X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gruczolak przysadki mózgowej a ciąża
Odpowiedz

Gruczolak przysadki mózgowej a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Algida Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wracam i widze ze troche sie tu pozmienialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 17:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :) A jak u Was? Co nowego?

• Algida Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze napisałam post i dodało sie tylko pierwsze zdanie wiec napisałam kolejny który w ogóle sie nie dodał... masakra jakaś. to próbuje jeszcze raz hehe ;) na początku gratuluję i życzę wszystkiego dobrego ;)
    a co u nas? niestety kiepsko... za Twoją radą zrobiliśmy badania nasienia wyniki fataln morfologia 2% do tego przeciwciała przeciwplemnikowe u M, a u mnie ten nieszczęsny gruczolak czyli obije mamy problem. Wskazania do iui no i totalna załamka, sił brakuje aż boje się myśleć co będzie dalej.

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zajść w ciążę pomimo hiperprolaktynemii, po 1,5 roku przyjmowania Dostinexu 1/2 tab/tydz (akurat kiedy odstawiłam!). Nie wiem, czy przyczyną podwyższonej PRL był u mnie gruczolak, nie miałam robionego rezonansu, a teraz chyba już za późno. Zastanawiam się, czy jeżeli go mam, czy może on zaszkodzić mojej fasolce i czy grozi mi poronienie? Mam niski progesteron i dostałam Duphaston 1x2/dz. na podtrzymanie, ale wg ginki PRL niby nie muszę badać, bo wiadomo że teraz będzie wysoka. Dopiero za miesiąc mam wizytę u endo, ale chyba pójdę wcześniej, bo czytałam, że powinnam zażywaać Norprolac i nie wiem czy mogę brać jod. Do tego jeszcze mam krwiaka i bardzo się obawiam poronienia.

Podobno gruczolak rośnie w czasie ciąży i że stanowi wskazanie do cesarki, bo tylna część przysadki odpowiada za skurcze macicy podczas porodu. Nie wiem też, czy w przypadku gruczolaka przysadki można karmić piersią?

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ