Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 7 września 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że truję ale nie mam się kogo poradzić a na pewno jesteście bardziej doświadczone ode mnie;) Pomożecie w interpretacji wyników ?
    Większość jest w normie, ale niepokoi mnie lekko podwyższone anty-TG.

    TSH 1,49 uIU/ml normy 0,27-4,2
    FSH 4,82 mIU/ml faza folikularna 3,03 - 8,08
    Prolaktyna 19,45 ng/ml 1,20 -29,93
    Anty-TPO 1,46 IU/ml 0,00 - 5,61
    Anty-TG 4,58 IU/ml 0,00-4,11

    a jak prolaktyna ?

    Dziękuję:)

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4263 3136

    Wysłany: 7 września 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że fsh bez lh.
    Prolaktyna trochę za wysoka jest. Zrób około 7 dni po owulacji. Chyba, że ją leczysz to wtedy wynik jest miarodajny.

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 7 września 2018, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Szkoda, że fsh bez lh.
    Prolaktyna trochę za wysoka jest. Zrób około 7 dni po owulacji. Chyba, że ją leczysz to wtedy wynik jest miarodajny.

    Tylko takie badania miałam zlecone. Może zapytam o to lh. Prolaktyny jeszcze nie leczę, może tu tkwi problem niepowodzeń .. Prolaktyna hamuję owulację ?

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4263 3136

    Wysłany: 7 września 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na to wpływać i ją blokować

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9944 5971

    Wysłany: 7 września 2018, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Tylko takie badania miałam zlecone. Może zapytam o to lh. Prolaktyny jeszcze nie leczę, może tu tkwi problem niepowodzeń .. Prolaktyna hamuję owulację ?
    Jak sie przygotowalas do badania?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 7 września 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Jak sie przygotowalas do badania?

    Hm wcale się nie przygotowywałam, a co Bella 93 masz na myśli?
    Byłam na czczo, 4 dc.

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9944 5971

    Wysłany: 7 września 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Hm wcale się nie przygotowywałam, a co Bella 93 masz na myśli?
    Byłam na czczo, 4 dc.
    Miedzy 8 a 10, 3h po przebudzeniu, 30min odpoczynku przed pobraniem krwi
    Co najmniej 8h bez jedzenia.
    W dniu badania jak i na 24h przed, brak cwiczen, niestymulowanie sutkow, brak sexu itp itd?

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 7 września 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Miedzy 8 a 10, 3h po przebudzeniu, 30min odpoczynku przed pobraniem krwi
    Co najmniej 8h bez jedzenia.
    W dniu badania jak i na 24h przed, brak cwiczen, niestymulowanie sutkow, brak sexu itp itd?

    Więc tak, badanie po 7, ponad godzinę po przebudzeniu. Bez odpoczynku, nie jadłam 9 h, bez ćwiczeń, seksu, stymulacji. To wszystko ma wpływ ?
    Aha, rano przed badaniami napiłam się wody..

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • aniab2205 Autorytet
    Postów: 1560 781

    Wysłany: 7 września 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka gratuluję. Cudna wiadomość. Oby więcej tu takich było.

    Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9944 5971

    Wysłany: 7 września 2018, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Więc tak, badanie po 7, ponad godzinę po przebudzeniu. Bez odpoczynku, nie jadłam 9 h, bez ćwiczeń, seksu, stymulacji. To wszystko ma wpływ ?
    Aha, rano przed badaniami napiłam się wody..
    Ma wplyw, bo prolaktyna to hormon zalezny od stresu, zmęczenia itp itd.

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Ewka1700 Autorytet
    Postów: 1044 273

    Wysłany: 7 września 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ma wplyw, bo prolaktyna to hormon zalezny od stresu, zmęczenia itp itd.

    Dzięki, czyli wynik może być trochę zafałszowany, będę wiedziała na przyszłość:)

    endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • natty85 Autorytet
    Postów: 2683 1523

    Wysłany: 7 września 2018, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałama wysoka prolaktyne a owulacje zawsze piekne. PR kazal mi zrobic makroprolaktyne i wtwdy wynik wyszedl ok.

    Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Inna_79 Ekspertka
    Postów: 195 66

    Wysłany: 8 września 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Dziewuszki melduję że jest pęcherzyk i serduszko !!!
    Wszystko jest ok maluszek ma 6.5mm
    Tak się cieszę ❤❤❤
    Oby każdą z Was spotkało takie szczęście!!!!

    Gratuluje! Super wiadomosc :)

    endometrioza III stopień
    2008 laparotomia + 6 miesięcy Zoladex
    05.11.2008 pozytywny test
    09.07.2009 - urodził się upragniony synek
    2014 niespodzianka niestety ciąża zakończona poronieniem w 13 tc
    Maj 2018 ICSI :( brak mrozaczkow
    Wrzesień 2018 II ICSI transfer 2 z. 4AB 4BB :(
    2 blastki 4BB zamrożone
    przerwa
  • Kulkakulka Przyjaciółka
    Postów: 116 24

    Wysłany: 8 września 2018, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaa, gratulacje! Super. Czy przyjełabyś moje zaproszenie na priv, widziałam w twojej historii terato. Mam kilka pytań odnośnie stymulacji.

    5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Nati000 Autorytet
    Postów: 331 130

    Wysłany: 10 września 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z was przepisane zastrzyki Fraxiparine po transferze? PR powiedział, że daje 1% szans na powodzenie więc receptę wzięłam.

    21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to po 1 et nie miałaś heparyny? Chyba każda z nas brala po transferze zastrzyki z fraxiparine/clexane/neoparine.

  • Nati000 Autorytet
    Postów: 331 130

    Wysłany: 10 września 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    A to po 1 et nie miałaś heparyny? Chyba każda z nas brala po transferze zastrzyki z fraxiparine/clexane/neoparine.
    Nie, przy pierwszym et miałam estrofem 3x1 luteine 2x3 encorton 1x1 duhapson 3x1 noi fiolik. Nie miałam żadnych zastrzyków. Teraz dopiero dostałam...

    Polly_love lubi tę wiadomość

    21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 września 2018, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati000 wrote:
    Nie, przy pierwszym et miałam estrofem 3x1 luteine 2x3 encorton 1x1 duhapson 3x1 noi fiolik. Nie miałam żadnych zastrzyków. Teraz dopiero dostałam...
    Serio lekarz Ci powiedział, że heparyna daje 1% „dodatkowych” szans?

  • Nati000 Autorytet
    Postów: 331 130

    Wysłany: 10 września 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszym et właśnie czytałam, że dziewczyny biorą zastrzyki po transferze dziwilam się, że PR mi nie przepisał. No, ale trudno - teraz mi się wydaje że to też mógłby być powód że się nie udało... Tak zapytał się mnie czy chce zastrzyki które dawaja tylko 1 % szans i powiedziałam, że chce.

    21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
  • Nati000 Autorytet
    Postów: 331 130

    Wysłany: 10 września 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A acard po co się bierze po transferze?

    21 lat / 3 lata starań
    2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
    2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
    2018.05 - ICSI
    2018.06.04 - punkcja
    Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
    7.08.2018 FET :(
    12.09.2018 FET?
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego