Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
moniss wrote:Cześć ! Mam pytanie do doswiadczonych juz dziewczyn w ciąży:) czy mialyscie jakieś skuteczne sposoby na mdlosci i niestrawnosc w I trymestrze? Czasami nie mam już siły, jak jestem głodna to mdli a jak się najem to jest jeszcze gorzej...Może są jakieś produkty które Wam służyły? Pozdrawiam!
Gratulacje 🙂! pamiętam jak pisałaś, że miałaś transfer.
Mi pomagało jedzie mniej, ale częściej, też nie miałaś jakiś dużych, napary z imbiru, mojej znajomej dr przepisał jakieś krople nie pamiętam nazwy 🙈, ale ogólnie niestety musi to minąć -
Agata93 wrote:Dziewczyny cieszczcie się z bezproblemowych ciąż, dobrego samopoczucia 🙂, ja mam nadzieję, że chociaż nie będzie wie ej problemów.
Właśnie jeszcze miałam dopytać, aby sprawdzić samemy wynik z diagnostyki np posiewu to muszę mieć ta kartę 🤔🤔, znajoma coś ostatnio wspominała, że sprawdzała wyniki, ale ie dopytałam jak to działa, wie któraś?
Na diagnostyce po numerze zlecenia możesz sprawdzić wyniki i wtedy potrzebna jest ta karteczka z labo. Jeśli masz u nich konto założone to w systemie będą dostępne wszystkie Twoje badania od momentu jego założenia i nie potrzebujesz tego numeru 😉Agata93 lubi tę wiadomość
-
missi_m wrote:Calineczka a piłaś Floradix? Spróbuj, w smaku jest ok, zostawia trochę metaliczny smak, ale jest do zniesienia
Próbowałam już: sorbifer durules, ferrum, innofer (najbardziej mi pomógł), feroplex...
co trochę podniosę, dostanę miesiączkę i spada, tydzień temu znowu miałam 26...
skutek uboczny wszystkich tych leków u mnie - to mega problemy z "metabolizmem"
ja wręcz muszę sama sobie zrobić w braniu leku 2 dni przerwy, by się "odblokować"
Masakra, chyba wiek tutaj też ma znaczenie, że mój metabolizm jest straszny, mimo dużej ilości płynów, błonnika i naturalnych wspomagaczy trawienia w diecie.
18.05 robię kontrolnie prolaktynę i żelazo i mam nadzieję, działamyPCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF
26.07.2021 - mamy ..., ciąża nat.
luty 2022 - ur. kwiatuszka -
moniss wrote:Cześć ! Mam pytanie do doswiadczonych juz dziewczyn w ciąży:) czy mialyscie jakieś skuteczne sposoby na mdlosci i niestrawnosc w I trymestrze? Czasami nie mam już siły, jak jestem głodna to mdli a jak się najem to jest jeszcze gorzej...Może są jakieś produkty które Wam służyły? Pozdrawiam!
Brałam mamarin, ale czy pomogło jakoś spektakularnie to bym nie powiedziała, miałam do 10 tc. Samo przeszło.
Ps gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 23:07
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Ja123 wrote:Na diagnostyce po numerze zlecenia możesz sprawdzić wyniki i wtedy potrzebna jest ta karteczka z labo. Jeśli masz u nich konto założone to w systemie będą dostępne wszystkie Twoje badania od momentu jego założenia i nie potrzebujesz tego numeru 😉
Dzieki 😘 -
Co na zgagę nie pomogę, miałam nudności i wymioty, jak bylam w szpitalu na nawadnianiu to położne zalecały dietę lekkostrawna, mniejsze posiłku ale częście z wyeliminować, soki, mocne herbaty, jadłam owsianki na mleku migdalowym, kokosowym np z bananem, nie cytusy, sucharki, wafle ryżowe, potem zupy, ogólnie pierwszy trymest pod tym względem był straszny, dr mówił, że mam się nie martwić, jak jest taka sytuacja i jeść tego czego nie zwracam,ale pociesze, ze w drugim trymestrze przeszło 😊😊Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Drzewko90 wrote:Też nie mogę narzekać🙂, samopoczucie dobre, dr mówi, że wszystko jest dobrze i oby zostało tak jak najdłużej, ja już mam 16 tc
Dziewczyny kciuki za najbliższe wizyty✊
To się cieszę 🙂
Calineczka2106 z tymi preparatami na żelazo, zawsze myślałam, że najlepsze jest to co na recepte tak najczęściej przepisuje lekarz, ja też mam na recepte a właśnie czytałam oraz więcej pozytywnych opini na temat Innofer, że właśnie bardzo dobrze się sprawdza, znajoma ostatnio podawała synkowi i też była zadowolona.
Miłego dnia 🙂Calineczka2106 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj zostałam mama ❤️ brzuszek zwolniony.
Dzoni kciuki za wizytę
Monnis gratulacje 😘
Sikorka ja miałam zaledwie jeden zarodek więcej też byłam początkowo załamana, że się zapewne nie uda, tym bardziej, że w poprzedniej klinice nie uzyskałam ani jednego, ZOSTAŁAM MAMA, trzymam mocno ✊
Pozdrawiam Was serdecznie.Alicjaaa, anka, Olivia27, Dżoni, Paula1706, MuminkAa, Karina89, Nowa szansa 93, Malina1991, Ciri86, ZosiaM, Maja87, Gosia9305, Pszczolaaa, Tatosya, AgnieszkaB, Zaba90, Agata93 lubią tę wiadomość
-
MilenaMi wrote:Wczoraj zostałam mama ❤️ brzuszek zwolniony.
Dzoni kciuki za wizytę
Monnis gratulacje 😘
Sikorka ja miałam zaledwie jeden zarodek więcej też byłam początkowo załamana, że się zapewne nie uda, tym bardziej, że w poprzedniej klinice nie uzyskałam ani jednego, ZOSTAŁAM MAMA, trzymam mocno ✊
Pozdrawiam Was serdecznie.
Gratulacje ❤️ wszystkiego dobrego dla Was 😉Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
MilenaMi wrote:Wczoraj zostałam mama ❤️ brzuszek zwolniony.
Dzoni kciuki za wizytę
Monnis gratulacje 😘
Pozdrawiam Was serdecznie.
Gratulacje! -
MuminkAa wrote:Dziewczyny, w cyklu po histeroskopii dostałyście planowo miesiączkę? mam regularne, dr mówił, że może się przesunąć, tak samo jak po laparoskopii bo podczas zabiegu jest wszystko dotykane, a szczerze już się nie mogę doczekać
MilenaMi gratulacje ❤️
Ja dostałam 4 dni wcześniej, natomiast od czasu do czasu utrzymywały mi się plamienia.MuminkAa lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
anka wrote:Gdzie kupujecie w Poznaniu ovitrelle?
Anka z doświadczenia teraz już zawsze dzwonie, aby się upewnić bo to różnie bywa z ovitrelle akurat nie miałam problemów, ale raz mialam z innym lekiem, Pani w aptece mi mówi oczywiście będzie na jutro bo musi z hurtowni zamówić, mi już się nogi ugiely bo mówię przecież ja tu muszę mieć na dzisiaj SMS do doktora co mam zrobić, ale na szczęście znalazłam winnej aptece, u mnie w mieście to w ogóle jest mega problem aby coś dostać 🙈10dp bhcg 49
12dp bhcg 110 -
nick nieaktualnyZosiaM wrote:Anka z doświadczenia teraz już zawsze dzwonie, aby się upewnić bo to różnie bywa z ovitrelle akurat nie miałam problemów, ale raz mialam z innym lekiem, Pani w aptece mi mówi oczywiście będzie na jutro bo musi z hurtowni zamówić, mi już się nogi ugiely bo mówię przecież ja tu muszę mieć na dzisiaj SMS do doktora co mam zrobić, ale na szczęście znalazłam winnej aptece, u mnie w mieście to w ogóle jest mega problem aby coś dostać 🙈
No i mnie w mieście nie ma dlatego kupuje od razu w Poznaniu... -
MuminkAa wrote:Dziewczyny, w cyklu po histeroskopii dostałyście planowo miesiączkę? mam regularne, dr mówił, że może się przesunąć, tak samo jak po laparoskopii bo podczas zabiegu jest wszystko dotykane, a szczerze już się nie mogę doczekać
MilenaMi gratulacje ❤️
Ja miałam jakoś dzień czy dwa wcześniej niż planowo i kolejnej miesiączki już nie było 😉