Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MuminkAa wrote:Dobrze wiedzieć🙂, chociaż ja już bym chciała czuć ruchy, kupiłam sobie detektor tętna 🙂
Polecasz jakiś konkretny? Ja jeszcze cały czas się zastanawiam.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Starajaca28 wrote:Dziękuję u nas wszystko dobrze, no może bym sobie więcej pospała😅, córeczka z tych co ma turbo drzemki w ciągu dnia a w nocy pobudki , z początkiem października mam druga wizytę od porodu. A Wy jak tam 🙂?
Super, że wszystko dobrze 🙂, u nas minęło pół roku, nie wiem kiedy 🙈, za kolejne tyle chcemy wrócić po rodzeństwo,Antos zdrowy, teraz jest na etapie pełzania więc oczy do okoła głowy 😅Dżoni, Starajaca28, Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość
UIU - bhcg 16dpo 290🙂 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, a czy aspargin brałyście aż do rozwiązania? Czy odstawialyscie wcześniej?
Zapomniałam zapytać dr, a w zaleceniach mi wpisał kontynuacje, natomiast położna wspominała żeby po 37tc nie brać już, bo może zakłócać odczuwanie skurczy 🤷♂️
U mnie wyszedł ponad tydzień przed porodem, ale też miałam problemy, może się właśnie dopytaj dr czy masz jeszcze brać, albo odstawi Ci na następnej wizycie.Dżoni lubi tę wiadomość
-
Kwiatek 12 wrote:Super, że wszystko dobrze 🙂, u nas minęło pół roku, nie wiem kiedy 🙈, za kolejne tyle chcemy wrócić po rodzeństwo,Antos zdrowy, teraz jest na etapie pełzania więc oczy do okoła głowy 😅
Nic mi nie mów o tym czasie 🙈 😅 ja tak myślę, że za dwa latka może, najpierw chce wrócić do pracy, no ale zobaczymy jak będzie z endometrioza , także nic nie planuje, czas pokaże.Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Kolorowanki wrote:Pierwszy trymestr ciąży planuje być czynna zawodowo, oczywiście jak wszystko będzie ok i samopoczucie dopisze, potem już raczej też nastawiam się na l4.
Jak u Ciebie?
***Sikorka *** jak Twoje samopoczucie?06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Jak u Ciebie?
***Sikorka *** jak Twoje samopoczucie?
A dziękuje, dosyć dobrze. Samopoczucie samo w sobie mam bardzo dobre. Doskwiera mi tylko senność no i szybciej się w pracy mecze. Wchodzenie po schodach tez jest cięższe niż zwykle. Popołudniami 1-2 razy wymiotuje i pózniej jak reka odjął. Odrzuciło mnie od kawy, papryki i bułek 😅 akceptuje tylko chleb 😅 a co u Ciebie?PaulinaP, Dżoni, Kolorowanki, Paula1706 lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:A dziękuje, dosyć dobrze. Samopoczucie samo w sobie mam bardzo dobre. Doskwiera mi tylko senność no i szybciej się w pracy mecze. Wchodzenie po schodach tez jest cięższe niż zwykle. Popołudniami 1-2 razy wymiotuje i pózniej jak reka odjął. Odrzuciło mnie od kawy, papryki i bułek 😅 akceptuje tylko chleb 😅 a co u Ciebie?
No to zazdroszcze😁, u mnie do godzin południowych i potem wieczorem ciężko, nie mam na nic apetytu, męczą mdłości, no ale nic, chcieliśmy jeszcze pojechać na parę dni nad morze, ale zrezygnowaliśmy, męczą mnie podróże 🙈kawa też minie smakuje, trochę ubolewam, piłam z 3 dziennieKolorowanki, ***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Jak u Ciebie?
***Sikorka *** jak Twoje samopoczucie?
Czuje się dobrze🙂, ogólnie wszystko ok, jedynie jestem bardziej nadwrażliwa na zapachy,
PaulinaP mam nadzieję, że z czasem dolegliwości ustaną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 23:44
MuminkAa, Pszczolaaa, Paula1706, Dżoni lubią tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
@Ania0692 dzisiaj tak pomyślałam, że jak będziesz miała wcześniej indukcję a ja wytrwam do końca to może się spotkamy na porodówce 🤣
Byłaś już na tej zastępczej wizycie?Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:@Ania0692 dzisiaj tak pomyślałam, że jak będziesz miała wcześniej indukcję a ja wytrwam do końca to może się spotkamy na porodówce 🤣
Byłaś już na tej zastępczej wizycie?
Tak po kontroli, jeszcze w domu🙂, doktor na ostatniej wizycie dał mi skierowanie do szpitala w razie w, teraz 13. 09 kolejna wizyta. No całkiem możliwe z tą porodówka i to jeszcze parka u mnie synek i Ciebie córeczka 😊Dżoni, Paula1706, Karina89 lubią tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Umknęło mi 🙈 tak już mam wszystko,leżę, odpoczywam i czekam 😁
A Ty jak się czujesz?
👍👍👍.
Czuje się dobrze, fizycznie trochę ciężko, córkę mam bardzo żywiołową i biegam za nią, a szybciej się męczęPaula1706, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Przygotowuję się właśnie do kriotransferu na cyklu naturalnym, właśnie czekam za okresem. Możecie mi napisać, jak mam się dobrze do tego przygotować? Miałam zawsze małe problemy z grubością endometrium. Jakie witaminy brać, od kiedy i co mogłabym zrobić żeby przybliżyć szanse na sukces? Bardzo Wam z góry dziękuję za odpowiedzi!
-
Alicjaaa wrote:Myślisz o rezydencie P. P jak tak to na mnie też zrobił bardzo dobre wrażenie, konkretny.
Jego ojciec pracuje na innym oddziale, robił mi wypis po porodzie, co do rezydenta kojarzę z onier, dobry lekarz 🙂AgnieszkaB, Alicjaaa lubią tę wiadomość
PCOS -
Maraga32 wrote:Cześć Dziewczyny! Przygotowuję się właśnie do kriotransferu na cyklu naturalnym, właśnie czekam za okresem. Możecie mi napisać, jak mam się dobrze do tego przygotować? Miałam zawsze małe problemy z grubością endometrium. Jakie witaminy brać, od kiedy i co mogłabym zrobić żeby przybliżyć szanse na sukces? Bardzo Wam z góry dziękuję za odpowiedzi!
Na endometrium orzechy brazylijskie i czerwone wino ☺️Maraga32 lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Maraga32 wrote:Cześć Dziewczyny! Przygotowuję się właśnie do kriotransferu na cyklu naturalnym, właśnie czekam za okresem. Możecie mi napisać, jak mam się dobrze do tego przygotować? Miałam zawsze małe problemy z grubością endometrium. Jakie witaminy brać, od kiedy i co mogłabym zrobić żeby przybliżyć szanse na sukces? Bardzo Wam z góry dziękuję za odpowiedzi!
Też transferowalam na cyklu naturalnym, omega 3, q10, cynk, selen (tutaj bralam 200 mg, dwa razy w tygodniu, koleżanka aptekarka mówiła aby nie przesadzać bo się odkłada w organizmie i później może być toksyczny) prenatal uno, kwas foliowy metylowany, magne b6/aspargin z tym magnezem to jak się piję dużo kawy czy herbaty to powinno się stałe suplementówac magnez bo jest wypłukiwany tak mi mówiła Pani farmaceutka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 20:44
Maraga32, Ciri86, Dżoni lubią tę wiadomość