X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś dr odstawił mi prolutex 🙏😁 i ogólnie jest wszystko dobrze z dzidzia 🤗

Malina1991, Karina89, MuminkAa, Dżoni, Ania0692, Ciri86, ***Sikorka*** lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Dziewczyny dziś dr odstawił mi prolutex 🙏😁 i ogólnie jest wszystko dobrze z dzidzia 🤗

😁😁

Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈, ja jeszcze czekam czy odstawimy cyclogest, ale dr mówi, że na razie nie ma takiej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 21:58

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    😁😁

Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈

Ja jestem szczęśliwa że mój brzuch wkoncu odpocznie. Tylko jeszcze cyglogest został. A odstawienia jego kiedy można się spodziewać 🤔

06.03.2022 Basia❤
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    😁😁

Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈, ja jeszcze czekam czy odstawimy cyclogest, ale dr mówi, że na razie nie ma takiej opcji.

Czyli rozumiem że szybko to nie nastąpi 🤣

06.03.2022 Basia❤
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Czyli rozumiem że szybko to nie nastąpi 🤣

Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈

Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
    No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 23:15

***Sikorka***, Paula1706, AgnieszkaB, Karina89, aśka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika była dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
    No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09 :)

😲🤣, super, że wszystko dobrze,

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).

Kochana jest dr L 👍👍😅, no ale najważniejsze, że to był fałszywy alarm 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Zazdro 😄 ja chce zejść chociaż na 1 raz dziennie

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Ja jestem szczęśliwa że mój brzuch wkoncu odpocznie. Tylko jeszcze cyglogest został. A odstawienia jego kiedy można się spodziewać 🤔

To jest tak indywidualne, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, mam kilka znajomych u dr i wszystkie na różnym etapie miałyśmy odstawiany progesteron i dawkowanie, trzeba cierpliwie czekać 🤗

Paula1706 lubi tę wiadomość

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca 28 co tam u Was? Jak mam chwilę to też podczytuje🙂

UIU - bhcg 16dpo 290🙂

Wysłany: 2 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)

Teraz poszłam jak zaczęły się krwiaki i krwawienia, dr mówił, że jak mam taką możliwość to dobrze abym poszła, ale nie naciskał, jest to kwestia dogadania 🙂

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Od 7 tc, źle się czułam, nie było problemu, ja sama poruszyłam temat.

Wysłany: 2 września 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Teraz poszłam jak zaczęły się krwiaki i krwawienia, dr mówił, że jak mam taką możliwość to dobrze abym poszła, ale nie naciskał, jest to kwestia dogadania 🙂

Ja tez poinformowałam doktora, ze mam krwiaka i ze miałam wizytę u gin w swoim mieście, i ze nie przebywam na zwolnieniu to nic nie mówił żebym szła. Pierwsza wizytę będę miała dopiero w 10 tc (masakra) to zapytam co i jak :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Po 20 tc, mialam ciąże fizjologiczna, bardzo dobrze się czułam, dr nie widział medycznie przeciwskazań, też nie mam fizycznej pracy, potem już sama chciałam iść na zwolnienie.

Dżoni co do porodu to pewnie zależy kto ma akurat dyżur na porodówce, albo jak tam się z doktorem dogadasz, ja trafiłam na rezydenta z ONIER, chyba akurat operuje z doktorem, nie było mi dane urodzić SN, ale był bardzo spoko 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 15:02

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Po 20 tc, mialam ciąże fizjologiczna, bardzo dobrze się czułam, dr nie widział medycznie przeciwskazań, też nie mam fizycznej pracy, potem już sama chciałam iść na zwolnienie.

Dżoni co do porodu to pewnie zależy kto ma akurat dyżur na porodówce, albo jak tam się z doktorem dogadasz, ja trafiłam na rezydenta z ONIER, chyba akurat operuje z doktorem, nie było mi dane urodzić SN, ale był bardzo spoko 🙂

Ostatnio jak przeglądałam stronę to jeden rezydent z onier też przyjmuje na Ulanskiej,ale jeszcze ich aż tak nie ogarniam.

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 2 września 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Spokojnie.... dasz radę ✊ masz zadanie do wykonania i na 6 z + je wykonasz 😉 najważniejsze to nie dać się panice i pamiętać o oddychaniu 😂 Będzie dobrze 🙂

Dokładnie 🙂 nie ukrywam przy doktorze czuje się mega spokojnie , ale jak się poród zaczął to poszło 😅

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Dokładnie 🙂 nie ukrywam przy doktorze czuje się mega spokojnie , ale jak się poród zaczął to poszło 😅

Ja tylko czekałam żeby się zaczęło 😂😂😂 w końcu nie musialam chodzić po całym szpitalu. Raz jak sobie licznik kroków włączyłam to mi 10 km pokazało i nic 🤷‍♀️ spać poszła królowa zamiast na porodowke.

Co do l4 to ja jakoś 32 skończony początek 33, tylko ja się wybitnie dobrze czułam a i tak mąż się śmieje, że mogłam jeszcze z tydzień dwa później pójść to byłoby w terminie 🙈

Ten nowy lekarz, który przyjmuje na Ułańskiej robił mi przyjęcia, wywiad, badanie i chyba hsg to taki całkiem sympatyczny i delikatny.

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2021, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ja tylko czekałam żeby się zaczęło 😂😂😂 w końcu nie musialam chodzić po całym szpitalu. Raz jak sobie licznik kroków włączyłam to mi 10 km pokazało i nic 🤷‍♀️ spać poszła królowa zamiast na porodowke.

Co do l4 to ja jakoś 32 skończony początek 33, tylko ja się wybitnie dobrze czułam a i tak mąż się śmieje, że mogłam jeszcze z tydzień dwa później pójść to byłoby w terminie 🙈

Jak ja zazdrosze takiego samopoczucia, moja kosmetyczka w ciąży bliźniaczej pracowała prawie do samego porodu 🙈, tydzień przed porodem jeszcze mi robiła paznokcie, mówiła, że czuję się rewelacyjnie też to była jej trzecia ciąża.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Ten nowy lekarz, który przyjmuje na Ułańskiej robił mi przyjęcia, wywiad, badanie i chyba hsg to taki całkiem sympatyczny i delikatny.

O dzięki za info, nawet nie wiedziałam że jest jakiś nowy lekarz na Ułańskiej. Piszecie chyba o przypadku że wcześniej trafia się na onier prawda? A jeśli nie ma powodu do wcześniejszego przyjęcia na oddział tylko samo się zacznie i jedzie się na IP to pewnie loteria na kogo się trafi na porodówce. Dobrze myślę? 😉

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ