Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny83HOPE wrote:
Opu ja też miałam takie odczucie jak Krakowianka przy Scrachingu - ja bym twgo bólem nie nazwała. Takie uszczypniecie - kilka sekund i po strachu, choć chybavm roznie dziewczyny tu to znoszą - każda z nas jest inna - to tak jak z miesiączka.
Dzieki za wyjaśnienie. Transfer miałam, rzeczywiście nie było to przyjemne i chwilami bolało ale w sensie wkladanie wziernika i potem tej pipetki z zarodkami, ale tak samo przy cytologii mam tez mnie boli zwłaszcza jak pobiera materiał.
Mialam cyto w gyn roioną prize pielegniarke, to power że chyba w życiu nie miałam takiej bolesnej, myslalam ze dostanie dziewczyna kopa z tego fotela nie wiem czy niedouczona czy poprostu niedelikatna czy o co chodzi... tez jak pobierala mi krew nie mogla trafic w zyle wiec probowala trzy razy sie wkloc zanim pobrala mi krew z nadgarstka a to dlatego ze zapomniala o jednym badaniu, ktore trzeba bylo pobrac do innej fiolki ! myslalam ze rozszarpie... i koniec koncow wyszlamz pokłótymi oboma nadgarstkami bo nie umiala trafic ani w jedna ani w druga zyle ... -
Linkaa przy takiej becie powinien już być widoczny pęcherzyk, trzymam kciuki, żeby krwawienie ustało :-*
Peonia jak tam? Dowiedziałaś się czegoś więcej?linkaa28 lubi tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Cześć dziewczyny jestem w szpitalu od wczoraj popołudnia bo miałam bardzo wysokie ciśnienie, narazie mnie badają i nie wiem co planują dalej, jutro będę rozmawiać z lekarzem. Może być tak że będę próbowała rodzic SN, zobaczymy co powie ordynator. proszę o kciuki. Linka trzymaj się
Allessa, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
starania od 2011
2014/2015 4 próby IUI nieudane
06.2015 ICSI nieudana,
08.2015 crio nieudany
01.2016 ICSI transfer 2 zarodków,nieudane
02.2016 zmiana realizatora Invimed w-wa
8dpt beta 28,2, 10dpt beta 93,4 ,13dpt beta 607,5,
12/12/2016 urodziła sie Martynka -
83HOPE wrote:LINKA na pewno będzie wszystko dobrze - musi być - a to nie Ty pisałaś o nadzerce - może to z tego wynikać ?
Opu ja też miałam takie odczucie jak Krakowianka przy Scrachingu - ja bym twgo bólem nie nazwała. Takie uszczypniecie - kilka sekund i po strachu, choć chybavm roznie dziewczyny tu to znoszą - każda z nas jest inna - to tak jak z miesiączka.
Catrina i jak u Ciebie ?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
linkaa28 wrote:Tak hope mam nadzerke i pierwsze co pomyslalam ze to albo od tego albo od miesniakow (kilka nowych ale w bezpiecznych miejscach)... Teraz wola boska. Jutro po usg bedzie wiecej wiadomo. Mam nadzieje ze jak beta ponad 1000 to cos bedzie widac.
linkaa28 lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sil wrote:Nie nastawiałabym się kochana. Pęcherzyk na super sprzęcie widać tak przy becie 1600-2000. A niektórzy lekarze ci powiedzą że dopiero ok 3 tyś. Oby było widać, ale nie bierz braku pęcherzyka jako jakiś objaw, ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 20:41
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
catarina99 wrote:Cześć dziewczyny jestem w szpitalu od wczoraj popołudnia bo miałam bardzo wysokie ciśnienie, narazie mnie badają i nie wiem co planują dalej, jutro będę rozmawiać z lekarzem. Może być tak że będę próbowała rodzic SN, zobaczymy co powie ordynator. proszę o kciuki. Linka trzymaj się24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
mandy11 wrote:Linkaa przy takiej becie powinien już być widoczny pęcherzyk, trzymam kciuki, żeby krwawienie ustało :-*
Peonia jak tam? Dowiedziałaś się czegoś więcej?
Niepotrzebnie sie wystraszyłam, bo wyszła mi tylko jakaś bakteria w cytologii. Zrobiłam wymaz i za 2 tyg mam wizytę, to dostanę antybiotyk.mandy11 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Linka, nic sie nie martw. Jak juz pewnie zauważyłaś, plamimy wszystkie na początku ciąży po ivf. Najważniejsze, ze beta rośnie. U mnie był pecherzyk 18dpt. Mam nadzieje, ze juz jutro go wypatrzą lekarze na usg u ciebie, ale jakby go nie było, to pamiętaj, ze jeszcze ma czas, zeby sie pojawić.
linkaa28, dredzik84 lubią tę wiadomość
Peonia88
-
catarina99 wrote:Cześć dziewczyny jestem w szpitalu od wczoraj popołudnia bo miałam bardzo wysokie ciśnienie, narazie mnie badają i nie wiem co planują dalej, jutro będę rozmawiać z lekarzem. Może być tak że będę próbowała rodzic SN, zobaczymy co powie ordynator. proszę o kciuki. Linka trzymaj się
Powodzenia! Trzymam kciuki.
Peonia88
-
opu wrote:Dzieki za wyjaśnienie. Transfer miałam, rzeczywiście nie było to przyjemne i chwilami bolało ale w sensie wkladanie wziernika i potem tej pipetki z zarodkami, ale tak samo przy cytologii mam tez mnie boli zwłaszcza jak pobiera materiał.
Mialam cyto w gyn roioną prize pielegniarke, to power że chyba w życiu nie miałam takiej bolesnej, myslalam ze dostanie dziewczyna kopa z tego fotela nie wiem czy niedouczona czy poprostu niedelikatna czy o co chodzi... tez jak pobierala mi krew nie mogla trafic w zyle wiec probowala trzy razy sie wkloc zanim pobrala mi krew z nadgarstka a to dlatego ze zapomniala o jednym badaniu, ktore trzeba bylo pobrac do innej fiolki ! myslalam ze rozszarpie... i koniec koncow wyszlamz pokłótymi oboma nadgarstkami bo nie umiala trafic ani w jedna ani w druga zyle ...
To pewnie taka mała blondynka, co? U mnie było podobnie, bardzo miła, ale krwi pobierać, to ona nie umie.
Peonia88
-
Wesołek :-) wrote:Karolcia...który tc będziesz miała 20-go. W trakcie mojego pobytu w szpitalu tylko jedno cc bliźniacze było przeprowadzone w terminie planowanej wcześniej cesarki więc dobrze, że już jesteś w szpitalu. Przestaję karmić bo ciągle mi było niedobrze i wymiotowalam.
Aneta... Dzieci ważyły 2300 i 2370 urodziły się w 35tc.
Ja dzisiaj kończę 35 tc więc to będzie chyba początek 37 tc mam nadzieję że zrobią mi cesarkę szybciej bo raczej nie wytrzymam do 20 grudnia.Karolcia885 -
Linka sprawdzilam ten moj progesteron- pierwszy raz wpadlam aby go zbadac dopiero 55 dni po crio i wynosil jedyne 31 jednostek (norma od 21 do 90) i utrzymywal sie na tym poziomie jeszcze dluuuugo. Sama wiec widzisz, ze nie byl imponujacy...
Daj jutro znac po usg- czekamy :-*linkaa28 lubi tę wiadomość
-
linkaa28 wrote:Dzięki dziewczynki za wsparcie. Jestescie przecudowne:*** krwi juz nie ma tylko plamienie ciemne brazowe.
No to super, odpoczywaj , śpij i nie stresuj się już - jakoś tak czuję, ze będą blizniakiNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
83HOPE wrote:No to super, odpoczywaj , śpij i nie stresuj się już - jakoś tak czuję, ze będą blizniaki24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
linkaa28 wrote:Tez tak dzisiaj pomyslalam jak zobaczylam prztrost bety;-) ale nie wazne ile byle zdrowe i wszystko bylo dobrze!!
Przydałyby sie bliźniaki na forum, ostatnio same jedynaki były Sil, MartiRybka, ja, Mandy, Rubineye wszystkie spodziewamy sie tylko jednego dziecka. Kciuków nie puszczam!linkaa28 lubi tę wiadomość
Peonia88