X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gonadotropiny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział mi, że od kolejnego cyklu działamy czyli będę przyjmować klomifen i gonadotropiny. I tu moje pytanie - brałyście kiedyś takie kombinacje? Ewentualnie same gonadotropiny (menopur, gonal f itd)? Pomogły? Udało się Wam zajść w ciążę? Cenowo ponoć to dość drogi temat?
    Dziękuję za wszelkie wypowiedzi w tym temacie :)

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

Lepiej żałować w życiu czegoś co się zrobiło niż czegoś co można było zrobić...
  • Judyta Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam gonal f i menopur, ale jak dotad nie udalo mi sie zajsc w ciaze... bede nadal probowac z gonadotropinami.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest standardowa stymulacja do in vitro. Ale nie ma co porównywać akurat naturalnych starań na gonatropinach i ivf. Plusem jest to, że gonatropiny nie wyniszczają endometrium jak CLO.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn, ja nie przygotowuje się do in vitro. Tylko jestem ciężkim przypadkiem PCOS i dlatego taki zestaw ma mnie zaszczycić w przyjmowaniu.

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jestem "ciężkim przypadkiem" PCOS, również biorę CLO i Gonal F. Póki co 3 cykle za mną, a ciąży brak... :(

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz mi, jak z owulacja u Ciebie po clo+gonal? U mnie przy samym clo w największej dawce nic się nie działo niestety w tym temacie.

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po Gonalu była owulacja. Po CLO ni widu ni słychu, nic nie rosło. CLO odstawione z braku efektu i działania na endo. Po co łączyć CLO i Gonal? Sam gonal w odpowiedniej dawce powinien wystarczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 14:59

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, mnie tak powiedział na ostatniej wizycie, może będzie sam menopur czy inny specyfik. Ty po gonalu zaszłaś w ciążę?

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez najpierw biorę CLO przez 5 dni, a potem w zależności od tempa wzrostu pęcherzyków dawkuje mi gin gonal.

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakie efekty daje takie postępowanie?

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam już za sobą trzeci taki cykl. Rezultaty - owulacja jest w tym m-cu nawet 2 pęcherzyki były :)

To pierwszy cykl po histerlaparoskopi i usunięciu polipa, więc ogólnie wcześniejszych nie mam co liczycć bo i tak były male szanse na zagnieźdzenie. A jak ze skutecznością? Dowiem się w niedziele ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po gonalu miałam owulację, ale dopiero po ustaleniu odpowiedniego dawkowania. Najpierw dawka była za niska, potem była hiperstymulacja. Przy trzecim podejściu się udało uzyskać pojedynczą owulację, która w połączeniu z IUI zaowocowała ciążą. Z drugą ciążą było podobnie. Zarówno ja, jak i lekarz, dąźyliśmy do wyhodowania jednego porządnego pęcherzyka niż 3 marnych. A jakie masz endo na tym clo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 08:24

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem niecałe 3 tygdonie po laparoskopii, więc jeszcze stymulacji po niej nie było. Wcześniej na clo nic nie rosło, endo było w granica 2 mm więc porażka. Teraz po laparoskopii, bez żadnych leków endo urosło do 7,6 mm samo z siebie, ale później już nic się nie działo, tzn najpewniej nic, bo dostałam leki na wywołanie miesiączki i jajniki po resekcji maja odpocząć, jak będę zaczynać brać 2 raz luteinę idę na wizytę i zaczynamy walkę.
    Liloe to co piszesz bardzo mnie cieszy i budzi nadzieje :)
    Betii skoro jesteś takim przypadkiem jak ja będę śledzić jak u Ciebie to wygląda :)

betii lubi tę wiadomość

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiasdeczkaa a ja u Ciebie :) Oby jak najszybciej nam się udało :)

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak! Im szybciej tym lepiej, szczególnie, że 30 lat już pękło :P

betii lubi tę wiadomość

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie też pękło w tym roku :)

• kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam zastrzyki menopur i w 3 cim cyklu zaszlam, 2 piekne pecherzyki, niestety ciaza zakonczyla sie poronieniem.

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia tak bardzo Ci współczuję...nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...nie wiem nawet co napisać... :(

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, zobacz to chyba taki cieżkoprzypadkowy rocznik jesteśmy :)

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• julita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój pierwszy cykl z gonadotropinami Gonal: 5-15dc 37,5j. pęcherzyki nie drgnęły zerowa reakcja :(
    dlatego teraz 16-19dc mam przyjmować Menopur 75j. a od wczoraj czuję intensywną pracę jajnika więc coś tam chyba rośnie, ale o tym przekonam się na najbliższym monitoringu we wtorek :)

jeśli w tym cyklu nie wyjdźie to czeka mnie badanie drożności jajowodów, ewentualnie laparoskopia i jakieś dziwne dodatkowe badania ale nie pamiętam nazwy. Jestem gotowa na wszystko aby tylko zafasolkować ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ