ale kurczę nudności mam cały czas... A Ty miałaś nudności przed tym "nieszczęsnym rutynowym Usg"? Przykro mi. Tyle ile nas tu tyle historii. Ale mamy po to właśnie to forum aby się doszkolić i wspólnie wspierać. Jutro jadę na Usg i ma bić serce nie ma innej opcji <3 mój mały pyszczek we mnie.

Gabi3
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    dziewczynki jesteśmy tu wszystkie żeby się wspierac, w smutku i szczęściu jak w małżeństwie:) ja mam 34 lata, od 3 lat staramy się o dziecko bezskutecznie..latka lecą..za późno spotkałam tego jedynego..ech..ciekawe ile nam starczy sil..i pieniedzy..jestem z Wami dziewuszki :)
    Ewunia ja o Tobie często myślę bo razem startowałyśmy. Teraz czekam na twój transfer. Z tego co pamiętam miałaś dwa zarodki jeszcze? Ile tym razem Ci podadzą?

Gabi3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy w styczniu pomimo odstawienia progesteronu nie pojawiło się krwawienie, więc poronienie było wywoływane tabletkami, obyło się bez łyżeczkowania. Mdłości w tamtej ciąży w ogóle nie miałam, jedynie bolały mnie piersi i one bolały też przed tym usg.

Natomiast teraz, pomimo krwawień od początku do 12tc wszystko jest ok, jestem już w 16tc i bliźniaki mają się dobrze :)

Chciałam tylko pokazać, że tak jak dobrze przebiegająca ciąża nie gwarantuje sukcesu, tak samo krwawienia czy plamienia nie muszą oznaczać nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 18:49

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Ewunia ja o Tobie często myślę bo razem startowałyśmy. Teraz czekam na twój transfer. Z tego co pamiętam miałaś dwa zarodki jeszcze? Ile tym razem Ci podadzą?
    ojej jak miło :)również podadzą mi 1 zarodek, zapytałam czemu nie 2,a pani dr na to że jesteśmy młodzi, są dobre zarodki i byłoby duże prawdopodobienstwo ciąży bliżniaczej, a tego unikają..

1usa3e5el69vdydq.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Wtedy w styczniu pomimo odstawienia progesteronu nie pojawiło się krwawienie, więc poronienie było wywoływane tabletkami, obyło się bez łyżeczkowania. Mdłości w tamtej ciąży w ogóle nie miałam, jedynie bolały mnie piersi i one bolały też przed tym usg.

Natomiast teraz, pomimo krwawień od początku do 12tc wszystko jest ok, jestem już w 16tc i bliźniaki mają się dobrze :)

Chciałam tylko pokazać, że tak jak dobrze przebiegająca ciąża nie gwarantuje sukcesu, tak samo krwawienia czy plamienia nie muszą oznaczać nic złego.
    Dziękuję jomi81 bliźniaki hurra coś wspaniałego. :) dbajcie o siebie <3 <3

Gabi3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    ojej jak miło :)również podadzą mi 1 zarodek, zapytałam czemu nie 2,a pani dr na to że jesteśmy młodzi, są dobre zarodki i byłoby duże prawdopodobienstwo ciąży bliżniaczej, a tego unikają..
    Nam dokładnie to samo powiedzieli;)a tymbardziej że mamy bliźniaki w rodzinie z każdej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch ustał. Siedzę z ogromną porcja lodów i się opycham. Pojutrze o tej porze będę albo płakać że szczęścia albo po prostu

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Brzuch ustał. Siedzę z ogromną porcja lodów i się opycham. Pojutrze o tej porze będę albo płakać że szczęścia albo po prostu
    No widzisz. Oooo:) a jakie lody wcinasz? I dobrze niczego sobie nie odmawiaj bo psychika jest bardzo ważna. Opierdzieliłabym jakiegoś bakaliowego :) do czwartku jeszcze dużo czasu. Nie wiem jak jest u was ale ja co dzień (prawie) odmawiam Koronkę do Miłosierdzia Bożego i powiem Wam, że ta modlitwa mnie uspokaja.

aniab2205 lubi tę wiadomość

Gabi3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odmawiam modlitwę o dar potostwa do Matki Boskiej Brzemiennej :) dziewczyny a tyjecie cos po lekach..?

Bella93 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ