Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
aniab2205 wrote:Gabi, w ciąży nie wolno spożywać produktów mogących wywołać skurcze-np. herbatka z liści malin, a także surowego jajka, serów pleśniowych, wędlin dojrzewających, tatara ze względu na zagrożenie listeriozy i toksoplazmozy.
Warto zauwazyc ze surowe jajka mogą byc w lodach i kremach do ciast. -
nick nieaktualnyA ja Wam wrzucę motto na ten msc.
"Świat się wtedy Pani nie załamał?
-Załamał kompletnie. Ale człowiek trochę te ruiny przydepcze i ruszy dalej. ”
— Joanna Chmielewska w ,,W roli głównej''jomi81, Martoszka, gabriela3, katrina lubią tę wiadomość
-
aniab2205 wrote:Koliberek przykro mi bardzo. Zbieraj siły do następnego podejścia, oby udanego.
Gabi, w ciąży nie wolno spożywać produktów mogących wywołać skurcze-np. herbatka z liści malin, a także surowego jajka, serów pleśniowych, wędlin dojrzewających, tatara ze względu na zagrożenie listeriozy i toksoplazmozy.Gabi3
-
Koliberek wrote:I nie wiem czy nie ryb równieżPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
aniab2205 wrote:Miałam zacytować a polubiłam. Jeśli chodzi o ryby, to wędzone niewskazane, ale smażone czy gotowane już mogą być.
aniab2205 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:Bellus czy Ty dziś nie masz transferu?
-
nick nieaktualny
-
gabriela3 wrote:Bella a będziecie podchodzić do procedury?
lilaloo lubi tę wiadomość
-
Cześć, czy któraś z was miała transfer odroczony z powodu hiperstymulacji? Ja się wczoraj dowiedziałam, że czeka mnie kolejny miesiac czekania i trochę tym razem mnie to przybiło.5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
nick nieaktualny
-
https://parenting.pl/herbata-z-lisci-malin
Ja akurat o liściach gdzieś czytałam, a tu o suszonych owocach.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Mycha, ale badali ci hormony w kolejnym cyklu? Mi zasugerowano, że robimy punkcje, czekamy na miesiaczke i pod koniec września ET. Muszę się dopytać jeszcze dokładnie. A miałaś jakieś objawy? Mnie bardzo bola jajniki i niedobrze mi, a tu jeszcze stymulacja dzisiaj, a punkcja dopiero w pon:( Trochę się zasmuciłam wczoraj,bo strasznie się wszystko przeciaga, a mam czas do pazdziernika tylko,a potem musze ogarnac sprawy z praca za granica i trochę mnie to zdołowało. Mycha brałaś jakieś zastrzyki jeszcze przed transferem,bo z tego co zrozumiałam mam brać jakieś na wzrost endometrium. I jak określili ci czas transferu? Jeździłaś tam na usg i hormony tak często? Pozdrawiam:)5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
nick nieaktualny
-
Polly_love wrote:jest o tym w stopce mocno trzymam kciuki!!
Bella93 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:https://parenting.pl/herbata-z-lisci-malin
Ja akurat o liściach gdzieś czytałam, a tu o suszonych owocach.