X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a badanie AMH? Bo lekarz mi zlecił i nie jestem pewna wyniku czy jest ok czy raczej słaby....mój wynik to MAG 2,17

Liliaana
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być AMH a nie MAG ;) W 2013 miałam potworniaka jajnika prawego więc część jajnika usunięta a co za tym idzie pewnie część tej rezerwy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 18:12

Liliaana
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskola12 a jakie są koszty takich badań?

Liliaana
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do jakiego lekarza w Gamecie chodzisz?

Liliaana
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh ok. Robiłaś w 2-3dc?

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszty badań do ivf to około 500-600 zł. Zależy gdzie. Ja fsh i amh robiłam w gamecie, a resztę w diagnostyce.

M&M
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mój lekarz w Gamecie kazał mi zrobić natychmiast po wyjściu z gabinetu to był 10 dzień cyklu....podobno dzień cyklu nie ma znaczenia

Liliaana
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie FSH podobno 2-3 dzień cyklu i czekam z tym badaniem

Liliaana
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskola12 wrote:
    czy istnieje możliwość nie zapłodnienia z powodu słabego nasienia? martwie się..oby udało sie wybrac jakies plemniki i beda zarodki.
    Słabe nasienie zależy z jakiego powodu, czy to morfologia, liczba plemników czy np.ruchliwość.
    Przy icsi wybierają plemniki i wstrzykują je do komórki jajowej. Więc wybierają najlepsze na pierwszy rzut oka. Przy imsi jeszcze lepiej widzą plemniki i potrafią zdrowsze wybrać. Na pewno jakieś wybiorą:)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaana wrote:
    Nie mój lekarz w Gamecie kazał mi zrobić natychmiast po wyjściu z gabinetu to był 10 dzień cyklu....podobno dzień cyklu nie ma znaczenia
    A do kogo chodzisz?

M&M
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr. Michał Radwan

Liliaana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Liliana,u nas też czynnik męski.nie obawiaj się,bo napewno znajdą jakiegoś plemnika gotowego do zaplodnienia komórki. Ja też byłam w panice przy męża wynikach i 2mln plemników,a znaleźli i to kilka. Amh najlepiej jak pisała Marta 2-3dc. Badania poprzednie robilam w gamecie,obecne udało mi się znaleźć o połowę taniej w laboratorium szpitalnym przy czechoslowackiej. W gamecie tylko wymazy z pochwy.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaana wrote:
    Dr. Michał Radwan

Aha. Ja nigdy u niego nie byłam, więc zdania nie mam.

M&M
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Hej Liliana,u nas też czynnik męski.nie obawiaj się,bo napewno znajdą jakiegoś plemnika gotowego do zaplodnienia komórki. Ja też byłam w panice przy męża wynikach i 2mln plemników,a znaleźli i to kilka. Amh najlepiej jak pisała Marta 2-3dc. Badania poprzednie robilam w gamecie,obecne udało mi się znaleźć o połowę taniej w laboratorium szpitalnym przy czechoslowackiej. W gamecie tylko wymazy z pochwy.
    Hej a na jakim ty jesteś etapie? Już po próbie in vitro?

Liliaana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dwóch nieudanych transferach

• punia Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaana u nas też czynnik męski. Mąż miał tylko ok 750 tys plemników. Dopłacaliśmy do IMSI i mieliśmy 4 blastki ;) głowa do góry

trzymam kciuki za nas wszystkie !
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek bardzo mi przykro....mam nadzieję,że się nie poddajesz...oba transfery w Gamecie?

Liliaana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,nie poddaje. JesCze póki co wiele siły przede mną. Tak oba transfery w Gamecie.

• Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myślałaś o zmianie kliniki? Bo ja chyba bym się zastanowił w takim przypadku....i napisz mi proszę jak to jest z kosztami? Całość z własnych funduszy czy cokolwiek refundują? Jestem nowa w tym temacie więc z góry przepraszam Za pewnie dla Was oczywiste pytania

Liliaana
  • Liliaana Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę dziewczyny napiszcie mi skąd bierzecie siły na to wszystko bo ja jestem na starcie a już momentami brak mi sił do walki....

Liliaana
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ