Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MG wrote:Dzień dobry,
chciałam się przywitać. Zostałam właśnie pacjentką Pana dr. Mam nadzieję, że doprowadzi nas do szczęśliwego finału, obecnie 19tc z in vitro. Tylko in vitro było robione w Warszawie, ale coraz ciężej jeździć z Poznania do Warszawy w ciąży. Poczytywałam Was już wcześniej i widzę, że Pan dr ma bardzo dobre opinie. Kciuki za wszystkie staraczki i oczywiście za szczęśliwe zakończenia.
Witaj 🙂 i również kciuki za szczęśliwe rozwiązanie1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Ola_koniczynka wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem po kolejnej wizycie u dr 😊 u mnie wszystko Ok, a u męża jedynie ta lepkość trochę go niepokoi i przepisał mucosolvan😊 doktor zaproponował mi dwa rozwiązania:
1) lamette na kolejny cykl+ monitoring bo po dzisiejszym usg wyszło ze pęcherzyk pękł w 19 dniu cyklu,
2) lub inseminacje
Wybrałam na razie to pierwsze rozwiązanie bo w sumie to pierwszy cykl po hsg który się staramy , wiec zawsze jest jakaś nadzieja jeszcze .
Myślicie, że warto spróbować z opcja pierwsza czy lepiej sobie darować i od razu inseminacja ? -
Kolorowanki wrote:Kiedyś już ten temat był, ale nie mogę się doszukać , jak odstawiałyscie ncortolon koło 10 tc, oczywiście te dziewczyny, które brały, po odstawieniu było wszystko ok? Nie miałyście jakiś niepokojących objawów? Tak pytam 🙂
Ja miałam odstawić w 11tc, miałam dawkę 5 mg i nic się po odstawieniu nie działo.06.03.2022 Basia❤ -
Ola_koniczynka wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem po kolejnej wizycie u dr 😊 u mnie wszystko Ok, a u męża jedynie ta lepkość trochę go niepokoi i przepisał mucosolvan😊 doktor zaproponował mi dwa rozwiązania:
1) lamette na kolejny cykl+ monitoring bo po dzisiejszym usg wyszło ze pęcherzyk pękł w 19 dniu cyklu,
2) lub inseminacje
Wybrałam na razie to pierwsze rozwiązanie bo w sumie to pierwszy cykl po hsg który się staramy , wiec zawsze jest jakaś nadzieja jeszcze .
Myślicie, że warto spróbować z opcja pierwsza czy lepiej sobie darować i od razu inseminacja ?
Również bym się zdecydowała na początek stymulacja i monitoring. -
MuminkAa wrote:Paula1706 a Ty jak się czujesz?
Miło, że pytasz😊 napewno jest o wiele lepiej niż w pierwszym trymestrze🙏 Czasami zdarzają mi się jeszcze chwile osłabienia. Ostatnio męczyły mnie bole glowy i niskie ciśnienie, ale będę je też kontrolować i powiem dr na wizycie jak się będzie to utrzymywać.MuminkAa lubi tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Dżoni wrote:Brałam encortolon. U mnie bez skutków ubocznych - brałam 10mg.
Prolutex trzymać?
Tak, wysłałam ci zaproszenieDżoni lubi tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
nick nieaktualnyOla_koniczynka wrote:Cześć dziewczyny,
2) lub inseminacje
Myślicie, że warto spróbować z opcja pierwsza czy lepiej sobie darować i od razu inseminacja ? -
Dżoni jeszcze się trzymacie? 😁🍻
Co do dr IC, nie jest małomówny, ma inny styl wypowiedzi niż dr M i kontaktu, ale też idzie z nim sporo porozmawiać, wytłumaczy, uspokoi, bardzo dobry lekarz 🙂 akurat byłam na oddziale po porodzie gdzie dr pracuje, badania prenatalne, pozytywne wrażenie na mnie zrobił.Karina89 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Ja123 wrote:Do testu pappa jest pobierana krew i nie trzeba być na czczo jeśli o to chodzi
Jeżeli prenatalne będę mieć wykonywane na NFZ to test papa tez w to wchodzi, czy jest to coś osobnego? To dla mnie czarna magia 🙈28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Jeżeli prenatalne będę mieć wykonywane na NFZ to test papa tez w to wchodzi, czy jest to coś osobnego? To dla mnie czarna magia 🙈
Tak, ja miałam na nfz na Ułańskiej wszystkie trzy badania prenatalne zrobione i żadnych dodatkowych kosztów nie było. Raczej nic się nie zmieniło bo gdyby tak było to recepcja powinna o tym poinformować. Nam na pierwszym prenatalne wyszły jakieś nieprawidłowości z usg i Doktor mówił, że trzeba zaczekać na wyniki krwi bo dopiero zestawienie usg i wyników krwi jest miarodajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 11:32
-
Ja123 wrote:Tak, ja miałam na nfz na Ułańskiej wszystkie trzy badania prenatalne zrobione i żadnych dodatkowych kosztów nie było. Raczej nic się nie zmieniło bo gdyby tak było to recepcja powinna o tym poinformować
Z tym to jest różnie i chyba zależy od limitu, ja miałam dwa prenatalne pierwsze i drugie na NFZ, trzecie badanie płatne. -
Karina89 wrote:Z tym to jest różnie i chyba zależy od limitu, ja miałam dwa prenatalne pierwsze i drugie na NFZ, trzecie badanie płatne.
Jest pula na badania, która przyznaje NFZ i czasami wystarcza na wszystkie czasami nie jak to z narodowym funduszem 😉 ja miałam wszystkie w pierwszej połowie roku robione, więc możliwe że się po prostu zmiescilam w widelkach 🤷♀️ -
Ja123 wrote:Jest pula na badania, która przyznaje NFZ i czasami wystarcza na wszystkie czasami nie jak to z narodowym funduszem 😉 ja miałam wszystkie w pierwszej połowie roku robione, więc możliwe że się po prostu zmiescilam w widelkach 🤷♀️
Zgadza się 🙂 tak pisze, że może być różnie, znajoma miała 2,3 na NFZ, pierwsze prenatalne płatne. -
***Sikorka*** wrote:A wykonywałyście test nifty lub sanco? I jakie jest podejście Doktora jeśli się na te testy nie decyduje?
To nie jest obowiązkowe badanie, jeżeli w obrazie usg i wynikach papy wychodzą jakieś nieprawidłowości to dalej zlecają Sanco itp, później jak coś amniopunkcja, ja robiłam, ale chciałam sama dla siebie poprostu.