Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie. Jestem w trakcie badań do ivf zaczęłam od USG piersi i na obu cyckach zmiany. Największą ma coś około 1 cm×1cm. Jakby było mało to jakiś guz na tarczycy. Zapisalam sue na biopsje. Co dalej? Lekarze zalecają usuwać przed procedura ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Martoszka wrote:Musisz porozmawiać z lekarzem jak na to patrzy.
Na wizycie pogadam ale myślałam, że może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?Bella93 lubi tę wiadomość
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Na wizycie pogadam ale myślałam, że może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja mam zmiany w piersiach, ale ponizej 1cm, pani dr ktora robi mi usg, je obserwuje i mowi ze sa niegrozne, wiec w Gamecie tylko przytakneli. -
Bella93 wrote:Nie chcialam polubic.
Ja mam zmiany w piersiach, ale ponizej 1cm, pani dr ktora robi mi usg, je obserwuje i mowi ze sa niegrozne, wiec w Gamecie tylko przytakneli.
Robiłaś biopsje? U mnie dr stwierdziła, że można by bylo je obserwować gdyby nie hormony po których mogą rosnąć.
Guz na tarczycy może być przyczyną niepłodności ? Badania w normie A tu taka niespodzianka..endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Robiłaś biopsje? U mnie dr stwierdziła, że można by bylo je obserwować gdyby nie hormony po których mogą rosnąć.
Guz na tarczycy może być przyczyną niepłodności ? Badania w normie A tu taka niespodzianka..
Powiem szczerze, ze nie wiem. To chyba zalezy od tego jak wygladaja przy tym hormony.
Moja siostra jakies 2miesiace temu miala biopsje, guzka na tarczycy - jakas lagodna zmiana i wszystkie hormony i p/c sa ok. -
Bella93 wrote:Nie robilam, ale jesli na kolejnym usg beda wieksze to dr juz zaleca biopsje.
Powiem szczerze, ze nie wiem. To chyba zalezy od tego jak wygladaja przy tym hormony.
Moja siostra jakies 2miesiace temu miala biopsje, guzka na tarczycy - jakas lagodna zmiana i wszystkie hormony i p/c sa ok.
Też nie wiem jak to jest, ale biopsje zrobię, podpytam lekarza, zobaczymy.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jestem w trakcie badań do ivf zaczęłam od USG piersi i na obu cyckach zmiany. Największą ma coś około 1 cm×1cm. Jakby było mało to jakiś guz na tarczycy. Zapisalam sue na biopsje. Co dalej? Lekarze zalecają usuwać przed procedura ?
-
Pola853 wrote:Ja mam zmiany w obu piersiach , dla nich to nie był problem , miałam 3 stymulację i problemu nie robili. Sama kontrolowałam czy po stymulacji nie rosną .
Pola853 jakiej wielkości miałaś te zmiany ? Konsultowałam się już z gin i zaleca najpierw biopsje. W jakiej klinice ivf ? Urosły po stymulacji ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Pola853 jakiej wielkości miałaś te zmiany ? Konsultowałam się już z gin i zaleca najpierw biopsje. W jakiej klinice ivf ? Urosły po stymulacji ?
-
Pola853 wrote:Ja mam po około 5 zmian w każdej piersi od 1 cm do 3 cm. Lekarz robiący USG opisał to jako włókniaki. Po stymulacjach nie urosły ani się nie pomnożyły. Ja wtedy chodziłam do MR i PR i dla nich to nie miało większego znaczenia. Tylko żeby było w dokumentacji. Przypomnij do kogo chodzisz?IVF wszystkie w Gamecie
Ja mam łącznie 3, ale lekarz robiący USG nie potrafił stwierdzić co to jest. Kiedyś już miałam usuwanego włókniaka. Dobrze, że hormony na nie, nie zadziałały ale to chyba zależy jaka zmiana. Chodzę do RB-S.
Niepokoi mnie też tarczyca, wcześniej nie wiedziałam, że coś się dzieje bo wyniki w normie nie było żadnych wskazań..
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Ja mam łącznie 3, ale lekarz robiący USG nie potrafił stwierdzić co to jest. Kiedyś już miałam usuwanego włókniaka. Dobrze, że hormony na nie, nie zadziałały ale to chyba zależy jaka zmiana. Chodzę do RB-S.
Niepokoi mnie też tarczyca, wcześniej nie wiedziałam, że coś się dzieje bo wyniki w normie nie było żadnych wskazań..
Tarczyca nie martw się na zapas domyślałam się że martwisz się ale podchodź na spokojnie. A dlaczego miałaś USG tarczycy? -
Pola853 wrote:A koniecznie musisz mieć punkcję? Skoro miałaś już włókniaka to obstawiam że teraz to samo masz bo one lubią odrastać. Trochę Ci się wszystko przeciągnie w czasie. A jakby lekarz inny opisał Ci że to włókniaki to wtedy by Ci to uhonorowała?
Tarczyca nie martw się na zapas domyślałam się że martwisz się ale podchodź na spokojnie. A dlaczego miałaś USG tarczycy?
Jak powiedziałam babce od USG, że badanie do ivf to skierowała na biopsję i to samo powiedziała gin. Możliwe, że włókniak ale kazała potwierdzić więc chyba nie mam wyjścia.
Na pewno się przeciągnie, USG było pierwszym badaniem a reszty na razie nie robię, wg zaleceń gin- do czasu wyników biopsji.
Przy okazji USG piersi najechała tarczycę i stwierdziła guz i stan zapalny ale z tym już do endo. W rodzinie dużo osób choruje na tarczycę więc pewnie i mnie to czeka.
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Lubię_czekoladę wrote:Żabcia, jak tam? Szykujesz się do punkcji?
Bella93, ultraviolet, Koliberek, Joannaaaa lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
12.2012 - laparotomia, usunięcie jajowodu prawego
26.05.2017 - HSG, jajowód niedrożny
07.2018 - badanie nasienia - bardzo słabe wyniki
02.11.2018 - punkcja (6 mrozaczków)
07.01.2019 - crio
15.01.2019 - beta 96,80
18.01.2019 - beta 286
21.01.2019 - beta 1040 -
zabcia90 wrote:Punkcja była 2 listopada, ale transfer niestety odroczony ze względu na za wysoki progesteron. Wszystkie 12 komórek nadawało się do zapłodnienia, więc 6 zamroziliśmy. Własnie miałam telefon z Gamety, że wszystkie 6 dotrwało do blastocysty!!! Tak się cieszę
-
Lubię_czekoladę wrote:Ale wynik!!! Gratulacje!!! Ja osobiście jestem zwolennikiem transferów odroczonych
Mam nadzieję, że ja też zostanę ich zwolennikiemNiedoczynność tarczycy, Hashimoto
07.01.2019 - crio
15.01.2019 - beta 96,80
18.01.2019 - beta 286
21.01.2019 - beta 1040 -
nick nieaktualnyDziewczyny, Nasza Tośka od wczoraj na świecie;))).
Nie dociera do mnie to jeszcze. Chciałabym Wam wszystkim podziękować za wspieranie od początku drogi z Gametą,za wymianę poglądów, informacji,trzymane kciuki. Wierzę,że wszystkie z Nas czeka "cud"...dziś, za msc czy rok i pomimo chmur i burz wyjdzie słońce.zabcia90, natty85, Martoszka, Joannaaaa, Bella93, Lubię_czekoladę, Mirandzia, Inna_79, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Koliberek wrote:Dziewczyny, Nasza Tośka od wczoraj na świecie;))).
Nie dociera do mnie to jeszcze. Chciałabym Wam wszystkim podziękować za wspieranie od początku drogi z Gametą,za wymianę poglądów, informacji,trzymane kciuki. Wierzę,że wszystkie z Nas czeka "cud"...dziś, za msc czy rok i pomimo chmur i burz wyjdzie słońce.Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
07.01.2019 - crio
15.01.2019 - beta 96,80
18.01.2019 - beta 286
21.01.2019 - beta 1040 -
Koliberek wrote:Dziewczyny, Nasza Tośka od wczoraj na świecie;))).
Nie dociera do mnie to jeszcze. Chciałabym Wam wszystkim podziękować za wspieranie od początku drogi z Gametą,za wymianę poglądów, informacji,trzymane kciuki. Wierzę,że wszystkie z Nas czeka "cud"...dziś, za msc czy rok i pomimo chmur i burz wyjdzie słońce.
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️