Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Koliberek, dla mnie jest sens, bo pomogło mi to podjąć decyzję. Jest ona moja i nie namawiam innych do jej powielania, starałam się podzielić tylko swoją wiedzą, choć przy okazji wyraziłam też subiektywne zdanie na ten temat.
Spotkania z przedstawicielami takich banków organizowane są przez szkoły rodzenia, ludzi przeprowadzających spotkania w ramach kampanii Bezpieczny Maluch itp. Te ostatnie są w różnych miastach Polski cyklicznie i polecam gorąco pod kątem pierwszej pomocy i wiedzy na temat wożenia dzieci w fotelikach. Ja rozmawiałam o tym jeszcze m.in. ze swoim lekarzemPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Tak, kazdy porod konczy sie przecieciem pepowiny PO zaprzestaniu jej tetnienia kiedy krew z krazenia pepowinowego powroci do dziecka. To jest ta subtelna roznica. Pisze nie zlosliwie, tylko po to zeby byla jasność w temacie o co chodzi z tym pobraniem.
Ja juz zmaykam temat bo nie mamy sie tu nawzajem przekonac do zmiany zdania a po co sie spierac ktora lepsza decyzje dla swojego dziecka podjela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 22:36
aniab2205 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Zgadza się. Też miałam o tym pisać, tylko mi potem umknęło.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyJedno pytanie skierowane do jednej osoby wywołało lawinę. Zielinko, zapytałam Ciebie o bankowanie krwi z uwagi na Twój termin porodu. Raczej z ciekawości niż by tworzyć tu nużący spór.
Co do Waszych argumentów-mogą przekonywać albo nie. W tej kwestii sugeruję się opiniami lekarzy. Nie biorę udziału w „spotkaniach”, nikt mnie nie namawia. Temat jest mi bliski z uwagi na specyfikę mojej ciąży. To jest decyzja indywidualna, a na szczęście każdy podejmuje ją sam.
Koliberek-dokładnie, jeśli nie swojemu, zawsze można pomóc innemu, potrzebującemu dziecku.
Spokojnej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 23:49
sylvuś lubi tę wiadomość
-
Polly_love wrote:Jedno pytanie skierowane do jednej osoby wywołało lawinę. Zielinko, zapytałam Ciebie o bankowanie krwi z uwagi na Twój termin porodu. Raczej z ciekawości niż by tworzyć tu nużący spór.
Co do Waszych argumentów-mogą przekonywać albo nie. W tej kwestii sugeruję się opiniami lekarzy. Nie biorę udziału w „spotkaniach”, nikt mnie nie namawia. Temat jest mi bliski z uwagi na specyfikę mojej ciąży. To jest decyzja indywidualna, a na szczęście każdy podejmuje ją sam.
Koliberek-dokładnie, jeśli nie swojemu, zawsze można pomóc innemu, potrzebującemu dziecku.
Spokojnej nocy
Chyba nie da sie tu rzucic nowego tematu, na ktory padnie tylko odpowiedz tak/nie, bez wymiany spostrzeżen.aniab2205, zielinka_97 lubią tę wiadomość
-
Malgorzata123 wrote:Dzis o 16 mija 10 dni od transferu mojej 5 dniowej blastocysty.o 14 robilam bete wynik dodatni 9.3 we wtorek mam powtorzyc...Nie wiem co to bedzie...Jestem pelna strachu ale tez nadziwji ze bedzie dobrze...pozdrawiam
Ja w 10dpt miałam 14,4... Niestety ciąża biochemiczna
Mam nadzieję, że twoja będzie pięknie rosnąć.Starania od 2014r.
29 lat
Słabsze nasienie męża
2016r. - 2 IUI - brak ciąży
06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
08.2018r. - criotransfer 2go zarodka -
10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
-
nick nieaktualnyJoannaaaa wrote:Trzymam za ciebie mocno kciuki mocno!
Ja w 10dpt miałam 14,4... Niestety ciąża biochemiczna
Mam nadzieję, że twoja będzie pięknie rosnąć.
Margaret- &&& powodzenia!! Niech się rozkręci
Joannaaaa lubi tę wiadomość
-
Polly_love wrote:Właśnie miałam pytać co u Ciebie... Niech sierpniowy et będzie udany&&& już teraz powodzenia!!
Margaret- &&& powodzenia!! Niech się rozkręci
U mnie prawdopodobnie około 6 sierpnia transfer, czekam aż moja pani dr wróci z wakacji i do dzieła!
Boję się, bo to moja ostatnia szansa... Na kolejne będę musiała długo jakby co czekać...
Czuje strach przed rozczarowaniem. Mam nadzieję, że będzie dobrze u mnie i u was również!Starania od 2014r.
29 lat
Słabsze nasienie męża
-
Bella93 wrote:Jako osoba trzecia i niezwiazana z tematem, uwazam ze ani nie wprowadzilo to niemilej atmosfery ani nie bylo "sporem".
Chyba nie da sie tu rzucic nowego tematu, na ktory padnie tylko odpowiedz tak/nie, bez wymiany spostrzeżen.
O to to to Nawiasem mówiąc, ja swego czasu takich wymian spostrzeżeń mocno poszukiwałam,bo miałam nadzieję, że pomogą mi podjąć decyzję. Czy była ona właściwa? Nie wiem. Wierzę, że tak, ale inni bankują i też mają przekonanie o słuszności swoich racji. To kwestia naprawdę mocno indywidualna.
Asiu, powodzenia. Małgosia, oby się okazało, że to efekt późnej implantacji i kciuki, żeby się rozkręciło.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyJoannaaaa wrote:Dziękuję ;*
U mnie prawdopodobnie około 6 sierpnia transfer, czekam aż moja pani dr wróci z wakacji i do dzieła!
Boję się, bo to moja ostatnia szansa... Na kolejne będę musiała długo jakby co czekać...
Czuje strach przed rozczarowaniem. Mam nadzieję, że będzie dobrze u mnie i u was również!aniab2205, Joannaaaa lubią tę wiadomość
-
Polly_love wrote:Joanna, nie myśl o rozczarowaniu. Idąc na et zawsze należy mieć świadomość realnych szans jego powodzenia. Zawsze warto wierzyć, że się zwyczajnie powiedzie, ale trzeba mieć świadomość porażki. Najlepiej, gdyby każdy jeden kończył się ciążą z happy endem, ale tak się nie dzieje. Gdzieś w oddali masz plan B, a to już znaczy, że nawet gdyby będziesz działać dalej. Rozważając strach przed porażką będziesz się jej bać i gdyby (odpukać) urośnie ona do rangi rozpaczy. Porażka boli ale nie zabierze Ci ani zdrowia, ani życia. Gdy nastąpi-masz asa w rekawie. Może tak to sobie tłumacz... a póki co, zbieraj się do sierpniowego et i wierz, że po ciąży biochem, są duże szanse, że się uda
Dodaly mi ogromnej otuchy! :*
Coś kiedyś mi się rzuciło w oczy, że po ciąży biochemi jest większa szansa, ale czy to prawda, skąd takie stwierdzenie... Nie mam pojęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:47
Starania od 2014r.
29 lat
Słabsze nasienie męża
-
aniab2205 wrote:
Czoko, nie ważna ilość, nawet jakość nie tak znowu istotna, ale odrobina szczęścia i oby ono było już w drodze do Ciebie.
Wiem wiem Ale wiesz Mniej stresu będę miała jak mi zapłodnią 20 komórek niż jak zapłodnią tylko 8 np Może przetrwam te 5 dni wtedy
:* Oby było w drodze Punkcja w środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 10:12
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Wiem wiem Ale wiesz Mniej stresu będę miała jak mi zapłodnią 20 komórek niż jak zapłodnią tylko 8 np Może przetrwam te 5 dni wtedy
:* Oby było w drodze Punkcja w środę.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Pola853 wrote:Czoko
Już nie mogę się doczekać!
Świezy transfer się szykuje? Jak tam Twoje hormony?
Estradiol z piątku ponad 800. Dzisiaj robiłam estradiol i proga i to ma zadecydować, czy świeży czy odroczony. Jakoś mi obojętnie Byle by te zarodki były.. I ciekawe ile Banach pobierze oocytów.. Ale ja już nic zrobić nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 12:10
-
nick nieaktualny
-
Banach jest na MazurachStarania od 2014r.
29 lat
Słabsze nasienie męża