Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
***Sikorka*** wrote:Jasne, zdaje sobie sprawę ze wszystko jest indywidualne. Na czym polega przygotowanie? Branie hormonów tak? Orientacyjnie ile to trwa gdy wszystko jest Ok?
To zależy czy cykl sztuczny/ naturalny, jak sztuczny to od początku bierzesz estrogeny, jak endometrium jest odpowiednie,wchodzi progesteron w tym zastrzyki z Proluxu, i po 5 dniach transfer, natomiast jak jesteś na cyklu naturalnym to pierwsze usg tak 9 /10 dzień cyklu, też zależy jakie masz długie i potem obserwacja jak rośnie pęcherzyk i kiedy będzie owulacja, i też po 5 dniach od włączenia progesteronu transfer, mniej więcej 18 /19 dc jest transfer,znajomw miała w 20 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:45
Paula1706, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
-
Karina89 wrote:To zależy czy cykl sztuczny/ naturalny, jak sztuczny to od początku bierzesz estrogeny, jak endometrium jest odpowiednie,wchodzi progesteron w tym zastrzyki z Proluxu, i po 5 dniach transfer, natomiast jak jesteś na cyklu naturalnym to pierwsze usg tak 9 /10 dzień cyklu, też zależy jakie masz długie i potem obserwacja jak rośnie pęcherzyk i kiedy będzie owulacja, i też po 5 dniach od włączenia progesteronu transfer, mniej więcej 18 /19 dc jest transfer,znajomw miała w 20 dc.
A w ktorym dniu cyklu odbywają tak mniej więcej usg u dr jeśli jest się na cyklu sztucznym. Ja mam taki właśnie mieć.06.03.2022 Basia❤ -
nick nieaktualny
-
***Sikorka*** wrote:Wiesz moze, czy doktor wykonuje histeroskopie każdej pacjentce czy tylko tym z konkretnymi wskazaniami?
Szczerze, nie wiem ja miałam histeroskopie operacyjna bo miałam zmiany w endometrium, znajoma miała diagnostyczna i to na Ułańskiej bo to jest taka możliwość , co do reszty się nie orientuje -
anka wrote:Kurde... Doktor potwierdził owulację ale zaznaczył że nie wiadomo czy prawidłowa bo pęcherzyk jakby zapadnięty... Mam brać dupka 10 dni i zatestowac, jeśli negatywny będzie to od kolejnego lamette
U mnie akurat cykl z lameta był szczęśliwy, ale każda jest inna, trzymam ✊, za ten cykl.anka lubi tę wiadomość
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlivia27 wrote:Aż napisałam do koleżanki bo jedno opakowanie miałam od niej i mi wystarczyło, nic nie podpisywała, poprostu zrealizowała recepte w aptece, nie było problemu.
-
anka wrote:Ja na ułańskiej musiałam podpisać że mnie poinformowano o tym że lek nie jest zarejestrowany w polsce
To się zgadza, że nie jest zarejestrowany w Polsce,też tak czytałam,koleżanka się leczy u innej Pani dr to widocznie każdy ma jakieś swoje przepisy.PCOS -
nick nieaktualnyOlivia27 wrote:To się zgadza, że nie jest zarejestrowany w Polsce,też tak czytałam,koleżanka się leczy u innej Pani dr to widocznie każdy ma jakieś swoje przepisy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula1706 wrote:A w ktorym dniu cyklu odbywają tak mniej więcej usg u dr jeśli jest się na cyklu sztucznym. Ja mam taki właśnie mieć.
Teraz miałam świeży transfer, z tego co pamiętam to są z dwie wizyty w tym jedna mniej więcej w połowie cyklu, czy już endonetrium jest odpowiedniej grubości i można włączyć progesteron,ale może dokładniej podpowiedzą dziewczyny co są na bieżąco.Paula1706, Malina1991 lubią tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Na cyklu sztucznym jest mało wizyt, chyba ok 2 tylko żeby sprawdzić endometrium i czy nic przypadkiem się nie pojawiło.
Ja już po wizycie, szyjka się zatrzymała 🤞Alicjaaa, Paula1706, ***Sikorka***, Ania0692, Drzewko90, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Na cyklu sztucznym jest mało wizyt, chyba ok 2 tylko żeby sprawdzić endometrium i czy nic przypadkiem się nie pojawiło.
Ja już po wizycie, szyjka się zatrzymała 🤞
No to super 🙂
Ja miałam wizytę w poniedziałek doktor ściągnął przykazanie oszczędzania, jestem happy ☺️, dziś byłam na krótkim spacerku.Dżoni, Paula1706, Nadzieja88, Ania0692, Drzewko90 lubią tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Dziewczyny biorę Prolutex, coś kiedyś pisałyście o jakiś innych igłach do tych zastrzyków, podpowiecie bo nie mogę znaleźć, bo aż wyjęłam woreczki z lodem z zamrażalnika 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 22:21
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270