Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
lilou wrote:Czemu sie nie udało? Jeszcze nie urodziłaś, wiec mozesz zdążysz? Ja planuje sesje po 30tc, myśle ze w okolicach do 35tc.
Nie czuje się już na siłach, żeby latać po lesie (chciałam w plenerze). Poza tym spuchla mi twarz i nie czuje się z tym atrakcyjnie:)
Mnie też ruchu brakuje, ale już nie długo będzie wiosna i spacerki z wózeczkiem29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Rubineye wrote:Nie czuje się już na siłach, żeby latać po lesie (chciałam w plenerze). Poza tym spuchla mi twarz i nie czuje się z tym atrakcyjnie:)
Mnie też ruchu brakuje, ale już nie długo będzie wiosna i spacerki z wózeczkiem
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
lilou wrote:Sil, ty polowałaś na retro wózek, taki znaleźliście? czy jednak nowoczesny?
A co do brzuszków to tak jest, każda ma inny, wszystkie są piękne Mdłości współczuję, szczególnie jeśli są całodniowe i utrudniają jedzenie. Ja mam mdłości tylko rano przy śniadaniu, na szczęście już bez wymiotów, a w jedzeniu mi nie przeszkadzają.
Aaaa, i zazdroszczę kupowania sukieneczek dla małej księżniczki, na pewno już siusiak nie urośnie, no i talentu, nie ma to jak kołyska, łóżeczko i kocyki zrobione samemu, niepowtarzalne, made with love.
Co do dr Włoch to my się do niej chyba wybierzemy na 3 prenatalne z echem serca.
Mandy podobno najładniejsze sesje z dziećmi są do 2 tygodnia życia, lub po 3 miesiącu. Do 2 tygodnia najłatwiej z dzieckiem malutkim pracować, a po 3 dopiero zaczyna być komunikatywne dość by to fajnie wyszło. Tak przynajmniej słyszałam od kilku fotografów...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Witam dziewczyny dawno mnie tu nie było bo czasu bark, miło czytac te wszystkie wiadomości o rosnących brzuszkach,i kompletowaniu wyprawki ale wierzcie to dopiero początek przyjemnych zakupów.potem radość jest ty większa jak widzicie jak dziecko rośnie i sie do was uśmiecha.
pozdrawiamy z MartynkąSil, linkaa28, małamii89, lilou, Allessa, 83HOPE, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
starania od 2011
2014/2015 4 próby IUI nieudane
06.2015 ICSI nieudana,
08.2015 crio nieudany
01.2016 ICSI transfer 2 zarodków,nieudane
02.2016 zmiana realizatora Invimed w-wa
8dpt beta 28,2, 10dpt beta 93,4 ,13dpt beta 607,5,
12/12/2016 urodziła sie Martynka -
Sil echo ponoć najlepiej zrobić w okolicach drugich prenatalnych, wtedy serce jest najlepiej widoczne.
Wesołku potwierdził się brak przewodu żylnego, z sercem wszystko w porządku. Pani docent stwierdziła, że Malutka nie ma żadnych konsekwencji braku przewodu i ponoć coraz więcej dzieci ma to stwierdzone i rozwijają się prawidłowo. Ja oczywiście drżę nadal, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Ty wybierasz się do docent z Syneczkiem?
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
mandy11 wrote:Sil echo ponoć najlepiej zrobić w okolicach drugich prenatalnych, wtedy serce jest najlepiej widoczne.
Wesołku potwierdził się brak przewodu żylnego, z sercem wszystko w porządku. Pani docent stwierdziła, że Malutka nie ma żadnych konsekwencji braku przewodu i ponoć coraz więcej dzieci ma to stwierdzone i rozwijają się prawidłowo. Ja oczywiście drżę nadal, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Ty wybierasz się do docent z Syneczkiem?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:Nas poinformowano po 2 prenatalnych, że w związku z nadciśnieniem ciążowym zaleca się echo i 3 prenatalne. Echo po 25 tc, i 3 prenatalne od 28 tc...
Jesteś już umówiona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:23
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
Nie, w środę mam wizytę u dr J i chcę potwierdzić, czy mamy iść. Zasadniczo lekarz bardziej nalegał na 3 prenatalne, chcieliśmy to zrobić w Provicie u dr Włoch i połączyć z Echem, ale jakby to nie miało mieć sensu...
edit: tylko zasadniczo u nas nie ujawniono żadnych problemów. Podobno przy nadciśnieniu mogą pojawić się niepokojące objawy właśnie w III trymestrze dlatego zaleca się III prenatalna a do tego echo... Ale osobno te dwa badania dość sporo kosztują...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:38
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil rozumiem, pewnie w Waszym przypadku tak ma być. Absolutnie nie jest tak, że późniejsze echo nie ma sensu- docent tylko powiedziała, że wcześniej lepiej widać. Pamiętaj też, że do niej są bardzo długie terminy, więc radziłabym się już powoli umawiać Co do cen- nie musisz mi mówić, my robiliśmy wszystkie prenatalne i 2x razy echo serca, więc trochę pieniążków poszło.. Echo robiliśmy dwa razy, bo chcieliśmy możliwie jak najwcześniej (można od 18 tc), do docent nie było tak wczesnych terminów, więc do niej dostaliśmy się trochę później, ale koniecznie chciałam jeszcze u niej potwierdzić.
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
A gdzie wy się do niej umawialiście?
edit: zresztą te dwa dni pewnie niewiele już zmienią, a chcę wcześniej porozmawiać z lekarzem prowadzącym by się upewnić że te 3 prenatalne i echo są potrzebne, bo wcześniej ustaliliśmy że pójdziemy tylko jak coś będzie nie tak, a z jednej strony powiedzieli że jest ok, a z drugiej że może przestać być, bo dostałam nadciśnienia ciążowego a to grozi niską wagą urodzeniową i czymś tam jeszcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:38
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:A gdzie wy się do niej umawialiście?
edit: zresztą te dwa dni pewnie niewiele już zmienią, a chcę wcześniej porozmawiać z lekarzem prowadzącym by się upewnić że te 3 prenatalne i echo są potrzebne, bo wcześniej ustaliliśmy że pójdziemy tylko jak coś będzie nie tak, a z jednej strony powiedzieli że jest ok, a z drugiej że może przestać być, bo dostałam nadciśnienia ciążowego a to grozi niską wagą urodzeniową i czymś tam jeszcze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:50
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
mandy11 wrote:My byliśmy w Centrum Sodowskiego na Piotrowickiej, dzwoniłam też do Genomu w Rudzie Śl., ale terminy były jeszcze bardziej odległe.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:W Provicie jak byłam tam 2 tygodnie temu to nie mówili, żeby miał być problem z rejestrowaniem do niej... pewnie zadzwonię w środę do nich i się przekonam. A ile płaciłaś?
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
Boże dziewczyny jak czytam o tych ciągłych staraniach i porażkach to normalnie nic tylko siedzieć i beczec razem z wami no serce się kraja z tej niesprawiedliwości!!!Ale warto wierzyć!!! We wtorek na świat przyszła Naomi i Matthew to największe szczęście jskie mnie w życiu spotkało od wczoraj jesteśmy już w domu nadrobie was i obiecuje się odezwać jak się tylko ogarnę pozdrawiam i trzymam mocno za was kciuki
Sil, mandy11, Tyszanka81, linkaa28, Baska1988, Allessa, Klee, Wesołek :-), lilou, małamii89, 83HOPE, Sunshine_111, Marlena24, Karolcia885 lubią tę wiadomość
-
zocha17.1983 wrote:Dziewczyny czy prowadzicie ciąże w Gync?Slyszalam,ze dobre opinie ma dr Gajewska-Kucharek...
Tak ja prowadzę ciąże w GC u dr G-K. Oprócz tego, że nie mam ładnych zdjęć z usg, gdzie widać maluszka, to jestem zadowolona. Zawsze mam sprawdzaną szyjkę i wrażenie, że jestem dobrze przebadana, nie ma pośpiechu i mogę zadawać tyle pytań ile chcę. Na pierwszej wizycie podaje nam swój nr telefonu i jak się coś dzieje, to możemy dzwonić. No nie mogłabym złego słowa powiedzieć.
Peonia88
-
lilou wrote:Tak ja prowadzę ciąże w GC u dr G-K. Oprócz tego, że nie mam ładnych zdjęć z usg, gdzie widać maluszka, to jestem zadowolona. Zawsze mam sprawdzaną szyjkę i wrażenie, że jestem dobrze przebadana, nie ma pośpiechu i mogę zadawać tyle pytań ile chcę. Na pierwszej wizycie podaje nam swój nr telefonu i jak się coś dzieje, to możemy dzwonić. No nie mogłabym złego słowa powiedzieć.
Dzieki Peonia:-) A w jakim szpitalu dr przyjmuje?Gdzie będziesz rodzic?