X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gonadotropiny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To jest standardowa stymulacja do in vitro. Ale nie ma co porównywać akurat naturalnych starań na gonatropinach i ivf. Plusem jest to, że gonatropiny nie wyniszczają endometrium jak CLO.

no właśnie! :) z CLO moje endo osiągnęło 3mm...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, trzymam kciuki, mnie przed laparoskopia urósł na menopurze pęcherzyk, ale w ejeden dzien miał 25 a w drugi już 56 mm i zrobił się torbiel, więc teraz liczę na ustabilizowanie wszystkiego po laparoskopii i jakieś normalne reakcje...czego i Tobie życzę :D

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

Lepiej żałować w życiu czegoś co się zrobiło niż czegoś co można było zrobić...
  • Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w kolejnym cyklu menopur 5 zastrzyków od 2 do 6 dc. Wizyta w 7 dc i zobaczymy. Dziś na wizycie znów endo było ładne :D W końcu coś się dzieje :D

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• Gwiasdeczkaa Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie jeszcze kolejne 3 zastrzyki, bo oprócz ładnej śluzówki nic się nie zadziało. Dzisiaj je skończyłam, zrobiłam test owulacyjny i wynik pozytywny :) jutro powtórka testowania, a w poniedziałek raniutko wizyta :)

Pierwszy raz dzisiaj widziałam dwie kreski na teście owulacyjnym :D Szok! :D :D :D

9ltfu6bdbqd0wjy3.png

• Panna Melodia Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Gdzieś mi się obiło o oczy, że ileś tam cykli z gonadotropinami (trzy chyba) jest refundowanych? Moje pierwsze zastrzyki wzięłam od mojego ginekologa (Ovaleap 300, razem ze wstrzykiwaczem i dziesięcioma igłami), zapłaciłam za to 700zł, szukam alternatyw, bo nie ukrywajmy, mało to nie jest, do tego wizyty i 2000zł w jeden miesiąc poszło, a końca nie widać... Pomożecie?

• ewa3088 Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja również skorzystałabym z tych informacji co Panna Melodia.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ