Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:No tez tak myślę, że zrobię tego 1.09 i najwyżej jak dr będzie kazał częściej to zacznę wtedy co tydzień robić. Poza miękka szyjka i lekko skrócona to nic się raczej nie dzieje więc chyba nie będę wydziwiać 🙈
To raczej nie podlega częstrzej obserwacji pod ktg, Marcelinka nie lubiła tego, zawsze szalała 😆Dżoni lubi tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
MuminkAa wrote:A tak ogólnie Malina1991, Asmrt, Paula1706 (Ty chyba jeszcze kilka dni 🤔) jak się czujecie w tym drugim trymestrze? 😊, zaraz będziemy się szykować na drugie prenatalne 🙉❤️
Tak jeszcze do końca tygodnia i wejdę w 2 trymestr🙉 U mnie narazie samopoczucie jest zależne od dnia, raz lepiej raz gorzej. Mam nadzieję że ten 2 trymestr będzie dla nas łaskawy i jak to mówią pojawi się ten przypływ energii, bo muszę nadrobić rzeczy które trochę zaniedbałam przez to zle samopoczucie.
A jak wygląda odstawienie prolutexu. Kiedy odstawilyscie, jeśli już to nastąpiło. Bo nie mogę się już doczekac😊06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Tak jeszcze do końca tygodnia i wejdę w 2 trymestr🙉 U mnie narazie samopoczucie jest zależne od dnia, raz lepiej raz gorzej. Mam nadzieję że ten 2 trymestr będzie dla nas łaskawy i jak to mówią pojawi się ten przypływ energii, bo muszę nadrobić rzeczy które trochę zaniedbałam przez to zle samopoczucie.
A jak wygląda odstawienie prolutexu. Kiedy odstawilyscie, jeśli już to nastąpiło. Bo nie mogę się już doczekac😊
U mnie było w 15 tc całkowite odstawienie aczkolwiek jak leżałam na oddziale z pacjentka też od dr to jej dr odstawił dopiero w 19 tc, ale miała jakieś problemy już nie pamiętam dokładnie, więc to chyba jest różnie 🙈, ale znam ten ból, ja aż chciałam krzyknąć z radości jak dr mówił odstawimy 😅Paula1706 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Paula1706 wrote:Tak jeszcze do końca tygodnia i wejdę w 2 trymestr🙉 U mnie narazie samopoczucie jest zależne od dnia, raz lepiej raz gorzej. Mam nadzieję że ten 2 trymestr będzie dla nas łaskawy i jak to mówią pojawi się ten przypływ energii, bo muszę nadrobić rzeczy które trochę zaniedbałam przez to zle samopoczucie.
A jak wygląda odstawienie prolutexu. Kiedy odstawilyscie, jeśli już to nastąpiło. Bo nie mogę się już doczekac😊
Też jeszcze mam Prolutex, u mnie ogólnie czuje się dobrze, ale miałam przeboje 9. 08 jak byłam u dr to były dwa krwiaki, w piątek na prenatalnych wiadomo też, trzy dni temu mnie zalało i byłam na Polnej ma IP, okazało się zze jeden krwiak pękł i zaczął się opróżnia, drugi się wchłania i jest już malutki, także dalej sobie leżakuje, ale też już bym chciała coś więcej porobić, teraz za tydzień wizyta u dr i mam nadzieję, że odstawimy Prolutex, już też się nie mogę doczekać 😁😁
Paula1706 lubi tę wiadomość
-
U mnie również jest jeden krwiak, który pękł przez co trafiłam prywatnie do ginekologa w moim mieście i pierwszy raz widziałam naszą kropeczkę na USG i bijące już serduszko 😍 z usg wychodzi 7 tydzień i termin na Niedziele Wielkanocna 😄
Ania0692, Asmrt, Kolorowanki, Paula1706, PaulinaP, AgnieszkaB, Drzewko90 lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:U mnie również jest jeden krwiak, który pękł przez co trafiłam prywatnie do ginekologa w moim mieście i pierwszy raz widziałam naszą kropeczkę na USG i bijące już serduszko 😍 z usg wychodzi 7 tydzień i termin na Niedziele Wielkanocna 😄
Początki z przebojami, ale najważniejsze, że wszystko dobrze 🙂❤️***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:A tak ogólnie Malina1991, Asmrt, Paula1706 (Ty chyba jeszcze kilka dni 🤔) jak się czujecie w tym drugim trymestrze? 😊, zaraz będziemy się szykować na drugie prenatalne 🙉❤️
Coraz lepiej 😊, też jeszcze mam dni, gdzie by mogła leżeć całymi dniami w łóżku z braku sił, muszę się mega pilnować, nie wiem czy mam jakieś braki czy co, ale słodycze to bym mogła jeść cały dzień 🙈Paula1706 lubi tę wiadomość
-
***Sikorka*** wrote:U mnie również jest jeden krwiak, który pękł przez co trafiłam prywatnie do ginekologa w moim mieście i pierwszy raz widziałam naszą kropeczkę na USG i bijące już serduszko 😍 z usg wychodzi 7 tydzień i termin na Niedziele Wielkanocna 😄
Gratulacje serduszka 😘***Sikorka*** lubi tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Kolorowanki wrote:PaulinaP a jak u Ciebie?
Walczę z nudnościami, jeszcze nic nie wiem, czekam na wizytę u dr, jak wróci z urlopu 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 12:33
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Asmrt wrote:Coraz lepiej 😊, też jeszcze mam dni, gdzie by mogła leżeć całymi dniami w łóżku z braku sił, muszę się mega pilnować, nie wiem czy mam jakieś braki czy co, ale słodycze to bym mogła jeść cały dzień 🙈
Ja mam tak z lodami 🤣🤣 nie byłam wielkim smakoszem, a teraz to nic innego by mogła dla mnie nie istnieć 🙈, ostatnio jak mąż zapomniał o lodach to się poryczałam 🙉
@Dżoni mi jeszcze zostały kosmetyczne sprawy, już bym chciała mieć tak wszystko pozamykane i tylko czekać 🙂,muszę się streszczać. -
Ania0692 wrote:Ja mam tak z lodami 🤣🤣 nie byłam wielkim smakoszem, a teraz to nic innego by mogła dla mnie nie istnieć 🙈, ostatnio jak mąż zapomniał o lodach to się poryczałam 🙉
@Dżoni mi jeszcze zostały kosmetyczne sprawy, już bym chciała mieć tak wszystko pozamykane i tylko czekać 🙂,muszę się streszczać.
Ja też mam tak z lodami 🙈 na początku żelki ale dentysta zakazał, potem lody i tak już zostało, wieczór bez lodów się nie liczy 😎niestety też dużo jem słodyczy, nie mogę się opamiętać 😳
Dzisiaj byłam u dr lorenc na kontroli i tak na lajcie sobie wchodzę a tu na badaniu bardzo miękka szyjka, bardzo nisko główka i rozwarcie na opuszek palca (35+4) 😲 dr lorenc zaczęła tak mówić jakbym miała nie donosić do 37tc, miałam robić gbs za tydzień ale kazała już dzisiaj żeby się nie okazało że nie zdążę, zakazała spacerów, sexu, sprzątania i innych i ogólnie serio taki klimat wprowadziła ze za 15min porodówka 🙈 jestem w lekkim szoku, czy któraś miała przedwcześnie mini rozwarcie i czy dotrwała do terminu? Mam nadzieję że do powrotu doktora nic się nie zacznie...Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Ja też mam tak z lodami 🙈 na początku żelki ale dentysta zakazał, potem lody i tak już zostało, wieczór bez lodów się nie liczy 😎niestety też dużo jem słodyczy, nie mogę się opamiętać 😳
Dzisiaj byłam u dr lorenc na kontroli i tak na lajcie sobie wchodzę a tu na badaniu bardzo miękka szyjka, bardzo nisko główka i rozwarcie na opuszek palca (35+4) 😲 dr lorenc zaczęła tak mówić jakbym miała nie donosić do 37tc, miałam robić gbs za tydzień ale kazała już dzisiaj żeby się nie okazało że nie zdążę, zakazała spacerów, sexu, sprzątania i innych i ogólnie serio taki klimat wprowadziła ze za 15min porodówka 🙈 jestem w lekkim szoku, czy któraś miała przedwcześnie mini rozwarcie i czy dotrwała do terminu? Mam nadzieję że do powrotu doktora nic się nie zacznie...
Jak już Ci kiedyś pisałam, ja właśnie w 33 tc na wizycie dr mówi, że jest rozwarcie i jeszcze wysłał na sterydy do szpitala w razie w ale mówił, że podaje się do 34 tc, ale nie panikował z powodu rozwarcia w tym tygodniu, kazał na maxa się oszczędzać i dotrwałam, lez i odpoczywaj jak najwięcej 🙂Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:Jak już Ci kiedyś pisałam, ja właśnie w 33 tc na wizycie dr mówi, że jest rozwarcie i jeszcze wysłał na sterydy do szpitala w razie w ale mówił, że podaje się do 34 tc, ale nie panikował z powodu rozwarcia w tym tygodniu, kazał na maxa się oszczędzać i dotrwałam, lez i odpoczywaj jak najwięcej 🙂
Właśnie nie pamiętałam kto mi mówił o tym rozwarciu. Dzięki za info, będę się oszczędzać 🙌
Szczerze to jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia ale reakcja dr lorenc była właśnie taka, że no obym dotrwała do 37 i kolejnej wizyty 🙈Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Właśnie nie pamiętałam kto mi mówił o tym rozwarciu. Dzięki za info, będę się oszczędzać 🙌
Szczerze to jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia ale reakcja dr lorenc była właśnie taka, że no obym dotrwała do 37 i kolejnej wizyty 🙈
Jak masz rozwarcie na tym etapie to jest duża szansa, że sama się akcja rozkręci 💪, bez wspomaganiaDżoni lubi tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕