Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
A takie mam jeszcze pytanie do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, kiedy zaczęłyście czuć pierwsze ruchy? Jak rozmawiam z koleżankami to mówią, że po 20 tc, wczesniej to nie wiedziały czy to bardziej jelita, maluszek, le czytam, że jest różnie.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:A takie mam jeszcze pytanie do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, kiedy zaczęłyście czuć pierwsze ruchy? Jak rozmawiam z koleżankami to mówią, że po 20 tc, wczesniej to nie wiedziały czy to bardziej jelita, maluszek, le czytam, że jest różnie.
Około 20 tc, chociaż moje koleżanki mówiły, że czuły zdecydowanie wcześniej, ja dopiero od około 23 /24 tc zaczełam czuć wyraźnie, że to synek, wczesniej te ruchy były bardzo nieregularne, czasem brak, w pewnym momencie zaczęłam schizowac, że coś nie tak, ale dr właśnie mówił, że na tym etapie dzidzia jest jeszcze bardzo mały m, ma dużo miejsca i w niektórych miejscach można nie czuć tych ruchów, na każdym usg młody był inaczej ułożony 😅, no i też niby zależy przednia tylnia ściana ułożenia łożyska, na przedniej można nie czuć aż tak o jest amortyzacja, no ale w praktyce też różnie, moja przyjaciółka miała na przedniej, ruchy czuła wyraźnie, więc też jest różnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 10:16
Paula1706, Malina1991 lubią tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Około 20 tc, chociaż moje koleżanki mówiły, że czuły zdecydowanie wcześniej, ja dopiero od około 23 /24 tc zaczełam czuć wyraźnie, że to synek, wczesniej te ruchy były bardzo nieregularne, czasem brak, w pewnym momencie zaczęłam schizowac, że coś nie tak, ale dr właśnie mówił, że na tym etapie dzidzia jest jeszcze bardzo mały m, ma dużo miejsca i w niektórych miejscach można nie czuć tych ruchów, na każdym usg młody był inaczej ułożony 😅, no i też niby zależy przednia tylnia ściana ułożenia łożyska, na przedniej można nie czuć aż tak o jest amortyzacja, no ale w praktyce też różnie, moja przyjaciółka miała na przedniej, ruchy czuła wyraźnie, więc też jest różnie 🙂
Dziękuję 🙂1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Ania0692 wrote:Około 20 tc, chociaż moje koleżanki mówiły, że czuły zdecydowanie wcześniej, ja dopiero od około 23 /24 tc zaczełam czuć wyraźnie, że to synek, wczesniej te ruchy były bardzo nieregularne, czasem brak, w pewnym momencie zaczęłam schizowac, że coś nie tak, ale dr właśnie mówił, że na tym etapie dzidzia jest jeszcze bardzo mały m, ma dużo miejsca i w niektórych miejscach można nie czuć tych ruchów, na każdym usg młody był inaczej ułożony 😅, no i też niby zależy przednia tylnia ściana ułożenia łożyska, na przedniej można nie czuć aż tak o jest amortyzacja, no ale w praktyce też różnie, moja przyjaciółka miała na przedniej, ruchy czuła wyraźnie, więc też jest różnie 🙂
Dobrze wiedzieć🙂, chociaż ja już bym chciała czuć ruchy, kupiłam sobie detektor tętna 🙂2021🐼
2024🐼 -
Dziewczyny, a czy aspargin brałyście aż do rozwiązania? Czy odstawialyscie wcześniej?
Zapomniałam zapytać dr, a w zaleceniach mi wpisał kontynuacje, natomiast położna wspominała żeby po 37tc nie brać już, bo może zakłócać odczuwanie skurczy 🤷♂️Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, a czy aspargin brałyście aż do rozwiązania? Czy odstawialyscie wcześniej?
Zapomniałam zapytać dr, a w zaleceniach mi wpisał kontynuacje, natomiast położna wspominała żeby po 37tc nie brać już, bo może zakłócać odczuwanie skurczy 🤷♂️
Odstawialiśmy między 37 /38 tylko ja walczylam że skurczami, dwa razy też byłam pod pompami w szpitalu na skurcze,może się dopytaj.
Dżoni lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
MuminkAa wrote:Dobrze wiedzieć🙂, chociaż ja już bym chciała czuć ruchy, kupiłam sobie detektor tętna 🙂
Polecasz jakiś konkretny? Ja jeszcze cały czas się zastanawiam.1 IVF 2021
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Starajaca28 wrote:Dziękuję u nas wszystko dobrze, no może bym sobie więcej pospała😅, córeczka z tych co ma turbo drzemki w ciągu dnia a w nocy pobudki , z początkiem października mam druga wizytę od porodu. A Wy jak tam 🙂?
Super, że wszystko dobrze 🙂, u nas minęło pół roku, nie wiem kiedy 🙈, za kolejne tyle chcemy wrócić po rodzeństwo,Antos zdrowy, teraz jest na etapie pełzania więc oczy do okoła głowy 😅
Dżoni, Starajaca28, Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość
UIU - bhcg 16dpo 290🙂 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, a czy aspargin brałyście aż do rozwiązania? Czy odstawialyscie wcześniej?
Zapomniałam zapytać dr, a w zaleceniach mi wpisał kontynuacje, natomiast położna wspominała żeby po 37tc nie brać już, bo może zakłócać odczuwanie skurczy 🤷♂️
U mnie wyszedł ponad tydzień przed porodem, ale też miałam problemy, może się właśnie dopytaj dr czy masz jeszcze brać, albo odstawi Ci na następnej wizycie.
Dżoni lubi tę wiadomość
-
Kwiatek 12 wrote:Super, że wszystko dobrze 🙂, u nas minęło pół roku, nie wiem kiedy 🙈, za kolejne tyle chcemy wrócić po rodzeństwo,Antos zdrowy, teraz jest na etapie pełzania więc oczy do okoła głowy 😅
Nic mi nie mów o tym czasie 🙈 😅 ja tak myślę, że za dwa latka może, najpierw chce wrócić do pracy, no ale zobaczymy jak będzie z endometrioza , także nic nie planuje, czas pokaże.
Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Kolorowanki wrote:Pierwszy trymestr ciąży planuje być czynna zawodowo, oczywiście jak wszystko będzie ok i samopoczucie dopisze, potem już raczej też nastawiam się na l4.
Jak u Ciebie?
***Sikorka *** jak Twoje samopoczucie?06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Jak u Ciebie?
***Sikorka *** jak Twoje samopoczucie?
A dziękuje, dosyć dobrze. Samopoczucie samo w sobie mam bardzo dobre. Doskwiera mi tylko senność no i szybciej się w pracy mecze. Wchodzenie po schodach tez jest cięższe niż zwykle. Popołudniami 1-2 razy wymiotuje i pózniej jak reka odjął. Odrzuciło mnie od kawy, papryki i bułek 😅 akceptuje tylko chleb 😅 a co u Ciebie?
PaulinaP, Dżoni, Kolorowanki, Paula1706 lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍

-
***Sikorka*** wrote:A dziękuje, dosyć dobrze. Samopoczucie samo w sobie mam bardzo dobre. Doskwiera mi tylko senność no i szybciej się w pracy mecze. Wchodzenie po schodach tez jest cięższe niż zwykle. Popołudniami 1-2 razy wymiotuje i pózniej jak reka odjął. Odrzuciło mnie od kawy, papryki i bułek 😅 akceptuje tylko chleb 😅 a co u Ciebie?
No to zazdroszcze😁, u mnie do godzin południowych i potem wieczorem ciężko, nie mam na nic apetytu, męczą mdłości, no ale nic, chcieliśmy jeszcze pojechać na parę dni nad morze, ale zrezygnowaliśmy, męczą mnie podróże 🙈kawa też minie smakuje, trochę ubolewam, piłam z 3 dziennie
Kolorowanki, ***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
PaulinaP wrote:Jak u Ciebie?
***Sikorka *** jak Twoje samopoczucie?
Czuje się dobrze🙂, ogólnie wszystko ok, jedynie jestem bardziej nadwrażliwa na zapachy,
PaulinaP mam nadzieję, że z czasem dolegliwości ustaną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 23:44
MuminkAa, Pszczolaaa, Paula1706, Dżoni lubią tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
@Ania0692 dzisiaj tak pomyślałam, że jak będziesz miała wcześniej indukcję a ja wytrwam do końca to może się spotkamy na porodówce 🤣
Byłaś już na tej zastępczej wizycie?Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:@Ania0692 dzisiaj tak pomyślałam, że jak będziesz miała wcześniej indukcję a ja wytrwam do końca to może się spotkamy na porodówce 🤣
Byłaś już na tej zastępczej wizycie?
Tak po kontroli, jeszcze w domu🙂, doktor na ostatniej wizycie dał mi skierowanie do szpitala w razie w, teraz 13. 09 kolejna wizyta. No całkiem możliwe z tą porodówka i to jeszcze parka u mnie synek i Ciebie córeczka 😊
Dżoni, Paula1706, Karina89 lubią tę wiadomość