Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Hej poświątecznie i przedsyslwestrowo
Mój się powoli wybiera na oddanie krwi ale mam pytanie, bo na stronie piszą tylko o morfologii a jak zadzwoniłam to pani w rejestracji nic o wirusówkach nie mówiła.. Jakie Wam porobili te badania przy oddawaniu krwi w centrum krwiodawstwa?
Edit: "Próbki krwi każdej osoby zakwalifikowanej do pobrania krwi, osocza, trombaferezy, leukaferezy lub innego zabiegu wymagają oznaczenia:
– antygenu HBs,
– przeciwciał anty-HIV 1/2,
– przeciwciał anty-HCV,
– RNA HCV,
– DNA HBV,
– RNA HIV,
– markerów zakażenia krętkiem kiły"
To zostaje chyba tylko cmv i aHBcWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 18:05
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Pola853 wrote:Bella
U dr Lewandowskiego tylko konsultacja czy gdzieś w planach macie zamiar zmiane kliniki? -
jaskola12 wrote:3 razy? ojej... trzeba duzo wytrwałosci i siły...
a czy ktoś ma taki sam roblem jak my słabe nasienie (pojedyncze plemniki)? ze mna jest raczej ok, drożność wyszła dobrze, tarczyca ponizej 2,5. Jedyne co mnie martwi to już dawno nie monitorowana owulacja.trzymam kciuki za nas wszystkie ! -
A swoją droga pani genetyk skierowała nas do profesora Lewandowskiego, który przepisał mojemu mężowi Clostilbegyt 50 mg i powiem wam, że lek o dziwo działa. Mąż ma testosteron powyżej 500 j. a miał niecałe 100j i nasienie sie poprawiło, ale nie mam wyników przed sobą. Teraz w marcu kazał znowu zrobić badanie nasienia ciekawe na jakim poziomie będzie.trzymam kciuki za nas wszystkie !
-
hej pytałam o IMSI i Pani w rejestracji mi powiedziała ze cennik jest aktualny ale IMSI nie wchodzi w zakres ich usług, ze nie wykonuja...
Ja mysle że to zalezy od lekarza, jezeli jest przypadek w którym ta metoda pomoże to lekarz powinien to zlecić.
-
Ty się w rejestracji nie pytaj tylko z lekarzem załatwiaj bo wykonują a babka pojęcia nie miała bo nie często to robią. Klinika bazuje na ICSI dlatego nie proponują. Banach nauczona na moim doświadczeniu, bo z embriologami byli zaskoczeni wynikiem widocznie zaczęła doceniać IMSI.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
zielinka_97 wrote:Banach nauczona na moim doświadczeniu, bo z embriologami byli zaskoczeni wynikiem widocznie zaczęła doceniać IMSI.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 12:41
trzymam kciuki za nas wszystkie ! -
punia wrote:U nas też była zaskoczona wynikami dwa razy to podkreślała. Także jeśli to twoja „sprawka” to powinnam podziękować hihi mam tylko nadzieje, że z którejś będzie ciąża
Będzie na pewno. Musisz w to tylko uwierzyc! 4 blastki to ładny wynik jeśli zapladnialiscie 6 komórek.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️