Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane o ile mniej więcej odracza się transfer? U mnie doktor kazał poczekać na miesiączkę po punkcji i umówić się w 24 dniu nowego cyklu, czyli kilka dni przed jeszcze kolejna miesiączka.. w którym dniu cyklu odbywa się kriotransfer? Bo teraz czekam a tak naprawdę nie wiem na co i ile...28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍

-
***Sikorka*** wrote:Kochane o ile mniej więcej odracza się transfer? U mnie doktor kazał poczekać na miesiączkę po punkcji i umówić się w 24 dniu nowego cyklu, czyli kilka dni przed jeszcze kolejna miesiączka.. w którym dniu cyklu odbywa się kriotransfer? Bo teraz czekam a tak naprawdę nie wiem na co i ile...
Dr zapewne tak się kazał umówić aby sprawdzić czy wszystko wróciło do normy po punkcji, jak będzie ok, to po miesiączce zaczniesz się przygotowywać, ale to też zależy indywidualnie od przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:15
-
***Sikorka*** wrote:Kochane o ile mniej więcej odracza się transfer? U mnie doktor kazał poczekać na miesiączkę po punkcji i umówić się w 24 dniu nowego cyklu, czyli kilka dni przed jeszcze kolejna miesiączka.. w którym dniu cyklu odbywa się kriotransfer? Bo teraz czekam a tak naprawdę nie wiem na co i ile...
Pewnie zależy co jest w planach, ja też nie miałam od razu po punkcji transferu, w kolejnym cyklu histeroskopia a dopiero potem transfer.2021🐼
2024🐼 -
Karina89 wrote:Dr zapewne tak się kazał umówić aby sprawdzić czy wszystko wróciło do normy po punkcji, jak będzie ok, to po miesiączce zaczniesz się przygotowywać, ale to też zależy indywidualnie od przypadku.
Jasne, zdaje sobie sprawę ze wszystko jest indywidualne. Na czym polega przygotowanie? Branie hormonów tak? Orientacyjnie ile to trwa gdy wszystko jest Ok?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍

-
MuminkAa wrote:Pewnie zależy co jest w planach, ja też nie miałam od razu po punkcji transferu, w kolejnym cyklu histeroskopia a dopiero potem transfer.
Wiesz moze, czy doktor wykonuje histeroskopie każdej pacjentce czy tylko tym z konkretnymi wskazaniami?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍

-
***Sikorka*** wrote:Jasne, zdaje sobie sprawę ze wszystko jest indywidualne. Na czym polega przygotowanie? Branie hormonów tak? Orientacyjnie ile to trwa gdy wszystko jest Ok?
To zależy czy cykl sztuczny/ naturalny, jak sztuczny to od początku bierzesz estrogeny, jak endometrium jest odpowiednie,wchodzi progesteron w tym zastrzyki z Proluxu, i po 5 dniach transfer, natomiast jak jesteś na cyklu naturalnym to pierwsze usg tak 9 /10 dzień cyklu, też zależy jakie masz długie i potem obserwacja jak rośnie pęcherzyk i kiedy będzie owulacja, i też po 5 dniach od włączenia progesteronu transfer, mniej więcej 18 /19 dc jest transfer,znajomw miała w 20 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:45
Paula1706, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
-
Karina89 wrote:To zależy czy cykl sztuczny/ naturalny, jak sztuczny to od początku bierzesz estrogeny, jak endometrium jest odpowiednie,wchodzi progesteron w tym zastrzyki z Proluxu, i po 5 dniach transfer, natomiast jak jesteś na cyklu naturalnym to pierwsze usg tak 9 /10 dzień cyklu, też zależy jakie masz długie i potem obserwacja jak rośnie pęcherzyk i kiedy będzie owulacja, i też po 5 dniach od włączenia progesteronu transfer, mniej więcej 18 /19 dc jest transfer,znajomw miała w 20 dc.
A w ktorym dniu cyklu odbywają tak mniej więcej usg u dr jeśli jest się na cyklu sztucznym. Ja mam taki właśnie mieć.06.03.2022 Basia❤ -
nick nieaktualny
-
***Sikorka*** wrote:Wiesz moze, czy doktor wykonuje histeroskopie każdej pacjentce czy tylko tym z konkretnymi wskazaniami?
Szczerze, nie wiem ja miałam histeroskopie operacyjna bo miałam zmiany w endometrium, znajoma miała diagnostyczna i to na Ułańskiej bo to jest taka możliwość , co do reszty się nie orientuje2021🐼
2024🐼 -
anka wrote:Kurde... Doktor potwierdził owulację ale zaznaczył że nie wiadomo czy prawidłowa bo pęcherzyk jakby zapadnięty... Mam brać dupka 10 dni i zatestowac, jeśli negatywny będzie to od kolejnego lamette
U mnie akurat cykl z lameta był szczęśliwy, ale każda jest inna, trzymam ✊, za ten cykl.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa na ułańskiej musiałam podpisać że mnie poinformowano o tym że lek nie jest zarejestrowany w polsceOlivia27 wrote:Aż napisałam do koleżanki bo jedno opakowanie miałam od niej i mi wystarczyło, nic nie podpisywała, poprostu zrealizowała recepte w aptece, nie było problemu.
-
anka wrote:Ja na ułańskiej musiałam podpisać że mnie poinformowano o tym że lek nie jest zarejestrowany w polsce
To się zgadza, że nie jest zarejestrowany w Polsce,też tak czytałam,koleżanka się leczy u innej Pani dr to widocznie każdy ma jakieś swoje przepisy.PCOS -
nick nieaktualnyMi właśnie doktor tak pow,każdy ma jakieś swoje...woli dmuchać na zimne najwidoczniejOlivia27 wrote:To się zgadza, że nie jest zarejestrowany w Polsce,też tak czytałam,koleżanka się leczy u innej Pani dr to widocznie każdy ma jakieś swoje przepisy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny