Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MuminkAa wrote:Brałam w jednej i drugiej ciąży .Falowaliśmy dawkami zależnie od sytuacji biorąc 2x 5 mg dziennie byłam mega ospała w sumie na plus cała noc przespana 🤣 mniejsze dawki od 2,5 do 5 mg dziennie na mnie nie działały w sensie właśnie takich objawów.
Dziękuję 🙂 tak w nocy śpię jak dziecko 🙈 -
Jestem na pododdziale rozrodczości i medycyny preinatalnej II, nasz dr jeszcze tu nie stacjonuje. Położne wiedzą że ma przyjść ale one mówią że tu są niezłe zawirowania i same mało widzą bo odział funkcjonuje od kwietnia i dużo jest zmiennych. Nasz dr w środę nie był tak pełny entuzjazm jak na przed ostatniej wizycie… powiedział że jakaś umowę ze szpitalem ma ale nie był tak do końca zadowolony.
Mam nadzieje że wróci zawsze to jest dużo lepszy komfort dla przyszłych mam 🙃😉 -
ZuzaMaruda wrote:Jestem na pododdziale rozrodczości i medycyny preinatalnej II, nasz dr jeszcze tu nie stacjonuje. Położne wiedzą że ma przyjść ale one mówią że tu są niezłe zawirowania i same mało widzą bo odział funkcjonuje od kwietnia i dużo jest zmiennych. Nasz dr w środę nie był tak pełny entuzjazm jak na przed ostatniej wizycie… powiedział że jakaś umowę ze szpitalem ma ale nie był tak do końca zadowolony.
Mam nadzieje że wróci zawsze to jest dużo lepszy komfort dla przyszłych mam 🙃😉
Czyli docent wrócił na stare śmieci tylko teraz dawny ONIER jest po inna nazwą i podlega pod Profesor Ożegowską.Niestety Profesor Wilczak tak namieszał na Polnej praktycznie większość oddziałów się rozpadła pod jakimś względem .Teraz już nie jest dyrektorem 🙈.Sama Profesor Ożegowska ma pod sobą dwa oddziały i teraz ten co jest na parterze .Jak funkcjonuje od miesiąca to muszą się jakoś zorganizować ale patrząc też na Prof Ożegowską i jej zdolności do zarządzania to z czasem liczę , że sobie poukładają wszystko . -
😃 od lutego jestem pacjentką docenta, jestem bardzo zadowolona z przebiegu wizyt.
Staramy się z mężem już długi czas o maleństwo, jesteśmy po 1 IUI którą mieliśmy na Polnej i przeprowadzał ją właśnie docent 😊Gosia9305, Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość
-
eisheth wrote:😃 od lutego jestem pacjentką docenta, jestem bardzo zadowolona z przebiegu wizyt.
Staramy się z mężem już długi czas o maleństwo, jesteśmy po 1 IUI którą mieliśmy na Polnej i przeprowadzał ją właśnie docent 😊
Trzymam kciuki za efekty 🙂🤞Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
ZuzaMaruda wrote:Jestem na pododdziale rozrodczości i medycyny preinatalnej II, nasz dr jeszcze tu nie stacjonuje. Położne wiedzą że ma przyjść ale one mówią że tu są niezłe zawirowania i same mało widzą bo odział funkcjonuje od kwietnia i dużo jest zmiennych. Nasz dr w środę nie był tak pełny entuzjazm jak na przed ostatniej wizycie… powiedział że jakaś umowę ze szpitalem ma ale nie był tak do końca zadowolony.
Mam nadzieje że wróci zawsze to jest dużo lepszy komfort dla przyszłych mam 🙃😉
Pierwsza z pierwszych myśli była dobra ,że to ten koło sekretariatu docenta który ostatnio kończyli remontować i była ta tabliczka PRIM 2 .
Powodzenia ZuzaMaruda dla Was i buziaki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 23:50
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
Gosia9305 wrote:Pierwsza z pierwszych myśli była dobra ,że to ten koło sekretariatu docenta który ostatnio kończyli remontować i była ta tabliczka PRIM 2 .
Powodzenia ZuzaMaruda dla Was i buziaki 😘
Jakoś Prof Ożegowska będzie musiała podzielić personel.
ZuzaMaruda ✊ moje sale to były ta naprzeciwko położnych po przeciwnej stronie i pierwsza jak się wchodzi na oddział z wyjściem na taras miło wspominam te czasy. 🙂 -
ZuzaMaruda szczęśliwego rozwiązania 🌸
Jacie kręcę ale ten ONIER przechodzi zmiany 🤯🤯🤯
Kiedyś zrobili z niego covidowy bo jako jedyny miał osobne wejście do szpitala potem zrobili z połowy oddział endokrynologii tam dalej gdzie był pokój badań była ściana i napis STOP ostatnio właśnie jak byłam u koleżanki to z ciekawości podeszłam i wywalali drzwi od pokoju badań ogólnie był tam remont a teraz policzenie z PRIM 2 oby to ostatni raz i służył jak najdłużej 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 11:51
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Ewelinamala masz już wszystko gotowe ?Mam ostatnio jakiś kryzys w syndromie wicią gniazda ale już coraz bliżej i muszę się zmobilizować 🤯Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
agatkaagatka wrote:Ewelinamala masz już wszystko gotowe ?Mam ostatnio jakiś kryzys w syndromie wicią gniazda ale już coraz bliżej i muszę się zmobilizować 🤯
Właśnie kończę zamawiać dla mnie rzeczy do szpitala i jeszcze mi zostały takie duperele jak organizery rzeczy mam już gotowe tylko trzeba poukładać.
Dzisiaj mam 33 +4 docent mówił , że progesteron dopiero odstawimy równo 37 tygodniu też nie wiadomo do końca jak szyjka się zachowa może być wcześniej np 36 również mogę przenosić aż do indukcji na razie jest stabilnie zobaczymy ale przez sytuacje staram się już na dniach wszystko mieć gotowe 🙂 -
Zaba90 wrote:Gosia jak ten czas zleciał już zaraz pół roku jak się macie ?
Raz lepiej raz gorzej ale ogólnie wszystko dobrze 🙂Podczas choroby jest kryzys jak cała trójka na raz chce na ręce 🙈
Jak Wy się macie ? Pozdrawiam 🙂20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
Ewelinamala wrote:Właśnie kończę zamawiać dla mnie rzeczy do szpitala i jeszcze mi zostały takie duperele jak organizery rzeczy mam już gotowe tylko trzeba poukładać.
Dzisiaj mam 33 +4 docent mówił , że progesteron dopiero odstawimy równo 37 tygodniu też nie wiadomo do końca jak szyjka się zachowa może być wcześniej np 36 również mogę przenosić aż do indukcji na razie jest stabilnie zobaczymy ale przez sytuacje staram się już na dniach wszystko mieć gotowe 🙂
U mnie defakto jeszcze dobre dwa miesiące teraz doszły mi wlewy z antytrombiny ale na szczęście chodzę ambulatoryjnie nie muszę się kłaść na oddział hematologii .Ogólnie mam mało rzeczy 🙈przez większą część ciąży bałam się cokolwiek zamawiać od dzisiaj mam postanowienie , że codziennie będę coś przygotowywała tym bardziej jak jeszcze jestem na chodzie.Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
agatkaagatka wrote:U mnie defakto jeszcze dobre dwa miesiące teraz doszły mi wlewy z antytrombiny ale na szczęście chodzę ambulatoryjnie nie muszę się kłaść na oddział hematologii .Ogólnie mam mało rzeczy 🙈przez większą część ciąży bałam się cokolwiek zamawiać od dzisiaj mam postanowienie , że codziennie będę coś przygotowywała tym bardziej jak jeszcze jestem na chodzie.
✊✊
Zobaczymy jak to będzie 🙂 jeszcze mi została wizyta u specjalistów po zakrzepicy i ogólnych zaleceń okołoporodowych .agatkaagatka lubi tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:✊✊
Zobaczymy jak to będzie 🙂 jeszcze mi została wizyta u specjalistów po zakrzepicy i ogólnych zaleceń okołoporodowych .
Od 18 mają wraca ładna pogoda chociaż fizycznie teraz czuję się lepiej i dobrze mi się spaceruje 🙈Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Gosia9305 wrote:Raz lepiej raz gorzej ale ogólnie wszystko dobrze 🙂Podczas choroby jest kryzys jak cała trójka na raz chce na ręce 🙈
Jak Wy się macie ? Pozdrawiam 🙂
Tak jak piszesz raz lepiej raz 👎 córeczka w listopadzie skończy dwa latka synek to już "duży mężczyzna" i tak leci ten czas 🙈🙈1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Gosia9305 wrote:AgnieszkaB zaglądasz jeszcze? Który macie już tydzień? Jak się czujesz?
Część.Zaglądam 🙂 Mam ostatnio tydzień w domu 35 tc .Docent skierował do szpitala od 36 tc do rozwiązania przez różne problemy na końcówce .Cieszymy się ostatnim tygodniem razem tak wszystko dobrze .Pozdrawiam 🙂Gosia9305 lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Część.Zaglądam 🙂 Mam ostatnio tydzień w domu 35 tc .Docent skierował do szpitala od 36 tc do rozwiązania przez różne problemy na końcówce .Cieszymy się ostatnim tygodniem razem tak wszystko dobrze .Pozdrawiam 🙂
Wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania 😘AgnieszkaB lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙