Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestesmy teraz u Banach, wczesniej u M.R. Doplacamy 700 zl.
Z tego co ja moge podpowiedziec to za brak zaplodnien przy ICSI czyli brak tych calych przedjadrzy i brak podziału do 3 doby odpowiedzialne sa komorki jajowe a za rozwoj zarodkow po 3 dobie plemnik. Nam poprzednio wszystkie obumarly w 3 dobie wiec to nas nakierowalo na urologa.
Co do komorek jajowych to plecam suplementowac wit 3, wapn i koenzym q10 w postaci ubichinolu. To podloze do aktywacji komorek zawiera jony wapnia wiec wapn spokojnie mozna brac, a ze wchlania sie przy odpowiedniej ilosci wit d to trzeba ja tez suplementowac. A o ubichinolu czytalam na innym watku o ivffreya, Agniesia30 lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Ehh czyli u nas IMSI nic nie da... Dzięki za podpowiedź, wit D biorę, wapń kupię. Koenzym Q10 brałam przez 3 miesiące, ale ten zwykły, dopiero później doczytałam o ubichinolu. Zastanawiam się, czy teraz jeśli będę go suplementować niecały miesiąc, czy to coś da...
-
freya wrote:Hmmm u nas dobre nasienie, ale fragmentacja DNA na poziomie 16%. Zastanawiam się co jest przyczyną tego, że tak słabo zapładniają nam się komórki i nie ma zarodków... Jaka jest dopłata za IMSI? U którego lekarza jesteście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 22:15
Agniesia -
zielinka_97 wrote:Jestesmy teraz u Banach, wczesniej u M.R. Doplacamy 700 zl.
Z tego co ja moge podpowiedziec to za brak zaplodnien przy ICSI czyli brak tych calych przedjadrzy i brak podziału do 3 doby odpowiedzialne sa komorki jajowe a za rozwoj zarodkow po 3 dobie plemnik. Nam poprzednio wszystkie obumarly w 3 dobie wiec to nas nakierowalo na urologa.
Co do komorek jajowych to plecam suplementowac wit 3, wapn i koenzym q10 w postaci ubichinolu. To podloze do aktywacji komorek zawiera jony wapnia wiec wapn spokojnie mozna brac, a ze wchlania sie przy odpowiedniej ilosci wit d to trzeba ja tez suplementowac. A o ubichinolu czytalam na innym watku o ivfAgniesia -
nick nieaktualnyfreya wrote:Witajcie
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny po transferach, aby wkrótce odebrały wysokie bety i za dziewczyny rozpoczynające procedury, alby wysiedziały dużo jaj
Mam pytanie. AMH i badanie nasienia robiliśmy rok temu do kwalifikacji. Czy lekarz każe nam powtórzyć badanie?
Zielinka jakie u Was było wskazanie do IMSI?
Jeśli chodzi o AMH, w przypadku proceduru na swoich komórkach zostaniesz poproszona o powtórzenie wyniku. Ja, podczas kwalifikacji do 2 procedury inv z kd byłam zwolniona z jego wykonania. A mój maź z uwagi na wysokie parametry nasienia także nie musiał badania powtarzać. Oddawał tylko do samego inv w dniu pick up'u dawczyni -
Aga a badalas DHEA-S ze lykasz DHEA? Ja nie badalam dlatego nie zaczelam tego lykac.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Nie badałam. Jak zaczynałam łykać DHEA, to nie wiedziałam że mozna to badać. Ale z tego co czytałam na forum (pisał o tym ten dr, który jest tu ekspertem), to wywnioskowałam sobie, że jak zbadam i będzie wysokie, to możliwe, że DHEA mi nie pomoże. Ale ja sobie to tak wytłumaczyłam, że nie ma 100% że nie pomoże, więc łykam mając nadzieje, że będzie ok. Po 1,5 miesiąca stosowania mialam bardzo ładny długi cykl (zwykle mam krótkie) oraz "ładną" ilość pęcherzyków - nie wiem czy to był przypadek czy zadziałało juz to DHEA?Mam nadzieję, że za ok. 10-12 dni zacznę stymulacje do kolejnej procedury i wtedy wszystko będzie jasne. Mój gin, któremu ufam i uwialbiam polecił mi to stosować, powiedział, że trzeba zadbać o to, żeby wspomóc te pęcherzyki jesscze przed cyklem, w którym uderzymy w nie lekami do stymulacji (dokładnie tak nie powiedział, ale mniej więcej o to chodzilo). Zaznaczył, że nie wiadomo czy mi to pomoże, ale warto spróbować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:58
Agniesia -
zielinka_97 wrote:Ancoma, czyli mialas juz wczesniej blastke tylko nie mrozaka? Dobrze kojarze?
W kolejnym podejsciu miałam 3 komorki -> 3 zarodki wiec postanowili poczekac do 5 doby i mniałam podana blastke reszta niestety przestała sie rozwijac . -
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny a zdarzylo sie Wam, ze mimo wysokiego amh (pcos)nie mialyscie komorek jajowych?
-
PragnącaDziecka wrote:No wlasnie tez tak wyczytalam.Ja mam za wysokie dlatego zapytalam,bo chcielibysmy podejsc do in vitro, ale jesli okaza sie ze nie mam komorek jajowych to bez sensu ta cala proceduraAgniesia
-
Agniesia30 wrote:Najlepiej znajdź dobrego lekarza, który Cię dobrze poprowadzi, może on coś wymyśli. A skąd wiesz, że nie masz lub czemu podejrzewasz, że możesz nie mieć komórek jajowych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:56
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam 6 cykli stymulowanych clo (przy 2 cyklach miałam robioną inseminację) oraz 2 cykle stymulowane lekami takimi jak przy in vitro (przy jednym cyklu miałam inseminację), i nie zaszłam w ciążę, a jakies tak komórki jajowe mam jak sie okazalo przy in vitro.Agniesia
-
Agniesia30 wrote:Ja miałam 6 cykli stymulowanych clo (przy 2 cyklach miałam robioną inseminację) oraz 2 cykle stymulowane lekami takimi jak przy in vitro (przy jednym cyklu miałam inseminację), i nie zaszłam w ciążę, a jakies tak komórki jajowe mam jak sie okazalo przy in vitro.