Ginekolog/endokrynolog Wrocław
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny może doradzicie mi gdzie udać się do dobrego ginekologa-endokrynologa we Wrocławiu?Staramy się z mężem o dzidziusia od pół roku,mam podwyższony poziom androgenów,z tego powodu przez kilka lat przyjmowałam doustną antykoncepcję.Do tej pory nie wnikałam za bardzo w problem,tak mnie leczono i tyle,aż do momentu gdy dał o sobie znać instynkt macierzyński:-)Obecnie od ponad pół roku antykoncepcja odstawiona,pojawiły się znowu zmiany na skórze,tak jak przed rozpoczęciem leczenia wiele lat temu,lub w momencie gdy ostawiałam antykoncepcję,by zrobić tzw przerwę.Zastanawiam się czy na początku udać się do endokrynologa czy od razu szukać kliniki zajmującej się diagnozowaniem niepłodności?Sensowniejsza wydaje mi się jednak opcja by początkowo gruntownie przebadać się endokrynologicznie.Co o tym sądzicie?
muszynka lubi tę wiadomość
Non puo piovere per sempre:-) -
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:Ja dzis zapisalam sie na maj do dr Malgorzaty Kiełczewskiej (endokrynolog) - zobaczymy co mi doradzi i czy spowoduje, ze w koncu bede miala normalny cykl zna ktos pania dr? ma wiekszosc pozytywnych opini na internecie
Też szukam, jak u niej z terminami długo trzeba czekać. Też ją na internecie znalazłam i faktycznie opinie dobre. Chciałam skonsultować moje tsh które się waha między 2 a 2,5 i nikt nie widzi potrzeby żeby coś z tym zrobić. -
nick nieaktualnyja sie wczoraj rejestrowalam, wiec chyba jeszcze wczesniej jakos terminy byly, mi akurat pasowalo na maj... dzwonilam wczesniej do innej babki (juz nie pamietam nazwiska) to na 31 marca bylo najszybciej... kazali w recepcji przyjsc z aktualnym TSH (ja niedawno robilam, ale najwidoczniej w maju bede musiala to powtorzyc) to moje TSH ze stycznia 1.320 uU/ml - przy normie 0.270 - 4.200 wiec w normie
czytalas ten watek na forum? mysle, ze skoro poprzedni lekarz nie chce nic z tym zrobic, to faktycznie musisz udac sie do dobrego endokrynologa. Ja znow mam problemy z hormonami i PCOS
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/tsh-z-jakim-wynikiem-udalo-sie-wam-zajsc-w-ciaze,172.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:55
-
Jasne, że czytałam. To, że nie chcą nic z tym robić trochę mnie dziwi, tym bardziej, że leczę się od lutego w klinice Invicta. Tamjeden z lekarzy do którego trafiłam, ginekolog-endokrynolog z doświadczeniem i bardzo dobrymi opiniami też się jakoś specjalnie nie przejął takim wynikiem. Kazał tylko kontrolować co jakiś czas. Cała reszta hormonów w normie. No nic będę dzwonić zobaczymy. Dzięki za odpowiedź
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa byłam dzisiaj pierwszy raz w Invikcie we Wrocku, lekarz lekko oschły, ale może to jego wypracowana metoda na dociekliwe pacjentki takie jak ja Ale nie narzekam, odpowiedział na wszystkie moje pytania. O efektach nawiązanej "współpracy" będę informować Was na bieżąco..
Podobno Jakubow jest endokrynologiem
No i podobno do zajścia w ciążę najbardziej optymalny jest poziom TSH ok. 1. -
Renia7910 wrote:Ja byłam dzisiaj pierwszy raz w Invikcie we Wrocku, lekarz lekko oschły, ale może to jego wypracowana metoda na dociekliwe pacjentki takie jak ja Ale nie narzekam, odpowiedział na wszystkie moje pytania. O efektach nawiązanej "współpracy" będę informować Was na bieżąco..
Podobno Jakubow jest endokrynologiem
No i podobno do zajścia w ciążę najbardziej optymalny jest poziom TSH ok. 1.
Ja u niego byłam już chyba 3 razy, no jest właśnie taki. Ma za to najlepsze statystyki w klinice jeśli chodzi o ivf. Jaki masz plan działania? -
nick nieaktualnyW przyszłym cyklu monitoring, badanie hormonów, przygotowanie do IUI. Mąż wizyta u urologa bo żołnierzyków coś mało...Możliwe że czeka mnie jeszcze badanie hsg (raczej tego nie uniknę). Później inseminacja. Na IVF raczej się nie zdecyduję, liczę na szczęście z inseminacją, mimo że to jedynie 12-14 % szans powodzenia.
A Ty? -
Renia7910 wrote:W przyszłym cyklu monitoring, badanie hormonów, przygotowanie do IUI. Mąż wizyta u urologa bo żołnierzyków coś mało...Możliwe że czeka mnie jeszcze badanie hsg (raczej tego nie uniknę). Później inseminacja. Na IVF raczej się nie zdecyduję, liczę na szczęście z inseminacją, mimo że to jedynie 12-14 % szans powodzenia.
A Ty?
W Invicta to hsg na 100% każą zrobić, mi powiedzieli, że bez tego IUI nie zrobią bo nie ma sensu. Ja jestem już po pierwszej nieudanej IUI, właśnie @ przyszła więc próbuję jakoś wcisnąć się jutro na wizytę, monitoring i kolejne podejście do IUI. Jak się nie uda no to niestety ivf. -
muszynka wrote:Ja bylam na monitoringu i IUI o doktora Zdzisława Martyniaka przyjmuje na Minskiej 5 bardzo fajny doktor ma bardzo duza wiedze jeżeli chodzi o hormony i ogolne problemy z płodnością.
Muszynka to nie wiedziałam, że Ty też Wrocław fajnie . Czyli nie leczysz się w żadnej klinice? -
nick nieaktualnymargo001 wrote:O i jak wrażenia z kliniki? Ja słyszałam, że Jakubow jest też endokrynologiem hmmmmmm
tez mi jedna z dziewczyn pisala na forum, ze tam jest endokrynolog, pewnie jej chodzilo o tego samego lekarza co tobie - ale najwidoczniej juz go tam nie ma. Bo ja bylam w klinice w tym tygodniu - wiec mam najswiezsze informacje - tak mi sie wydaje -
Anna255 wrote:tez mi jedna z dziewczyn pisala na forum, ze tam jest endokrynolog, pewnie jej chodzilo o tego samego lekarza co tobie - ale najwidoczniej juz go tam nie ma. Bo ja bylam w klinice w tym tygodniu - wiec mam najswiezsze informacje - tak mi sie wydaje
Ja jestem stałą klientką w poniedziałek miałam u niego wizytę i właśnie staram się umówić na jutro. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
margo001 wrote:Muszynka to nie wiedziałam, że Ty też Wrocław fajnie . Czyli nie leczysz się w żadnej klinice?
Nie zdecydowaliśmy się na klinikę bo nie mielismy dobrych opinii na ich temat.
Trafilismy z polecenia innego doktora na bardzo fajnego androloga, ginekologa i laboratorium andrologiczne wiec klinika na ta chwile nie była nam potrzebna.
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualnyDziewczyny po prostu w klinice jest przyjęty na etat tylko ginekologa dlatego Wam tak mówią, ja chodzę do niego do enel-medu i ostatnio sie zapytałam o to to powiedział właśnie o tej umowie
Lek. med. Mirosław Jakubów
Absolwent Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Posiada specjalizacje II stopnia z zakresu ginekologii i położnictwa oraz endokrynologii.
https://enel.pl/centrum-medyczne/nasi-lekarze/miroslaw-jakubow-5WJN6g
Uzyskał specjalizację z endokrynologii w 2012 roku (ze szczególnym naciskiem na endokrynologię rozrodu).
http://www.invicta.pl/46/lek,184/miroslaw_jakubow.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:16
Anna255, margo001 lubią tę wiadomość