Gravida - Płock
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwela na razie niestety nie mogę dużo zmienić, bo mój mąż otworzył swoją działalność dwa lata temu i zanim się rozwinęła to covid wszystko pozamykał tak że muszę pilnować swojej stałej ciepłej posadki i uważać z oszczędnościami bo kruszą się bardzo szybko:/ co do studiów to zastanawiam się co by zrobić nowego żeby mieć jakąś alternatywę w kwestii pracy, ale nic sensownego nie przychodzi mi do głowy.
-
Magda.lena wrote:Jak po wizycie?
Ja mam 26 i prawdopodobnie transfer będzie robił dr H. Trochę się boje ze potraktuje mnie po macoszemu bo moim lekarzem jest dr. Ciepliński. Mam jeszcze takie nietypowe pytanie czy wy w całej procedurze brania leków przed czy po transferze miałyście problemy ze współżyciem? Szczerze to się boje ze dzieje się ze mną coś złego. -
Nika01 wrote:Hej kochana daj znać jak będziesz po wizycie u dr H . Ponieważ jestem ciekawa jakie ma podejście nie do swoich pacjentek. Ja jestem u C ale ze idzie na urlop to do stymulacji ma mnie prowadzić dr H i ciekawi mnie jak do tego podejdzie. Trzymam kciuki za Ciebie 😘
Nika01 lubi tę wiadomość
-
Magda.lena wrote:Kochana ja już raz byłam u dr H przed poprzednim transferem, w pierwszych dniach cyklu, bo @ o tydzień wcześniej dostałam. Nie bardzo mi się podobało, wrażenie miałam jakby położna nie ogarniała pacjentek, wyszłam do toalety i pominęła mnie kompletnie aż jej przypomniałam że 4 pacjentki weszły które miały nr po mnie. Wizyta trwała może 5 min. Może jestem już za bardzo przyzwyczajona do dr C i do Pani Małgosi i Ani ale tam jakoś to sprawniej idzie. Dlatego jestem przerażona że transfer będzie mi robił dr H. W poniedziałek będę wszystko wiedziała to Ci napisze co powiedział dr C. Teraz jak już czytam co dziewczyny piszą to też wiem lepiej o co pytać.
-
nick nieaktualnyNika01 wrote:O kurcze to mnie zmartwilas. To moja pierwsza stymulacja i jestem zielona w tym temacie i się obawiam czy dobrze mi wytłumaczą jak sposowac zastrzyki itp. a ty czym byłaś stymulowana?
Pani Małgosia pisze dokładne instrukcje co i ile o której godzinie. Ogólnie to najlepiej sobie podejrzeć na YouTube jak dokładnie robi się który zastrzyk. Większość ma proste ampułki strzykawki jak Ovitrelle, ale jest kilka bardziej skomplikowanych.
https://youtu.be/EsCr3z7jJ5U
https://youtu.be/DM8t6MTLsAYNika01 lubi tę wiadomość
-
Nika01 wrote:O kurcze to mnie zmartwilas. To moja pierwsza stymulacja i jestem zielona w tym temacie i się obawiam czy dobrze mi wytłumaczą jak sposowac zastrzyki itp. a ty czym byłaś stymulowana?
-
Magda.lena wrote:Ja brałam mensinorm i gonapeptyl daily rano o 8. Zastrzyk jest bezbolesny podskórny tak jak napisała Regina na YouTube jest pokazane jak robić zastrzyk ale nie jest to takie straszne jak się wydaje. Jak czegoś nie będziesz pewna to pytaj, ja nie pytałam i później błądziłam po internecie. Teraz jak czegoś nie jestem pewna to dzwonię z prośbą o oddzwonienie położnej.
-
Dziewczyny, ile mniej więcej Was kosztowało IVF w Gravidzie?Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
nick nieaktualny
-
Lil. Chciałam się skonsultować. Dr Michał Pietrzak z Łodzi moja koleżanka jest pod jego kontrola bo ona się nie kwalifikuje na in vitro, ale czemu tego do końca nie wiem.
Regina, chcą bardzo mają już 2 wnukow, i dlatego że już ich mają są pełnymi dziakami więc może stwierdzili ze im juz wystarczy. Moi tesciowie chcieliby mieć nad synem kontrolę, ale niestety odkadk jestemy małżeństwem a to już 9 lat ❤️to maz jest raczej za mną. Moja śp. Babcia tak bardzo pragnęła doczekać u nas prawnuka mimo że miała. Juz 23. Bo ja jestem z rodziny wielodzietnej była nas 7 🙈😁.
Dlatego mysl że ja nie mogę mieć dziecka jest dla ogromnym ciezarem. Może to zabrzmi śmiesznie ale nawet zaczęłam się modlić do św. Rity 💚.
Mam juz za sobą 9 niepowodzeń nie wiem jak dlugo jeszcze wytrzymam.
Tak szczerze to tyklko tutaj u was mogę sobie swoje żale wylać bo jakoś przed nikim nie potrafię się otworzyć. -
nick nieaktualny
-
Patunia90 wrote:Lil. Chciałam się skonsultować. Dr Michał Pietrzak z Łodzi moja koleżanka jest pod jego kontrola bo ona się nie kwalifikuje na in vitro, ale czemu tego do końca nie wiem.
Regina, chcą bardzo mają już 2 wnukow, i dlatego że już ich mają są pełnymi dziakami więc może stwierdzili ze im juz wystarczy. Moi tesciowie chcieliby mieć nad synem kontrolę, ale niestety odkadk jestemy małżeństwem a to już 9 lat ❤️to maz jest raczej za mną. Moja śp. Babcia tak bardzo pragnęła doczekać u nas prawnuka mimo że miała. Juz 23. Bo ja jestem z rodziny wielodzietnej była nas 7 🙈😁.
Dlatego mysl że ja nie mogę mieć dziecka jest dla ogromnym ciezarem. Może to zabrzmi śmiesznie ale nawet zaczęłam się modlić do św. Rity 💚.
Mam juz za sobą 9 niepowodzeń nie wiem jak dlugo jeszcze wytrzymam.
Tak szczerze to tyklko tutaj u was mogę sobie swoje żale wylać bo jakoś przed nikim nie potrafię się otworzyć. -
Magda.lena wrote:Kochana ja już raz byłam u dr H przed poprzednim transferem, w pierwszych dniach cyklu, bo @ o tydzień wcześniej dostałam. Nie bardzo mi się podobało, wrażenie miałam jakby położna nie ogarniała pacjentek, wyszłam do toalety i pominęła mnie kompletnie aż jej przypomniałam że 4 pacjentki weszły które miały nr po mnie. Wizyta trwała może 5 min. Może jestem już za bardzo przyzwyczajona do dr C i do Pani Małgosi i Ani ale tam jakoś to sprawniej idzie. Dlatego jestem przerażona że transfer będzie mi robił dr H. W poniedziałek będę wszystko wiedziała to Ci napisze co powiedział dr C. Teraz jak już czytam co dziewczyny piszą to też wiem lepiej o co pytać.
-
Nika01 wrote:A powiedz mi wiesz od kiedy dr c idzie na urlop bo wiem że do 8go ale nie wiem od kiedy. A chyba dostanę wcześniej okres bo zaczęłam już plamić to może zdążę jeszcze do niego iść
-
Regina wrote:Szczęśliwa Siódemka:) Nieźle to na wigilię jak przyjedziecie do rodziców z małżonkami to jest was przy stole więcej niż apostołów:p
Oj jest super pięknie zawsze nas jest ponad 20 osób rodzenstwo z dziećmi 😁😁.
Kchma jak mam pełna chatę, a jeszcze jak mam komu gotować to już wogle. Sąsiedzi mają że mną dobrze jak zajrzą z dziećmi bo rozpieszczam ich naleśnikami i innymi rarytasami. 😁
Cieszę się bardzo że trafiłam na to forum. A u każdej was która ma pozytywne zakończenie to cieszę się jakbym była osobista ciaocia. 🙈😘😘 -
Magda.lena wrote:Ja mam jutro wizytę jeszcze do niego, myślę że do końca miesiąca, bo mi tylko powiedział że na majówkę mam planowany transfer i jego nie będzie, więc będzie robił dr H 😔 pytał czy chce poczekać miesiąc ale ja mam umowę do października więc nie mam czasu na czekanie 🤷
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2021, 18:42
XII 2019 iui 😥
II 2020 iui 😥
IV 2020 iui 😥
VIII 2020 ivf start
IX 2020 pick up
X 2020 ❄️4AB 😥
XII 2020 ❄️4AB 😥
Badania immuno
IV 2021 ❄️3AB
7dpt beta 15.59; 9dpt 29.86; 11dpt 60.38; 14dpt 172.90; 16dpt 462.40; 18dpt 1086; 21dpt 2282; 24dpt 4462; 27dpt mamy💓
XII 2021 wymarzony, wyczekany synek 💙 -
Lil.ja wrote:Ja punkcje mialam po 14 dniach stymulacji... i szczerze mowiac to po 10 dniach juz psychicznie wysiadalam, cale dnie plakalam...Patunia jak Ty wytrzymalas prawie miesiac? 🤷♀️
Przeszłam już tyle że mówię na siebie silna kobitka mimo że jak nikt nie patrzy potrzebuje się wypłakać wyciszyć 😪.