X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Jasne, zdaje sobie sprawę ze wszystko jest indywidualne. Na czym polega przygotowanie? Branie hormonów tak? Orientacyjnie ile to trwa gdy wszystko jest Ok?

To zależy czy cykl sztuczny/ naturalny, jak sztuczny to od początku bierzesz estrogeny, jak endometrium jest odpowiednie,wchodzi progesteron w tym zastrzyki z Proluxu, i po 5 dniach transfer, natomiast jak jesteś na cyklu naturalnym to pierwsze usg tak 9 /10 dzień cyklu, też zależy jakie masz długie i potem obserwacja jak rośnie pęcherzyk i kiedy będzie owulacja, i też po 5 dniach od włączenia progesteronu transfer, mniej więcej 18 /19 dc jest transfer,znajomw miała w 20 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 16:45

Paula1706, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    To zależy czy cykl sztuczny/ naturalny, jak sztuczny to od początku bierzesz estrogeny, jak endometrium jest odpowiednie,wchodzi progesteron w tym zastrzyki z Proluxu, i po 5 dniach transfer, natomiast jak jesteś na cyklu naturalnym to pierwsze usg tak 9 /10 dzień cyklu, też zależy jakie masz długie i potem obserwacja jak rośnie pęcherzyk i kiedy będzie owulacja, i też po 5 dniach od włączenia progesteronu transfer, mniej więcej 18 /19 dc jest transfer,znajomw miała w 20 dc.

A w ktorym dniu cyklu odbywają tak mniej więcej usg u dr jeśli jest się na cyklu sztucznym. Ja mam taki właśnie mieć.

06.03.2022 Basia❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Doktor potwierdził owulację ale zaznaczył że nie wiadomo czy prawidłowa bo pęcherzyk jakby zapadnięty... Mam brać dupka 10 dni i zatestowac, jeśli negatywny będzie to od kolejnego lamette

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Wiesz moze, czy doktor wykonuje histeroskopie każdej pacjentce czy tylko tym z konkretnymi wskazaniami?

Szczerze, nie wiem ja miałam histeroskopie operacyjna bo miałam zmiany w endometrium, znajoma miała diagnostyczna i to na Ułańskiej bo to jest taka możliwość , co do reszty się nie orientuje

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Kurde... Doktor potwierdził owulację ale zaznaczył że nie wiadomo czy prawidłowa bo pęcherzyk jakby zapadnięty... Mam brać dupka 10 dni i zatestowac, jeśli negatywny będzie to od kolejnego lamette

U mnie akurat cykl z lameta był szczęśliwy, ale każda jest inna, trzymam ✊, za ten cykl.

anka lubi tę wiadomość

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    U mnie akurat cykl z lameta był szczęśliwy, ale każda jest inna, trzymam ✊, za ten cykl.
    Też podpisywałas zgody?
    Nie było problemu w aptece?

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Też podpisywałas zgody?

Aż napisałam do koleżanki bo jedno opakowanie miałam od niej i mi wystarczyło, nic nie podpisywała, poprostu zrealizowała recepte w aptece, nie było problemu.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Aż napisałam do koleżanki bo jedno opakowanie miałam od niej i mi wystarczyło, nic nie podpisywała, poprostu zrealizowała recepte w aptece, nie było problemu.
    Ja na ułańskiej musiałam podpisać że mnie poinformowano o tym że lek nie jest zarejestrowany w polsce

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja na ułańskiej musiałam podpisać że mnie poinformowano o tym że lek nie jest zarejestrowany w polsce

To się zgadza, że nie jest zarejestrowany w Polsce,też tak czytałam,koleżanka się leczy u innej Pani dr to widocznie każdy ma jakieś swoje przepisy.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    To się zgadza, że nie jest zarejestrowany w Polsce,też tak czytałam,koleżanka się leczy u innej Pani dr to widocznie każdy ma jakieś swoje przepisy.
    Mi właśnie doktor tak pow,każdy ma jakieś swoje...woli dmuchać na zimne najwidoczniej

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatosya wrote:
    Ja dzisiaj zaczynam stymulacje.

Trzymam kciuki ✊

Ja zaczynam w pierwszych dniach czerwca 🙂

Tatosya lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Też podpisywałas zgody?

Tak 🙂 u mnie też się sprawdził

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Tak 🙂 u mnie też się sprawdził
    Oo super takie wiadomości podbudowują 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj doktor dał zalecenia brać dupka 10 dni myślałam że mam jeszcze dużo ale nie zauważyłam że mam brać 2x1 czy jak zadzwonię na recepcję to mi wystawia?

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wczoraj doktor dał zalecenia brać dupka 10 dni myślałam że mam jeszcze dużo ale nie zauważyłam że mam brać 2x1 czy jak zadzwonię na recepcję to mi wystawia?

Myślę, że tak.

PCOS
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    A w ktorym dniu cyklu odbywają tak mniej więcej usg u dr jeśli jest się na cyklu sztucznym. Ja mam taki właśnie mieć.

Teraz miałam świeży transfer, z tego co pamiętam to są z dwie wizyty w tym jedna mniej więcej w połowie cyklu, czy już endonetrium jest odpowiedniej grubości i można włączyć progesteron,ale może dokładniej podpowiedzą dziewczyny co są na bieżąco.

Paula1706, Malina1991 lubią tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cyklu sztucznym jest mało wizyt, chyba ok 2 tylko żeby sprawdzić endometrium i czy nic przypadkiem się nie pojawiło.

Ja już po wizycie, szyjka się zatrzymała 🤞

Alicjaaa, Paula1706, ***Sikorka***, Ania0692, Drzewko90, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Na cyklu sztucznym jest mało wizyt, chyba ok 2 tylko żeby sprawdzić endometrium i czy nic przypadkiem się nie pojawiło.

No to super 🙂

Ja miałam wizytę w poniedziałek doktor ściągnął przykazanie oszczędzania, jestem happy ☺️, dziś byłam na krótkim spacerku.

Dżoni, Paula1706, Nadzieja88, Ania0692, Drzewko90 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Oby tak dalej ✊✊

Dżoni lubi tę wiadomość

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę Prolutex, coś kiedyś pisałyście o jakiś innych igłach do tych zastrzyków, podpowiecie bo nie mogę znaleźć, bo aż wyjęłam woreczki z lodem z zamrażalnika 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2021, 22:21

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ