Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam się zameldować po ciężkim tygodniu równie ciężkim trzecim CC wczoraj zostałam mamą wszystko skończyło się dobrze 🙂
Powodzenia dziewczyny 🙂✊💪
agatkaagatka, AniaAniaAnia🙂🙂🙂, Mama_Hani, ZOSIA92, ZuzaMaruda, Ewelinamala, ewelina_30 lubią tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Chciałam się zameldować po ciężkim tygodniu równie ciężkim trzecim CC wczoraj zostałam mamą wszystko skończyło się dobrze 🙂
Gratulacje dla Was 😘20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
AgnieszkaB wrote:Chciałam się zameldować po ciężkim tygodniu równie ciężkim trzecim CC wczoraj zostałam mamą wszystko skończyło się dobrze 🙂
Gratulacje 💐06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Cześć dziewczyny,
Mam pytanie o to czy wiecie coś na temat tego czy doc Brązert wykonuje na Polbej cc, czy jest możliwość aby kierował na cc i sam wykonywał czy jeśli już kieruje to ktoś inny to robi czy jak to wygląda? I przede wszystkim czy jest szansa aby skierował na cc. Aktualnie mam 18tc+5 bardzo się bohe porody naturalnego i szukam możliwości. Jestem pod opieką docenta już od dawna i to moje czwarte podejście in vitro nareszcie udane. Mam 41 lat. Aktualnie doc nie bardzo chce rozmawiać o porodzie mówi że to jeszcze za wcześnie. Ale wiecie jak to jest martwię się o to czy w ogóle jest szansa na cc. Czy miałyście u doc cc które sam przeprowadzał albo skierowanie na cc ze względu na wiek, duze obawy i stres ? Nie wiem na co mogę liczyć jak się przygotować do rozmowy o cc z doc... podpowiedzcie coś. -
MuminkAa wrote:Witaj .Doc B ma taką twardą zasadę , że najpierw skupiamy się na tym aby donosić ciążę a hak przyjdzie na to czas to będziemy rozmawiać o różnych formach porodu a to dlatego , że nigdy nie wiemy tak naprawdę co nas czeka przez te 9 miesięcy i czy nie będzie jakiegoś bezpośredniego położniczego wskazania do CC .Docent nie wykonuje CC już kiedyś robił ale jak któraś boi się porodu SN to w odpowiednim czasie kieruje do danego lekarza który będzie wykonywał jest taka możliwość docent wszystko rozumie tylko konsultacje itd są w odpowiednim momencie koło 33 /34 tygodnia bym rozmawiała wcześniej docenta nie złamiesz 🤣🤣
Dziękuję. To już mi dużo dało spokoju
czekam cierpliwie zatem
-
Marcinka wrote:Cześć dziewczyny,
Mam pytanie o to czy wiecie coś na temat tego czy doc Brązert wykonuje na Polbej cc, czy jest możliwość aby kierował na cc i sam wykonywał czy jeśli już kieruje to ktoś inny to robi czy jak to wygląda? I przede wszystkim czy jest szansa aby skierował na cc. Aktualnie mam 18tc+5 bardzo się bohe porody naturalnego i szukam możliwości. Jestem pod opieką docenta już od dawna i to moje czwarte podejście in vitro nareszcie udane. Mam 41 lat. Aktualnie doc nie bardzo chce rozmawiać o porodzie mówi że to jeszcze za wcześnie. Ale wiecie jak to jest martwię się o to czy w ogóle jest szansa na cc. Czy miałyście u doc cc które sam przeprowadzał albo skierowanie na cc ze względu na wiek, duze obawy i stres ? Nie wiem na co mogę liczyć jak się przygotować do rozmowy o cc z doc... podpowiedzcie coś.
Część .Z docentem na ten temat i każdy inny dotyczący porodu dosłownie o wszystkim porozmawiasz jak przyjdzie na to czas .Wcześniej mi również mówił , że nie wiemy czy nie dojdzie do jakiejś sytuacji medycznej która nam narzuci rozwiązanie ciąży za pomocą CC i w którym tygodniu .W drugiej ciąży już się nawet śmiałam do docenta ,że wiem wiem na temat porodu będzie rozmawiać na późniejszym etapie 🙂
Marcinka lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie o to czy wiecie coś na temat tego czy doc Brązert wykonuje na Polbej cc, czy jest możliwość aby kierował na cc i sam wykonywał czy jeśli już kieruje to ktoś inny to robi czy jak to wygląda? I przede wszystkim czy jest szansa aby skierował na cc. Aktualnie mam 18tc+5 bardzo się bohe porody naturalnego i szukam możliwości. Jestem pod opieką docenta już od dawna i to moje czwarte podejście in vitro nareszcie udane. Mam 41 lat. Aktualnie doc nie bardzo chce rozmawiać o porodzie mówi że to jeszcze za wcześnie. Ale wiecie jak to jest martwię się o to czy w ogóle jest szansa na cc. Czy miałyście u doc cc które sam przeprowadzał albo skierowanie na cc ze względu na wiek, duze obawy i stres ? Nie wiem na co mogę liczyć jak się przygotować do rozmowy o cc z doc... podpowiedzcie coś.
Część.Jestesmy mniej więcej w podobnym wieku u mnie zaraz 39 lat też przeszliśmy długą drogę u mnie dopiero początek ciąży również boję się rodzić SN koleżanka miała taką sytuacje jest to wszystko do załatwienia tylko zdecydowanie na późniejszym etapie ciąży Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2025, 10:32
Ona39 lat .On 40 lat
endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
3 x ivf 3 transfer udany 🙂 -
Część Tak jak dziewczyny napisały wyżej wszystko powtórzę jest taka możliwość aby wszystko z doc omówić i dogadać te sprawy tylko właśnie jak na to przyjdzie czas i na późniejszym etapie ciąży .Docent mi też powtarzał , że teraz skupiamy się aby ciążę donosić jaka forma porodu to jeszcze za wcześnie również chciałam wszystko wiedzieć nawet w pierwszym trymestrze 🙈
Życzę powodzenia 🙂
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
ZOSIA92 wrote:Część . Myślimy o tym dostaliśmy namiary na klinikę Femea od koleżanki zobaczymy mogę dać znać .
Również proszę o informację sami się zastanawiamy nad najlepszą formą antykoncepcji dla nas całkowity koniec z reprodukcją wkładki za bardzo nie chce już miałam,tabletki odpadają kwestia wątroby ,wpływu na żyły itd .20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
hej Dziewczyny!
Wracam po nawet sporym okresie czasu i chociaż czasami podczytywałam to odkąd pojawiło się dziecko wypadłam z forumowego obiegu 😅
Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś 🧡 cudownie zapewne jak dla sporej części z Was ponownie tego doświadczyć 😊
Planuje wrócić do docenta w związku z planami kolejnej ciąży i chciałabym na pierwszą wizytę mieć już odświeżony komplet badań, jednak przejrzałam wszystko i nie mogę poszukać jakie doc. zlecił na wcześniejszej pierwszej wizycie 🫠 podpowie, któraś z Was co doc. zaleca wykonać ? -
Melka_ wrote:hej Dziewczyny!
Wracam po nawet sporym okresie czasu i chociaż czasami podczytywałam to odkąd pojawiło się dziecko wypadłam z forumowego obiegu 😅
Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamuś 🧡 cudownie zapewne jak dla sporej części z Was ponownie tego doświadczyć 😊
Planuje wrócić do docenta w związku z planami kolejnej ciąży i chciałabym na pierwszą wizytę mieć już odświeżony komplet badań, jednak przejrzałam wszystko i nie mogę poszukać jakie doc. zlecił na wcześniejszej pierwszej wizycie 🫠 podpowie, któraś z Was co doc. zaleca wykonać ?
Część.Osobiście bym się wstrzymała do wizyty doc zmienił kierunek medyczny( na plus ) nie wiem jak to dokładnie nazwać porównując kilka lat wstecz jak jeszcze był z całą ekipą Polnej .Jedynie możesz zrobić ferrytyne,homocysteina ,witamina D3 ,badania hormonalne od 3 do 5 dnia cyklu plus zespół antyfosfolipidowy po ciąży u niektórych osób może się uaktywnić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2025, 08:48
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Możesz zobaczyć bo teraz jest taki program u lekarzy rodzinnych "moje zdrowie" jakoś tak. Za darmo można zrobić profil lipidowy, TSH I morfologie i cos tam jeszcze-zawsze kilka złotych w kieszeni (Grażynka biznesu ze mnie;))) Jak przygotowania pod IFV to hormony 2-3 dc. Możesz DHEA, 17-OH progesteron, ale myślę że Doc. ma Twoją historie i zleci co będzie potrzebował. Powodzenia:)
-
Dziękuje Dziewczyny 😊 z programu 'Moje Zdrowie' już właśnie korzystałam 😅 a Grażyna też u mnie troszke, bo już tyle kasy na badania poszło 🫠 dlatego jestem zapisana do gin na nfz i chciałam od razu załapać jakieś skierowanie przed wizytą u doc 🤭
Dzisiaj już się zapisałam na Ułańską, mam nadzieję, że jeszcze nam się coś uda zdziałać 🧡 -
Cześć dziewczyny, czy któraś może potrzebuje szybciej wizyty u docenta? Mam zaplanowaną wizytę na 29 września, a chciałabym ją ciut opóźnić, ponieważ miesiączka mi się rozregulowała i zależałoby mi na terminie w połowie października. Obecnie u docenta w rejestracji terminy na listopad.
-
Werka29 wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś może potrzebuje szybciej wizyty u docenta? Mam zaplanowaną wizytę na 29 września, a chciałabym ją ciut opóźnić, ponieważ miesiączka mi się rozregulowała i zależałoby mi na terminie w połowie października. Obecnie u docenta w rejestracji terminy na listopad.

Witaj.Ostatecznie możesz pójść w trakcie miesiączki sama miałam taką sytuację ustaliliśmy plan i normalnie miałam USG .Chyba że masz określony dokładny dzień cyklu .2019 -32 tc synek 👼💔💔 (CC )
Ivf 2 transfery ❌
3 transfer 💙
2025 -Sanco Pro🌈 chłopiec
23.12.2025 trzecie badanie prenatalne 1700g
26.02.2026🌈 Julian CC 3600 g 38+4