X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Próbowałam już: sorbifer durules, ferrum, innofer (najbardziej mi pomógł), feroplex...
    co trochę podniosę, dostanę miesiączkę i spada, tydzień temu znowu miałam 26... :(
    skutek uboczny wszystkich tych leków u mnie - to mega problemy z "metabolizmem"
    ja wręcz muszę sama sobie zrobić w braniu leku 2 dni przerwy, by się "odblokować"
    Masakra, chyba wiek tutaj też ma znaczenie, że mój metabolizm jest straszny, mimo dużej ilości płynów, błonnika i naturalnych wspomagaczy trawienia w diecie.
    18.05 robię kontrolnie prolaktynę i żelazo i mam nadzieję, działamy :)

Calineczka a pijesz zakwas z buraka? Kilka lat temu miałam problem z anemia, długo nie mogłam podnieść zapasów żelaza u mnie to było poprostu od obfitych miesiączek, jak zaczęłam pić regularnie zakwas wyniki się poprawiły 🙂, teraz też piję od czasu do czasu, najlepszy jest taki własnej roboty.

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Calineczka a pijesz zakwas z buraka? Kilka lat temu miałam problem z anemia, długo nie mogłam podnieść zapasów żelaza u mnie to było poprostu od obfitych miesiączek, jak zaczęłam pić regularnie zakwas wyniki się poprawiły 🙂, teraz też piję od czasu do czasu, najlepszy jest taki własnej roboty.

Oj tak zakwas z buraka też polecam 😁, mi kiedyś moja babcia przywiozła, też mówiła, że przy anemi się sprawdza i sobie trochę popijam.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Oj tak zakwas z buraka też polecam 😁, mi kiedyś moja babcia przywiozła, też mówiła, że przy anemi się sprawdza i sobie trochę popijam.

Na żelazo poza burakiem dobra jest też pokrzywa 😉 liscie po prostu suchone i herbatki, napary do picia

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Na żelazo poza burakiem dobra jest też pokrzywa 😉 liscie po prostu suchone i herbatki, napary do picia

To też 😉, tylko tutaj dr mówił aby zachować zdrowy rozsądek i pić z umiarem, zdrowo, szczególnie jak ktoś ma problemy z krążeniem już nie pamiętam o co to chodziło 🙈 ja pokrzywę bardzo lubię,przed ciąża często piłam.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 16 maja 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa jak samopoczucie na końcówce?

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Wczoraj zostałam mama ❤️ brzuszek zwolniony.

Dzoni kciuki za wizytę
    Monnis gratulacje 😘
    Sikorka ja miałam zaledwie jeden zarodek więcej też byłam początkowo załamana, że się zapewne nie uda, tym bardziej, że w poprzedniej klinice nie uzyskałam ani jednego, ZOSTAŁAM MAMA, trzymam mocno ✊

Pozdrawiam Was serdecznie.

Gratulacje💚

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela wiadomość priv 🙂

Ja mam dziś wizytę, mam nadzieję, że dostanę zielone światło i pomału będę mogła dołączyć do staraczek

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki 😉 byle do środy...
    Mam pytanko o fajną położną, może taką co też pracuje na Polnej?
    I jeszcze ktoś pisał że brał prywatna położną na poród bo dr nie było. Też bym chętnie otrzymała info na priv gdyby była taka możliwość :)

Dużo mocy na ten tydzień dla Was :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Alicjaaa jak samopoczucie na końcówce?

Ogolnie fizycznie dobrze, żyje od wizyty do wizyty, (psychicznie trochę jak na tykającej bombie) ale jeszcze trochę muszę wytrzymać ☺️
    A u Ciebie jak?

Dzoni a chcesz na NFZ czy prywatna, ja mam prywatna i jestem zadowolona, teraz jak na końcówce muszę leżeć to przyjeżdża do domu, wcześniej jeździłam do Niej do gabinetu, ma też wizyty online jak coś, mogę podać namiar na priv.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Ogolnie fizycznie dobrze, żyje od wizyty do wizyty, (psychicznie trochę jak na tykającej bombie) ale jeszcze trochę muszę wytrzymać ☺️
    A u Ciebie jak?

Dzoni a chcesz na NFZ czy prywatna, ja mam prywatna i jestem zadowolona, teraz jak na końcówce muszę leżeć to przyjeżdża do domu, wcześniej jeździłam do Niej do gabinetu, ma też wizyty online jak coś, mogę podać namiar na priv.
    Chętnie, zbieram wszystkie kontakty :) szacun że się Tobą interesuje przed porodem, to pewnie dlatego że prywatnie :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Chętnie, zbieram wszystkie kontakty :) szacun że się Tobą interesuje przed porodem, to pewnie dlatego że prywatnie :)

Chyba jak zawsze, zależy na kogo się trafi, moja położna na NFZ jak dzwoniłam to odczuwałam, że jest sfrustrowana co ja od niej znowu chce 🤷‍♀️, moja bratowa trafiła na super położna na NFZ.
    Napisałam na priv 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 10:34

Dżoni lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę zmienię temat, miałyście kłucia jajników po transferze 🤔 okresowe niecały czas i trochę podbrzusze, biorę nospe max.

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ja trochę zmienię temat, miałyście kłucia jajników po transferze 🤔 okresowe niecały czas i trochę podbrzusze, biorę nospe max.

W dniu transferu i dzień po, ale to bardziej podbrzusze ciągnęło, po nospie przechodziło.

Karina89 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    I jeszcze ktoś pisał że brał prywatna położną na poród bo dr nie było. Też bym chętnie otrzymała info na priv gdyby była taka możliwość :)

Polecam Anne Gabryniewska 🤗

Dżoni lubi tę wiadomość

PCOS
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja rodziłam 🙂dam znać na priv.

Dżoni lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

Tak, tez miałam. Dr kazał włączyć nospe, jeśli czujesz napięcie w podbrzuszu. Nospa max 3 razy dziennie.

Dzięki dziewczyny za polecenia :)

Karina89 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja rodziłam z położną z Polnej, prywatnie. Doktora nie było i czułam się bezpieczniej, ale czy warto brać położna swoją... drugi raz bym nie brała, wszyscy są tak pomocni i zaangażowani w szpitalu, że nie ma sensu wydawać kasy 😊

Dżoni lubi tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Ja rodziłam z położną z Polnej, prywatnie. Doktora nie było i czułam się bezpieczniej, ale czy warto brać położna swoją... drugi raz bym nie brała, wszyscy są tak pomocni i zaangażowani w szpitalu, że nie ma sensu wydawać kasy 😊

Ja akurat jestem zadowolona, że miałam położna, zależy na jaką się trafi zmianę na porodówce 😉,ja też tylko i wyłącznie wzięłam położna bo doktor był na L4, ale drugi raz jak by była taka sytuacja też bym wzięła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 14:55

Dżoni lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, po nospie przeszło, ale pobiorę 3 razy dziennie.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni jak się ogarniemy to napisze na priv😁, jestem świeżo po, nie miałam ekspresowego porodu, dr też był.

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ