Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:A no nie wiem, jakies info ze skurcze się nie piszą czy tętno ok, cokolwiek 😅
Nie lubię wrażenia że przyszłam, poleżałam 45min, zapłaciłam, wyszłam i nic nie wiem i będę się telepać tydzień do wizyty.
Słabiej odczuwam też ruchy, czytałam że na końcówce to normalne ale same rozumiecie... Stresik trochę jest na samej końcówce, że nagle nie ma aż takiej aktywności jak wcześniej 🙈
Jak jest wszystko ok to ok🙂 ddla mnie ktg to zawsze była czarna magia, potem na końcówce zaczęłam odczytywać na zapisie ruchliwość płodu, bo jak się mocniej maluszek rusza to się zapisuje. Edit :ale to nie była patologia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2021, 13:05
Dżoni, Alicjaaa lubią tę wiadomość
-
Karina89 wrote:Ja robię pastę /masło z orzechów brazylijskich, tak za samymi też nie przepadam, w formie pasty dla mnie jest ok , jak coś 🙂.
Nawet widziałam, że można kupić gotową🙂 kiedyś robiłam pastę z migdałów coś mi nie wyszło 🙈, później zrezygnowałam a lubię właśnie wafle ryżowe z masłem orzechowym czy jakimś innym.Karina89 lubi tę wiadomość
-
Dżoni wrote:A no nie wiem, jakies info ze skurcze się nie piszą czy tętno ok, cokolwiek 😅
Nie lubię wrażenia że przyszłam, poleżałam 45min, zapłaciłam, wyszłam i nic nie wiem i będę się telepać tydzień do wizyty.
Słabiej odczuwam też ruchy, czytałam że na końcówce to normalne ale same rozumiecie... Stresik trochę jest na samej końcówce, że nagle nie ma aż takiej aktywności jak wcześniej 🙈
Spokojnie.... Maleństwo ma teraz bardzo mało miejsca i to dlatego słabiej odczuwasz ruchy. Pamiętam jak kiedyś na ktg przed wizytą Róża dostała czkawke to dopiero super zapis był 🙈 taki, że po wizycie znowu mnie Dr kazał podpiąć chociaż na 20 minut żeby sprawdzić czy tak jak mu mówiłam spokojnie to czkawka czy coś się zaczyna 😂Dżoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżoni wrote:O kurcze, a dzwonisz tam i sie przypominasz?
Trochę to już trwa... A dobrze by było cos ustalić przed wizytą.
Vigantoletten tylko 1000 to lekreszta suple. Położna polecała też devicap (dobra wchłanialność, ale to na receptę)
Wczoraj byłam na ktg i powiedzcie mi proszę, nu was tez to tak wygląda że panie z rejestracji biorą ten wydruk i dają zdawkowy komentarz na pytanie czy wszystko ok, czy jest nad tym jakaś rozkimina?
Bo przyznam szczerze że nie uspokoiła mnie ta krótka wizyta na ktg, po komentarzu "wszytko ok, wkładamy do kartoteki". Może ja byłam zbyt mało dociekliwa?
Dodam że nie znam się totalnie na ktg, nawet tego wydruku nigdy w ręce nie miałam 🤷♂️ -
nick nieaktualnyAnia0692 wrote:Z tego co wiem, znajoma też się zapisuje, dr jeszcze nie podał terminów na wrzesień, jest wpisana na listę oczekujacych i mają dzwonić.
Dżoni jak ktg jest ok to co mają komentować? U mnie też mówią, że albo wszystko ok, jak coś nie tak idą się konsultować z lekarzem albo wołają aby przyszedł. -
Dżoni, Twoja położna robi ktg? Jak coś to mam namiar na położna co przyjeżdża do domu i robi ktg, płatne oczywiście, ja parę tak miałam 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Zaba90 wrote:Dżoni, Twoja położna robi ktg? Jak coś to mam namiar na położna co przyjeżdża do domu i robi ktg, płatne oczywiście, ja parę tak miałam 🙂
Nie, moja akurat nie robi, można podjechać do siedziby gdzie pracuje, ale to dla mnie ta sama droga co na Ułańska. Jak będę w kryzysie odezwę się po namiary 🧡Zaba90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Hej dziewczyny,
Mam do oddania kilka lekow:
Lametta 01.2022 25tabletek
Clostilbegyt 06.2022 10tabl
Femibion 1 6tabl 10.2021
Prolutex 4amp 02.2022
Może któraś by potrzebowała?
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Hej dziewczyny,
Mam do oddania kilka lekow:
Lametta 01.2022 25tabletek
Clostilbegyt 06.2022 10tabl
Femibion 1 6tabl 10.2021
Prolutex 4amp 02.2022
Może któraś by potrzebowała?
W poniedziałek mam wizytę i ustalamy co z transferem, więc na pewno przyda mi się prolutexwięc chętnie przygarnę
Dżoni lubi tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
missi_m wrote:W poniedziałek mam wizytę i ustalamy co z transferem, więc na pewno przyda mi się prolutex
więc chętnie przygarnę
Oki, jak coś daj znać w ponStarania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Z tą witaminę D3 to nawet nie wiedziałam, w telewizji trąbią o D - Vitum albo Molekin D3.06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Dziewczyny które miałyście omdlenie /osłabienia na początku ciąży, przeszło Wam to definitywnie 🤔 u mnie od dwóch dni powróciły te dolegliwości i się zastanawiam czy to normalne,poprostu taki w ciąży mam, już leci drugi trymest, Dżoni pamiętasz na jakim etapie tak miałaś? Pamiętam, że było to trochę później🤔
Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
Asmrt wrote:Dziewczyny które miałyście omdlenie /osłabienia na początku ciąży, przeszło Wam to definitywnie 🤔 u mnie od dwóch dni powróciły te dolegliwości i się zastanawiam czy to normalne,poprostu taki w ciąży mam, już leci drugi trymest, Dżoni pamiętasz na jakim etapie tak miałaś? Pamiętam, że było to trochę później🤔
Miałam tak przez około tydzień - 10 dni na koniec 1 trymestru i potem dwa razy w trzecim trymestrze. Dr mówił że to normalne. Poza tymi epizodami jest ok, chyba to wynik ucisku na zebra, płuca lub jakaś żyle no i wynik stężenia hormonów.Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Asmrt wrote:Dziewczyny które miałyście omdlenie /osłabienia na początku ciąży, przeszło Wam to definitywnie 🤔 u mnie od dwóch dni powróciły te dolegliwości i się zastanawiam czy to normalne,poprostu taki w ciąży mam, już leci drugi trymest, Dżoni pamiętasz na jakim etapie tak miałaś? Pamiętam, że było to trochę później🤔
U mnie już jest dobrze, tak jak początek był słabszy pod tym kątem, teraz odpukać nie mam, znajoma z pracy ma 22 tc, też się borykała z oslabienieniami, nadal są dni, że ma.Asmrt lubi tę wiadomość
-
Dżoni jak tam Twoje samopoczucie? Jezu jeszcze dwa tygodniu mi zostały, możliwe, że w poniedziałek już pójdę na szpital albo na dniach, tak jak byłam ogólnie spokojna😅, tak zaczynam mieć lekkiego pietra, ale bardziej, że to już zaraz, koniec ciąży 🙉🙉🙉
-
Ania0692 wrote:Dżoni jak tam Twoje samopoczucie? Jezu jeszcze dwa tygodniu mi zostały, możliwe, że w poniedziałek już pójdę na szpital albo na dniach, tak jak byłam ogólnie spokojna😅, tak zaczynam mieć lekkiego pietra, ale bardziej, że to już zaraz, koniec ciąży 🙉🙉🙉
A dzięki, czasem tylko łapie dola jak myślę o porodzie ale staram się szybko myśleć o czymś innym. Dzisiaj włączyłam tryb sprzątania, okna zostawiam na 40tc gdyby się nic nie ruszyło wcześniej. Ciekawe czy w śr się czegoś dowiem czy jeszcze będą mnie czekać kolejne wizyty 🤷♂️ choć nie powiem, baaardzo chciałabym mieć to już za sobą no i moją małą kluske przy sobie 🧡
Chcesz trafić wcześniej na oddział? Będą wywoływać do sn? Ja jakoś chciałabym wjechać już od razu na porodówkę 🙈Drzewko90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:A dzięki, czasem tylko łapie dola jak myślę o porodzie ale staram się szybko myśleć o czymś innym. Dzisiaj włączyłam tryb sprzątania, okna zostawiam na 40tc gdyby się nic nie ruszyło wcześniej. Ciekawe czy w śr się czegoś dowiem czy jeszcze będą mnie czekać kolejne wizyty 🤷♂️ choć nie powiem, baaardzo chciałabym mieć to już za sobą no i moją małą kluske przy sobie 🧡
Chcesz trafić wcześniej na oddział? Będą wywoływać do sn? Ja jakoś chciałabym wjechać już od razu na porodówkę 🙈
A nie mi się osobiście do szpitala nie spieszy 😅 dr coś wspomniał ostatnio, że zależy jak się rozwinie sytuacja i końcówka może być w szpitalu na obserwacji, więc czekam na tą wizytę 13.09 jak na szpilkach 🙈, tak indukcja i sn, więc tak czy siak najpierw trafię na oddział, z tego co wiem to tam zaczynają balonik itd, chyba, że samo się zacznie przez te dwa tygodnie, no ale rozwarcia nic nie ma więc raczej wątpię, u mnie na odwrót, nie mam za dużo siły i leżę na kanapie, ale Dżoni damy radę 💪 -
Ania0692 wrote:A nie mi się osobiście do szpitala nie spieszy 😅 dr coś wspomniał ostatnio, że zależy jak się rozwinie sytuacja i końcówka może być w szpitalu na obserwacji, więc czekam na tą wizytę 13.09 jak na szpilkach 🙈, tak indukcja i sn, więc tak czy siak najpierw trafię na oddział, z tego co wiem to tam zaczynają balonik itd, chyba, że samo się zacznie przez te dwa tygodnie, no ale rozwarcia nic nie ma więc raczej wątpię, u mnie na odwrót, nie mam za dużo siły i leżę na kanapie, ale Dżoni damy radę 💪
Aa rozumiem, myślałam może że chcesz trafić wcześniej na obserwacje bo stres itp. U ciebie widzę kryzysowy 36tc, tez miałam wtedy kryzys i mniej siły, teraz znów czuję się nad wyraz dobrze 🤷♂️ pewnie że damy radę, musimy 🤞 no jestem ciekawa poniedziałku, daj znać prv co tam ustaliliścieStarania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ostatnio miałam parę takich epizodów, po odpoczynku, większej ilości wody było lepiej 🙂Asmrt lubi tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:A nie mi się osobiście do szpitala nie spieszy 😅 dr coś wspomniał ostatnio, że zależy jak się rozwinie sytuacja i końcówka może być w szpitalu na obserwacji, więc czekam na tą wizytę 13.09 jak na szpilkach 🙈, tak indukcja i sn, więc tak czy siak najpierw trafię na oddział, z tego co wiem to tam zaczynają balonik itd, chyba, że samo się zacznie przez te dwa tygodnie, no ale rozwarcia nic nie ma więc raczej wątpię, u mnie na odwrót, nie mam za dużo siły i leżę na kanapie, ale Dżoni damy radę 💪
To może się spotkamy 🙂 za niecałe dwa tygodnie idę na ściągnięcie szwu i mogę rodzić.
Widzę, że parę dziewczyn szykuje się do działania w najbliższym czasie, trzymam ✊Karina89, Alicjaaa, Asmrt, Dżoni, Ania0692, Malina1991, MuminkAa lubią tę wiadomość