Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula1706 wrote:Dziewczyny dziś dr odstawił mi prolutex 🙏😁 i ogólnie jest wszystko dobrze z dzidzia 🤗
😁😁
Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈, ja jeszcze czekam czy odstawimy cyclogest, ale dr mówi, że na razie nie ma takiej opcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 21:58
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:😁😁
Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈
Ja jestem szczęśliwa że mój brzuch wkoncu odpocznie. Tylko jeszcze cyglogest został. A odstawienia jego kiedy można się spodziewać 🤔06.03.2022 Basia❤ -
Malina1991 wrote:😁😁
Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈, ja jeszcze czekam czy odstawimy cyclogest, ale dr mówi, że na razie nie ma takiej opcji.
Czyli rozumiem że szybko to nie nastąpi 🤣06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Czyli rozumiem że szybko to nie nastąpi 🤣
Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈
Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 23:15
***Sikorka***, Paula1706, AgnieszkaB, Karina89, aśka lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈
Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika była dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09
😲🤣, super, że wszystko dobrze, -
Dżoni wrote:Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈
Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09
Kochana jest dr L 👍👍😅, no ale najważniejsze, że to był fałszywy alarm 🙂Dżoni lubi tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Paula1706 wrote:Dziewczyny dziś dr odstawił mi prolutex 🙏😁 i ogólnie jest wszystko dobrze z dzidzia 🤗
Zazdro 😄 ja chce zejść chociaż na 1 raz dziennie28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Paula1706 wrote:Ja jestem szczęśliwa że mój brzuch wkoncu odpocznie. Tylko jeszcze cyglogest został. A odstawienia jego kiedy można się spodziewać 🤔
To jest tak indywidualne, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, mam kilka znajomych u dr i wszystkie na różnym etapie miałyśmy odstawiany progesteron i dawkowanie, trzeba cierpliwie czekać 🤗Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)
Teraz poszłam jak zaczęły się krwiaki i krwawienia, dr mówił, że jak mam taką możliwość to dobrze abym poszła, ale nie naciskał, jest to kwestia dogadania 🙂 -
***Sikorka*** wrote:Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)
Od 7 tc, źle się czułam, nie było problemu, ja sama poruszyłam temat. -
Karina89 wrote:Teraz poszłam jak zaczęły się krwiaki i krwawienia, dr mówił, że jak mam taką możliwość to dobrze abym poszła, ale nie naciskał, jest to kwestia dogadania 🙂
Ja tez poinformowałam doktora, ze mam krwiaka i ze miałam wizytę u gin w swoim mieście, i ze nie przebywam na zwolnieniu to nic nie mówił żebym szła. Pierwsza wizytę będę miała dopiero w 10 tc (masakra) to zapytam co i jak28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Po 20 tc, mialam ciąże fizjologiczna, bardzo dobrze się czułam, dr nie widział medycznie przeciwskazań, też nie mam fizycznej pracy, potem już sama chciałam iść na zwolnienie.
Dżoni co do porodu to pewnie zależy kto ma akurat dyżur na porodówce, albo jak tam się z doktorem dogadasz, ja trafiłam na rezydenta z ONIER, chyba akurat operuje z doktorem, nie było mi dane urodzić SN, ale był bardzo spoko 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 15:02
Dżoni lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Po 20 tc, mialam ciąże fizjologiczna, bardzo dobrze się czułam, dr nie widział medycznie przeciwskazań, też nie mam fizycznej pracy, potem już sama chciałam iść na zwolnienie.
Dżoni co do porodu to pewnie zależy kto ma akurat dyżur na porodówce, albo jak tam się z doktorem dogadasz, ja trafiłam na rezydenta z ONIER, chyba akurat operuje z doktorem, nie było mi dane urodzić SN, ale był bardzo spoko 🙂
Ostatnio jak przeglądałam stronę to jeden rezydent z onier też przyjmuje na Ulanskiej,ale jeszcze ich aż tak nie ogarniam. -
Ja123 wrote:Spokojnie.... dasz radę ✊ masz zadanie do wykonania i na 6 z + je wykonasz 😉 najważniejsze to nie dać się panice i pamiętać o oddychaniu 😂 Będzie dobrze 🙂
Dokładnie 🙂 nie ukrywam przy doktorze czuje się mega spokojnie , ale jak się poród zaczął to poszło 😅 -
Udało się wrote:Dokładnie 🙂 nie ukrywam przy doktorze czuje się mega spokojnie , ale jak się poród zaczął to poszło 😅
Ja tylko czekałam żeby się zaczęło 😂😂😂 w końcu nie musialam chodzić po całym szpitalu. Raz jak sobie licznik kroków włączyłam to mi 10 km pokazało i nic 🤷♀️ spać poszła królowa zamiast na porodowke.
Co do l4 to ja jakoś 32 skończony początek 33, tylko ja się wybitnie dobrze czułam a i tak mąż się śmieje, że mogłam jeszcze z tydzień dwa później pójść to byłoby w terminie 🙈
Ten nowy lekarz, który przyjmuje na Ułańskiej robił mi przyjęcia, wywiad, badanie i chyba hsg to taki całkiem sympatyczny i delikatny. -
Ja123 wrote:Ja tylko czekałam żeby się zaczęło 😂😂😂 w końcu nie musialam chodzić po całym szpitalu. Raz jak sobie licznik kroków włączyłam to mi 10 km pokazało i nic 🤷♀️ spać poszła królowa zamiast na porodowke.
Co do l4 to ja jakoś 32 skończony początek 33, tylko ja się wybitnie dobrze czułam a i tak mąż się śmieje, że mogłam jeszcze z tydzień dwa później pójść to byłoby w terminie 🙈
Jak ja zazdrosze takiego samopoczucia, moja kosmetyczka w ciąży bliźniaczej pracowała prawie do samego porodu 🙈, tydzień przed porodem jeszcze mi robiła paznokcie, mówiła, że czuję się rewelacyjnie też to była jej trzecia ciąża. -
Ja123 wrote:Ja tylko czekałam żeby się zaczęło 😂😂😂 w końcu nie musialam chodzić po całym szpitalu. Raz jak sobie licznik kroków włączyłam to mi 10 km pokazało i nic 🤷♀️ spać poszła królowa zamiast na porodowke.
Ten nowy lekarz, który przyjmuje na Ułańskiej robił mi przyjęcia, wywiad, badanie i chyba hsg to taki całkiem sympatyczny i delikatny.
O dzięki za info, nawet nie wiedziałam że jest jakiś nowy lekarz na Ułańskiej. Piszecie chyba o przypadku że wcześniej trafia się na onier prawda? A jeśli nie ma powodu do wcześniejszego przyjęcia na oddział tylko samo się zacznie i jedzie się na IP to pewnie loteria na kogo się trafi na porodówce. Dobrze myślę? 😉Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻