X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki.
    Jakiś czas temu witałam się Wami czytałam co się u Was dzieje ale nie pisałam gdyż czekaliśmy na zielone światło na 2 procedurę.
    Na dniach mam startować z ovaleap 900 i 300 i potem menopur.
    Mam do Was pytanie. W który dzień cyklu startowałyscie ze stymulacją ?
    Ja przy 1 procedurze brałam leki od 1 d.c.
    Teraz byłam na anty i czekam właśnie na @ po odstawieniu. Jutro mam wizytę z usg i wówczas dr ma również rozpisać co i jak ze stymulacja, brzuch dziś ciągnie że hej także @ lada dzień i tak sobie myślę czy wystartuje już jutro z lekami czy kiedy

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Witajcie dziewuszki.
    Jakiś czas temu witałam się Wami czytałam co się u Was dzieje ale nie pisałam gdyż czekaliśmy na zielone światło na 2 procedurę.
    Teraz byłam na anty i czekam właśnie na @ po odstawieniu. Jutro mam wizytę z usg i wówczas dr ma również rozpisać co i jak ze stymulacja, brzuch dziś ciągnie że hej także @ lada dzień i tak sobie myślę czy wystartuje już jutro z lekami czy kiedy
    Ani razu nie byłam stymulowana, więc ja nie pomogę. Może się któraś z dziewczyn, które miały po kilka stymulacji i dobrze znają temat, pochyli nad Twoim pytaniem. Powodzenia &&&

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Witajcie dziewuszki.

Nie wiem czy pomogę. Ja miałam jedna procedurę i jedna stymulacje. Pierw przez 3 msce wyciszalam się bez jakiejkolwiek przerwy na antykach,potem bodajze przerwa i od 1 dc leki. Zaczynałam od 125 puregonu. Stymulacja tylko puregonem. Efekt 3zarodki z 10 pecherzykow.

Mam nadzieję że druga procedura u Ciebie zakończy się 9mscznym sukcesem ;)

Iwkaaa lubi tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Witajcie dziewuszki.
    Wszystko zależy od lekarza i jak chce poprowadzić stymulację. Ja miałam 3 stymulację ale nigdy wcześniej na anty nie byłam. Dwie stymulację zaczynałam od 2 DC a trzecia stymulację od 10 DC .bkazda stymulacja owocowała dużą ilością komórek.
    U kogo się leczysz?

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Witajcie dziewuszki.
    Cześć,

Czyją jesteś pacjentką? Bierzesz estrofem do 25 dc?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • sappy Nowa

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

mam pytanko w sprawie dofinansowania. Być może odpowiedź już gdzieś na forum jest, ale nie znalazłam. Jeśli tak, to przepraszam za dublowanie.

W zasadach programu "In Vitro dla Łodzi" jest jedynie informacja, że program UM obejmuje mieszkańców i, że w dniu kwalifikacji trzeba mieć miejsce zamieszkania na terenie Łodzi. Co to w zasadzie oznacza?? Przecież mogę mieć inny adres meldunkowy, który figuruje na wszystkich dokumentach, a mieszkać w Łodzi. Jak to jest weryfikowane i jak można to udowodnić?? Czy ktoś przechodził przez ten proces i może podzielić się doświadczeniem??

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sappy wrote:
    Cześć,

mam pytanko w sprawie dofinansowania. Być może odpowiedź już gdzieś na forum jest, ale nie znalazłam. Jeśli tak, to przepraszam za dublowanie.

W zasadach programu "In Vitro dla Łodzi" jest jedynie informacja, że program UM obejmuje mieszkańców i, że w dniu kwalifikacji trzeba mieć miejsce zamieszkania na terenie Łodzi. Co to w zasadzie oznacza?? Przecież mogę mieć inny adres meldunkowy, który figuruje na wszystkich dokumentach, a mieszkać w Łodzi. Jak to jest weryfikowane i jak można to udowodnić?? Czy ktoś przechodził przez ten proces i może podzielić się doświadczeniem??
    To co masz na dowodzie jest nieważne.
    Wazne ze piszesz oswiadczenie, ze mieszkasz w Łodzi. Ja meldunku w ogole nie mam, a dofinansowanie dostalam.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • sappy Nowa

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzięki za info. Wiesz może w jaki sposób jest to weryfikowane?? Przecież jeśli by było tylko na podstawie oświadczenia, to każdy może się na to załapać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie jest weryfikowane. Wpisujesz adres,podpisujesz jako zamieszkania i tyle. Biorąc pod uwagę że w nowych dowodach nie ma adresu zameldowania też nie sądzę by kliniki/przychodnie weryfikowaly takowe dane.

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sappy

Oni kontorluja to losowo. Pracownik urzędu bez zapowiedzi jedzie pod adres podany na wniosku i weryfikuje czy dana osoba tam mieszka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sappy wrote:
    OK, dzięki za info. Wiesz może w jaki sposób jest to weryfikowane?? Przecież jeśli by było tylko na podstawie oświadczenia, to każdy może się na to załapać...

https://invitroonline.pl/3-najczestsze-pytania-o-dofinansowanie-in-vitro-odpowiedzi/

Takie coś jeszcze znalazlam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:07

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice mówili, że weryfikacja jest. Teraz jeszcze większa niż na początku. Podobno sprawdzają PIT

M&M
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    W klinice mówili, że weryfikacja jest. Teraz jeszcze większa niż na początku. Podobno sprawdzają PIT
    A co to da że spr Pit? Ja np się rozliczam się gdzie indziej niż mieszkam . Mi znajoma mówiła że zaczynają kontrolować i spr miejsce zamieszkania bo mieli jakieś nieścisłości w tym temacie.

• Nati000 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane 16-17 lipca miałam różowe plamienia od 18 zaczęła się krew i mam ją do dzisiaj to już jest 7 dzień zaczynam się nie pokoic. Dodam że w tamtym cyklu miałam torbiele i brałam duhapson, a teraz nic mnie nie boli (mam nadzieję że nie mam torbieli) ale nie pokoi mnie długosc miesiączki... Któraś z was tak miała? Dzwonić do lekarza?

21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
  • IVA Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Na tę wiadomość czekałam❤️Bardzo, bardzo się cieszę :) dbaj o siebie, odzywaj się proszę :)
    Dziękuję, u mnie czas leci jak wariat. W środę wizyta, za tydzień 3 usg u Kozarzewskiego.
    Oczywiście będę się odzywać, choć czasami ciężko jak ma się 2 latka rozrabiake. Trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, bo to już prawie końcówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:40

• IVA Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze trochę i również będziemy mieli 1 usg u dr. U mnie dopiero połowa 2 miesiąca.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    A co to da że spr Pit? Ja np się rozliczam się gdzie indziej niż mieszkam . Mi znajoma mówiła że zaczynają kontrolować i spr miejsce zamieszkania bo mieli jakieś nieścisłości w tym temacie.
    Nie wiem. Takie informacje dostałam rok temu. Teraz nie wiem jak to wygląda. Może nowe sposoby znaleźli.

M&M
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    My jeszcze trochę i również będziemy mieli 1 usg u dr. U mnie dopiero połowa 2 miesiąca.
    IVa a proponowali Ci badania genetyczny przesiewowe np Nifty?

• Joannaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    Kochane 16-17 lipca miałam różowe plamienia od 18 zaczęła się krew i mam ją do dzisiaj to już jest 7 dzień zaczynam się nie pokoic. Dodam że w tamtym cyklu miałam torbiele i brałam duhapson, a teraz nic mnie nie boli (mam nadzieję że nie mam torbieli) ale nie pokoi mnie długosc miesiączki... Któraś z was tak miała? Dzwonić do lekarza?
    A obfite masz krwawienie? Jeśli tak to warto spytać się lekarza. U mnie np zwykle trwa 5 dni z czego 2 mam bardziej obfite

Starania od 2014r.
    29 lat
    Słabsze nasienie męża
    2016r. - 2 IUI - brak ciąży
    06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
    07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
    08.2018r. - criotransfer 2go zarodka - :(
    10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
    16ud6vgc3f6ods0i.png
  • Joannaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVA wrote:
    Ale pięknie :) tobie się udało za pierwszym razem jak dobrze pamiętam tak?
    Niech rośnie zdrowo :D

IVA lubi tę wiadomość

Starania od 2014r.
    29 lat
    Słabsze nasienie męża
    2016r. - 2 IUI - brak ciąży
    06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
    07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
    08.2018r. - criotransfer 2go zarodka - :(
    10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
    16ud6vgc3f6ods0i.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ