Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:Czuję się jak już wspominałam wcześniej,w czwartek testowanie. Nie nastawiam się cud by chyba musiał się stać. Mamy jeszcze jednego mozaczka. Ale pierw myślę że histero.Gabi3
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gabriela3 wrote:Kurna ... Dziś wyjmując aplikator od luteiny zauważyłam, że w środku krew czerwona była. Nie dużo ale jest. Podczas siusiania nie ma krwi ani plam. Nic samoistnie nie leci ale w środku jeszcze jest krew ciekawe czy w takim układzie dr jutro zrobi mi Usg dopochwowo..?M&M
-
Koliberek wrote:Nie,niestety nie wiadomo było czemu tak się stało. Za drugim razem miałam ciężka grypę i opryszczke,myślę że wirus zrobił wtedy swoje.
I widzisz od samego początku mowilam Ci ze masz w sobie walecznego zawodnika;)))Gabi3
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:Ja jakas podminowana jestem.
Kochana ja po transferze byłam strasznie sfrustrowana dziewczyny na forum mnie picieszały, radziły by poczytać, obejrzeć film, posłuchać muzyki. Dopiero na wyjeździe nad Jezioro wypoczęłam psychicznie. Ach... Dużo zależy od nastawienia. Załóż, że będzie DOBRZE a jeśli się nie powiedzie to wiedz, że to po to by potem radość była spotęgowana. Wiadomo, że każda z nas chciałaby aby od razu się udało. Ja myślę, że prędzej czy później każda z nas będzie matką. Ja mam 29 lat i to moja pierwsza ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 17:53
Gabi3
-
nick nieaktualny
-
Koliberek, 7-8dpt to dobry dzień na betę, na sikańca niekoniecznie. Zamiast sikać lepiej zawsze iść na betę, bo od razu jest jasna sytuacja.
Gabriela, usg podczas krwawienia/plamienia normalnie robią. Ja od bety do 12tc praktycznie co kilka dni krwawiłam, usg miałam normalnie robione za każdym razem.
Paradoksalnie, w styczniu gdy poroniłam, nie było żadnego krwawienia, kompletnie nic niepokojącego się nie działo. O tym, że serce juz nie bije dowiedziałam się na rutynowym usg.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
dziewczynki jesteśmy tu wszystkie żeby się wspierac, w smutku i szczęściu jak w małżeństwie:) ja mam 34 lata, od 3 lat staramy się o dziecko bezskutecznie..latka lecą..za późno spotkałam tego jedynego..ech..ciekawe ile nam starczy sil..i pieniedzy..jestem z Wami dziewuszki
gabriela3 lubi tę wiadomość
-
jomi81 wrote:Koliberek, 7-8dpt to dobry dzień na betę, na sikańca niekoniecznie. Zamiast sikać lepiej zawsze iść na betę, bo od razu jest jasna sytuacja.
Gabriela, usg podczas krwawienia/plamienia normalnie robią. Ja od bety do 12tc praktycznie co kilka dni krwawiłam, usg miałam normalnie robione za każdym razem.
Paradoksalnie, w styczniu gdy poroniłam, nie było żadnego krwawienia, kompletnie nic niepokojącego się nie działo. O tym, że serce juz nie bije dowiedziałam się na rutynowym usg.Gabi3
-
efwka83 wrote:dziewczynki jesteśmy tu wszystkie żeby się wspierac, w smutku i szczęściu jak w małżeństwie:) ja mam 34 lata, od 3 lat staramy się o dziecko bezskutecznie..latka lecą..za późno spotkałam tego jedynego..ech..ciekawe ile nam starczy sil..i pieniedzy..jestem z Wami dziewuszkiGabi3
-
Wtedy w styczniu pomimo odstawienia progesteronu nie pojawiło się krwawienie, więc poronienie było wywoływane tabletkami, obyło się bez łyżeczkowania. Mdłości w tamtej ciąży w ogóle nie miałam, jedynie bolały mnie piersi i one bolały też przed tym usg.
Natomiast teraz, pomimo krwawień od początku do 12tc wszystko jest ok, jestem już w 16tc i bliźniaki mają się dobrze
Chciałam tylko pokazać, że tak jak dobrze przebiegająca ciąża nie gwarantuje sukcesu, tak samo krwawienia czy plamienia nie muszą oznaczać nic złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 18:49
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
gabriela3 wrote:Ewunia ja o Tobie często myślę bo razem startowałyśmy. Teraz czekam na twój transfer. Z tego co pamiętam miałaś dwa zarodki jeszcze? Ile tym razem Ci podadzą?
-
jomi81 wrote:Wtedy w styczniu pomimo odstawienia progesteronu nie pojawiło się krwawienie, więc poronienie było wywoływane tabletkami, obyło się bez łyżeczkowania. Mdłości w tamtej ciąży w ogóle nie miałam, jedynie bolały mnie piersi i one bolały też przed tym usg.
Natomiast teraz, pomimo krwawień od początku do 12tc wszystko jest ok, jestem już w 16tc i bliźniaki mają się dobrze
Chciałam tylko pokazać, że tak jak dobrze przebiegająca ciąża nie gwarantuje sukcesu, tak samo krwawienia czy plamienia nie muszą oznaczać nic złego.Gabi3
-
nick nieaktualnyefwka83 wrote:ojej jak miło :)również podadzą mi 1 zarodek, zapytałam czemu nie 2,a pani dr na to że jesteśmy młodzi, są dobre zarodki i byłoby duże prawdopodobienstwo ciąży bliżniaczej, a tego unikają..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:03
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:Brzuch ustał. Siedzę z ogromną porcja lodów i się opycham. Pojutrze o tej porze będę albo płakać że szczęścia albo po prostu
aniab2205 lubi tę wiadomość
Gabi3