Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:O dzięki za info, nawet nie wiedziałam że jest jakiś nowy lekarz na Ułańskiej. Piszecie chyba o przypadku że wcześniej trafia się na onier prawda? A jeśli nie ma powodu do wcześniejszego przyjęcia na oddział tylko samo się zacznie i jedzie się na IP to pewnie loteria na kogo się trafi na porodówce. Dobrze myślę? 😉
Z jednej strony loteria, alę z drugiej tak jak pisałam jak coś się działo to pisałam sms i widziałam się z dr przed porodem na porodówce,jak był w szpitalu, więc może być różnie.
Ps :to u mnie był ten drugi rezydent, bardzo na plus 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 09:34
Dżoni lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Dżoni to już tak blisko 😘, co do szyjki też miałam mega problemy, ale dopiero po 30 tc(wcześniej nic się nie działo), gdzie już nic nie mogliśmy zrobić żadnego zabezpieczenia o to jest za późny etap ciąży, doktormowil, że musimy jak najdłużej utrzymywać to co jest i się udało a dr jeszcze miał teb wypadek i były wizyty zastepowe, jeżeli chodzi o szyjkę to jak dr mówi to tak jest 🙂 no i szczęśliwego rozwiązania.
Nieustannie kciuki za pozostałe dziewczyny 🙂AgnieszkaB, Dżoni, MuminkAa lubią tę wiadomość
-
Dżoni wrote:O dzięki za info, nawet nie wiedziałam że jest jakiś nowy lekarz na Ułańskiej. Piszecie chyba o przypadku że wcześniej trafia się na onier prawda? A jeśli nie ma powodu do wcześniejszego przyjęcia na oddział tylko samo się zacznie i jedzie się na IP to pewnie loteria na kogo się trafi na porodówce. Dobrze myślę? 😉
Mnie z oddziału wiezli na porodowke i lekarka przy wejściu i położna, która była kilka razy pytała kto prowadzi ciążę. Poźniej lekarz, który przyszedł do naciecia też pytał "od kogo" i na poporodowym to samo, więc anonimowym się nie jest 😂Dżoni lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Mnie z oddziału wiezli na porodowke i lekarka przy wejściu i położna, która była kilka razy pytała kto prowadzi ciążę. Poźniej lekarz, który przyszedł do naciecia też pytał "od kogo" i na poporodowym to samo, więc anonimowym się nie jest 😂
Dokładnie 🙂 nie wiem czy tak jest zawsze, ale pytanie jest kto prowadzi ciążę, mnie też prawie każdy lekarz pytał a trochę na tą porodówkę jeździłam 🙈, to później się śmiałam, że chyba sobie nakleję kartę no czoło z drukowanymi literami 🤣🤣,ale to już jak trochę boleć zaczęło.Dżoni lubi tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Pierwszy trymestr ciąży planuje być czynna zawodowo, oczywiście jak wszystko będzie ok i samopoczucie dopisze, potem już raczej też nastawiam się na l4.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
A czy do pracodawcy przynosi się jakieś zaświadczenie czy coś? Czy tylko internetowo wpływa l4 tak jak w przypadku „zwykłej” choroby? Wybaczcie, ale to dla mnie czarna magia od tej formalnej strony. Nie wiem jak mam to rozegrać, kiedy się pożegnać i czy w dniu wizyty u lekarza jeszcze przyjsc do pracy czy już wpłynie l4 za ten dzień. Aha i czy pracodawca na zwolnieniu/zaświadczeniu dowie się w którym tygodniu jestem?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:A czy do pracodawcy przynosi się jakieś zaświadczenie czy coś? Czy tylko internetowo wpływa l4 tak jak w przypadku „zwykłej” choroby? Wybaczcie, ale to dla mnie czarna magia od tej formalnej strony. Nie wiem jak mam to rozegrać, kiedy się pożegnać i czy w dniu wizyty u lekarza jeszcze przyjsc do pracy czy już wpłynie l4 za ten dzień. Aha i czy pracodawca na zwolnieniu/zaświadczeniu dowie się w którym tygodniu jestem?
W dzień w który otrzymasz l4 będzie dniem usprawiedliwionym jeśli nie pójdziesz do pracy, bo od tego dnia płynie l4. Jeśli masz wizytę po pracy to powiedz żeby wystawili od dnia kolejnego. Do Zusu wpływa l4 z kodem B, co oznacza ciąże i 100% zasiłku. Musisz natomiast powiadomić pracodawcę o l4, bo przez pierwsze 30dni płaci pracodawca a potem ZUS. Ze zwolnienia nie wynika który to tydzień ciąży, jeśli potrzebujesz takie info do pracy to na recepcji ci wystawianatomiast z tego co kojarzę to już porządni pracodawcy tego nie praktykują i nie oczekują tego zaświadczenia z tygodniem ciąży, jest kod B na zwolnieniu i tyle w temacie.
Chyba że miałabyś jakiś problem z umową na okres próbny czy wypowiedzeniem umowy to wtedy zaświadczenie o tyg ciąży może mocno zmienić sytuację***Sikorka*** lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:W dzień w który otrzymasz l4 będzie dniem usprawiedliwionym jeśli nie pójdziesz do pracy, bo od tego dnia płynie l4. Jeśli masz wizytę po pracy to powiedz żeby wystawili od dnia kolejnego. Do Zusu wpływa l4 z kodem B, co oznacza ciąże i 100% zasiłku. Musisz natomiast powiadomić pracodawcę o l4, bo przez pierwsze 30dni płaci pracodawca a potem ZUS. Ze zwolnienia nie wynika który to tydzień ciąży, jeśli potrzebujesz takie info do pracy to na recepcji ci wystawia
natomiast z tego co kojarzę to już porządni pracodawcy tego nie praktykują i nie oczekują tego zaświadczenia z tygodniem ciąży, jest kod B na zwolnieniu i tyle w temacie.
Chyba że miałabyś jakiś problem z umową na okres próbny czy wypowiedzeniem umowy to wtedy zaświadczenie o tyg ciąży może mocno zmienić sytuację
Dziękuję za pomoc ☺️
Dżoni lubi tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Paula1706 wysłałam zaproszenie, mam pytanko na priv o nudności 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 19:45
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Kwiatek 12 wrote:Starająca 28 co tam u Was? Jak mam chwilę to też podczytuje🙂
Dziękuję u nas wszystko dobrze, no może bym sobie więcej pospała😅, córeczka z tych co ma turbo drzemki w ciągu dnia a w nocy pobudki , z początkiem października mam druga wizytę od porodu. A Wy jak tam 🙂?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 19:56
Nadzieja88, Dżoni, Alicjaaa, Zaba90 lubią tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
AgnieszkaB wrote:Z jednej strony loteria, alę z drugiej tak jak pisałam jak coś się działo to pisałam sms i widziałam się z dr przed porodem na porodówce,jak był w szpitalu, więc może być różnie.
Ps :to u mnie był ten drugi rezydent, bardzo na plus 🙂
Myślisz o rezydencie P. P jak tak to na mnie też zrobił bardzo dobre wrażenie, konkretny.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Starajaca28 wrote:Dziękuję u nas wszystko dobrze, no może bym sobie więcej pospała😅, córeczka z tych co ma turbo drzemki w ciągu dnia a w nocy pobudki , z początkiem października mam druga wizytę od porodu. A Wy jak tam 🙂?
U nas też były turbo drzemki w ciągu dnia🙈, ostatnio zauważyłam, że synek ma dwie stałe pory i pośpi dłużej 🙂, więc się cieszę,mogę coś zrobić , noce ładnie przesypia.
Co do Progesteronu u mnie był odstawiony w 34 +6, ze względu na szyjkę.Malina1991, AgnieszkaB, Dżoni, MuminkAa lubią tę wiadomość
-
A takie mam jeszcze pytanie do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, kiedy zaczęłyście czuć pierwsze ruchy? Jak rozmawiam z koleżankami to mówią, że po 20 tc, wczesniej to nie wiedziały czy to bardziej jelita, maluszek, le czytam, że jest różnie.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:A takie mam jeszcze pytanie do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, kiedy zaczęłyście czuć pierwsze ruchy? Jak rozmawiam z koleżankami to mówią, że po 20 tc, wczesniej to nie wiedziały czy to bardziej jelita, maluszek, le czytam, że jest różnie.
Około 20 tc, chociaż moje koleżanki mówiły, że czuły zdecydowanie wcześniej, ja dopiero od około 23 /24 tc zaczełam czuć wyraźnie, że to synek, wczesniej te ruchy były bardzo nieregularne, czasem brak, w pewnym momencie zaczęłam schizowac, że coś nie tak, ale dr właśnie mówił, że na tym etapie dzidzia jest jeszcze bardzo mały m, ma dużo miejsca i w niektórych miejscach można nie czuć tych ruchów, na każdym usg młody był inaczej ułożony 😅, no i też niby zależy przednia tylnia ściana ułożenia łożyska, na przedniej można nie czuć aż tak o jest amortyzacja, no ale w praktyce też różnie, moja przyjaciółka miała na przedniej, ruchy czuła wyraźnie, więc też jest różnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 10:16
Paula1706, Malina1991 lubią tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Około 20 tc, chociaż moje koleżanki mówiły, że czuły zdecydowanie wcześniej, ja dopiero od około 23 /24 tc zaczełam czuć wyraźnie, że to synek, wczesniej te ruchy były bardzo nieregularne, czasem brak, w pewnym momencie zaczęłam schizowac, że coś nie tak, ale dr właśnie mówił, że na tym etapie dzidzia jest jeszcze bardzo mały m, ma dużo miejsca i w niektórych miejscach można nie czuć tych ruchów, na każdym usg młody był inaczej ułożony 😅, no i też niby zależy przednia tylnia ściana ułożenia łożyska, na przedniej można nie czuć aż tak o jest amortyzacja, no ale w praktyce też różnie, moja przyjaciółka miała na przedniej, ruchy czuła wyraźnie, więc też jest różnie 🙂
Dziękuję 🙂1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Ania0692 wrote:Około 20 tc, chociaż moje koleżanki mówiły, że czuły zdecydowanie wcześniej, ja dopiero od około 23 /24 tc zaczełam czuć wyraźnie, że to synek, wczesniej te ruchy były bardzo nieregularne, czasem brak, w pewnym momencie zaczęłam schizowac, że coś nie tak, ale dr właśnie mówił, że na tym etapie dzidzia jest jeszcze bardzo mały m, ma dużo miejsca i w niektórych miejscach można nie czuć tych ruchów, na każdym usg młody był inaczej ułożony 😅, no i też niby zależy przednia tylnia ściana ułożenia łożyska, na przedniej można nie czuć aż tak o jest amortyzacja, no ale w praktyce też różnie, moja przyjaciółka miała na przedniej, ruchy czuła wyraźnie, więc też jest różnie 🙂
Dobrze wiedzieć🙂, chociaż ja już bym chciała czuć ruchy, kupiłam sobie detektor tętna 🙂 -
Dziewczyny, a czy aspargin brałyście aż do rozwiązania? Czy odstawialyscie wcześniej?
Zapomniałam zapytać dr, a w zaleceniach mi wpisał kontynuacje, natomiast położna wspominała żeby po 37tc nie brać już, bo może zakłócać odczuwanie skurczy 🤷♂️Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, a czy aspargin brałyście aż do rozwiązania? Czy odstawialyscie wcześniej?
Zapomniałam zapytać dr, a w zaleceniach mi wpisał kontynuacje, natomiast położna wspominała żeby po 37tc nie brać już, bo może zakłócać odczuwanie skurczy 🤷♂️
Odstawialiśmy między 37 /38 tylko ja walczylam że skurczami, dwa razy też byłam pod pompami w szpitalu na skurcze,może się dopytaj.Dżoni lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo