X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Byłam już tutaj u Was, kiedy wybieraliśmy klinikę i tak mi się spodobało, że wybór padł właśnie na Gametę i panią dr RBS :)

Jestem nieszczęśliwą posiadaczką endomendy, AMH mam prawie na minusie (0,2), poza tym nie mam jednej nerki, którą odebrało mi jakieś parszywe wodonercze... o losie, tak się teraz będę przedstawiać :(

Jeśli będzie mi dane podejść do ivf - podejdziemy. Jestem na etapie kompletowania badań i tutaj mam do Was pytanie. A mianowicie - p. dr na skierowaniu wśród badań wymieniła "toxoplazma gondi - p/c IgG (surowica)", a ja w moim panelu badań w ramach dodatkowego ubezp mam do wyboru następujące badania: p.ciała przeciw toxoplazmozie IgG, toxoplasma gondi metodą PCR, toxoplazmoza panel (IgG, IgM) i nie wiem, które zrobić. Pomożecie?

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba to 3 zrobiła, bo musisz mieć igg i igm. A możliwe, że Pani dr po prostu zapomniała dopisać, że te dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:57

M&M
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja bym chyba to 3 zrobiła, bo musisz mieć igg i igm. A możliwe, że Pani dr po prostu zapomniała dopisać, że te dwa.

W zestawie jest IgG i IgM, ale też w moim pakiecie jedno i drugie ma kilka opcji. Najwyżej dopytam w labie.

Martoszka lubi tę wiadomość

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Gratuluję Wszystkim Szesliwym Dziewczyną! !! Cały czas podczytywalam teraz kolej na mnie badania zrobione w pon wizyta u PR
    Jak juz wcześniej wspominałam wśród badań nie miałam wpisane chlamydie i czystość pew nie zrobi mi na miejscu i tu moje pytanie czy Bende mogła ruszyć z procedura czy dopiero jak gender miała wyniki tych badań

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Inna_79 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Witam
    Gratuluję Wszystkim Szesliwym Dziewczyną! !! Cały czas podczytywalam teraz kolej na mnie badania zrobione w pon wizyta u PR
    Jak juz wcześniej wspominałam wśród badań nie miałam wpisane chlamydie i czystość pew nie zrobi mi na miejscu i tu moje pytanie czy Bende mogła ruszyć z procedura czy dopiero jak gender miała wyniki tych badań
    W moim przypadku ruszylam z drugim podejsciem Nie majac kompletu badan. Zaczelam stymulacje do punkcji wszystkie wyniki musza byc w karcie.

endometrioza III stopień
    2008 laparotomia + 6 miesięcy Zoladex
    05.11.2008 pozytywny test
    09.07.2009 - urodził się upragniony synek
    2014 niespodzianka niestety ciąża zakończona poronieniem w 13 tc
    Maj 2018 ICSI :( brak mrozaczkow
    Wrzesień 2018 II ICSI transfer 2 z. 4AB 4BB :(
    2 blastki 4BB zamrożone
    przerwa
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Witam
    Fajnie,że już zaczynacie działać;)
    Co do badań do przypomnij PR przed badaniem to wymaz na wizycie Ci pobierze a jeśli chodzi o chlamydie to możesz zrobić w Gamecie i spokojnie z wynikiem zdarzysz do punkcji bo do punkcji musi być komplet. Kwestia taka czy korzystasz z jakiegoś dofinansowania czy zupełnie komercyjnie. Jak komercyjnie to nie stresuj się brakiem tych badań ;)

• alaw87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie uspokoiłam się tak komercyjnie podchodzę
    Pola pisałaś mi kiedys ze komercyjnie wyszło Ci ok 9.000 ale to chyba było bez jakiś leków. A propo leków gdzie kupowalyscie

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Inna_79 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Pola pisałaś mi kiedys ze komercyjnie wyszło Ci ok 9.000 ale to chyba było bez jakiś leków. A propo leków gdzie kupowalyscie

ja w aptece ROSA na Tatrzanskiej, ale tylko dlatego, ze tam zawsze byly dostepne..... nie porownywałam cen.

Martoszka, alaw87 lubią tę wiadomość

endometrioza III stopień
    2 blastki 4BB zamrożone
    przerwa
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Wiesz co sama procedura ivf ok 9 tys plus badania , leki, itp 15 tys się zmieściliśmy. Poza tym jak leki masz refundowane to bez względu gdzie kupisz będzie taka sama cena, leki do stymulacji kupowałam na Tatrzańskiej w Rosie a do transferów już u siebie w mieście i wtedy spr ceny bo progesteron na 100% w każdej aptece inaczej kosztował.

alaw87 lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Powodzenia!

Kochana, leki dostępne są w sieci Rosa (Tatrzańska, Rojna, Lutomierska i Armii Krajowej).

alaw87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki
    Szczerze juz nie mogę się doczekać poniedziałku
    Pozdrawiam

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Dzięki
    Szczerze juz nie mogę się doczekać poniedziałku
    Pozdrawiam
    Powodzenia!!! ;))
    &&

alaw87 lubi tę wiadomość

• Joannaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale wolałam z boku was czytać ;)
    U nas ostatnio dużo się działo, podjęliśmy z mężem decyzję, że jednak spróbujemy jeszcze w tym roku podejść do walki. Miałam zamrozone 6 oocytow i na nich zrobiliśmy procedurę... Przeżyliśmy to bardzo bo po odmrozeniu 3 komórki zdegenerowaly... :( zostały nam tylko 3,z których dwie się zaplodnily.
    8 października miałam transfer 3dniowego zarodka najwyższej klasy, piękny. Drugi był hodowany do blastocysty...w 6 dobie dostałam telefon, że niestety nie udało się zamrozić tego zarodka. Oczywiście przeżyłam to bardzo, bo miałam świadomość, że w sobie mam ostatnią szansę.
    Po 12 dniach od transferu odebrałam wynik bety... 715! Nie mogliśmy w to uwierzyć, od razu telefon do Pani doktor ;) dziś byliśmy sprawdzić czy wszystko ok... I tak tak tak ;) za 2 tygodnie mam nadzieję, że usłyszymy serduszko :)
    Dziewczyny nie poddawajcie się! O marzenia musimy walczyć! I walczymy dalej :*

Bella93, Lubię_czekoladę, alaw87, Inna_79, ultraviolet, sylvuś lubią tę wiadomość

Starania od 2014r.
    29 lat
    Słabsze nasienie męża
    2016r. - 2 IUI - brak ciąży
    06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
    07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
    08.2018r. - criotransfer 2go zarodka - :(
    10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
    16ud6vgc3f6ods0i.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaaa, gratulacje :)

Joannaaaa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png

Wysłany: 29 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaaa wrote:
    U nas ostatnio dużo się działo, podjęliśmy z mężem decyzję, że jednak spróbujemy jeszcze w tym roku podejść do walki. Miałam zamrozone 6 oocytow i na nich zrobiliśmy procedurę... Przeżyliśmy to bardzo bo po odmrozeniu 3 komórki zdegenerowaly... :( zostały nam tylko 3,z których dwie się zaplodnily.
    8 października miałam transfer 3dniowego zarodka najwyższej klasy, piękny. Drugi był hodowany do blastocysty...w 6 dobie dostałam telefon, że niestety nie udało się zamrozić tego zarodka. Oczywiście przeżyłam to bardzo, bo miałam świadomość, że w sobie mam ostatnią szansę.
    Po 12 dniach od transferu odebrałam wynik bety... 715! Nie mogliśmy w to uwierzyć, od razu telefon do Pani doktor ;) dziś byliśmy sprawdzić czy wszystko ok... I tak tak tak ;) za 2 tygodnie mam nadzieję, że usłyszymy serduszko :)
    Cudowne wieści <3 Gratulacje!!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Inna_79 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaaa wrote:
    Gratulacje!

endometrioza III stopień
    2 blastki 4BB zamrożone
    przerwa
  • zabcia90 Znajoma

Wysłany: 29 października 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaaa wrote:
    Gratuluję!!! ☺

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    12.2012 - laparotomia, usunięcie jajowodu prawego
    26.05.2017 - HSG, jajowód niedrożny
    07.2018 - badanie nasienia - bardzo słabe wyniki
    02.11.2018 - punkcja (6 mrozaczków)
    07.01.2019 - crio
    15.01.2019 - beta 96,80
    18.01.2019 - beta 286
    21.01.2019 - beta 1040
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaaaa wrote:
    Joannaaaa gratulacje!!

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Joannaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo, ale trzymajcie ciągle kciuki :)
    Siedzę w pracy i nie mogę się skupić ;D

Bella93, Lubię_czekoladę, ultraviolet lubią tę wiadomość

Starania od 2014r.
    29 lat
    Słabsze nasienie męża
    2016r. - 2 IUI - brak ciąży
    06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
    07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
    08.2018r. - criotransfer 2go zarodka - :(
    10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
    16ud6vgc3f6ods0i.png

Wysłany: 31 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia, jak tam? Szykujesz się do punkcji?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ