X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Genetyczne badanie zarodkow
Odpowiedz

Genetyczne badanie zarodkow

Oceń ten wątek:
  • Izabela_35 Nowa

Wysłany: 20 lipca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was potrafi wskazać jakieś miejsce, gdzie można poczytać o badaniach preimplantacyjnych, kosztach etc? Jesteśmy z mężem nosicielami mutacji w tym samym gene: ja patgogennej, on potencjalnie patogennej. Rozważamy wszystkie opcje.

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela_35 wrote:
    Czy ktoś z Was potrafi wskazać jakieś miejsce, gdzie można poczytać o badaniach preimplantacyjnych, kosztach etc? Jesteśmy z mężem nosicielami mutacji w tym samym gene: ja patgogennej, on potencjalnie patogennej. Rozważamy wszystkie opcje.

Jeśli chodzi o koszty to każda klinika ma swój cennik i koszty między jedną a drugą są różne. Warto sprawdzić na stronie kliniki. U Was podejrzewam, że będzie potrzebne badanie PGT-M, ale nie jestem pewna. Przez ta mutacje macie wskazania do badań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 09:28

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ