Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Udało się wrote:Dżoni ja myślę, że to tylko i wyłącznie zależy od Ciebie co chcesz zrobić, kiedy napisać, u mnie była taka szybka akcja z SN, że napisałam dopiero jak urodziłam sms, że już po itd, wszystko poszło sprawnie, natomiast jak po porodzie leżałam na dawnym ONIER przed covodem to leżałam z pacjentka też od dr, która mówiła, że była cały czas na łączach z doktorem, ciężka miała sytuację,
Dokładnie, u mnie taki expres, że mąż ledwo zdąrzył przyjechać 😂🙈 i wysłaliśmy mmsa z pozdrowieniami po drugiej stronie brzuszka 😂 wszystko zależy od sytuacji i przypadku 😉
Dżoni lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Dokładnie, u mnie taki expres, że mąż ledwo zdąrzył przyjechać 😂🙈 i wysłaliśmy mmsa z pozdrowieniami po drugiej stronie brzuszka 😂 wszystko zależy od sytuacji i przypadku 😉
Rozumiem 🙏 błagam o tak szybką akcję, żebym nie zdążyła wysłać smsa 🙈
Dzięki za info dziewczyny! 😉
@PaulinaP super wieści ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 07:10
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ola_koniczynka wrote:cześć dziewczyny,
to znowu ja ...
dziś mąż był na badaniu nasienia z fragmentacją...
ale te wyniki to czarna magia dla mnie:
* 11% plemników z fragmentacją DNA (dobry potencjał do zapłodnienia to < 15% plemników z frag.DNA - czyli na moje jest ok)
*upłynnienie (min) 15 (<60min.)
*objętość (ml) 4 (większe bądź równe 1,5ml)
* ph 8,2 ( większe bądź równe 7,2)
* barwa szara ( szara / opalizująca)
* lepkość 3 (mniejsze bądź równe 2cm)
* aglutynacja I
* koncentracja plemników 67 (większe bądź równe 15mln/ml)
* całkowita liczba plemników 268 (większe bądź równe 39 mln/ejakulat)
Patrząc na widełki normy wydają się być dobre, resztę to już zapewne dr Ci powie 🙂 -
Dżoni wrote:Rozumiem 🙏 błagam o tak szybką akcję, żebym nie zdążyła wysłać smsa 🙈
Dzięki za info dziewczyny! 😉
@PaulinaP super wieści ❤️
Spokojnie.... dasz radę ✊ masz zadanie do wykonania i na 6 z + je wykonasz 😉 najważniejsze to nie dać się panice i pamiętać o oddychaniu 😂 Będzie dobrze 🙂
Dżoni lubi tę wiadomość
-
Paula1706 wrote:Dziewczyny dziś dr odstawił mi prolutex 🙏😁 i ogólnie jest wszystko dobrze z dzidzia 🤗
😁😁
Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈, ja jeszcze czekam czy odstawimy cyclogest, ale dr mówi, że na razie nie ma takiej opcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 21:58
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:😁😁
Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈
Ja jestem szczęśliwa że mój brzuch wkoncu odpocznie. Tylko jeszcze cyglogest został. A odstawienia jego kiedy można się spodziewać 🤔06.03.2022 Basia❤ -
Malina1991 wrote:😁😁
Szczerze to mi jakoś dziwnie bez tego prolutexu zrobiło 🤣🤣 po tych prawie 15 tc, jakoś nie mogę się przestawić, że już nie ma zastrzyku 🙈🙈, ja jeszcze czekam czy odstawimy cyclogest, ale dr mówi, że na razie nie ma takiej opcji.
Czyli rozumiem że szybko to nie nastąpi 🤣06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Czyli rozumiem że szybko to nie nastąpi 🤣
Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈
Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 23:15
***Sikorka***, Paula1706, AgnieszkaB, Karina89, aśka lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈
Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika była dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
No ale nic, vwg dr nic tu się nie szykuje a ja tego się będę trzymać, przynajmniej do 15.09
😲🤣, super, że wszystko dobrze, -
Dżoni wrote:Może być różnie 🤣 u mnie dopiero dzisiaj (36+5) dr kazał odstawić progesteron 🙈
Ja też po wizycie, wszystko ok, tzn bez zmian co do szyjki i rozwarcia, więc to była niepotrzebna panika dr L (ona do dr pisała w tej sprawie nawet 😲).
Kochana jest dr L 👍👍😅, no ale najważniejsze, że to był fałszywy alarm 🙂
Dżoni lubi tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Paula1706 wrote:Dziewczyny dziś dr odstawił mi prolutex 🙏😁 i ogólnie jest wszystko dobrze z dzidzia 🤗
Zazdro 😄 ja chce zejść chociaż na 1 raz dziennie28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍

-
Paula1706 wrote:Ja jestem szczęśliwa że mój brzuch wkoncu odpocznie. Tylko jeszcze cyglogest został. A odstawienia jego kiedy można się spodziewać 🤔
To jest tak indywidualne, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi, mam kilka znajomych u dr i wszystkie na różnym etapie miałyśmy odstawiany progesteron i dawkowanie, trzeba cierpliwie czekać 🤗
Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍

-
***Sikorka*** wrote:Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)
Teraz poszłam jak zaczęły się krwiaki i krwawienia, dr mówił, że jak mam taką możliwość to dobrze abym poszła, ale nie naciskał, jest to kwestia dogadania 🙂 -
***Sikorka*** wrote:Od którego tygodnia ciąży szłyście na zwolnienie? Temat wychodził od Was czy od Doktora? W mojej pracy nie można pracować w ciąży, dyrektor nie ma możliwości dostosowania stanowiska wiec prosi o pójście na zwolnienie. (Znam prawo, wiem ze pracodawca powinien wysłać na urlop zachowując 100% pensji)
Od 7 tc, źle się czułam, nie było problemu, ja sama poruszyłam temat. -
Karina89 wrote:Teraz poszłam jak zaczęły się krwiaki i krwawienia, dr mówił, że jak mam taką możliwość to dobrze abym poszła, ale nie naciskał, jest to kwestia dogadania 🙂
Ja tez poinformowałam doktora, ze mam krwiaka i ze miałam wizytę u gin w swoim mieście, i ze nie przebywam na zwolnieniu to nic nie mówił żebym szła. Pierwsza wizytę będę miała dopiero w 10 tc (masakra) to zapytam co i jak
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍