X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Peonia, dziękuję że pytasz :) Czuję się dobrze, choć z każdym dniem coraz ciężej. Idąc po schodach muszę sie pochylić, żeby zobaczyć gdzie stawiam stopy hehe Ostatnio źle wymierzylam odległość i dobilam brzuchem o róg stołu, bolało bardzo :)

Dlatego mam Utrogestan bo mi zostały dwa opakowania. Magnez też biorę i tez

Ooo to musisz mieć duży brzuszek :) ja stopy jeszcze widze, dziś nawet paznokcie u nog pomalowałam, jeszcze daje rade.
    A duzo przytyłaś? Bo ja juz mam 12 kg na plusie, a gdzie tam koniec? Na wiosnę bede miała co zrzucać.

Peonia88
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka... my mamy Bebetto dla bliźniaków. Wiem że w Katowicach w Smyku są chyba 2 modele wózków bliźniaczych z czego jeden to Bebetto. Jak mieszkasz w bloku to sprawdz jakiej długości i szerokosci zmiesci Ci się wózek np. do winy bo nie każdy wejdzie. Nie każdym jesteś też wstanie zmieścić się w drzwi lub poruszać się po sklepie (jest za wąsko). Czytałam że fajnym wózkiem jest Baby Jogger city select.

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Ooo to musisz mieć duży brzuszek :) ja stopy jeszcze widze, dziś nawet paznokcie u nog pomalowałam, jeszcze daje rade.
    A duzo przytyłaś? Bo ja juz mam 12 kg na plusie, a gdzie tam koniec? Na wiosnę bede miała co zrzucać.

13 kg, a Tymon waży 2600 gram. W ciąży mam ciągle smaka na coś słodkiego,przeraźliwie słodkiego. Ostatnio moim must have są lody ciepłe :) Paznokci już nie dam rady obciąć, nie mówiąc o innych sprawach " na ślepo" ;) Miałaś już sesję? Bo mnie się nie udało :(

lilou lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Linka... my mamy Bebetto dla bliźniaków. Wiem że w Katowicach w Smyku są chyba 2 modele wózków bliźniaczych z czego jeden to Bebetto. Jak mieszkasz w bloku to sprawdz jakiej długości i szerokosci zmiesci Ci się wózek np. do winy bo nie każdy wejdzie. Nie każdym jesteś też wstanie zmieścić się w drzwi lub poruszać się po sklepie (jest za wąsko). Czytałam że fajnym wózkiem jest Baby Jogger city select.
    Też właśnie najbardziej mi się ten bebetto podoba tylko u mnie nigdzie w okolicy nie można go obejrzeć w sklepie, może w smyku zobaczę.. muszę jeszcze poczytać i poszukać ale dzięki za info :) a jak Twoje dzieciaczki? dają pospać? :)

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Jak miło się czyta o waszych coraz większych brzuszkach. No ja miałąm swój dość pokaźny mój M się śmiał że najpierw idzie brzuch później ja ale to mi nie przeszkadzało. Peonia jak ty masz wszystko ładnie poukładane, dopisz do tego jeszcze spakować torbę haha ja to robiłam w 39 tc.
    Rubi u mnie też tak było że stopy zobaczyłam dopiero po porodzie ale paznokcie jakoś dawałam rade obciąć a golilam się sama do dnia przed cc wiec to już u mnie był 41 tc.
    Wesołku jak dzieciaczki, Catarina jak małą? Allesa jak u Was?

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaczki rosną. Już są niezłe klocki. Uśmiechają się:-) za tydzień będą miały 3 miesiące. Ze spaniem bywa różnie bo chodzą spać bardzo późno i wstają jak w zegarku co 3h.
    Też do dnia porodu wszystko przy sobie robiłam:-)
    Powodzenia dziewczyny :-)

linkaa28, lilou, Sil lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska...jak tam Natalka? Ile już ma? Ząbki wychodzą?
    Aneta, Karolcia...jak tam dzieciaczki? Co tam słychać?
    Kto teraz następny pakuje torbę do szpitala i rodzi?

• lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    13 kg, a Tymon waży 2600 gram. W ciąży mam ciągle smaka na coś słodkiego,przeraźliwie słodkiego. Ostatnio moim must have są lody ciepłe :) Paznokci już nie dam rady obciąć, nie mówiąc o innych sprawach " na ślepo" ;) Miałaś już sesję? Bo mnie się nie udało :(

No to juz fajnie wazy Tymon. Nawet jakby juz sie urodził, to mozesz byc spokojna, bo sobie chłopak poradzi. Ja raczej nie mamzadnych smakow i nie obzeram sie, ale tez sobie niczego nie odmawiam. Jedynie co, to mam bardzo mało ruchu, a przed ciąża byłam bardzo aktywna. Widocznie tyle muszę przytyć. Jedynie z czego bym mogła zrezygnować, zeby nie tyć, to słodycze. Ale jeszcze nie mam takiego parcia, żebym sie tak musiała ograniczać.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, a którego maja sie twoja Natalka urodziła?
    Ja planuje torbę do szpitala spakować wraz z zakupem kosmetyków. To bedzie koło 30tc. Wole byc przygotowana, inaczej bym chyba spać nie umiała.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna rodzi Mandy, Rubineye, a potem chyba ja, MartiRybka (nie wiem czy nas jeszcze czyta), Sil i Linka. Mam nadzieje, ze niedługo dopiszemy do tej listy nowe dziewczyny, bo ostatnio za duzo dobrych wieści tu nie bylo...

linkaa28, Wesołek :-) lubią tę wiadomość

Peonia88
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mnie była jeszcze Czarna ale chyba u niej nie skończyło się ostatecznie dobrze:( daj znać jak po ostatniej wizycie Czarna?

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka dobrze mała łobuziara z niej rośnie. Widać charakter odziedziczyła chyba po mnie a nie wiem czy to tak dobrze. Ma dwa zęby i chyba reszty szuka ale narazie się nie pojawiły. Waży już 10300g lekarka powiedziała że jak na roczne dziecko ale ona sie urodziła już ponad norme haah.
    Raczkuje wstaje wszedzie gdzie tylko moze zaczepic te male raczki ale jest kochana. Peonia Natka urodziła się 23.05. ja się śmiałam że mam wszystko naszykowane wystarczy tylko wrzucić do niedużej torby hhaa musiałam zmienić torbę na dużą podróżną hihi.

lilou, linkaa28 lubią tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Miałaś już sesję? Bo mnie się nie udało :(

Czemu sie nie udało? Jeszcze nie urodziłaś, wiec mozesz zdążysz? Ja planuje sesje po 30tc, myśle ze w okolicach do 35tc.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia i Wesolku, ale fajnie sie czyta o postępach waszych dzieciaczków :)

Peonia88
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale Wam fajnie, mam nadzieje, ze jyz wkrótce my tez będzie pisać o rosnących brzuszkach :) życzę Wam dalszych zdrowych ciąż, szczęśliwych rozwiązań i pięknych wózków :)

Ja sie odchudzam, do zrzucenia 15 kg :) rowerek zakupiony i dieta tez. Od tygodnia jem ryby 2xdziennie. Oby do jutra bo już mam na nie odruch wymiotny :)

Sil jak to 6 miesiąc???!!! Kiedy????

5958beaa9c1f8.png

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was była u dr Włoch?

• lilou Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Hej dziewczyny ale Wam fajnie, mam nadzieje, ze jyz wkrótce my tez będzie pisać o rosnących brzuszkach :) życzę Wam dalszych zdrowych ciąż, szczęśliwych rozwiązań i pięknych wózków :)

Ja sie odchudzam, do zrzucenia 15 kg :) rowerek zakupiony i dieta tez. Od tygodnia jem ryby 2xdziennie. Oby do jutra bo już mam na nie odruch wymiotny :)

Sil jak to 6 miesiąc???!!! Kiedy????

Na pewno tez będziecie! Jedna prędzej, druga pózniej, ale każda z nas tutaj zostanie mama, tego sie trzymamy!

Powodzenia w odchudzaniu, dasz rade :)

Peonia88
  • Sil Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    To się dowiedziałam właśnie, że jest coś takiego jak granica przeżywalności dziecka.. Jest to na pewno ulga że już kolejny trymestr, najgorsze mam nadzieję za mną. Sil ja jak na razie przytyłam ok 3,5 kg no ale też dopiero od niedawna zaczęło mi wszystko na nowo smakować, skończyły się mdłości więc pewnie teraz te kilogramy polecą do góry ;)

Peonia Ty już bliżej niż dalej:) ale masz rację po porodzie to się dopiero zaczną stresy o dzieciaczki. Byle tylko teraz jak najdłużej dobrze im było w brzuchach:)
    Peonia pewnie już wyprawkę kompletujesz? Sil a Ty masz już coś kupione dla małej? Ja już bym chciała zacząć kompletować bo ten czas tak leci ale poczekam jeszcze;)

Mamy bliźniąt jakie macie wózki? możecie polecić jakiś model?
    Gdzie w ogóle na śląsku jest jakiś sklep gdzie można zobaczyć podwójne wózki, bo wolałabym zobaczyć na żywo niż z katalogu zanim kupię tym bardziej że do tanich wydatków to nie należy.

Miłej niedzieli:)
    Mo to dopiero w 2 trymestrze mdłości się rozkręciły. Tak mega trwały ok półtorej miesiąca, od połowy stycznia już znacznie mniejsze są, mogę normalnie zjeść, ale dalej połowy rzeczy nie zjem po prostu...

Linkaa jeśli chodzi o wózki, to dla bliżniaków na pewno zobaczysz w sklepie w Salonie Agaty obok Ikei. Jak byłam ostatnio to były chyba 2 albo 3 modele. W ogóle w każdym sklepie w którym byłam to były jakieś dla bliźniaków (Bociek w Zabrzu, Kaja, Wiki...).
    Jeśli chodzi o wyprawkę to my zaczęliśmy w zasadzie zakupy jak się 2 trymestr zaczął, a jak już się okazało że to córka, to styczeń upłynął nam pod znakiem kupowania sukienek, więc jak się pojawi siusiak to będę miała masę ubrań do opchnięcia :P Dostałam sporo rzeczy od bratowej (ubranka, kosmetyki), od koleżanek (m.in. od Fif i Ela - jeszcze z Kaffe). W zasadzie mamy wybrany wózek, ale musimy pojechać go zobaczyć i jak na żywo też nam się będzie podobał, to zaraz zamówimy. Wybrałam też łóżeczko, ale mąż mówi, że sam takie małej zrobi. Więc czekam... Teść robi kołyskę. Ja szyję wyprawkę, mam już kilka kocyków, prześcieradełka i flanelowe pieluszki to wycierania. Teraz będę robić zakupy w aptece (nożyczki, gaziki, szczoteczki itp), mam też na początek pieluszki i chusteczki nawilżane.

lilou ja już biustonosze do karmienia sobie kupiłam. Biust mi urósł i miałam do wyboru albo inwestować w takie, albo w zwykłe, a że jestem sporsza to o te zwykłe to raczej trudno. Taniej mnie wyszyły do karmienia, kupiłam w Bonprixie i są super wygodne. Ja już stopy ledwo dostrzegam, pomimo braku przybierania kg mi bardzo wyskoczył brzuszek z miesiąc temu i codziennie jest większy. Niewiele mu brakuje do brzuszka mojej bratowej sprzed samego porodu :P

Co do leków to ja dalej jadę na progresteronie (2x1) ale myślę że w tym tygodniu zaczniemy obniżać (wizyta w środę) a magnes mam jeszcze od przed ciąży, brałam magne b6 max 3x1 a teraz biorę 2x1...

Linkaa wiem, że Fif kupowała dla bliźniaków Baby Jager jeden obok drugiego, ale wąskie były i mieściły się w drzwiach do klatki na przykład. Ale ona nie miała "twardych" gondol, tylko takie miękkie, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. No i ona kupiła na OLX.

Krakowianka no widzisz, to tak szybko leci :) Człowiek się nawet nie obejrzy a za nim już ponad połowa ciąży. Ten kalendarz z Belly nie pokazuje najlepiej, bo w zasadzie 6 miesiąc będzie się zaczynał jakoś teraz :)

linkaa28 lubi tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Mo to dopiero w 2 trymestrze mdłości się rozkręciły. Tak mega trwały ok półtorej miesiąca, od połowy stycznia już znacznie mniejsze są, mogę normalnie zjeść, ale dalej połowy rzeczy nie zjem po prostu...

Linkaa jeśli chodzi o wózki, to dla bliżniaków na pewno zobaczysz w sklepie w Salonie Agaty obok Ikei. Jak byłam ostatnio to były chyba 2 albo 3 modele. W ogóle w każdym sklepie w którym byłam to były jakieś dla bliźniaków (Bociek w Zabrzu, Kaja, Wiki...).
    Jeśli chodzi o wyprawkę to my zaczęliśmy w zasadzie zakupy jak się 2 trymestr zaczął, a jak już się okazało że to córka, to styczeń upłynął nam pod znakiem kupowania sukienek, więc jak się pojawi siusiak to będę miała masę ubrań do opchnięcia :P Dostałam sporo rzeczy od bratowej (ubranka, kosmetyki), od koleżanek (m.in. od Fif i Ela - jeszcze z Kaffe). W zasadzie mamy wybrany wózek, ale musimy pojechać go zobaczyć i jak na żywo też nam się będzie podobał, to zaraz zamówimy. Wybrałam też łóżeczko, ale mąż mówi, że sam takie małej zrobi. Więc czekam... Teść robi kołyskę. Ja szyję wyprawkę, mam już kilka kocyków, prześcieradełka i flanelowe pieluszki to wycierania. Teraz będę robić zakupy w aptece (nożyczki, gaziki, szczoteczki itp), mam też na początek pieluszki i chusteczki nawilżane.

lilou ja już biustonosze do karmienia sobie kupiłam. Biust mi urósł i miałam do wyboru albo inwestować w takie, albo w zwykłe, a że jestem sporsza to o te zwykłe to raczej trudno. Taniej mnie wyszyły do karmienia, kupiłam w Bonprixie i są super wygodne. Ja już stopy ledwo dostrzegam, pomimo braku przybierania kg mi bardzo wyskoczył brzuszek z miesiąc temu i codziennie jest większy. Niewiele mu brakuje do brzuszka mojej bratowej sprzed samego porodu :P

Co do leków to ja dalej jadę na progresteronie (2x1) ale myślę że w tym tygodniu zaczniemy obniżać (wizyta w środę) a magnes mam jeszcze od przed ciąży, brałam magne b6 max 3x1 a teraz biorę 2x1...

Linkaa wiem, że Fif kupowała dla bliźniaków Baby Jager jeden obok drugiego, ale wąskie były i mieściły się w drzwiach do klatki na przykład. Ale ona nie miała "twardych" gondol, tylko takie miękkie, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. No i ona kupiła na OLX.

Krakowianka no widzisz, to tak szybko leci :) Człowiek się nawet nie obejrzy a za nim już ponad połowa ciąży. Ten kalendarz z Belly nie pokazuje najlepiej, bo w zasadzie 6 miesiąc będzie się zaczynał jakoś teraz :)

Sil, ty polowałaś na retro wózek, taki znaleźliście? czy jednak nowoczesny?
    A co do brzuszków to tak jest, każda ma inny, wszystkie są piękne :) Mdłości współczuję, szczególnie jeśli są całodniowe i utrudniają jedzenie. Ja mam mdłości tylko rano przy śniadaniu, na szczęście już bez wymiotów, a w jedzeniu mi nie przeszkadzają.
    Aaaa, i zazdroszczę kupowania sukieneczek dla małej księżniczki, na pewno już siusiak nie urośnie, no i talentu, nie ma to jak kołyska, łóżeczko i kocyki zrobione samemu, niepowtarzalne, made with love.

Sil lubi tę wiadomość

Peonia88
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Która z Was była u dr Włoch?
    Ja byłam na echo serca Kornelki. Kompetencja Pani dr jest naprawdę oszałamiająca...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ