X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sil Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mam dobre, przeciwciał do krwinek czerwonych nie wykryto :)

opu, mandy11, linkaa28, Allessa, Rubineye, Klee, Krakowianka lubią tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin jak po transferze :)? Kto Ci robil :)? Jakiego malucha bralas ?

Sil - super !

• eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak, juz po :D Transfer robił dr Gr, podane zostały 2 zarodki z 3 doby 8A. Dodatkowo wzieliśmy AH. I teraz 10 dlugich dni przed nami.. :)

Allessa, Sil, lilou, Rubineye, linkaa28 lubią tę wiadomość

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia eveliin!

• Klee Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveliin - trzymam kciuki! :)

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil gratki, ewelin powodzenia! Oby te 10 dni szybko zlecialo :)

5958beaa9c1f8.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy klinika jest czynna w niedziele ? Co jeśli transfer 3 dniowca wypada w niedziele ? Poradzicie proszę co zabrać ze sobą na punkcję

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny czy klinika jest czynna w niedziele ? Co jeśli transfer 3 dniowca wypada w niedziele ? Poradzicie proszę co zabrać ze sobą na punkcję
    Wtedy podają ci 2 dniowe w sobotę lub podają blastki (czego w GynC poza mrozaczkami się nie praktykuje). GynC to nie klinika dla pacjenta, pacjenci są dla kliniki. Nikt tu dla ciebie extra w niedzielę nie przyjedzie, chyba że np. dwa wcześniejsze dni są świętami, albo świętami są dwa kolejne dni. Wtedy... w drodze wyjątku...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, bardzo Ci gratuuuluję :**

• 78beti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil - dzięki za info. Tak myślałam ze w niedziele jest zamknięte. No cóż jutro się dowiem kiedy punkcją a potem kiedy transfer.

A co zabrać ze sobą na punkcję ? Dają tam jakaś koszule czy można mieć swoją ?

• eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Sil - dzięki za info. Tak myślałam ze w niedziele jest zamknięte. No cóż jutro się dowiem kiedy punkcją a potem kiedy transfer.

A co zabrać ze sobą na punkcję ? Dają tam jakaś koszule czy można mieć swoją ?

Dostaniesz jednorazowa koszule i kapcie:) ale jak wolisz swoją to mysle ze to tez nie bedzie problemem. Zabierz dowod osobisty i wkładke.

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpaske polecam - bedziesz pewniejsza

• 78beti Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    Tak, juz po :D Transfer robił dr Gr, podane zostały 2 zarodki z 3 doby 8A. Dodatkowo wzieliśmy AH. I teraz 10 dlugich dni przed nami.. :)
    Kto decyduje o ilość podanych zarodków ? I kiedy jest ta decyzja ?

• Sil Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Kto decyduje o ilość podanych zarodków ? I kiedy jest ta decyzja ?
    Zgodnie z ustawą od 3 próby in vitro możesz mieć podane więcej niż jeden. GynC ustawa za bardzo nie interesuje, podnoszą statystyki ciążami mnogimi, jak powiesz że chcesz mieć więcej podane to i przy 1 podejściu ci podadzą dwa.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wybaczcie ze tak długo mnie tu nie było, troszkę miałam zamieszania w rodzinie, czasem zajrzałam do Was zobaczyć co słychać jednak nieregularnie i sporo mi umknęło. Widze, ze sa juz kolejne maluszki na świecie, bardzo Wam gratuluje nowe mamusie i oczywiście życzę dużo zdrowia i sił !!! Tym które sa w trakcie procedur życzę powodzenia i mocno trzymam za Was kciuki.

U nas wszystko dobrze, ciąża bez problemów przebiega juz na tym eptapie, mały fika, rośnie jak na drożdżach, szyjka trzyma, żadnych boli czy skurczów, wyniki krwi super, czasem boli mnie kręgosłup, ale to przez skoliozę moja, pod koniec miesiaca mam 3 prenatalne.
    Kompletujemy wyprawkę, czekamy na meble, jeszcze wózek i fotelik zostały do zamówienia.
    Myśle juz o porodzie, na razie mały główkę ma na gorze, mam nadzieje ze sie obróci bo boje sie cesarki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wybaczcie ze tak długo mnie tu nie było, troszkę miałam zamieszania w rodzinie, czasem zajrzałam do Was zobaczyć co słychać jednak nieregularnie i sporo mi umknęło. Widze, ze sa juz kolejne maluszki na świecie, bardzo Wam gratuluje nowe mamusie i oczywiście życzę dużo zdrowia i sił !!! Tym które sa w trakcie procedur życzę powodzenia i mocno trzymam za Was kciuki.

U nas wszystko dobrze, ciąża bez problemów przebiega juz na tym eptapie, mały fika, rośnie jak na drożdżach, szyjka trzyma, żadnych boli czy skurczów, wyniki krwi super, czasem boli mnie kręgosłup, ale to przez skoliozę moja, pod koniec miesiaca mam 3 prenatalne.
    Kompletujemy wyprawkę, czekamy na meble, jeszcze wózek i fotelik zostały do zamówienia.
    Myśle juz o porodzie, na razie mały główkę ma na gorze, mam nadzieje ze sie obróci bo boje sie cesarki.

• Sil Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martirybka wrote:

Kochana masz aktualny suwaczek? Wydawało mi się że jesteś bardziej do przodu ode mnie... Ja mam 3 prenatalne za tydzień, ale my je łączymy z echem serca a je najlepiej zrobić do 25 tc, więc jak jest łączone z 3 prenatalnymi to sugerują by robić w 28 tc.
    Nasza malutka póki co trzyma się główką do dołu ale na tym etapie to jeszcze się chyba wiele razy można odwrócić.
    Na szkole rodzenia powiedzieli nam, że najłatwiej dziecko zachęcić do zmiany pozycji światłem, które widzi już przez powłoki brzuszne i za którymi teraz jak już oczka ma otwarte zaczyna wodzić. Więc trzeba wziąć np. latarkę i kierować maluszkowi wzrok tam, gdzie chcemy by była główka :)

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sil suwaczkiek aktualny, widzisz jak czas leci? W sumie to tylko tydzien różnicy miedzy nami :). Tez mi sie wydawało ze jesteś troszkę za mną ;)
    Byłam troche zaskoczona ze tak późno mi wyznaczyli te badania, bo to bedzie u mnie 31tc. Pytałam kilka razy czy ten termin jest odpowiedni, zarówno dr Szanecki jak i w rejestracji powiedzieli mi ze miedzy 28 a 32 tc to trzeba zrobic, wiec zaufałam. Z tym ze my mamy bez echa serca wiec może dlatego trochę pózniej.
    Dzięki za rade, bede próbować, na razie tylko ćwiczę, unoszę biodra do góry, tak mi położna poleciła, choc twierdzi ze to nie jest gwarancja i moze byc rożnie.
    Mam mały brzuch i martwię sie ze ma mało juz miejsca na ten obrót, no nic trzeba wierzyc i próbować pomoc maluszkowi.

Eh ja chyba liczyć nie umiem bo Ty masz 27 tc a ja 30tc wiec to jednak nie tydzień...... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:11

• Sil Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martirybka wrote:
    Tak Sil suwaczkiek aktualny, widzisz jak czas leci? W sumie to tylko tydzien różnicy miedzy nami :). Tez mi sie wydawało ze jesteś troszkę za mną ;)
    Byłam troche zaskoczona ze tak późno mi wyznaczyli te badania, bo to bedzie u mnie 31tc. Pytałam kilka razy czy ten termin jest odpowiedni, zarówno dr Szanecki jak i w rejestracji powiedzieli mi ze miedzy 28 a 32 tc to trzeba zrobic, wiec zaufałam. Z tym ze my mamy bez echa serca wiec może dlatego trochę pózniej.
    Dzięki za rade, bede próbować, na razie tylko ćwiczę, unoszę biodra do góry, tak mi położna poleciła, choc twierdzi ze to nie jest gwarancja i moze byc rożnie.
    Mam mały brzuch i martwię sie ze ma mało juz miejsca na ten obrót, no nic trzeba wierzyc i próbować pomoc maluszkowi.

Eh ja chyba liczyć nie umiem bo Ty masz 27 tc a ja 30tc wiec to jednak nie tydzień...... ;)
    No, 3 tygodnie :) Ale w sumie niewiele :) Zasadniczo mi suwak pokazuje termin zgodny z @ i z prenatalnych, ale moja lekarka wyznaczyła termin na tydzień później...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ